Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W co byś sobie zagrał/zagrała?

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki chłopy, zerknę w wolnej chwili.

• Odpowiedzi 492
  • Wyświetleń 65,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie mam tak, w 99% przypadków jak gra nie podoba mi się na trailerze/gameplayu to nawet przez myśl mi nie przechodzi ją sprawdzać.

• Kazdy ma miejsce na crt w salonie ale nie kazdy ma stara ktora mu pier.doli zeby zeby to pochowal.

• Ale bym to pre-orderował... 

Opublikowano
9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

@20inchDT w sumie ten GatoRoboto mam na dysku, czekało na swoją kolejkę. Dzięki, dam szansę :) Zwłaszcza, że HLTB podaje 3h.

My Friend Pedro?

Opublikowano

W sumie mam pytanie do was, czy zagralibyście w grę w której wcielamy się w postać np. adwokata, lekarza lub strażaka czy coś. Tytuł AAA, na poważnie, z ciekawą historią i mechanikami.

Myślicie że coś takiego by wypaliło? 

Ja osobiście chciałbym w coś takiego zagrać 

Opublikowano
26 minut temu, drozdu7 napisał:

W sumie mam pytanie do was, czy zagralibyście w grę w której wcielamy się w postać np. adwokata,

Ja osobiście chciałbym w coś takiego zagrać 

Jest taka gra. Nazywa się Ace Attorney, gdzieś nawet widziałem na Plajstejszon4 na PsStore. A w grę strażacką typu symulator ze wszystkimi procedurami, mechanikami oraz różnego rodzaju zdarzeniami to sam z chęcią bym zagrał.

Była też wzmianka o grze, czy też projekcie w jakimś czasopismie growym (Gamestation albo Neo+). W każdym razie była to gra, której tytułu nie pamiętam, chyba japońska na jakąś starszą generację konsol gdzie można było walczyć ciężkimi maszynami budowlanymi. Takie mordobicie koparek, spychaczy i buldożerów. Zagrałbym z chęcią w jakąś zremasterowaną wersję czegoś takiego ;)

Opublikowano

Moja druga gra na PSXie (pierwszą był Crash Bandicoot w wersji platinum). Wróciłem do niej w 2019 na PS Classic i przynam, że bardzo dobrze zniosła próbę czasu: gaszenie pożarów, walka z robocikami, ratowanie ofiar. Tylko elementy platformowe mają coś z mokujina, ale wciąż gra się bardzo przyjemnie. :)

Opublikowano

U mnie to samo, jeden z pierwszych tytułów na plejaku, jeszcze jak dobrze kojarzę był to okres świąteczny:)

Opublikowano

Zagrał bym w nową część God of War ale w starej formule gdzie to my jesteśmy tak naprawdę głównym bossem i rozwalamy wszystko i wszystkich. Z usprawnieniami, nowymi animacjami i zaawansowanym modelem zniszczeń. Zacząłem grać w najnowszą odsłonę i póki co niezbyt mi to pasuje.

Opublikowano

@Arkady

Patrzę na twój Avatar i pograłbym sobie w dwie części tomby :-) eh mogliby zrobić choć jakiś remaster

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

No Tombi to gra idealna na Vitunię, lubię do niej wracać, jedyna w pewnym sensie metroidvania, do której lubię wracać.

Ostatnie przecieki o remake'u Legacy of Kain: Blood Omen na PS5, wywołały u mnie mega nostalgię. Kusi by raz jeszcze zaliczyć wszystkie części, nawet tego nieszczęsnego Blood Omen 2, by znowu utknąć w słodko-gorzkiej nadziei na kontynuację ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Arkady napisał:

Gra gdzie wcielamy się w strażaka? Tylko poczciwy PSX i Rosco McQueen:banderas:

Ja za dzieciaka uwielbiałem tę serie 

Opublikowano
21 minut temu, Ma_niek napisał:

@Arkady

Patrzę na twój Avatar i pograłbym sobie w dwie części tomby :-) eh mogliby zrobić choć jakiś remaster

Wrzuciłem avatar bo właśnie grałem w Tombi na PS Classicu, jak będzie chwila czasu to biorę się za dwójkę.:D 

Ostatnio mam trochę wywalone na to hobby ponieważ takie gatunki idą się kochać, a do porzygu robią  shootery i open worldy:/

@bluber wyglada świetnie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 30.04.2019 o 12:01, Bzduras napisał:

Kurła, ale bym przytulił Def Jama FFNY w jakiejś rozsądnej rozdziałce (już nie mówię o remasterze). Gdzieś mi śmignął filmik z "Lean Back" Grubego Joe (nie, nie Rozi) jako podkład muzyczny i momentalnie flashback przed oczami z tymi godzinami spędzonymi u zioma w wakacje, gdzie najpierw każdy z naszej czwórki robił swojego łebka i stukał karierę żeby go dopakować, a potem wystawić go w FFA :banderas: No cudowna to gierka była, szkoda, że Icon okazał się parującym stolcem.

w 2006 w to gralem i jako arcadeowka byla bardzo grywalna. Teraz jednak chcialbym wiekszy poziom trudności bo gry w ogole powinny stanowic wyzwanie dla graczy a nie by miłym umilaczem czasu.  

Opublikowano

Zagrałbym w jakiegoś coop na 2-4 graczy. Żeby akcja działa się na jednym, nie dzielonym, ekranie. Grafika, itp bez znaczenia. Byle miło się grało. Może być jakiś hack&slash ( byle nie Diablo ). Do tego piwko, wygodna kanapa. Właście ta otoczka ważniejsza niż sama gra. 

Opublikowano
20 minut temu, mushabelly napisał:

Zagrałbym w jakiegoś coop na 2-4 graczy. Żeby akcja działa się na jednym, nie dzielonym, ekranie.

Polecam gierki Housemarque w takim razie.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, mushabelly napisał:

Zagrałbym w jakiegoś coop na 2-4 graczy. Żeby akcja działa się na jednym, nie dzielonym, ekranie. Grafika, itp bez znaczenia. Byle miło się grało. Może być jakiś hack&slash ( byle nie Diablo ). Do tego piwko, wygodna kanapa. Właście ta otoczka ważniejsza niż sama gra. 

Mother Russia Bleeds jest za 13,50 w promocji na psn, Helldivers jest też w promocji i Contra Anniversary Collection też jest w promo :p

Opublikowano

Dzięki. Na razie kupiłem. Minecraft Dungeons, Overcooked 2, Moving Out i Cat Quest 2. Helldivers już mam, równie fajne co trudne.

Edytowane przez mushabelly

Opublikowano

Muszę w końcu ogarnąć emu nesa na tv i po raz kolejny odświeżyć Contre (przejść bez straty życia) i zdobyć mistrzostwo świata w GOAL3 :)

Opublikowano
  • Autor

Ale bym sobie pyknął w Chrono Triggera, o hesu, ale prawilnie jakoś na TV :( 

A z rzeczy nieistniejących pyknąłbym w gierkę o Crittersach gdzie wcielamy się w jednego z łowców i akcja dzieje się na Ziemi. Mogłoby to być FPP a strzelanie zrobiliby goście z Id.

Opublikowano

Trylogię Max Paynów na next genach

Medal of Honor ten z D-Day w oprawie odpowiadającej naszym czasom

CODy jedynkę i dwójkę

Opublikowano
10 godzin temu, Figuś napisał:

Medal of Honor ten z D-Day w oprawie odpowiadającej naszym czasom

no to byloby pyszne ale z mechanika gry z PSXa.

Opublikowano

Zagrałbym w poyebanego PESa niczym Winning Eleven 4 gdzie wpadały najniedorzeczniejsze bramy świata. I ten japoński komentator :banderas:.

Który z PESów ery nowożytnej jest najbardziej arcadowy?

Poza tym brakuje mi Burnoutów. Brakuje mi ich jak cholera...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wpadłem na gameplay z FSW i przypomniało mi się, jak lata temu ogrywałem. Ależ to była gra, klimat, emocje.