Skocz do zawartości

Kupno monitora LCD

Featured Replies

Opublikowano

szkoda, że nie mam miejsca na 2 monitory 34 cali, a jeden nad 2gim będzie za wysoko...

Też bym wziął, ale u mnie na zdalnych monitor cały czas włączony praktycznie i znając moje szczęście byłbym pierwszym na forum z wypaleniami. 

• Odpowiedzi 963
  • Wyświetleń 280,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Orzeł wylądował jeszcze tylko muszę kompa złożyć, bo ostatnio nie mam za chuj czasu żeby przysiąść do tego na spokojnie. 

• Mój tip to nie pchaj sie w matryce TN. Ten DELL w PL kosztuje 2,500zł czyli nie znacznie taniej od topowego monitora do grania od Acera albo Asusa, nie wiem jak tam ceny w hamburgu.   Moze s

Opublikowano

Oprócz wypaleń jeszcze ten wiatrak, Zara będzie słychać nie będzie. Latem cieplej zacznie obroty wykręcać. 
Kminie cały czas. 

Opublikowano

No nawet mnie nie wkurwiajcie :shotgun:

@Starh @jar3czekmeldujcie się i opowiadajcie czy wam migocze. 

Edytowane przez Wooyek

Opublikowano

Materiał oglądałem i koleś po roku wypaleń nie ma.  Jeden jakaś plama na środku przy ciemnym ekranie. 

Morele na YT testuję i propsuję, ale w komentarzu mu wytykają że nie wspomina o tym flickeringu. 

Opublikowano
Godzinę temu, Wooyek napisał:

Nic mi nie migocze… może mam downa i nie widzę nie wiem…. 

kiedyś czytałem że ludzie ustawiali limit fpsow w grze i też tym zapobiegali 

Opublikowano
2 godziny temu, Wooyek napisał:

U mnie też nie ma nic takiego, monitor mam od września.

Tylko na 4090 nie mam z reguły tak niskiego fps jak na tym wideo, a ustawiony na sztywno limit na 164 i jest to z zwykle 100+ fps.

Przez jakiś czas monitor miałem podpięty pod 3080, który w Cyberpunku potrafił zejść do 40 fps i też nie zauważyłem wtedy żadnego migotania (a jestem raczej typem osoby, którą by chuj strzelał od czegoś takiego).

Edytowane przez jar3czek

Opublikowano

Uspokoiliście mnie. :obama:

A ty już @iluck85nie szukaj problemów i nie stresuj mnie, znajdź sobie inny monitor i tam szukaj migotania.:kekw:

Opublikowano

Ja mam VA Iyame, ale tu mnie trochę cena kusiła i miałem zbyt na swój monitor- dałbym chrześniakowi. Ale pass. Poczekam z tym oledem jeszcze. 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Orzeł wylądował :xboss:jeszcze tylko muszę kompa złożyć, bo ostatnio nie mam za chuj czasu żeby przysiąść do tego na spokojnie. :nosacz2:

20240405_132517.jpg

Opublikowano

Plus za muszyniankę. Widziałem na allegro outlety za 2k ale ryzyk fizyk, komu by się chciało potem bawić w odsyłanie. Na pewno nie mi

Opublikowano

Też widziałem te outlety, ale pierdole, nie chce jakichś powystawowych śmieci. Tylko pachnące nóweczki. Używane to bym tylko auto kupił, nic poza tym. :lapka:

Opublikowano

Kurde niby ciut gorszy niż Dell, ale ten Ambilight może robić robotę.

Opublikowano

Ale różnica między nimi jest 200zł, nie 600 jak mówi stilgar 

Edytowane przez Wooyek

Opublikowano

Ten Philips kosztuję 3,5. Alien 4k. 500zł różnicy jest. 

A funkcja z TV to Ambilight, a to tutaj to Ambiglow i nie działa tak płynnie jak w TV. Mówi o tym na filmie- że nie jest płynne. 

Ambiglow to nowy wymiar wrażeń wizualnych. Innowacyjna technologia Ambiglow wzbogaca oglądany obraz, emitując z panelu monitora podświetlenie. Szybki procesor analizuje sygnał wejściowy i nieustannie dostosowuje kolor i jasność światła do wyświetlanego na monitorze obrazu. Technologia Philips Ambiglow, stworzona przede wszystkim z myślą o oglądaniu filmów i programów sportowych oraz graniu w gry, zapewnia niepowtarzalne, bardziej realistyczne wrażenia podczas oglądania.

https://www.philips.pl/c-p/34M2C8600_00/evnia-curved-gaming-monitor-monitor-do-gier-qd-oled#see-all-benefits

Czekam na monitory od MSI. Może miniled. Na teraz drogie i 3 lata gwarancji na wypalenia, to ciut za mało przy tej kwocie. Poczekam i obserwuję rozwój wydarzeń. 

Edytowane przez iluck85

Opublikowano
8 minut temu, iluck85 napisał:

Ten Philips kosztuję 3,5. Alien 4k. 500zł różnicy jest. 

No ja zapłaciłem 3700, także w moim kalkulatorze to 200zł. 

Opublikowano

Ale to była promocja i trzeba było kupić na raty. Promocji nie ma, więc na dzisiaj Alien kosztuję 4079zł, a Philips 3549zł co daję dokładnie 530zł różnicy. 

Opublikowano

no widzę że to nie działa tak płynnie jak na telewizorach, ale problem rozświetlania za ekranem z głowy.

Plusem Della na pewno jest idealna kolorystyka- nawet teraz mam zwykły LCD od nich 34cale i to najlepszy monitor VA z najlepszym ustawieniem kolorów jaki miałem.

Z 2 strony Philips chyba nie ma wiatraka w obudowie? No i ma G-Sync, a nie tylko tryb zgodności. 

Tylko ten kolor... :whyyy:

Na Vobis.pl Samsung G8 Oled 34 - tez 3598 zł.

Edit: samsung jak zwykle w swoim świecie xD w G8 mamy 4 port- Micro HDMi, 2*USB C i Mini DP xDDDDDD

image.png.cd0a071b7aa6e0f940616aca7d5046db.png

Opublikowano

Moglibyście polecić jakiś dobry monitor 32 cale? Powstrzymajcie się i nie dzwońcie jeszcze na policję. Nie nawróciłem się bynajmniej na blachę ;) Owszem, monitor byłby do mojego dychawicznego poleasingowego blaszaka, ale przede wszystkim i nade wszystko potrzebuję go do PS5. Żona ogląda te swoje seriale na TV przez co telewizor często zajęty i mógłbym się przełączyć z graniem na monitor PC właśnie. Teraz mam jakiegoś Szajsunga full HD 27 cali, który ma już pewnie z 7-8 lat.

Co byście kupili w dobrych pieniądzach będąc na moim miejscu? Kompletnie się nie orientuję co tam teraz na topie...

Opublikowano

Te nowe qd-oledy wszystkie są tak upośledzone? W ogóle co tu się odjebało...? Światło dzienne na chłopaka pada i robi się szary zamiast czarnego...?

I dotyczy to każdej matrycy qd-oled, która nie jest gloss. Litości. Zostaję przy C2 42" do PC gamingu. Zawołajcie jak pojawi się coś lepszego.

Opublikowano
4 godziny temu, Czezare napisał:

Moglibyście polecić jakiś dobry monitor 32 cale? Powstrzymajcie się i nie dzwońcie jeszcze na policję. Nie nawróciłem się bynajmniej na blachę ;) Owszem, monitor byłby do mojego dychawicznego poleasingowego blaszaka, ale przede wszystkim i nade wszystko potrzebuję go do PS5. Żona ogląda te swoje seriale na TV przez co telewizor często zajęty i mógłbym się przełączyć z graniem na monitor PC właśnie. Teraz mam jakiegoś Szajsunga full HD 27 cali, który ma już pewnie z 7-8 lat.

Co byście kupili w dobrych pieniądzach będąc na moim miejscu? Kompletnie się nie orientuję co tam teraz na topie...

Nie podałeś jaki budżet to ciężko coś zaproponować :P 

Rzuć okiem na zestawienie od purepc https://www.purepc.pl/jaki-monitor-kupic-polecane-monitory-do-biura-i-grania-na-marzec-2024-poradnik-zakupowy-w-roznych-przedzialach-cenowych