Opublikowano 26 sierpnia 20168 l Jako ciekawostkę podam, że europejski PSXowy FFIV jest podobnież trudniejszy od amerykańskiego PSXowego FFIV
Opublikowano 26 sierpnia 20168 l Czworke mialem sobie tez kiedys tam odswiezyc w wolnym czasie. Mam cyfre na ps store i pudełko na ds'a. Tutaj podobno oprocz grafy gry sie znaczaco roznia. Wersja na playstation ma te dodatkowe epizody, remake na ds'a niby trudniejszy.
Opublikowano 16 lutego 20178 l Pomoże mi ktoś z walka w BG 1 ? Mam pytanie na jakiej zasadzie ma się odbywać bo znów dziedzictwo Diablo sie odzywa i klikam jak głupi a to nic nie daje. Ogólnie proszę o wyjaśnienie jak wydawać komendy członkom drużyny (używac ataków , leczyć itd) tutorial nic mi nie wyjaśnił jest chaotyczny bo si załatwiło sprawę i nic nie wyniosłem. Jestem w gospodzie pod pomocna dłonią.
Opublikowano 16 lutego 20178 l Używaj aktywnej pauzy - na PC to spacja. Po spauzowaniu klikaj na członków drużyny i wydawaj im komendy z paska. Gdy wszystkim wydasz odpauzuj grę i będą robić co im kazałeś. Jezu Chryste jestem już chyba bardzo stary.
Opublikowano 16 lutego 20178 l Klikasz na portret postaci i wydajesz komende. Uzywaj spacji do pauzy przed kazda zmiana komend. Atak to jeden klik, potem na zmiane sie rzucaja koscmi.
Opublikowano 17 lutego 20178 l Dodatkowo weź pod uwagę czas wykonywania akcji zaklęć itd). Może być tak, że za późno jakąś akcję wydasz i po ptakach, bo przeciwnik zdąży nałożyć na siebie kilka zaklęć ochronnych. Czyli przed walką ochrona (zaklęcia, mikstury) na początku przeciwdziałanie, albo błyskawiczny atak. Oczywiści cały czas aktywna pauza i obserwowanie pola walki. Edytowane 17 lutego 20178 l przez Andreal
Opublikowano 28 lutego 20178 l Baldur Panowie jak tych bandytow z obozu zalatwic probowalem nawet na latwym ale ivh jest z 20 to dla Vai? Pytanie nieaktualne wykonałem polubownie a ich szefa zgarnę później. Edytka: Niech ktoś podpowie czy podróż na wschód od Beregostu i poniżej tereny w tym samym kierunku nie będą za trudne w starociach z mobkami na 3 poziomie doświadczenia ? Na własna rękę poszukam giza ale dobra rada miłe widziana jak wypada przyrost poziomu trudności w BG. Edytowane 2 maja 20186 l przez Xord
Opublikowano 30 maja 20195 l Gram sobie w Titan Questa, którego kiedyś dali w humblebundle na Ps4 i jestem chyba zachwycony. Czuć ze to stara gra, ale chyba właśnie takiego bezmózgiego klona Diablo szukałem. Grając, czuje się jakbym był z 15 lat młodszy: jest czyszczenie mapy z potworków, poboczne questy typu „zabij i wróć”, są itemy legendarne, a przy tym mapy są naprawdę spore i nie ma żadnych wskaźników czy strzałek - przez to jest dość trudno i nieraz błądziłem:) Jak ktoś znudzony jest sandboxami, ma ochotę pograć w klasycznego hack’n’slasha, to polecam. A i podobno można grać w coopie.
Opublikowano 14 czerwca 20195 l @grzybiarz Wersja na PS4 też jest tak upośledzona w sterowaniu jak Switch?
Opublikowano 14 czerwca 20195 l No jest durne sterowanie. Nie wiem jak na switchu ale tu włączony jest autoatak do najbliższego stworka. Możesz gałkę wychylić w kierunku innego stwora i cel będzie na niego. Jest dość „drewniano”, ale oldschoolowo.
Opublikowano 8 września 20195 l Pytanie z serii co wybrać: Pillars of Eternity vs Divinity 2. Platforma: Switch Chciałbym się przekonać w końcu do jakiegoś RPG w starym stylu. Zagrywałem się kiedyś za dzieciaka w Diablo 2 i Neverwinter Nights i bardzo miło wspominam.
Opublikowano 8 września 20195 l W PoE nie grałem, więc porównania nie mam, ale każdy mój znajomy stawia Divinity wyżej niż PoE. Od siebie powiem, że Divinity 2 to mój pierwszy w życiu izometryczny RPG, więc to zdecydowanie gra dla każdego, a nie tylko dla fanów gatunku. Na pewno się nie zawiedziesz.
Opublikowano 8 września 20195 l Uwielbiam obie gry, więc ciężki wybór, ale ostatecznie wybrałbym Divinity 2.
Opublikowano 8 września 20195 l Właśnie skończyłem Divinity 2. Pękło ponad 120 godzin polecam z całego serca! Zagrałbym z chęcią drugi raz, ale kupka wstydu rośnie, a czasu mało. W PoE miałem 40h i przestałem grać.
Opublikowano 5 lutego 20205 l Pomocy mam jakiś dziwny problem z texturami w ff7 na ePSXe wersja ta najnowasza chyba 2.0.5 więc kiedy włączam grę wszystko ekran dźwięk jest git. Tylko że wszystkie miejsca na mapie to zdjęcia z odpowiednimi barierami i ja mam tak że te zdjęcia są jakoś nie tak wklejone albo te bariery. plis help
Opublikowano 7 kwietnia 20205 l Witam wszystkich, mam olbrzymi problem z wbiciem ostatniego pucharka w grze Disgaea 1complete ps4. Chodzi dokładnie o wykonanie ataku za 10 milionów obrażeń. Mam najlepszy miecz na 100 lvl, oraz 3x robo suit również na 100 lvl. Używam Majina i kończą mi się pomysły. Rzucanie bravehart również nie pomaga. Jeśli ktoś to ogarnął proszę o pomoc.
Opublikowano 14 lipca 20204 l Brać Dragon Quest XI czy Ni No Kuni 2? Podobno DQXI zdecydowanie lepszy. Prawda to, forumku?
Opublikowano 28 października 20213 l Witam. Niedawno ukończyłam drugi Grand Staff w Lost Odyssey i zabrałam się za ostateczne bronie. Najlepiej zawsze grało mi się Kaim'em, Seth, Sarah, Cooke i Jansenem, dlatego mam zamiar zdobyć dwa najlepsze miecze dla Kaim'a i Seth.. pierwszy: wiadomo, to Age of the King, który daje aż 420atk., drugi zaś w kolejności są White Ignis oraz Durandal z 277atk - problem w tym, że mogę mieć tylko jeden z tych mieczy. Postanowiłam więc dać Seth age of the king a Kaim'owi Durandal.. no i tutaj jest problem: na wielu forach/ stronach czytałem, że można dać ten Toltenowski miecz Kaim'owi i Seth, a ja za cholerę nie mogę go nikomu przypiąć. W ekwipunku Kaim'a i Seth nie mogę wybrać żadnego złotego miecza.. czy rzeczywiście można dać ten wspaniały oręż komu się tylko chce, czy to zwykła ściema? z góry dziękuję za odpowiedź
Opublikowano 30 października 20213 l W dniu 28.10.2021 o 18:33, Herbaciarka napisał: Witam. Niedawno ukończyłam drugi Grand Staff w Lost Odyssey i zabrałam się za ostateczne bronie. Najlepiej zawsze grało mi się Kaim'em, Seth, Sarah, Cooke i Jansenem, dlatego mam zamiar zdobyć dwa najlepsze miecze dla Kaim'a i Seth.. pierwszy: wiadomo, to Age of the King, który daje aż 420atk., drugi zaś w kolejności są White Ignis oraz Durandal z 277atk - problem w tym, że mogę mieć tylko jeden z tych mieczy. Postanowiłam więc dać Seth age of the king a Kaim'owi Durandal.. no i tutaj jest problem: na wielu forach/ stronach czytałem, że można dać ten Toltenowski miecz Kaim'owi i Seth, a ja za cholerę nie mogę go nikomu przypiąć. W ekwipunku Kaim'a i Seth nie mogę wybrać żadnego złotego miecza.. czy rzeczywiście można dać ten wspaniały oręż komu się tylko chce, czy to zwykła ściema? z góry dziękuję za odpowiedź Musisz sie odpowiedniego skilla nauczyc zeby to wyequip'owac, bodajże skill sie nazywa "be able to equip royal accesory" czy coś w ten deseń.
Opublikowano 23 lipca 20222 l hejka fani dobrych gier. Warto kupować konsole PS2 NTSC dla m.in serii Xenosaga?