Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Featured Replies

Opublikowano

No jasne, że tak. To w końcu mainstreamowy action-adventure, oparty na szkielecie souls-like, ale przecież nie aspirujący do stawania w szranki z tuzami gatunku.
Fajny popcorniak w uniwersum SW, z sympatycznym głównym bohaterem, super słitaśnym droidem i fabułką, która spełnia swoją rolę - przecież to Gwiezdne Wojny - tylko tyle i aż tyle.
Jedynie techniczne niedopracowanie (tu niestety wychodzi poganianie Respawnów przez EA) nie pozwala wystawić jakiejś wybitnie wysokiej noty, ale te minimum 7/10 się należy bezdyskusyjnie.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 109,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @mate6 Dobry temat do rozmowy. I od razu przepraszam za  bardzo (za)długiego posta.   Co do zwrotu z inwestycji zgadzam się absolutnie, ale niestety cały system tak działa. Co do EA, by

• a ty znowu chcesz dyktować co ludzie mogą robić, a co nie? Jeszcze rok temu sam o mało się nie posikałeś czekając na zapowiedź gry EA i każdy jakoś to znosił. Jeżeli nie podoba ci się że ktoś czeka na

• No to chyba oglądamy inną grę, bo o ile czasami rzeczywiście jest nierówno, to ogólnie strona graficzna/artystyczna stoi na wysokim poziomie.   Pograłem 4 godziny więc czas na nieco wrażeń i

Opublikowano

Dla fanów SW to w końcu był dobry singlowy tytuł od X lat. Na gierki takie jak dawniej w tym uniwersum chyba nie ma co liczyć. 

Opublikowano

Level design serii Jedi Knight mocno się zestarzał. Szczerze to takiego np Jedi Outcast 2 nigdy nie skończyłem właśnie za to żmudne latanie i szukanie kluczy czy właściwego komputera na ścianie. Jasne system walki jaki wymyślili a potem dopracowali w sequelu to cymesik po dziś dzień ale po za tym czasy się jednak zmieniły.

Force Unleashed był ok, bardzo często wracałem do dema jedynki ale w pełniaku coś mi nie pasowało. Fajne były te wszystkie moce chociaż czasami nie zawsze postać robiła to co chcieliśmy. targeting przeciwników był taki se, było parę irytujących sekwencji i glitchy. Generalnie to też była gra w okolicach 7/10 w swoim czasie tak jak dzisiaj Fallen Order.

Opublikowano

Dokładnie tak :hi:
I to jedno z tych 7/10, które wspominam po dziś dzień - przeszedłem ją chyba z 7 razy, co w obecnych czasach już mi się nie zdarza z żadnym tytułem (jedynkę, bo dwójkę tylko raz zmęczyłem).

Opublikowano
W dniu 12.07.2020 o 17:03, Dr.Czekolada napisał:

Level design serii Jedi Knight mocno się zestarzał. Szczerze to takiego np Jedi Outcast 2 nigdy nie skończyłem właśnie za to żmudne latanie i szukanie kluczy czy właściwego komputera na ścianie. Jasne system walki jaki wymyślili a potem dopracowali w sequelu to cymesik po dziś dzień ale po za tym czasy się jednak zmieniły.

A ja się nie zgadzam, skończyłem niedawno Jedi Outcast 2 i stwierdziłem, że kiedyś jednak level design był lepszy, gra zmuszała gracza do myślenia, kombinowania, uważnej eksploracji, a nie tak jak dzisiaj - kompas z punktem orientacyjnym i przed siebie, a co chwila checkpoint.

Albo ja jestem już stary po prostu.

Opublikowano

Spoko też lubię wracać do starych gierek, np pierwsze odsłony Thiefa zawsze w serduszku (poziomy były monstrualne a w niektórych można było się spokojnie zgubić). Akurat Jedi Knight 2 zapamiętałem, że mi nie podszedł gdyż często się zacinałem, bo trzeba było wyczaić, że na ścianie wśród tekstur był panel w jakimś nieokreślonym miejscu.

Nie ma co się kryć za ścianą "kiedyś to było" dużo dzisiejszych gierek też wymaga obserwacji wystarczy tylko nie grać w triple eje od gigakorporacji robiących taśmowo to samo.

Opublikowano

Akurat Jedi Fallen to bardzo udana gierka. Raz, że fajnie łączy różne gatunki a dwa historia nie jest najgorsza. Mogłoby jej nie być bo praktycznie nie łączy się jakoś specjalnie ze starą trylogią  (podpięta pod rozkaz 66 no i pojawienie się wiadomo kogo to jedyne wspólne poszlaki) ale pomysły i lore zbudowane na potrzeby fabuły dają radę. No i najważniejsze, po prostu dobrze się w to gra.

Edytowane przez Nemesis

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Warto to ograc jesli sie nie jest fanem uniwersum? Wpadlo wlasnie do EA Play

Opublikowano
29 minut temu, baniek napisał:

Ujdzie, takie 7/10.

Opublikowano
3 godziny temu, baniek napisał:

8+/10, warto. Top 5 tej generacji. Jak jesteś fanem uniwersum to oczko wyżej.  Z subiektywnych plusów: PRZYJEMNY backtracking, przyjemne walki. Połączenie metroidvanii z soulsami, w filmowej otoczce.

Opublikowano

8+/10, warto. Top 5 tej generacji.

Jak 8+ jest u ciebie w top5 generacji to strasznie jestem ciekaw jak ta lista wg ciebie wygląda. Zdradzisz?
Opublikowano

Top 5 generacji :dynia: o chuiiiiii prawie jak 10-/10 dla Mordora

Opublikowano
W dniu 12.11.2020 o 15:49, baniek napisał:

Dobra gierka, dla fana SW bardzo dobra. Teraz w sztywniutkich 60 k/s.

Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Dobra gierka, dla fana SW bardzo dobra. Teraz w sztywniutkich 60 k/s.

Nie dropi nic, a nic? Pewnie znowu przysiądę do gierki, najlepszy singiel w uniwersum SW, walka na miecze, których brakowało od czasów Jedi Academy. Mam nadzieję, że już się grzeje sequel w tych katakumbach Respawn.

Edytowane przez Faka

Opublikowano
5 godzin temu, qraq_pk napisał:

Jak 8+ jest u ciebie w top5 generacji to strasznie jestem ciekaw jak ta lista wg ciebie wygląda. Zdradzisz?

Bo nie jest to ani idealna ani odkrywcza gra, a dała mi więcej przyjemności niż 95% gier tej generacji. I jestem fanem Starwarsów.

Opublikowano
35 minut temu, Faka napisał:

Nie dropi nic, a nic? Pewnie znowu przysiądę do gierki, najlepszy singiel w uniwersum SW, walka na miecze, których brakowało od czasów Jedi Academy. Mam nadzieję, że już się grzeje sequel w tych katakumbach Respawn.

Nie wiem jak w całej grze ale sprawdziłem z pierwsze 30-40 min i mega różnica na plus. Sztywno płynno :)

Opublikowano
2 godziny temu, Faka napisał:

Nie no jedi academy ciągle niepokonane wg mnie. 

Nawet po latach grało mi się przyjemniej niż w fallen order. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Mnie gra tak znudziła ,że PS4 nie odpalałem od kilku miesięcy. Na początku gierka mega mi się podobała a po 10h miałem już dość tych samych lokacji. Widać ,że budżet był biedny bo recykling w tej gierce jest na pierwszym miejscu.

Opublikowano

Dlatego pewnie sequel dostanie więcej kasy i będzie dużo lepszy pod tym względem. 

Wiem, że zaraz spadną na mnie wrogie spojrzenia, ale chciałbym taką gierkę w otwartym świecie. :fsg:

Opublikowano

Żadnych otwartych światów, wypierdzielać. Wolę nowe, kolejne planety, właśnie w takiej formie jaki dostaliśmy. Ma być backtracking, odblokowywanie umiejętności, co posuwa nam dalej fabułę, no po prostu metroidvania. 

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Żadnych otwartych światów, wypierdzielać.

1 minutę temu, Faka napisał:

Ma być backtracking, odblokowywanie umiejętności, co posuwa nam dalej fabułę, no po prostu metroidvania. 

To się wzajemnie wyklucza IMO.

Opublikowano

Jeśli mieliby w sequelu zwiększyć skalę to wolałbym huby jak w RoTR albo GoW2018, zwłaszcza że w tym pierwszym całkiem sympatycznie wpleciono metroidvanię.

Oczywiście jeśli mieliby, mi pasuje liniowość jedynki.