Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Nigdy nie kupowałem na raty, ale szybkie googlowanko pomogło i tak, można bez problemu oddać sprzęt do 14 dni(w tym wypadku sprzedawca oddaje całą kwotę bankowi po prostu).

Obym tylko ja nie dostał dryfowanka w swoich joyconach bo Zelda nie pozwala mi zostawić je w spokoju:D

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Dryfowanie w Joyach to tylko kwestia czasu. Ja odpukać nie mam problemu a mam już na nich jakieś 400h nabite ale nie łudzę się, że je w końcu trafi ten problem.

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

u nas rekordzista oddawal juz 6 razy :/

Opublikowano

Sorry, ale moim zdaniem po prostu jakość wykonania Switcha jest nieodpowiednia w stosunku do ceny tej konsoli. Coraz bardziej mnie to denerwuje, jak uświadamiam sobie jaki szrot wypuściło Nintendo.

Opublikowano

No trochę lipa właśnie z tym jest, konsola się rysuje od stacji, pady łapią luz na szynach z czasem plus te gałki :/ Plusem jest to ,że pady można wymienić. U konkurencji pady też się zużywają co prawda nie tak szybko no ale jest różnica nowy pad a stary. 

Opublikowano

U mnie z dryfującym analogiem pomógł Contact Cleaner (koszt ok 10 zł). Od dwóch tygodni zero dryfu :bye:, a wcześniej pojawiało się to nagminnie.

Opublikowano

A ja nawet nie wiem czy mam dryfujące, bo prawie zawsze gram w docku, a wtedy używam pro controllera 

Opublikowano
2 godziny temu, S_600 napisał:

U mnie z dryfującym analogiem pomógł Contact Cleaner (koszt ok 10 zł). Od dwóch tygodni zero dryfu :bye:, a wcześniej pojawiało się to nagminnie.

Ja użyłem WD40 i też problem totalnie zniknął. 

Opublikowano

hehe przestałem się tym stresować. Gwarancja jest kupiłem sprawdziłem że joy cony w szynie są na sztywno.  Martwych pixeli nie ma albo nie zauważyłem. Na ekran nakleiłem folie bo oczywiście od razu widać ślady od wkładania i wyjmowania z docku (miałem kiedyś switcha i wiedziałem że tak będzie). Driftu nie ma a i tak gram przez 99 % na padzie od xboxa.  xD

Jak czytam o problemach z v2 to taka sama (pipi)nia jak v1 nic nie poprawili. No ale jeden plus chodzi ciszej. Jak pomyślę jak mój stary switch i switch kruka odlatywał tutaj cisza. Nie wiem może to wina gierek jakie testuje ale i zelda i donkey kong cichutko. W każdym razie japończyki w tej generacji nie umieją w konsole. Oszczędzają na wszystkim aby cene zmniejszyć i taki tego efekt. Chętnie bym kupił switcha w wersji premium za 2k lub więcej ale nie ma tego wyboru.  Chciałem ograć pewne tytuły więc świadomie wziąłem bubel ale z dobrymi grami :) 

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Mnie zawsze wku ten błyszczący ekskluzywny plastik, który rysuje się od samego patrzenia, jak w pierwszym modelu PS3, Wii itp., ale nie wiedziałem, że może być jeszcze ścierający się, na którym po krótkim czasie widać ślady użytkowania (joycony). Wygląda to na celowy zabieg, żeby używki gorzej schodziły. "Podobnymi", różnymi sposobami próbują nas przekonać do cyfr, jak patch prawie wielkości gry, więc jaki sens jest brać pudełko wtedy? Wszyscy kombinują na wszystkie sposoby, żeby kasa się zgadzała.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

polecam switcha lite, z tydzień temu s(pipi)iłem sie z drewnianych schodów po pijaku i switch przekoziołkował kilka razy i przyerdoił w ściane, nawet draśnięcia nie ma :notbad: chyba plastik z nokii 3310 wzieli

Opublikowano

It just works.

Opublikowano
17 godzin temu, S_600 napisał:

Rozkręcałeś joye czy tylko psiknąłeś "pod" analoga ?

Opublikowano

Dlaczego? Nic nie słyszałem, żeby karty 512 GB (Samsung Evo, Sandisk Ultra) czy 1 TB (Sandisk Extreme) nie działały na Switchu. 

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Z tego co pamiętam karty działały do 400gb , tak samo w internecie ta karta jest podawana jako ta z największą pojemnością do switch-a . Dlatego wolę spytać tutaj bo jednak moje 128gb średnio starcza od momentu gdy zacząłem robić zakupy w eshop.

Opublikowano

Ja nie mam większej, ale od kiedy ogłoszono kartę 1 TB prawie rok temu, to zawsze o niej czytam w kontekście używania na Switchu i nikt nie mówi, żeby mu nie działało.

Okej, aż zguglałem i oficjalnie maksymalny rozmiar karty to 2 TB od momentu zapowiedzi Switcha, każda karta micro SDXC jaka powstała i powstanie powinna działać.

https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2017/01/14/the-nintendo-switch-supports-up-to-256-gigabyte-micro-sd-cards.aspx

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Mogę zaręczyć że 400 działa xD Ale większych nie miałem nawet żeby sprawdzić. Jak ogór pisze - każda powinna działać.

Opublikowano

Nigdy nie zwracałem na to aż tak uwagi, ale dziś wyłączyłem PS4 Pro i uruchomiłem Switcha i czy to normalne że czcionki w menu, krawędzie w niektórych miejscach gier są poszarpane? :)

Edytowane przez pattro

Opublikowano

Pojawiły się wyniki Nintendo do końca września:

Switch - 41,69 mln (poprzednio 36,87 mln)

liczba gier - 246,01 mln

Mario Kart - 19,01 mln (17,89 mln)

Smash - 15,71 mln (14,73 mln)

Mario Odyssey - 15,38 mln (14,94 mln)

Zelda BoTW - 14,54 mln (13,61 mln)

Pokemon Let’s Go - 11,28 mln (10,98 mln)

Splatoon 2 - 9,28 mln (9,02 mln)

Mario Party - 7,59 mln (6,99 mln)

NSMBU Deluxe - 4,59 mln (4,1 mln)

Mario Maker 2 - 3,93 mln (2,42 mln)

Zelda Link’s Awakening - 3,13 mln 

Fire Emblem - 2,29 mln

Szczególnie pozytywnie zaskoczyły mnie wyniki konsol i Link’s Awakening, które wyszło 20 września 

Opublikowano

Insajderzy nintendo są może jakieś plotki o nowych analogach? W szczególności w lite? Korci mnie strasznie ponowne kupno switchunia, ale znając moje szczęście (4 analogi w 3 dualshockach) szybko zacznie mi dryfować :(

Opublikowano

Po 2 reklamacjach i skończeniu się okresu gwarancyjnego konsoli zakup WD-40 rozwiązał problem. Także polecam zakup do dryfujacych analogów. Substytut na czeski serwis ale skuteczny. 

Edytowane przez bulaxyz82

Opublikowano

Cześć. 

Kumpel od dłuższego czasu szuka fajnej oferty na Switcha. 

Patrzcie, co udało Nam się wyłapać. 

Pytanie tylko, czy jest tu jakiś haczyk. Niemiecki u mnie jest mocno przeciętny, ale z kontekst nic niepokojącego nie wyłapałem. 

Ktoś, coś? 

https://m.ebay.pl/itm/Nintendo-Switch-Konsole-neue-Edition/372277751367?hash=item56ad7bae47:g:BzIAAOSw~AFdxJL-

Jeżeli post jest niezgodny z regulaminem, to mocno przepraszam. Sprawa pilna. ;)