Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 631 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nowe mieszkanie, powoli wszystko nabiera wygladu, musze przyznac ze ciezko miec swój wlasny kacik majac 16 letnie dziecko, ale jakos wyszlo zeby bylo, przytulnie/rodzinnie ale i tez hardcorowo    

• Dzisiaj robilem w domu porzadki i natrafiłem na dosc nostalgiczne zdjecia. Takze przedstawiam wam moj HC Room z około 2001 roku, boom!             

• To u mnie będzie Cię ranić podwójnie   Moją jaskinię zorganizowałem na szczycie domu, gdzie jest idealna bariera akustyczna ( nigdy nie gram na słuchawkach, a najczęściej późną porą ) dzięki

Opublikowano

Jeszcze nie przewiozłem do nowego mieszkania :p

Opublikowano
6 godzin temu, krzysiek923 napisał:

Jak grają te głośniczki?

Z tego co słyszałem w 1 czy 2 grach (do tej pory nie miałem gdzie tego postawić), to bardzo dobrze. To drewniane głośniki Edifier. Na stronie dystrybutora chyba 300 zł jeśli dobrze pamiętam.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

w gry z psxa gram tak:

IMG_0290.jpg

PS3 z CFW i dyskiem 500 GB, wgrane top gier PSX, PS2

Tylko gry NTSC są czarno-białe! Po powrocie do XMB z takiego Tekkena 3, menu jest czarno-białe. Reset pomógł, a da sięcoś w sofcie pogrzebać żeby był kolorki w grach NTSC?

IMG_0293.jpg

Efekt niezły, tylko foty tego nie oddają, bo smuży i miga na ekranie telefonu. TV wziąłem z "piewki" od rodziców, sprzęt ma 30 lat i działa bez pilota, a w tym czasie miałem już kilka szajsungów, które miały defekty.

Podoba mi się że w jednej konsoli mam nowe wyjście HDMI i stare na "chinche".

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał:

Tylko gry NTSC są czarno-białe! Po powrocie do XMB z takiego Tekkena 3, menu jest czarno-białe. Reset pomógł, a da sięcoś w sofcie pogrzebać żeby był kolorki w grach NTSC?

Musiałbyś mieć TV z wejściem SCART obsługującym RGB i taki też przewód TV-konsola. Raczej ten tv tego nie ogarnie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dr.Czekolada napisał:

No w sofcie co byś chciał pogrzebać? Musiałbyś mieć TV, który wspiera sygnał NTSC 

no bo dziwne ze po gierce ntsc, wychodze do xmb i ono jest czarno-biale. mam cfw to myslalem ze moze jest jakis "freeregion", czy cos. myślę że jest to kwestia ustawień... patchery od paradoxu też w locie przerabiały gry (press x to pal, o to ntsc). W sumie i tak pewnie to taka ciekawostka, póki kanapę wstawiłem na zaplecze.

Opublikowano

Kiedyś z olx wyrwałem tv Loewe za darmo. Podłączyłem PS2 i PAL chodziło świetnie gorzej NTSC. Bardzo się wtedy zdenerwowałem i jak się nawaliłem, coś tam porobiłem i gry nabrały koloru. Do czasu aż prąd n ośce padł. Już nigdy na tym tv nie udało się ustawić NTSC na kolor, nawet po wstawieniu się :balon:

Opublikowano

@Wieslaw, zrobisz reupload fot? Byłem ciekawy efektu końcowego :)

Opublikowano

Jutro przemeblowanie i tv wleci na stałe na stolik a nie schowany w garderobie.

301936476_796131661736479_3246343637328731834_n.jpg

Opublikowano
12 hours ago, Daro^^ said:

Jutro przemeblowanie i tv wleci na stałe na stolik a nie schowany w garderobie.

301936476_796131661736479_3246343637328731834_n.jpg

Bardzo fajna ta przeszklona szafeczka z konsolami :good:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

CRT? zawsze szanowałem 

N9p8TIK.png

w piwnicy jest B&O MX7000, 27" i tylko 45kg lol

Opublikowano

Narazie zostaje tak jak jest to pokój tylko do retro i pc do emulatorów .
fc30308cf7625439a899f7ec15ebe49e.jpg9f443e868f67f440bc9cc2c0595ac368.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, Labtec napisał:

CRT? zawsze szanowałem 

N9p8TIK.png

w piwnicy jest B&O MX7000, 27" i tylko 45kg lol

Czy to jest Bang&Olfusen 21 cali? Chcesz sprzadać? :)

Opublikowano
1 hour ago, czapa said:

Czy to jest Bang&Olfusen 21 cali? Chcesz sprzadać? :)

Nie to jest 27" tylko stoi w piwnicy prawie cały czas bo miejsca nie ma, wyciągam tylko jak zony nie ma w domu na kilka dni

Opublikowano

#teamcrt

Do końca życia nie zapomnę jak dźwigałem tego kloca na 3 piętro + drugi poziom mieszkania po wąskich, krętych schodach. Jednak było warto :) Nawet kasetę z komunii można odpalić :)

B26CBDD2-4F1A-4DA9-A3C9-261404D72506.jpeg

Opublikowano

Uważaj żeby ci się pasek TVP nie wypalił albo HUB z gierki. :kekw: No słabo ta technologia przędzie.

Opublikowano
W dniu 1.09.2022 o 23:10, Badus napisał:

@Wieslaw, zrobisz reupload fot? Byłem ciekawy efektu końcowego :)

@Badus Naprawiłem źródełka fot, co prawda nieco nieaktualne bo plazmę dałem bratu, a sam kupiłem lg oled

https://www.psxextreme.info/topic/34266-hc-roomy/?do=findComment&comment=4940014

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

A to moje stanowisko robocze, w gratisie młode pokolenie superbohaterów. Kable muszę trochę ogarnąć, ale już od roku to mam zrobić, więc pewnie niewiele się w tym temacie zmieni ;)

wXYGp6s.jpg

zk8n7kl.jpg

Opublikowano

przy takim PC i w dzisiejszych czasach? Zbędna