Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
22 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

Bawi mnie ten płacz na ekran. Jak wy w generacji gameboya wytrzymywaliście, wtedy słońce swieciło tak samo xd

Większości pewnie na świecie nie było:kaz:

Tutaj panuje syndrom surykatek, jeden narzeka, a reszta mu wtóruje.

Edytowane przez Strife

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano
39 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Bawi mnie ten płacz na ekran. Jak wy w generacji gameboya wytrzymywaliście, wtedy słońce swieciło tak samo xd

Dawało rade, ustawiało sie odpowiednio kontrast

Opublikowano

To wy mieliście kiedyś game boya ,że takie głupoty piszecie? W słońcu były najlepsze kolory, tam to się grać nie dało przy słabym świetle. 

qmytu3dq4l4z.jpg

A Switch ma gówniany ekran jeśli chodzi o granie w dobrze naświetlonych pomieszczeniach, na zewnątrz jest zwyczajnie (pipi)owy. 

Opublikowano

Tutaj chodzi o odbijające się otoczenie w ciemnych scenach, nic nie daje ustawienie jasności na maksa bo w ciemnych momentach i tak będzie odbijać się wszystko na ekranie.

Opublikowano

Te hiperbole xd. Siedzę w dobrze oświetlonym pokoju i normalnie gram.

NIE DA SIĘ GRAĆ!!!

Opublikowano
37 minut temu, Ukukuki napisał:

To wy mieliście kiedyś game boya ,że takie głupoty piszecie? W słońcu były najlepsze kolory, tam to się grać nie dało przy słabym świetle. 

Miałem Advance i pamiętam, że granie na nim było hardkorowe. Wolałbym już podświetlany ekran niż grać czekając na słońce.

Switch musiałby mieć ekran anti glare, jaki teraz można spotkac np w laptopach ale folia ochronna i tak swoje robi.

Opublikowano

No bo było:dunno: trzeba było dobrze się ustawić pod światło albo kupować te lampki doświetlające. 

Ja tam od Switcha nie wymagam żeby dało się grać w słońcu tak jak na telefonach chociaż fajnie by było. Dla mnie problemem jest ,że w dobrze oświetlonym pomieszczeniu słabo się gra w ciemne gierki jak Diablo 3 czy Hollow Knight. 

Opublikowano
5 hours ago, Gromit said:

Frosti nie kłam, na plaży przecież nic nie widać na tym gównianym ekraniku

Z kad wiesz jak mocno swieci slonce w Skandynawii okolo 20-stej i czy nie bylo pochmurno? xD Dalo sie grac ale czasami nie widzialem malych przeciwnikow w niektorych lokacjach

Opublikowano

Mi się gra najgorszej z opcji: Gpd win 2, new 3ds XL z górnym ips, vita slim, switch. Niska jasność i mocne refleksy. Jak się nie ma porównania to może nie przeszkadza. 

P. S. Jeszcze jest kwestia czasów. W czasach gb którego mialem nie było innych ekranów mobilnych. A teraz masz laptopy, smartfony, tablety. I kurczę wszystkie mają lepsze ekrany. Xiaomi za 500 zł ma lepszy. 

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano
18 godzin temu, _Forum_ napisał:

Z kad wiesz jak mocno swieci slonce w Skandynawii okolo 20-stej i czy nie bylo pochmurno? xD Dalo sie grac ale czasami nie widzialem malych przeciwnikow w niektorych lokacjach

No właśnie z kąd on morze to wiedziedź takie żeczy?

Opublikowano

ale bym ograł trylogię mass effect na switchuniu ehhh

Opublikowano

Ja to chętnie kupie :) Tego slima. Jak miałem zwykłego i tak 90% grałem jako handheld. Wiec te żyroskopowy i inne pierdy mi sa zbędne :) 

Ogram zelde, Luigiego i pojdzie w świat :) Ale faktycznie 999 to dużo, nie muszę mieć ceny jak w USA na Amazonie, ale 849 byłoby ok :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, -Q- napisał:

ale bym ograł trylogię mass effect na switchuniu ehhh

Oj taaak, szczególnie dwójeczke był z miłą chęcią przyjął. Pasterz wymiatał. Szkoda, że EA tak schędożyło sprawę z Andromedą. :whyyy:

Opublikowano

Wiadomo już coś na temat switcha pro?

Opublikowano
8 godzin temu, Starh napisał:

Wiadomo już coś na temat switcha pro?

Nie i nie liczyłbym na to, że wyjdzie szybko - właśnie dostaliśmy rewizję, może to jest PRO:)

Opublikowano

Dostałem dzisiaj 8bitDo SN30 Pro+. Póki co przetestowałem go z Androidem, PC i Switchem. Działa bez problemu. Ten krzyżak to jednak niebo a ziemia w porównaniu z tym, co jest w joy-conach i pro controllerze. Odpaliłem Puyo Puyo Tetris, Cadence of Hyrule, The Messenger i Celeste. Wszędzie inputy nagle zaczęły mi wchodzić bez żadnego problemu, lewo/prawo/skosy, co się nie zdarzało wcześniej. Jestem podjarany, ale mi się zachciało ogrywać indyki od nowa :banderas:

7hV7eGp.jpg

Opublikowano

Ja jeszcze nie zamówiłem, bo byłem akurat na wakacjach i z kasą było średnio. No ale przymierzam się i biorę na 100% w tym tygodniu, a po twojej mini recenzji jeszcze bardziej się napaliłem. I jak te wklęsłe przyciski? Bo ja skłaniam się jednak do wersji gameboyowej :)

edit: to rób b-sidey w Celeste.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Jestem zwykłym nubem więc te wklęsłe przyciski mi nie przeszkadzają. Pewnie trzeba dłużej pograć, żeby coś powiedzieć więcej. Popykałem jeszcze w Mario Tennis Aces, żyroskopy działają, wibracje są, tak więc to jest pełnoprawny pad do Switcha.