Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 630,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nowe mieszkanie, powoli wszystko nabiera wygladu, musze przyznac ze ciezko miec swój wlasny kacik majac 16 letnie dziecko, ale jakos wyszlo zeby bylo, przytulnie/rodzinnie ale i tez hardcorowo    

• Dzisiaj robilem w domu porzadki i natrafiłem na dosc nostalgiczne zdjecia. Takze przedstawiam wam moj HC Room z około 2001 roku, boom!             

• To u mnie będzie Cię ranić podwójnie   Moją jaskinię zorganizowałem na szczycie domu, gdzie jest idealna bariera akustyczna ( nigdy nie gram na słuchawkach, a najczęściej późną porą ) dzięki

Opublikowano

100m pokój :obama: pewnie prywaciarz :nosacz:

Opublikowano

@kislawa a do czego te oświetlenie na statywach po bokach?

Opublikowano

Może nie zastępczego ale można sobie doświetlić ścianę z tv delikatnym kolorowym ambientem, przy dłuższych sesjach grania przydatne :) 

Edytowane przez kislawa

Opublikowano

Świetna miejscówka, jedyny minus, że brak możliwości zamontowania drzwi i odcięcia się od reszty domy z efektami dźwiękowymi. 

Opublikowano

Ja pyerdolę, @kislawa rozyebau system :obama:

Co prawda pod TV jeszcze dałbym jakiś długi regał na sprzęty i gierki, ale i tak chciałbym być jego kolegą i wpadać na domówki :wub:

Opublikowano
4 godziny temu, kislawa napisał:

a gdzie tam, korporacyjna dziwka na uop ;) 

Figaro Cię zajebie.

Opublikowano

@kislawa z tym oświetleniem bocznym trochę skojarzył mi się ten obraz (celujesz w taki target? :) :

ff65da6d01efd6081a32b1dc9efc477a.jpg

IMG_2661.png.6059a22fec4faa8315772b0a3c3721c2.png

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

zrobiłem ostatnio upgrade komputera 

1645336215015.thumb.jpg.b0977dfeaac9facbbbc205c1278312d0.jpg1645336215040.thumb.jpg.bd63446ebb6676137d9b699e7bbd481b.jpg1645336215033.thumb.jpg.dd37b47fef5f97ac316ba2880fc8c588.jpg1645336215005.thumb.jpg.7cb4ddc954ad01edb7d471db5056e718.jpg

specyfikacja jeśli ktoś jest ciekawy:

Spoiler

Gobudowa: Be Quiet Base 500 dx

płyta główna: MSI B550 Tomahawk

procesor: Ryzen 7 5800x

chłodzenie: Be Quiet Dark Rock 4 Pro

ram: G.SKILL RipjawsV 3200mhx 32gb

gpu: RTX 3070ti 

i benchmark z Godrizona:

Spoiler

888651457_ForzaHorizon518_02.202222_21_35.thumb.png.5b55bb3d4b22a030e634a267174f3ec5.png

za monitorem zamontowany chiński (a w zasadzie jak wynika z instrukcji ruski) ambilight kupiony na Aliexpress za 100 zł. 

Co do oświetlenie RGB komputera to nie jestem fanem, jakiś tęczowych świateł wokół komputera, ale te co sam zrobiłem nawet mi się podoba. Skonfigurowałem oświetlenie w taki sposób by wskazywało temperature CPU, gdy procesor jest chłodny to obudowa świeci się na biało, potem wraz ze wzrostem temperatury kolor przechodzi w niebiski, a potem pomarańcz, fajny bajer nawet nie wiedziałem że tak można

Opublikowano

Niektórzy mówią ,że granie na PC nie ma duszy :banderas: Fajny zestaw ale dla mnie biurko za małe zdecydowanie do tego szafki pod biurkiem. 

Co do zmian temperatury i powiązania z tym zmiany kolorów to jest standard od bardzo dawna dla systemów RGB. 

Opublikowano

A to nie widziałem :lapka: nigdy wcześniej nie miałem płyty głównej ze światełkami 

Opublikowano

Fajny zestaw ale głośniki wydają się nieadekwatne do pozostałych bebechow :)

Opublikowano

Pasowałyby te Creative przezroczyste, które były hitem z 15 lat temu i wyglądały kosmicznie.

Opublikowano

I tak pewnie gra na słuchawkach jeśli to jest w jakiejś sypialni.

PS. Jaki to monitor?

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

To prawda głośniki to jakieś słabe Logitechy kupione za 100 zł, ale jak chce bardziej audiofilich wrażeń to mam też słuchawki 

Monitor to 34 calowy Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor, również raczej budżetowy ale dla mnie jest w 100% wystarczający. Podoba mi się jego stonowany wygląd 

Opublikowano
33 minuty temu, krupek napisał:

Pasowałyby te Creative przezroczyste, które były hitem z 15 lat temu i wyglądały kosmicznie.

Za tą modę w tamtych latach to można podziękować Apple.

Opublikowano

Odnośnie PeCetów i miejscówek graczy...
Łotewska wymiataczka w PUBG, streamerka i ogólnie mega sympatyczna dziewczyna:

K#rwa, też gram w PUBG - co poszło nie tak? :philosoraptor:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Po wielu miesiącach niemal zakończyłem wykończanie domu i swojego pokoiku, muszę się jeszcze pozbyć kartonów, które obecnie zawalają dachy mebli ale to już szczególik.

Z powodów logistycznych króluje Ikea - komoda sosnowa Hemnes, sosnowy kredens z witrynkami Havsta, wiszące szafki zwykłe besty z wiórów, biurko z blatem bambusowym i nadstawką skręconą z desek sosnowych. Poza tym pod instrumentami dwa meble, które zbudowałem sam na potrzeby wykończania domu - stół roboczy z blatem dębowym i mały stolik na kółkach, na którym m.in. woziłem ciężkie dębowe blaty kuchenne w czasie wymiarowania i dopasowywania.

Część growa - na wierzchu tylko series X i flegma panasonica, która w styczniu skończyła 11 lat i nadal daje bardzo, bardzo dobrej klasy obraz i nie zależy mi w żadnym stopniu na wymianie. Chyba mam też do niej jakiś sentyment - jest ze mną od czasów x360. Zero wypaleń.

spacer.png

Część muzykalna, w której mogłem zrealizować marzenie o persach na podłodze - poprawiają wydatnie akustykę tego obszaru choć przydałoby się jeszcze w pomieszczeniu kilka paneli akustycznych żeby zmniejszyć jeszcze występujący pogłos, który wzmacnia niektóre harmoniczne. Nagłośnienie to 600W ale monitory referencyjne bliskiego pola zużywają sporo energii na jakość reprodukcji dźwięku i nie jest aż tak głośno.

spacer.png

Bonusowo filmik z czilowania na organkach podczas gdy syn brodził w rzece na konsoli

EDIT: zutylizowałem kartony z szafek

spacer.png

Edytowane przez Wieslaw
maly update

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Smok w końcu znalazł swoje miejsce przy biurku robionym pierwotnie pod kącik do pracy i laptopa. Teraz będzie spełniał dwie funkcje.

IMG-20220507-WA0001.thumb.jpg.f0d94e51943f397f14f956e3ef603452.jpg