Opublikowano 26 lipca 20195 l 9 godzin temu, II KoBik II napisał: Gdzie kupil? Guidebook w Świecie Książki, kolekcjonerkę na Allegro.
Opublikowano 27 lipca 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kumpel pozbywał się gratów z domu, więc wszystko za free i w całkiem niezłym stanie. Jeszcze do tego Populous i Rainbow Six, ale zapomniałem wrzucić do foty. Edytowane 16 kwietnia 20232 l przez Kornolio
Opublikowano 28 lipca 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Weekendzik spędzam wybornie ucząc kmiotków jak się morduje z klasą i wdziękiem (dzięki @Dave Czezky za ekspresową wysyłkę). Edytowane 28 lipca 20195 l przez chrno-x
Opublikowano 29 lipca 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Małe spontaniczne zakupy w MM SoT zakupiony w celach kolekcjonerskich, bo grę w wersji cyfrowej posiadam od premiery A Asasyna polecali ostatnio Rozi i Blantman więc zaryzykowałem i mam nadzieje że się nie zawiodę Edytowane 29 lipca 20195 l przez ASX
Opublikowano 29 lipca 20195 l 2 godziny temu, ASX napisał: SoT zakupiony w celach kolekcjonerskich, bo grę w wersji cyfrowej posiadam od premiery Kupowanie tej gry to jest jakiś masochizm a już w pudle to wogole.
Opublikowano 29 lipca 20195 l 20 minut temu, mozi napisał: Kupowanie tej gry to jest jakiś masochizm a już w pudle to wogole. Nigdy nie nazwalbym kupowania gry masochizmem. Może po prostu nie jest dla ciebie Poza tym pisze się "w ogóle" Edytowane 29 lipca 20195 l przez ASX
Opublikowano 29 lipca 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zakupy z kilku ostatnich miesięcy, głównie na konsole Nintendo:
Opublikowano 29 lipca 20195 l 3 godziny temu, ASX napisał: Małe spontaniczne zakupy w MM SoT zakupiony w celach kolekcjonerskich, bo grę w wersji cyfrowej posiadam od premiery A Asasyna polecali ostatnio Rozi i Blantman więc zaryzykowałem i mam nadzieje że się nie zawiodę Śliczna ta okładka SoT, serio piszę
Opublikowano 29 lipca 20195 l Godzinę temu, Wredny napisał: Śliczna ta okładka SoT, serio piszę To prawda, ale duża w tym zasluga tego że jest ona mocno inspirowana plakatem Goonies Twórcy mają fioła na punkcie tego filmu, co widać nawet na okładce
Opublikowano 30 lipca 20195 l 18 godzin temu, mozi napisał: Kupowanie tej gry to jest jakiś masochizm a już w pudle to wogole. poyebany jakis kupił grę, która mu się podoba
Opublikowano 30 lipca 20195 l Pewnie chodzi o to, że ta gra w pudełku to bazowa wersja (domyślam się), a wiadomo jak się od czasu premiery zmieniła i rozrosła (a jeśli nie wiadomo, to ASX chętnie wyjaśni). To jakby kupować w pudełku wersję alpha z okrojonymi trybami i bez zawartości. Albo jakieś demo. Nikła fizyczna wartość w porównaniu ze stanem obecnym (cyfrowym). No, ale do kolekcji i dla samej okładki nikt nikomu nie zabroni.
Opublikowano 30 lipca 20195 l No to się w takim razie ma do wielu gier na tej generacji Sam mam zafoliowane Destiny 2 w pudełku nie rozumiem dramy, a w poscie moziego doszukujesz sie głębokich motywów a tutaj chodzi po prostu, że mozi szkaluje xboxa i tę grę pewnie bo mu sie nie podoba.
Opublikowano 30 lipca 20195 l A to nie wiem, nie śledzę na bieżąco kto i co szkaluje, więc możliwe, że masz rację. Kwestia ułomnych wersji 1.0 na płytach jest już - tak jak piszesz - dość powszechna i sam mam parę takich. Jednak inna sprawa kupować podstawkę na premierę i później z nią zostać, a trochę inna kupować podstawkę dwa lata po premierze. Rzecz czysto kolekcjonerska i w porządku, jeśli jest się tego świadomym. Osobiście raczej unikam kupowania pudełkowych gier DAY ONE, choć ostatnio popłynąłem z Dead Cells (wersja PS4 i Switch), która obecnie jest zupełnie inną, lepszą grą, w dodatku z zapowiedzianą na sierpień wersją kompletną. A to co mam na premierowej płycie/kartridżu? Early Access. Gorsza opcja to chyba tylko jak w przypadku trylogii Spyro - wyłącznie część gry na płycie, a resztę i tak trzeba dociągnąć, by w ogóle zagrać. Trudna generacja dla kolekcjonerów, a będzie tylko gorzej.
Opublikowano 30 lipca 20195 l 10 minut temu, Kmiot napisał: A to nie wiem, nie śledzę na bieżąco kto i co szkaluje, więc możliwe, że masz rację. Kwestia ułomnych wersji 1.0 na płytach jest już - tak jak piszesz - dość powszechna i sam mam parę takich. Jednak inna sprawa kupować podstawkę na premierę i później z nią zostać, a trochę inna kupować podstawkę dwa lata po premierze. Rzecz czysto kolekcjonerska i w porządku, jeśli jest się tego świadomym. Osobiście raczej unikam kupowania pudełkowych gier DAY ONE, choć ostatnio popłynąłem z Dead Cells (wersja PS4 i Switch), która obecnie jest zupełnie inną, lepszą grą, w dodatku z zapowiedzianą na sierpień wersją kompletną. A to co mam na premierowej płycie/kartridżu? Early Access. Gorsza opcja to chyba tylko jak w przypadku trylogii Spyro - wyłącznie część gry na płycie, a resztę i tak trzeba dociągnąć, by w ogóle zagrać. Trudna generacja dla kolekcjonerów, a będzie tylko gorzej. Dodam tylko że w przypadku SoT jest jeszcze gorzej, bo ta ułomna recenzowana na premierę wersja gry już nawet nie istnieje, bo nie da się w nią dzisiaj zagrać xD płyta pełni tylko rolę licencji i całą gra pobierana jest z sieci, no i bez połączenia z serwerami gra nawet się nie włączy. Kupiłem pudełko tylko ze względów kolekcjonerskich, bo i tak gram w wersje cyfrową, która jest dla mnie wygodniejsza, a pudełko kupiłem aby ładnie wyglądało na półce i wesprzeć twórców, pewnie nawet go nie rozfoliuje i nigdy nie włożę tej płyty do napędu
Opublikowano 30 lipca 20195 l O to to to - sam mam kilka takich tytułów, które bez połączenia z siecią będą tylko kawałkiem plastiku, ewentualnie bedę mógł obejrzeć sobie ekran startowy (ELITE Dangerous, obydwie Destiny i obydwie The Division), ale i ja zwyczajnie lubię widok tych pudełeczek na półce
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Małe zakupy z ostatnich dwóch miesięcy. Limitka FE od PerfectBlue, kolekcja shmupów vol.3 by Psikyo z Zero Gunner 2, Hollow Knight i Bloodstained, który wciąż czeka na patcha :). Na PS4 w końcu udało zdobyć się za koszt przesyłki steelbook do Last Guardian po znajomości i interesującego shmupa Game Tengoku Cruisin Mix Special, wydanego wstępnie na automaty i Segę Saturn w Japonii, po mniejszych kosztach można zakupić na PA wersję PS4, jeżeli ktoś lubi granie w "rakietki". Na PS2 druga część Shadow Hearts oraz sztos od Taito o zgrabnej nazwie 10.000 Bullets. W końcu dorobiłem się Xenogears, stan Mint. Dodatkowo 2 świetne ostki na analogach - DMCV i Silent Hill 2. Edytowane 1 sierpnia 20195 l przez nadol90
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l https://onvinylstore.com/pl/p/AKIRA-YAMAOKA-Silent-Hill-2-/6458 Polecam ogólnie ten sklepik, ściągają wszystkie wydania ostków na analogach, ceny są ok i dużo promocji, np. warto teraz wziąć ostka Bloodborne za 100 zł, który wychodzi chyba we wrześniu nie kłopocząc się w poszukiwania po zagranicznych stronach etc. Widzę, że mają urlop do któregoś tam sierpnia, więc w razie co wysyłka zapewne jak wrócą.
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Jak widzę te okładki vinyli to zaczynam mieć mokro... ehh. Wydanie tego Bloodborne <3 Piękna sprawa. Ej no, takie coś to super sprawa: Spoiler Dzięki za stronkę nadol, jakoś tak nie natknąłem się na nią wcześniej. Edytowane 1 sierpnia 20195 l przez ireniqs
Opublikowano 1 sierpnia 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dzisiejsze zakupy - w końcu jest pudełkowa wersja Mutanta, więc wreszcie mogłem zakupić tego zacnego szpila