Opublikowano 8 sierpnia 20213 l 2 godziny temu, Ludwes napisał: le ta prezentacja z E3 2003 to jest coś, co robi na mnie wrażenie nawet dziś. pamiętam jak w którymś numerze CD-action, na płycie cd było to demko z E3, oglądałem je setki razy niedowierzając że tak może wyglądać gra wideo EDIT: zrobiłem research i jednak w cd action był chyba inny gameplay, ale w tym 2004 czy 2003 też robił ogromne wrażenie
Opublikowano 8 sierpnia 20213 l @Ukukuki to był żal. Ps2 miało Black czy tą grę na marsie. Dalej Bad Company 2. A potem? Skrzynki w Dark Souls? Ewentualnie Crisis1 w 23 klatkach Xd Aaa ok, Control. Tutaj szapoba dla deva. @Ludwes to tech demo widziałem kilka lat później i nadal mnie zamijało... @kubson masz Black mesa na PC.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l Ja HL1 ogrywałem poraz pierwszy właśnie w wersji Black Mesa, dostałem od kogoś na forumkowym steam sale. Dobrze to odświeżyli, czytałem niedawno o remaku HL2 na pcgamer. Czekam mocno , oby było to robione na tym samym silniku co Half Life Alyx.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l HL 1 i 2 kończyłem na tym samym PC (PIII 933Mhz, 256 MB Ramu i Radeon 9200), jedynka działała idealnie ale dwójka... no grało się w tych max 30 fpsach ze spadkami do 10ciu. Nadal było warto bo gierka genialna, później ukończona w ramach Orange Box na X360 i PC (już na max detalach i w stałych 60fps). Valve mogło by zrobić jakiś oficjalny port na Androida tym bardziej że jest wersja na nVidia Shield (która została już sportowana przez fanów).
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l No to warto kiedyś nadrobić. Kawał historii giereczkowa i świetne gierki.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l Ja ograłem obie częscie wiele lat po premierze i żadnego efektu wow nie było
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l HL2 miałem na premierę, na szczęście miałem kompa, który uciągnął wszystko na full. To jak ta gra wyglądała, fabuła no i za(pipi)ista fizyka, to zrywało kaszkiet z głowy. Do tego jeszcze całkowicie pierwsza wersja steam, na którym był tylko CS Source i nic więcej, służył tylko do weryfikacji plików. Dobre czasy, kiedy Valve jeszcze się coś chciało...
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l Nigdy nie grałem w hl czy me. Gry kultowe. Ale teraz po latach gdzie w grach tyle się zmieniło moim zdaniem nie ma co wracać bo tylko można się grubo odbić od mechanik czy grafiki.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l Half-Life 2 z epizodami zacnie się zestarzał i jest to jedna z tych gier która trzeba ograć. Graficznie nie razi w oczy a rozgrywka jest lepsza od większości nowych FPSów.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l 1 godzinę temu, creatinfreak napisał: Nigdy nie grałem w hl czy me. Gry kultowe. Ale teraz po latach gdzie w grach tyle się zmieniło moim zdaniem nie ma co wracać bo tylko można się grubo odbić od mechanik czy grafiki. Akurat mechaniki w takim HL2 wracają właśnie w obecnych fpsach. Co odeszło do lamusa to typowe military shooter, którymi byliśmy karmieni przez 2007 (w głowie mam wszelakie COD, Resistance, Killzony, Bullestorm etc). W Doomie Eternal i wszelakich pochodnych fps jak Dishonored, Prey wraca eksploracja poziomów, nie trzymanie cały czas za rączkę. HL czasami nawet kazał trochę pomyśleć, były jakieś łamigłówki i to było bardzo spoko. Jak się grało pierwszy raz zarówno jedynka jak i dwójka zaskakiwały, bo nie wiadomo było co się zaraz wydarzy.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l HL2 z dodatkami robi wrażenie nawet dzisiaj, wiele się w tym gatunku nie zmieniło.
Opublikowano 9 sierpnia 20213 l kiedy nakładają się krzyki dwóch zombiaków xD szkoda że już to poprawiają
Opublikowano 13 sierpnia 20213 l Ale co sie cieszycie. Jak wskazuje nazwa linka to jest info dla inwestorow a nie graczy.
Opublikowano 14 sierpnia 20213 l Aha że nowy Control napisaliby w Pani Domu to info dla gospodyń domowych.
Opublikowano 14 sierpnia 20213 l Z tych info dla inwestorów zazwyczaj się właśnie dowiaduje o grach, które mają w planach itd.
Opublikowano 17 sierpnia 20213 l Teraz, Rozi napisał: Ta gra wyszła 17 września, nie sierpnia. Dzieki kapitanie marudo. Chodzilo mi tylko o rok i mniej wiecej porę, nawet nie skojarzylem że dzisiaj 17