Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie mogę się przemóc do trzymania michy. Wczoraj na wieczór wpadłem spontanicznie do żabki, kupiłem mąkę, jaja, budyń, galaretkę i zrobiłem pyszny biszkopt na noc, prawie cały zszedł xd

Dziś jakieś pierdoły, paczka czipsów, w końcu weekend i majówka. Ech... gdzie te czasy co słodkości i syfy mnie wręcz odrzucały, a czułem spełnienie po owsiance.

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 463,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Rzeczy które już wprowadziłem na stałe:

- kawa bez mleka, i syrop z agawy zamiast cukru, ale staram się w ogóle bez

- herbata powoli bez agawy

- mniej soli, nawet jak zdarzy mi się mc to najlepiej salatka, a jak frytki to dla wszystkich wspomnieć że bez soli,

- zero soków, alko, i napojów gazowanych nie zero,

- nie jesc po 21

- wprowadzenie jogurtów i jogurtów pitnych,

- zero masła

- jak sos to jogurtowy lub koperkowy, ale bez majo, albo ketchup

- tortilla w przyszłosci z kurczakiem a nie z wołowiną

- czekolada na podwieczorek 3 kostki zamiast pół czekolady,

- zero chipsów, ale na pewno nie zrezygnuje z zapiekanki z nachosami, ale na to musze zaśłuzyć,

- dużo wody

to m.in. rzeczy które wprowadziłem na własny rozum, plus cwiczenia codziennie, jak dzięki temu będe mógł co jakiś czas wpieprzyc burgera/pizze/chipsy, zjesc normalna bule z jajecznicą, to bede szczesliwy, bo te powyzsze nie są problematyczne.

Opublikowano
42 minuty temu, Yakubu napisał:

Ci mityczni ludzie sprzed glutenu to pewnie po 200 lat żyli

Lepiej byc zjedzonym w wieku 40 lat przez dinozaura niz przez raka odbytu :reggie:

Opublikowano

Jogurty pitne? Sam cukier.

Masz do zjedzenia 2000kcal i tego sie trzymaj, a nie zastepujesz kurczakiem wolowine (just why?) a owalisz placek tortilli ktory ma 300kcal.

ile wazysz i do czego chcesz dojsc? Na moje skapnales sie ze utyles 10kg i miotasz sie co tu zrobic. Po pierwsze policz kalorie jakie zjadales wczesniej.

Opublikowano
2 minuty temu, kanabis napisał:

Lepiej byc zjedzonym w wieku 40 lat przez dinozaura niz przez raka odbytu :reggie:

W dinozaury wystarczyło kamieniami rzucać

Opublikowano

Z tym brakiem masla, kurczakiem zamiast wolu, niejedzeniem po 21 to tak jakby czym uzasadnione?

Jak wyzej, policz kalorie dobowe i tyle. Zdziwisz sie pewnie ile nadmiaru wchodzilo z podgryzania bulek.

Opublikowano

Jak jesz późno i idziesz niedługo spać to po miesiacach możesz się refluksu nabawić. Z masłem nie wiem o co kaman, a kurczak pewnie bo mniej kaloryczny?

Zamiast kurczaka lepiej indyka. Masło jest ok.

Jogurty pitne to zło tak jak Michaelis napisał. To sam cukier. Kiedyś też je piłem i z rana wchodził jeden potem czasem w pracy przed przerwą drugi i jak je odstawiłem to lepiej się czuję a robię fizycznie. Wolę płatki owsiane rano zjeść, szklanka płatków plus bakalie i mleko, kakao, troche miodu.

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

masło i sery na razie wyrzucam bo mam trochę pdowyzszony cholesterol, pewnie wystarczyłoby wywalic chipsy, i zobacze dalej po wynikach czy masełko moze wrócić, pewnie wróci.

Ale nie przeszkadza mi uzywanie np. koziego serka jako zamiennik.

Wołowina wydaje mi się tłustsza od wołowiny  w kebabowniach, a po 21 tak mi kiedyś żona opowiadała, to albo do 2 godzin przed snem, no ale wtedy moglbym wpierdlalac o 2 w nocy xD

a te pitne jogurty to sprawdzam i tam prawie cukrów nie ma, 1,5% tłuszczu.

Te wszystkie rzeczy to głównie na podstawie przemyslen własnych i poczytan troche w necie, bez zadnych konsultacji ani głebszych analiz.

Na pewno nie ma tam nic niezdrowego ;]

Opublikowano

Z tego co pamietam to masla i sery nie podwyższaja cholesterolu, a cukry (mimo ze pewnie "normy" unijne mowia inaczej). Ale przydalby sie tu jakis ziemba.

W koncu te wszystkie diety tluszczowo proteinowe z masą jaj i masla na czele mialy na celu wlasnie zbic cholesterol.

Wolowinka np taka chuda ligawa czy antrykot to najlepsze zrodlo bialka, porównując do paszonych w klatkach kurakach.

Ten jogurt to naturalny czy guwnowocowy?

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

30g cukru w małej butelce Danone pitny

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003011182602

44g cukru w butelce 400g Jogurt pitny Twist

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003008490437

To są ogromne ilości cukru które wchodzą w 10s

5g cukru to jedna łyżeczka, pomysl o tym, że wpierdalasz ponad 8 łyżeczek cukru w butelce

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano
1 minutę temu, Plugawy napisał:

30g cukru w małej butelce Danone pitny

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003011182602

44g cukru w butelce 400g Jogurt pitny Twist

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003008490437

To są ogromne ilości cukru które wchodzą w 10s

5g cukru to jedna łyżeczka

ja kupuje takie które mają w 100 g 13,5 grama.

Opublikowano
1 minutę temu, milan napisał:

z poziomeczkami

xD

To tego nie chlej. Czysty bialy jogurt, najwyzej sobie banana wkroj.

Albo w biedrze som pitne bez cukru ze slodzikiem (lesne, sliwka, truskawka), od biedy to mozna.

Pora wziac dupe w troki z tym odzywianiem bo tez sie zapuszczam powoli :/ Nie moja wina ze mam codziennie push notyfikacje z Good Looda o smaku dnia ;/

Opublikowano
Teraz, milan napisał:

ja kupuje takie które mają w 100 g 13,5 grama.

No to wiecej niz on podal xF

Opublikowano

No kurde, ale jak zrezygnowałem z cukru do napojów, to chyba te gramy w jourcie nie zaszkodza.

Teraz, Plugawy napisał:

I mają 100g butelke? Jak tak to ok, ale traktuj jogurt pitny jak snickersa nie jak coś zdrowego.

A ok, zawsze myslalem ze jogurt to samo zdrowie, wazne by nie mial  e xyz i jakis innych konserwantów.

ze niby kultura bakterii mówia xF

maja 200 ;d

Opublikowano

Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. Kakao sobie zrób prawdziwe w dużym kubku i będzie z tego więcej korzyści.

Opublikowano

Musze być piękny jak mam się zobaczyć z redem.

Teraz, Plugawy napisał:

Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. Kakao sobie zrób prawdziwe w dużym kubku i będzie z tego więcej korzyści.

No ok, przyjmuje, ale powaznie wizalem jogurt z polki by wizac zdrowei  a nie zamiennik cukru ;]

Opublikowano

Przechodzilem przez Twoja dzisiejsza edukacje zywieniowa z 8 lat temu, bedzie dobrze. 

Nie zryj cukrow tam gdzie nie musisz. Juz lepiej zjedz owoc caly, z blonnikiem i witaminami. A nie w jogurcie wypitym w pare sekund.

1 minutę temu, Plugawy napisał:

Rezygnujesz z jednego źródła cukru to wymyślasz już kolejne w zastępstwie. 

I diete trzymaj tylko miedzy posilkami.

Opublikowano

Ok, to wywalam jogurty, a owoce jem, zonka robi mi  w pudelku takie miksy marchewka, kalarepa, i jabłuszko do tornistra.

Opublikowano
2 minuty temu, milan napisał:

Musze być piękny jak mam się zobaczyć z redem.

No ok, przyjmuje, ale powaznie wizalem jogurt z polki by wizac zdrowei  a nie zamiennik cukru ;]

Norma dla laika, przeciez wszedzie trąbia ze jogurty to samo zdrowie. Szkoda ze nie uscislaja ze tylko naturalny ktorego nikt nie wezmie bo obok ma zaje,bista bakome gruszkowom. A serkow wiejskich nie lubisz?

Opublikowano

I dobrze. A potem i tak wpada sie na spacerze do kawiarenki na jedno czarne espresso 0 kcal a konczy sie na :

1hYiikJ.jpg

xdd Mdlilo mnie przez caly spacer, tam nad mascarpone jest pare lyzek nutelli a na gorze kinderki xd

Opublikowano

zadnych humusów, pumperniklów, owsianek, rodzynków  i innych bakalii, itd.