Opublikowano 11 listopada 20222 l Tyle lat na mnie łożyli, to jakoś się mogę odwdzięczyć A przy okazji zrobię jakieś koszty, co by odliczyć od podatku Edytowane 11 listopada 20222 l przez [InSaNe]
Opublikowano 11 listopada 20222 l Ładny ten kolorek, chyba najlepiej pasuje do trójki. Te ramki na słupku B są szare czy to kwestia światła? Bo tak jakoś mi się skojarzyło. Spoiler Edytowane 11 listopada 20222 l przez Grze(pipi)
Opublikowano 11 listopada 20222 l To chyba jakaś folia zabezpieczająca piano black na czas transportu. BTW po lifcie dookoła okien w standardzie jest czarne wykończenie, a chrom w darmowej opcji.
Opublikowano 11 listopada 20222 l 10 godzin temu, [InSaNe] napisał: Tyle lat na mnie łożyli, to jakoś się mogę odwdzięczyć A przy okazji zrobię jakieś koszty, co by odliczyć od podatku Super, chwali się. Też bym tak chciał. Niestety ja „odwdzięczyłem się” $$ dla ratowania ich życia, niestety nie udało się
Opublikowano 11 listopada 20222 l Na pewno zrobiłeś wszystko, co można było i tego Ci nikt nie odbierze Kasa traci na wartości, to dalem sporą wpłatę, max 4 lata leasingu, by wykupić to za 1%. Całkiem niezłą zniżkę dali. Jak odbiorę, zrobię jakieś foty.
Opublikowano 12 listopada 20222 l Wczoraj wpadły zimowe opony na stalówkach, wiem, że to tylko daczka ale jednak na alu prezentowała się zdecydowanie lepiej. W 4 miesiące zrobiłem 4k km, nic się nie zepsuło. Dynamika silnika 1.0 całkiem zadowalająca po mieście i spalanie z całego okresu to 7,3L/100km LPG. Spalanie benzyny około 100ml/100km.
Opublikowano 12 listopada 20222 l A czemu sobie nie przełożyłeś zimówek na alusa? Ja tak od zawsze robię.
Opublikowano 12 listopada 20222 l U mnie też zawsze przekładają opony na oryginalne alusy. Niedługo wymiana, mam nadzieję, że firma sama zaproponuje mi wywalenie 2 z oryginalnych opon do śmieci, żeby wziąć mi nowe na wiosnę, bo przednie letnie już zużyte zauważalnie po 42k. Niezłe nawet to spalanie jak na SUV i LPG.
Opublikowano 12 listopada 20222 l Godzinę temu, Smiti napisał: Wczoraj wpadły zimowe opony na stalówkach, wiem, że to tylko daczka ale jednak na alu prezentowała się zdecydowanie lepiej. W 4 miesiące zrobiłem 4k km, nic się nie zepsuło. Dynamika silnika 1.0 całkiem zadowalająca po mieście i spalanie z całego okresu to 7,3L/100km LPG. Spalanie benzyny około 100ml/100km. W sam raz na nocne patrole pod białoruską granicą Nawet to jakoś jedzie z tym 1.0, ale warkot silnika (jak chyba każdego R3) jest irytujący.
Opublikowano 12 listopada 20222 l 44 minuty temu, balon napisał: A czemu sobie nie przełożyłeś zimówek na alusa? Ja tak od zawsze robię. Tutaj wjechała czysta kalkulacja. Dwa razy do roku wymiana - 140zł x2 = 280 x 5 lat = 1400zł za same podmianki. Dodatkowo opony na alu z racji większego rozmiaru 215/60/17 były droższe niż komplet stalówek i nowych opon w rozmiarze 215/65/16 o około 500zł. Teraz pozostaje tylko podmianka i ewentualne wyważenie za 30-40zł. Zastanawialem się też nad wielosezonowymi oponami na fabryczne alu ale, że do auta były całkiem porządne opony premium letnie, to zdecydowałem się na takie rozwiązanie.
Opublikowano 12 listopada 20222 l 36 minut temu, Smiti napisał: Tutaj wjechała czysta kalkulacja. Dwa razy do roku wymiana - 140zł x2 = 280 x 5 lat = 1400zł za same podmianki. Dodatkowo opony na alu z racji większego rozmiaru 215/60/17 były droższe niż komplet stalówek i nowych opon w rozmiarze 215/65/16 o około 500zł. Teraz pozostaje tylko podmianka i ewentualne wyważenie za 30-40zł. Uuu wyższa matematyka wjechała U mnie w dużym serwisie biorą dodatkowe 10 zł za przełożenie od szt, to 40 zł więcej x 2 na rok czyli 80 zł rocznie, czyli 400 zł na rok! Hehe No ale szczerze zapłaciłbym nawet dużo więcej (nawet tę jedną gierkę w rok więcej), aby nie patrzeć na BALONY!
Opublikowano 12 listopada 20222 l Spoko, rozumiem. Opony dużo większe nie są, różnica 215/60/17 a 215/65/16. To nie auto sportowe Dodatkowo jeszcze lepiej wybiera dziury, bo trochę większy profil. Najgorsze, ze fajne kołpaki strukturalne, oryginalne z dacii kosztują w zasadzie więcej niż felgi stalowe… Alumy już umyte, zabezpieczone kwarcem i będą zimować na strychu Edytowane 12 listopada 20222 l przez Smiti
Opublikowano 12 listopada 20222 l Nie tłucze ci auto mocno na 60tce? Ja mam 45tke na szerszym kapciu i czuć mocno wypukłości na twahhhhdym dojczland zawieszeniu.
Opublikowano 14 listopada 20222 l W dniu 11.11.2022 o 00:34, [InSaNe] napisał: Czekałem 8 miesięcy od złożenia zamówienia, w końcu jest do odebrania. 320i, kolor Portimao blue. Moje M440i zostawiam, ten też będzie wykupiony i ten samochód zostawiam Ojcu. Jak odbiorę, zrobię fotki. za gotówkę czy jakieś finansowanie/wynajem długoterminowy?
Opublikowano 14 listopada 20222 l Świetne w ogóle są te place dilerskie z furami za kilkaset k stojącymi w krzakach.
Opublikowano 14 listopada 20222 l 12 minut temu, MaZZeo napisał: za gotówkę czy jakieś finansowanie/wynajem długoterminowy? " Kasa traci na wartości, to dalem sporą wpłatę, max 4 lata leasingu, by wykupić to za 1%. Całkiem niezłą zniżkę dali. Jak odbiorę, zrobię jakieś foty. "
Opublikowano 14 listopada 20222 l Ta ostatnia? Tak. Do tego duży wkład własny o wartości X (jak X-Box) i raty rozłożone na 4 lata. PS. Czy ostatnią ratę o wartości 1% można nazwać balonową?
Opublikowano 14 listopada 20222 l 45% wartości auta wpłaciłem, reszta leasing z wykupem 1% po upływie 4 lat.
Opublikowano 16 listopada 20222 l Szybkie foto z wczoraj i krótkie spojrzenie na nowy układ wydechowy. Drze teraz japę jak na V8 przystało, czy za bardzo? Nie wiem, muszę trochę pojeździć i ocenić Dźwięk - https://drive.google.com/file/d/1BKqPuWHSeljAVOoU1H0HY6yGxLSKp9sp/view?usp=share_link
Opublikowano 17 listopada 20222 l Ja to gardzę wszelkimi modyfikacjami wydechu w autach drogowych. Nic tak nie wkurwia jak sobie czilujesz na balkonie w piękny letni wieczór z drinkiem w ręce i słyszysz w oddali te debilne dźwięki z motocykli i samochodów.
Opublikowano 17 listopada 20222 l Fajnie brzmiący wydech jak najbardziej, ale przekraczający normy do zaorania. Strasznie irytujące są takie auta, albo motocykle i policja powinna częściej to kontrolować i zabierać dowody. Najlepsze są motorynki, które słychać szybciej niż widać a jadą 40-50 km/h.
Opublikowano 17 listopada 20222 l We Wrocławiu to @Faranell nie polecam dawać w pizdę i ryczeć bo często drogówka wyłapuje takich z ruchu i zgarnia na bok na kontrole. Auto przepiękne ale V8 ryczy jak stara dziwka i bez tuningu wydechu IMO. Ale wiadomo - co kto lubi.