Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 330,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chodził za mną od jakiegoś czasu i wychodził, Lorus rm329fx9, bransoleta i dwa paski, miałem na ręku w salonie i wygląda kapitalnie. Na jutro powinien dotrzeć.

• Dobrze, że w zeszłym roku nie kupiłem PRX'a, a było blisko, bo teraz wleciał taki sztos ice blue, że poleciało zamówienie od razu i mam nadzieje, że szybciej przyślą niż docelowe 4 tyg.

• Na 40 urodziny sprawiłem sobie to cudeñko. Zakochałem się od 1szego spojrzenia na wystawie. Nie schodzi z łapy od 3 tyg. Butelkowa zieleń jest hipnotyzująca.  

Opublikowano

Te parciane omijam. Poci się, ciężko to utrzymać w 'czystości". Jak dla mnie mało higieniczne. 

Wolę zwykły pasek, szczoteczką można szorować. 

Skórzane jak te parciane.

Opublikowano

Zostawiając cenę i pewnie jakość idącą za nią to ten Seiko najładniejszy z tych wszystkich propozycji. 

Chociaż nie ten za 4500 najładniejszy a później seiko. 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano
21 godzin temu, messer88 napisał:

Seiko jak na zegarek za kilka stówek jest chyba nie do pobicia w kategorii jakość. 

Seiko , Orient , Citizen święta trójca z kraju kwitnącej wiśni . 

Opublikowano

Nie no klasa, do mnie jutro zajrzy Garmin instinct ;)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu udało mi się dorwać różowe złoto. Całkiem spoko cena wyskoczyła w Kruku i do tego za złotówkę odebrałem wisiorek- Koliber.

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

Miałem- zielonego w negatywnie. 
Jaki masz nadgarstek? To jeden z większych G. Mimo rozmiaru, u mnie nie wyglądał najgorzej. A nie mam ręki jak bochenek chleba. 18cm. 
Termometr wymaga kalibracji, bo będzie dodawał temp ciała i kilka stopni będzie więcej. Po kalibracji nawet wskazywał poprawnie. Różnica na poziomie 1 stopnia.

Reszty funkcji nie używałem, kupiłem bo mi się podobał. Odchodzi problem baterii, jest solar. Łączy się z zegarem atomowym, wiec odpada ustawienie i zmiana czasu.

Nie zajedziesz go, jedynie możesz porysować, zniszczyć bezel który wymienisz bez problemu. W poprzedniku 9200 mi pękł pasek po kilku latach. 

Edytowane przez iluck85

Opublikowano

Ta kalibracja to jakiś skomplikowany /serwisowy?/ temat?

Opublikowano

Nie

Umówmy się- po tyg zapomnisz o tych wszystkich funkcjach. 
Można kupić tańsze G jak chcesz wytrzymały, ale tu tez się nie będziemy oszukiwać- wyglądają odpustowo. 9400 spoko, ale idzie go spotkać na wielu rękach dzisiaj. Pamietam ceny na poziomie 1300/1500.

I wracając do jego rozmiaru- bluza, kurtka, będzie problem. Jest tez wysoki, wiec będziesz wiedział ze masz wysoki zegarek.

Ja go wymieniłem na tego:

https://kaktus24.pl/product-pol-873-Zegarek-Casio-G-Shock-DW-5600HR-1.html

Klasyczna kostka ale pasek mam od spodu czerwony. Chciałem cały czerwony, ale średnio z tym. 
To jest do pracy, szeroko pojęty outdoor. Certina wyżej do całej reszty. 

Edytowane przez iluck85

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś miał może do czynienia z zegarkam Invicta? Mają fajne divery, ale kompletnie nie znam tej marki i się zastanawiam czy to będzie dobry zakup.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem już nic nie kupować, ale ten Orient skradł mi serce i od dziś na łapie. Pierwszy automat w kolekcji, więc trzeba będzie pamiętać o nakręcaniu
comment_1636124338VE2xXmtxsCxS2u8VRWhKh6,w400.jpg

Opublikowano
W dniu 29.09.2021 o 08:24, Bartolinsky napisał:

Ktoś miał może do czynienia z zegarkam Invicta? Mają fajne divery, ale kompletnie nie znam tej marki i się zastanawiam czy to będzie dobry zakup.

Zegarek dla oszczędnych. Jak nie masz w sobie "snoob watch", to spoko. 

Sprawdź jaki mechanizm siedzi w środku- Seikowski NH35A albo Miyota 8215. I sprawdź rozmiar z koronką, bo to duże zegarki. 

W dniu 5.11.2021 o 22:44, Soban napisał:

Miałem już nic nie kupować, ale ten Orient skradł mi serce i od dziś na łapie. Pierwszy automat w kolekcji, więc trzeba będzie pamiętać o nakręcaniu
comment_1636124338VE2xXmtxsCxS2u8VRWhKh6,w400.jpg

Orient spoko, model jak dla mnie- przyrost formy nad treścią, kojarzy mi się z tandetą od Diesla. Ale to ofcoz rzecz gustu. 

Nie tyle co o nakręcaniu co o noszeniu. Zegarki automatyczne nie lubią leżenia i noszenia co jakiś czas. Warto rozkminić jakiś rotomat. 

Dlatego nie jestem fanem automatów. 

Opublikowano
9 minut temu, iluck85 napisał:

Zegarek dla oszczędnych. Jak nie masz w sobie "snoob watch", to spoko. 

Sprawdź jaki mechanizm siedzi w środku- Seikowski NH35A albo Miyota 8215. I sprawdź rozmiar z koronką, bo to duże zegarki. 

Wziąłem model 8926 dzień po tym poście, bo poczytałem trochę na necie i jestem ogólnie ukontentowany :) Mechanizm NH35A i po miesiącu chodzenia w nim na co dzień wrażenia bardzo spoko, ale bransoleta mnie męczy, więc zamówiłem w stylu mesh i powinna jutro do mnie przyjść. Kosztował mnie 270 zł na promce zalando i myślę, że to rewelacyjna cena za taki zegarek.

Opublikowano

I najważniejsze. Ja robiłem 3 podejścia do bransolety. 

- zimą było za dużo luzu, a latem ciasno jak ręka spuchła. Nie mogłem w żadnym wybrać złotego środka. Jeden tylko- Citizen, miał dodatkowe ustawienie które na szynie umożliwiało natychmiastową zmianę obwodu. 

- drugi minus, rysy od samego patrzenia. Trzeba polerować. 

Opublikowano

Wleciał trzeci zegar do kolekcji, a widzę, że ktoś tu czegoś podobnego szukał. Lubię taki minimalizm, ten teraz jest najczęściej noszony, nakręcany, szybko się ustawia, mały, zgrabny, wygodny:

spacer.png

Muszę jeszcze ten pasek zamówić, choć na oryginalnym też bardzo dobrze się prezentuje:

spacer.png

Mogę dać też namiary na człowieka, który robi ładne pudełka z pasją, niedrogie, świetnie wykonane, z dębu, z szybą, nawet poduszki są bardzo dobrze uszyte. Wziąłem sobie skromne na 8 zegarków, ale on robi też dużo większe, na 12, 24, czy nawet 32 zegarki, wedle zamówienia, trzeba wspierać artystów:

spacer.png

A to moja skromna kolekcja, nie planuje więcej, niż 6-8 zegarków, tyle mi w zupełności wystarczy, na żywo pudełko prezentuje się dużo lepiej:

spacer.png

Pozdrawiam.