Yakubu 3 048 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 5 godzin temu, Ölschmitz napisał: pierniki: - ja mimo wszystko polecam Kopernika bo sa najbardziej znane i kultowe. jak ktos chce sprobowac innych to jest "iga sarzynska wzrusza torun" na ul. szerokiej Każdy ma swoje podejście, ale osobiście jak słyszę, że kiedyś toruńskimi piernikami podniecała się cała Europa, a później próbuję taką Kopernikową Katarzynkę to jednak coś nie gra. Może i są lepsze od innych pierników z marketów, ale czapek z głów nie zrywają. Pierniki powinny być pierne i mieć w sobie mnóstwo miodu. Pierniki z Kopernika nie są ani pierne, ani nie mają w sobie krzty miodu. Miód jest zastępowany cukrem, bo tak taniej, a że gorzej to kogo to obchodzi. Dla mnie ich pierniki to typowy korporacyjny produkt i nic więcej, ot zwykłe ciastko o którym się zapomina minutę po zjedzeniu. Za to wafla Teatralnego od Kopernika już polecam :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 37 minut temu, Ölschmitz napisał: działa, ale sto lat temu nie bylem. dziala tez ten kebab ktorego wyrzygales kilkadziesiat metrow dalej xD a to wiem, z sentymentem przechodzę obok xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 1 hour ago, Yakubu said: Każdy ma swoje podejście, ale osobiście jak słyszę, że kiedyś toruńskimi piernikami podniecała się cała Europa, a później próbuję taką Kopernikową Katarzynkę to jednak coś nie gra. Może i są lepsze od innych pierników z marketów, ale czapek z głów nie zrywają. Pierniki powinny być pierne i mieć w sobie mnóstwo miodu. Pierniki z Kopernika nie są ani pierne, ani nie mają w sobie krzty miodu. Miód jest zastępowany cukrem, bo tak taniej, a że gorzej to kogo to obchodzi. Dla mnie ich pierniki to typowy korporacyjny produkt i nic więcej, ot zwykłe ciastko o którym się zapomina minutę po zjedzeniu. Za to wafla Teatralnego od Kopernika już polecam :p Nie no spoko, ja sie ogolnie zgadzam. To tak jak z lodami od lenkiewicza, jadlem lepsze, ale te sa kultowe i kojarza sie z Toruniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Jakieś lokale w Gdyni możecie polecić? Albo jakichś jedzeniowych instagramerów z Gdyni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Toms Diner - żeberka Pierogi Pierogi - Pierogi Lolo Thai Lolo - Tajskie Viva La Pizza Francesco Good Morning Vietnam - nie jadłem tam, ale Maciej Je (kanał na YT o knajpkach) bardzo poleca Restauracja Moon - chińskie Śródmieście - Burgery Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 W dniu 28.09.2022 o 21:55, Harbuz napisał: Jakieś lokale w Gdyni możecie polecić? Albo jakichś jedzeniowych instagramerów z Gdyni? Jeśli chcesz naprawdę porządnego jedzenia to Moje Miasto oczywiście. Kucharze są zaprzyjaźnieni z kilkoma restauracjami w Europie i cyklicznie jeżdżą tam zdobywać doświadczenie i nowe smaki. Dla mnie numero 1. jeśli chodzi o lokale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 No i Falla, jak ktoś nie odwiedził w innym mieście jeszcze. 9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Jeśli chcesz naprawdę porządnego jedzenia to Moje Miasto oczywiście. Kucharze są zaprzyjaźnieni z kilkoma restauracjami w Europie i cyklicznie jeżdżą tam zdobywać doświadczenie i nowe smaki. Dla mnie numero 1. jeśli chodzi o lokale. Menu mają bardzo przeciętne i mało świeże jak na dzisiejsze standardy, ale wierzę, że dobre jedzenie, bo ocen dużo i wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Byłem w Moje Miasto. Smacznie i miło ale chyba faktycznie idealnie podsumował Krupek- mało świeża kuchnia jak na te ceny. Wyczaiłem na instagramie i odwiedziłem też Luis Mexicantina z kuchnią meksykańską i drinkami z tequili oraz Malika z kuchnią arabską, i kurna obie były po prostu genialne. Obsługa, pyszne i oryginalne żarcie, drinki. A jestem naprawdę wybredny. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 W dniu 28.09.2022 o 21:55, Harbuz napisał: Jakieś lokale w Gdyni możecie polecić? Albo jakichś jedzeniowych instagramerów z Gdyni? Gdynianka Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 W dniu 28.09.2022 o 21:55, Harbuz napisał: Jakieś lokale w Gdyni możecie polecić? Albo jakichś jedzeniowych instagramerów z Gdyni? Gdynianka - najlepsza pizza Haos - dobre azjatyckie zarcie. Baranola - najlepsze burgery w miescie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 W Gdyni polecam jeszcze Good Morning Vietnam, całkiem autentyczne wietnamskie jedzenie (nie żaden pol-viet). Ostatnio przy wizycie w Krakowie odkryłem The Tokio Tower - gość ma bodajże 8 pozycji w menu, z czego tak naprawdę to są dwie w różnych wariacjach: curry z ryżem (albo katsu curry) + ryż z czymś na górze. Jezu, jakie to było dobre, aż w pewnym momencie kierowca Ubera jak zaczęliśmy gadać o Azji, polecał, bo był w Japonii rok i mówi, że jeśli japońskie smaki, to tylko tam, rzeczy takie, jak jadał w Nagoyi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 W dniu 2.10.2022 o 22:58, Szwed napisał: Ostatnio przy wizycie w Krakowie odkryłem The Tokio Tower - gość ma bodajże 8 pozycji w menu, z czego tak naprawdę to są dwie w różnych wariacjach: curry z ryżem (albo katsu curry) + ryż z czymś na górze. Jezu, jakie to było dobre, aż w pewnym momencie kierowca Ubera jak zaczęliśmy gadać o Azji, polecał, bo był w Japonii rok i mówi, że jeśli japońskie smaki, to tylko tam, rzeczy takie, jak jadał w Nagoyi. +1, bardzo dobre, domowe japońskie jedzenie, katsu curry wchodzi jak złoto. Do tego bardzo dobra zielona herbatka. Największy minus knajpy? Jest bardzo mała i ma fatalną wentylację przez co po każdej wizycie ubrania do prania, bo jebie jakby się człowiek we frytkownicy wykąpał Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) Dzięki wszystkim,którzy polecali Fallę.Poszedłem dziś po raz pierwszy z synem - veganinem i o matko jak dobrze weszło.Wzieliśmy taki podwójny talerz z różnościami i chyba 6 czy 8 dodatkowych misek, bo chciałem jak najwięcej rożnorodności. Jako mięsożerca to stwierdzam,że mógłbym tak jeść codziennie jakby mi ktoś przyrządził.Bedę leżał teraz zadowolony i najedzony jak bąk do końca dnia Edytowane 15 Października 2022 przez Gregorius 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 6 godzin temu, Gregorius napisał: Bedę leżał teraz zadowolony i najedzony jak bąk do końca dnia Chodziłem tam z byłą, bo nie przepadała za mięsem. Zarcie dobre, ale po tej zieleninie po 2h byłem znowu głodny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Kolega był tam kucharzem i bardzo cenił. Ja niestety je nadam w takich miejscach ze względu na alergię. Ostatnio zjadkem wołowinę oo seczuańsku inkrweerki King w Chinice Wook na miejscu i jestem bardzo dobrezw zaskoczony. Obiad na swój 75 zł, tktko trzeba się że kelnerka średnio mówi po polsku, kucharz tylko po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Kufa, lokale padają jak muchy. Dziś bomby z Krakowa: zamyka się jedna z lepszych pizzerii Pizza Garden i sztosowe Miro's Urban Food Spieszmy się odwiedzać knajpy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Można podziękować pisiorom, parę moich ulubionych lokali w Kielcach też padło. A po nowym roku jeszcze więcej padnie i przeważnie to zostaną sieciówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Badus 270 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 U mnie to samo, przy czym zaznaczyć trzeba, że prawie każdy lokal zaczął ostro kombinować na gramaturze i składnikach - czasem wręcz w bezczelny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 W dniu 19.12.2022 o 22:55, Rudiok napisał: Kufa, lokale padają jak muchy. Dziś bomby z Krakowa: zamyka się jedna z lepszych pizzerii Pizza Garden i sztosowe Miro's Urban Food Spieszmy się odwiedzać knajpy... No u mnie to samo. Ja jeszcze się staram ten 1-2 w tyg coś zamówić ale np żeby iść z całą family na obiad, to zdecydowanie rzadziej, a wiadomo wtedy napoje wpadają i czasami jeszcze desery czyli ogólnie pozycje dość wysoko marżowe i wymagające mało pracy. W sumie do września to raz w tyg zawsze gdzieś całą rodziną chodziliśmy na obiad. Od września to może z 4 razy gdzieś byliśmy… Inflacja i gigantyczne stopy zmieniły nawyki konsumentów, a podwyżki energii, produktów czy czynszu rujnują rentowność, nawet najlepszych knajp. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 W dniu 20.12.2022 o 12:15, Badus napisał: prawie każdy lokal zaczął ostro kombinować na gramaturze i składnikach - czasem wręcz w bezczelny sposób. tia, znajomi prowadzili pizzerię (już ją odstąpili m.in. przez gigaopłaty), ja o tym jeszcze nie wiedziałem, zrobiłem zamówienie. I dostałem małego placka, mało sera itp. Coś mi nie pasowało, a okazało się że kto inny to przejął Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Śląska 19 w Gdańsku Niepozorna knajpa, a wrażenie zrobiła bardzo pozytywne. Duży przegląd ciekawych dań, każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego miejsce bardzo fajne do wieczornego posiedzenia, bo długo otwarte i spory wybór alkoholi. Czekając na jedzenie można sobie poprzeglądać albumy Kosycarza i poznać trochę historii Gdańska. Co ciekawe, ceny jakby zostały po staremu, bo są zauważalnie niższe niż u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Panu, jadę w czwartek na mecz do Poznania, gdzie po meczu można pójść do niedrogiego fajnego baru że sportowym klimatem? Trochę mnie już tam nie było:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Udało mi się w ostatnio dotrzeć do Lee's Chinese w Gdańsku. Ostatnim razem jak się wybrałem w sobotni wieczór to okazało się, że bez rezerwacji nie mam co startować. Chyba, że chcę poczekać w kolejce, więc odpuściłem. Teraz wybrałem się w środku tygodnia w porze obiadowej, więc ruch był spory, ale stolik dla 2 osób udało się dostać. Słyszałem mnóstwo pozytywnych opinii o tej knajpie, więc byłem ciekawy, na ile warto się tam wybrać. No i muszę przyznać, że jedzenie jak i klimat knajpy jest bardzo zbliżony do doznań jakie miałem podczas pobytu w Pekinie, a to rzadkość u nas. Jedzenie wspaniałe, spory wybór dań roślinnych i mięsnych, każdy powinien coś dla siebie znaleźć. Smaki różnorodne i głębokie, czyli takie jakie powinny być w kuchni azjatyckiej. Porcje bardzo duże, pierwszy raz od dawna zdarzyło mi się wszystkiego nie zjeść i danie główne można spokojnie brać na 2 osoby. Przystawki też bardzo ciekawe i smaczne, sajgony top. W lokalu chińsko paździerzowo i nawet ten dziwny smród był, co w lokalach w Pekinie xd Polecam mocno jak ktoś lubi azjatycką kuchnię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 W dniu 6.03.2023 o 22:42, standby napisał: Panu, jadę w czwartek na mecz do Poznania, gdzie po meczu można pójść do niedrogiego fajnego baru że sportowym klimatem? Trochę mnie już tam nie było:/ Dobra Jadłem Yetztu w Poznaniu. Kosmiczny ramen, smak niemalże taki jak w Japonii, cudowne jedzenie. Teraz myślę tylko o nim. Mają też japoński browar <3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Też polecam. Byłem tam ze 2-3 lata temu i ramen był tip top (nie mam porównania z tymi z Japonii). Pamiętam że też zamowilem wtedy przystawkę - marynowany boczek i to też był sztos, chyba nawet przyćmił ramen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi