BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dobra, ostatni raz. Polecam dyskusję pod tym artykułem https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14004, jest ten, który dał niesławne 8,5 na 10 "Wiedźminowi 3". Wnioski ogólne: - po tej prezentacji CD Projekt RED z kategorii mistrzów spadli do kategorii uczniów - w objawienie Cyberpunk 2077 nikt już nie wierzy - wszyscy są zgodni, że hype był przesadzony - nagle wszyscy mówią głośno o wadach "Wiedźmina 3" - co będzie z akcjami, ja się pytam, jeśli sukces na miarę RDR2 jest wpisany w obecną wycenę? - czy fabuła naprawdę się obroni (jednak język Sapkowskiego pozwalał dużo nadrobić) - czy koleś z Krytyki Politycznej, którego kiedyś wynalazłem, nie miał przypadkiem racji, że w ostatnich latach powstało zbyt dużo nowatorskich tytułów, by Cyberpunk 2077 mógł tu coś namieszać? (https://krytykapolityczna.pl/kultura/cyberpunk-2077-konrad-janczura/) - ogólnie to spory żal, że, możliwe, właśnie zaczynamy tracić jeden z najbardziej medialnych elementów polskiego gamedevu. Zróbcie z tym, co chcecie. Ja idę spać. Choć, nie ukrywam, dziwna to będzie noc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Mi się tam nawet podobało. Tylko ja tam oczekuję po prostu kolejnego deus ex'a, a nie jakiegoś mesjasza. W ogóle oczekiwać od redów rewolucyjnego gameplayu xD (tym bardziej jak to jest ich pierwszy fps) A prawda jest taka, że to i tak pewnie będzie najlepsza rzecz w tym roku do ogrania na next-genach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Brandon wyloguj sie do tematu tlou. Chłopy 30+, a oczekują chyba przezycia porównywalnego z podpieciem do matrixa. Nie wiem czego wy chcieliscie od gierki video. To rpg, a nie oskryptowany akcyjniak. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał: W jednym filmie gość mówi, że nie widział 2 takich samych npc, włączam terez film komputer Świat i koleś z tekstem, że npc się powtarzają co chwilę. No ku rwa, serio? Oni nayebani w to grali, że każdy co innego mówi? Chyba nie trzeba być geniuszem gamingu aby ogarnąć czy npc się powtarzają Przecie wszystkie murzyny wyglądajo tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 34 minuty temu, BrandonLee_z_TheCrow napisał: Dobra, ostatni raz. Polecam dyskusję pod tym artykułem https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14004, jest ten, który dał niesławne 8,5 na 10 "Wiedźminowi 3". Wnioski ogólne: - po tej prezentacji CD Projekt RED z kategorii mistrzów spadli do kategorii uczniów - w objawienie Cyberpunk 2077 nikt już nie wierzy - wszyscy są zgodni, że hype był przesadzony - nagle wszyscy mówią głośno o wadach "Wiedźmina 3" - co będzie z akcjami, ja się pytam, jeśli sukces na miarę RDR2 jest wpisany w obecną wycenę? - czy fabuła naprawdę się obroni (jednak język Sapkowskiego pozwalał dużo nadrobić) - czy koleś z Krytyki Politycznej, którego kiedyś wynalazłem, nie miał przypadkiem racji, że w ostatnich latach powstało zbyt dużo nowatorskich tytułów, by Cyberpunk 2077 mógł tu coś namieszać? (https://krytykapolityczna.pl/kultura/cyberpunk-2077-konrad-janczura/) - ogólnie to spory żal, że, możliwe, właśnie zaczynamy tracić jeden z najbardziej medialnych elementów polskiego gamedevu. Zróbcie z tym, co chcecie. Ja idę spać. Choć, nie ukrywam, dziwna to będzie noc. Za co pokochałem W3: - fabuła, czy to główny wątek czy zlecenie/zadanie poboczne. Ich dialogi i narracja - wspaniałe postacie - wyśmienity świat - genialna muzyka, którą słucham do dziś. - klimat - no i te DLC <3 Nie pokochałem gameplayu bo był po prostu średni Ale to nie wpływa na moją ocene - GOTG Czego sie spodziewam po Cyberpunku? Tego samego za co pałam miłością do W3. Niczego innego. sądząc po tym co nam serwują, wierzę, że dorównają Wiedźminowi przynajmniej w tych aspektach. A że ludzie doyebali tyle węgla do parowozu z hajpem, że ten pociąg może sie wykoleić? No życie. Ludzie sami nie wiedzą, co chcieli zobaczyć. Preorder złożony i koń zwalony Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, BrandonLee_z_TheCrow napisał: Dobra, ostatni raz. Polecam dyskusję pod tym artykułem https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14004, jest ten, który dał niesławne 8,5 na 10 "Wiedźminowi 3". Wnioski ogólne: - po tej prezentacji CD Projekt RED z kategorii mistrzów spadli do kategorii uczniów - w objawienie Cyberpunk 2077 nikt już nie wierzy - wszyscy są zgodni, że hype był przesadzony - nagle wszyscy mówią głośno o wadach "Wiedźmina 3" - co będzie z akcjami, ja się pytam, jeśli sukces na miarę RDR2 jest wpisany w obecną wycenę? - czy fabuła naprawdę się obroni (jednak język Sapkowskiego pozwalał dużo nadrobić) - czy koleś z Krytyki Politycznej, którego kiedyś wynalazłem, nie miał przypadkiem racji, że w ostatnich latach powstało zbyt dużo nowatorskich tytułów, by Cyberpunk 2077 mógł tu coś namieszać? (https://krytykapolityczna.pl/kultura/cyberpunk-2077-konrad-janczura/) - ogólnie to spory żal, że, możliwe, właśnie zaczynamy tracić jeden z najbardziej medialnych elementów polskiego gamedevu. Zróbcie z tym, co chcecie. Ja idę spać. Choć, nie ukrywam, dziwna to będzie noc. Chłopie ochłoń albo konia zwal bo chyba masz jakiś problem od paru stron xD ja po obejrzeniu impressions i paru previewów jestem zadowolony, to jest to czego oczekiwałem i sądzę że wsiąknę w ten świat na tyle głęboko jak w RDR2. Klimat i design jest mega, nie oczekiwałem też że złożoność miasta będzie większa niż GTA 5 bo to "tylko" gra na obecną generację. To co mi się za to nie do końca podoba to dialogi które są za bardzo "edgy" i "fuck", przynajmniej na tych filmikach które są w sieci bo niby w pteviewach mówią że nie ma aż takiego cringu tudzież klasy B ale nie wiem, może Cyberpunk 2020 był w takim klimacie. No i ta prezentacja gdzie 10 minut pokazywali napad na futurystyczny Kolporter w detective Mode to jakaś bzdura. Mam też wrażenie że to co do tej pory wiemy o grze i o mieście to tylko kropla w morzu. Liczę też że złożoność questów i rozwijania postaci da duże replayability. tutaj breakdown który zrobił ktoś z resetery • There are no loading screens aside from the initial load time• You can kill civilians - both in and out of vehicles• Waste someone near a cop or local gang - or cause enough trouble and the law/local gang will deal with you...harshly• Movement is a lot smoother than in The Witcher 3• The player is nearly always in control of the camera, even during dialogue scenes• There is a lot of dialogue• It is nothing like Grand Theft Auto• There are a ton of customization options• You can choose between circumsized and non-circumsized penis• You can get through the entire game without killing anyone• One of the quests has 7 different outcomes• The more you use a weapon, the more you specialize in it• You can skip time to pass time for quests• 1 real time hour = 8 in-game hours• There are no loading screens for fast-travel• Combat feels more like Rage than Destiny• It's not a first person shooter; it's an RPG• Game ran smoothly, but bugs were present• Quests had a lot of optional tasks that change the outcome• You don't feel like the centre of the universe• Companions are actually useful in combat• Characters weren't heard speaking repeated lines of dialogue• Your UI is determined by what enhancements you have equipped• There are a lot of likeable characters in the game, definitely less edgy than previous demos• The side characters are very interesting• The open-world is stunning. Everyone gushes about the world design, atmosphere and lived-in look and feel of it• The game doles out a lot of interesting lore while being very subtle and casual with it• There are no lore dumps given to the player - everything is experienced or sought-out by the player• The world is very well fleshed out and believable• Due to the changing allegiances of characters; you feel suspicious about every single character you meet• XBD's or illegal Braindances are found on the Black Market, or at certain Night Markets sold by seedy individuals• There are a TON of cybernetics to equip and use• Lot of focus on verticality• There is fall damage• There are children in the game. You cannot kill them• When selecting Corpo as a Life Path, you begin the game at Arasaka Tower• When the tutorial ends, it's 6 years later and it starts where the E3 2018 gameplay demo began; with the "No Future" elevator• Trauma Team will tase/shock you if you do not comply with their orders• Dialogue is delivered very well - nothing B-Movie like or cheesy• There are animals - but very few of them. It is implied that they are all artificial• You cannot pilot AV's [Aerodynes/flying cars]• Some YouTube Influencers are in the game - both voice and face• A humorous talk show is playing on a TV in V's apartment elevator• You can talk to everyone - even NPC's• You can get side-missions from NPC's• Lots of NPC's in the Watson area - the city feels alive• Parris didn't like the handling of the V-Tech Quadra - he said it was too sensitive. The dev said they are still working on that• Misty and Jackie are an item• The Life Path you choose has significant effects on your playthrough. Choices and characters are completely different depending on your selection• Yorinobu Arasaka has the Johnny Silverhand chip• Gun Shops can offer you missions• Parris adored the Braindance mechanic. He did one to trace back through a woman's memory to locate an item in Yorinobu's penthouse• Judy Alvarez is the Braindance tech at Lizzy's Bar• The weather effects are stunning• The lighting effects are next-level• The Maelstrom Flathead mission played similar to the old demo - except that Royce isn't given the chip and he shot him in the head, so no boss fight since...he's dead. The original Maelstrom gang leader is in the building somewhere• if you don't intervene when Jackie is arguing with the Maelstrom ganger, shit goes down early• There is a roaming CyberPsycho NPC killing police with a high-powered sniper rifle• The streaming hands-on had lag and streaming issues - which is to be expected• Parris loved the hacking mechanic• Night City is HUGE• 4 hours is beyond barely scratching the surface• Lots of reviewers just watched the world and found it mesmerizing• The No-Tell Motel is in the game• There are so many choices and options that it feels overwhelming; before you learn to take things in stride• During melee - you have an attack button, a dodge button and a block button. If you time your block at the moment of impact, you will perform a counterattack. This applies to swords and knives as well• The music is amazing - both the score and the radio stations• It really feels like playing a tabletop RPG, in terms of the player's freedom of choice, character creation, options available, mission choices/consequences and stat management• Choices feel meaningful and not just fluff. There is a palpable weight to your choices Edytowane 25 Czerwca 2020 przez MaZZeo 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 no i gitara. widac, co "recenzent", to opinia. ale to powyzsze z resetery bardzo mi sie podoba 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 tu macie mase gameplayu bez komentarza i fajne, rozlegle hands on dosc ogarnietego kolesia Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 5 godzin temu, devilbot napisał: To zgodne z lore tam jest niebezpiecznie i nie wyłażą ludzie. Antifa i BLM pokojowo protestują na ulicach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Po polsku IMO gorzej, ale za to nie wśród przekleństw nie ma na zmianę shit i fuck. Jednak polski język jest pod tym względem o wiele bardziej zasobny. Mam nadzieję, że będzie można wybierać dowolne połączenie języka mówionego i pisanego, a nie "zmień język konsoli". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Nawet bym zagrał po polsku. No ale Keanu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Mam nadzieję, że dożyję do premiery. Dla mnie mesjasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 41 minut temu, ornit napisał: Mam nadzieję, że dożyję do premiery. ŁaTwo Ci mówić, bo młody jesteś. Postaw się w mojej sytuacji. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Może za dużo już życia w gierkach człowiek siedzi, ale takie wrażenie mam jako mocno średni fan rpg (Aczkolwiek Deus Ex 1 to top10 gier ever dla mnie), że w zasadzie żaden trailer, gameplay (łącznie z Wieśkiem Czecim) zaprezentowany przed premierą jakiś wielkich erpegów michałka mi nie podrywał. Trailery W3 też mi nie robiły jakoś mega, a grę przeszedłem bez zająknięcia. Imho ciężko uchwycić esencję erpega z wielkim światem o wielu zależnościach na tych 20 czy 30 minutach gameplayu, tymbardziej, że dla każdego z nas gra bedzie wyglądać trochę inaczej (wygląd postaci, skille, bronie, sposób grania). Także śledzę temat jako fan uniwersum i papierowego cyberpunka, ale ocenię sam jak zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 U mnie i tak wjeżdża Day One, ale zagram dopiero na PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Mi w sumie tylko pustki na ulicach się nie podobają. Mało autentycznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Nie rozumiem zarzutów, że przeciwnicy sa gąbkami na pociski. Czego sie spodziewacie po RPG-u? To nie jest strzelanka. Jak gracie w Diablo to narzekacie, że mobki trzeba napierdalać mieczykiem po kilkanaście razy? Jedyne co mi sie nie podoba, to puste miasto, robiące wrażenie sztucznego i wymarłego. Przecież GTA V z PS3 zjada pod tym względem CP na sniadanie. Reszta całkiem OK, nie spodziewałem się mesjasza gejmingu, i chetnie zagram w to co wysmażyli, solidnego RPG-a na kilkadziesiąt godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 O proszę, upgrade zamiast downgrade Ubisoft, patrz i ucz się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Cycu1 zawsze szanowałem Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Jest jaranko, no jest jaranko. Podejrzewam ze bedzie jak w przypadku wiedzmina, gameplayowo bedzie tak se ale gierka bedzie stac swiatem, postaciami, questami. Nie moge sie doczekac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Martwi mnie coś jeszcze innego. Nie widziałem żadnego gameplay działającego w 60fps. Niektóre filmiki mimo iż są 60fps to i tak widać, że gameplay jest 30. Trochę słabo to wróży skoro robią to na mocarnych maszynach.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Sydney 38 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Wg Skill Upa to chodzi w 60-70 klatkach na 2080 ti z włączonym rtx także ten, wiec na nowej mocarnej inaczej generacji konsol to poleci w 4k i filmowych stabilnych 30 najpewniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Miasto wygląda przepięknie. WIdać, że dużo wysiłku w nie poszło. Szkoda tylko, że jest takie puste. Resztę ocenię jak zagram. Modderzy naprawią co zepsute Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 No wygląda jak ciutkę lepszy Rage 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi