Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Chłopaki cyfrowcy po prostu kochają wizje przyszłości gdzie nie mają wolności wyboru i są yebani na każdym kroku. Niczego innego nie spodziewałem sie po ludziach którzy kupują droższe edycje cyfrowych licencji żeby zagrać 2 dni przed innymi )

wystarczy sobie przypomnieć jak z łatwością ludzie tutaj wydawali 5 bomb na forze horizon 6

• Odpowiedzi 27,7 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Bo to konie trojańskie z pieca. Nie mogliby mieć bardziej wyjebane na magiczny świat konsol.

Opublikowano
1 minutę temu, Observer napisał(a):

Nie sadziłem że tak szybko pojawią się w temacie głosy wsparcia decyzji Sony i wyśmiewanie fizyków jako zbieractwa, łaska forumka garbata jak wielbłąd.

Nadinterpretujesz i mylisz pojęcia, nikt się z tego nie cieszy i nie wspiera tej decyzji, ale my tutaj na forum możemy już tylko akceptować rzeczywistość lub nie. Miliony graczy na świecie musiałyby teraz zagłosować przeciwko tej decyzji portfelem, a nauczony doświadczeniem śmiem wątpić, że jesteśmy społecznością zdolną się do tego zmobilizować. Przeciętny gracz to debil i ćpun, który musi mieć już, bo inaczej się udusi. Hej, przecież my już zagłosowaliśmy portfelem... aby to się wydarzyło. Mleko się rozlało i tyle, a jak ktoś pisze wysrywy, że całkowicie kończy z graniem, to może powinien trochę ochłonąć, zanim weźmie klawiaturę w łapy. Wystarczy skończyć z Sony, bo dla pecetowca nic się nie zmieniło. W poście Maniaka padł oczywiście PRZEDE WSZYSTKIM (!!!) argument:

Zrzut ekranu 2026-07-02 194843.png

Niech mu ktoś powie, że na GOG-u też ma kompletny instalator, teraz tam może kupować i pielęgnować "wieczystość" swojej kopii. No ale przecież nie o wieczystość chodzi i nie o kompletną grę, która w instalatorze z GOG jest nawet bardziej kompletna niż ta na płycie.

Opublikowano
3 minuty temu, Xabi napisał(a):

W sensie dziwi was, że gość, który lata temu znalazł sobie coś, co łechta mu ośrodek w mózgu odpowiadający za produkcję endorfin i poświęcił temu całe swoje życie, jest załamany, bo chcą mu to odebrać? Myślałem, że wyśmiewanie czyjegoś hobby (i co za tym idzie - reakcji w obliczu konieczności porzucenia go) jest zarezerwowane dla ludzi z sekcji komentarzy na FB, no ale jak widać nawet na forum skupiającym głównie zajawkowiczów można znaleźć ciekawe wnioski.

To jest zrozumiałe, że chłop jest wkurwiony i to chyba nikogo nie dziwi. Beka jest bardziej z tych skrajnych deklaracji, że kończy z graniem. Ja np lubię kolekcjonować książki i komiksy, w ogóle nie kupuję wydań cyfrowych i jakbym się dowiedział, że naglę będzie dostępna tylko cyfra to też byłbym mocno niepocieszony, ale nie skończyłbym z czytaniem. Ewentualnie podchodziłbym do zajawki bardziej selektywnie, kupowałbym mniej i tylko te rzeczy, które naprawdę mocno by mnie interesowały, ale nie porzucałbym mojego hobby całkowicie, bo nie będę mógł postawić książki/komiksu na półce.

Z grami akurat mam większy luz i kupowałem przez lata pudła i cyfrowe wersje. No ale jestem w stanie go zrozumieć, bo sam mam taką zajawkę, w której lubię wyłącznie fizyczne wydania. Z tym, że liczy się też sama zawartość i dla niej nie porzucałbym zajawki całkowicie. Do tego jak wyjdzie tak, że jednak chłop się złamie i wróci do gier to tylko z siebie debila zrobi. Czasem lepiej ochłonąć, dać sobie parę dni na wstrzymanie i takie oświadczenia pisać później.

Opublikowano
13 minut temu, bartiz napisał(a):

Jeszcze chwila i mamy komplet

Ło nawet Grysława wypuścił dzień wcześniej aby grzać temat.

Opublikowano
3 godziny temu, Martyn napisał(a):

A kto Ci odbiera wybór? Ja czy Sony? wallbash

Oczywiście, że Sony a nie Ty odbiera mi taki wybór i był to raczej żart niż jakiś zarzut w Twoim kierunku.

Sam rozumiem czemu ludzie wybierają cyfrę i nikomu do portfela nie zaglądam , chce kupić na premierę za 2-3 stówy spoko, chce poczekać na promocję też ok. Chodzi o zabranie możliwości wyboru, sam często miałem tak, że coś kupiłem i w między czasie wpadło to do plusa to pobierałem wersje cyfrową ale pudełko zostawiałem. Dzięki temu mogłem ze znajomym ograć żółwie, które miałem na płycie ale były też w plusie extra. Płytę pożyczyłem znajomemu a sam grałem z plusa . Później już takich możliwości nie będzie.

Promocji jak na steamie też bym się nie spodziewał.

Edytowane przez BRY@N

Opublikowano
45 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

No i jak tutaj nie zaśmiać i nie czuć zażenowania, kiedy stary typ popada w depresję, manifestacyjnie kończy z GRANIEM (a może i z życiem), bo nie może już gromadzić. Jak wiadomo, cała przyjemność z grania wynika z gromadzenia, nie z obcowania z samymi grami. Granie to dla niego dodatek do zbieractwa... No niezły GRACZ. "Nie liczy się pudło pod TV tylko gry" classic

Jeszcze jakby napisał, że teraz to już naprawdę przegięły te skośne śmiecie, kończy z z nimi, kończy z kupowaniem i zaczyna kraść z torrentów, pokaże tym jebanym cwelom faka do czasu aż się opamiętają... ale stary chłop po prostu przechodzi stan załamania psychicznego.

Pojawiły się komentarze pod tym jego wpisem w podobnym tonie. Jarało go kolekcjonowanie, a nie granie.

Do 2028 trochę jest, opadnie kurz, i będzie dobrze. Aczkolwiek jak konsola ma faktycznie kosztować 5k i gry po 4/5 bomby, no to konsola nie będzie atrakcyjna. Nie będzie atutu taniego sprzętu ani taniego grania.

Nawiązując do tego wpisu Maniaka, to tutaj problem jest bardziej złożony.

To moja teoria- z dupy. Statsów nie prowadzę.

W czasach młodości gdzie były te piękne big boxy na PC, pudełka z grami na konsole z książeczkami itd, to były czasy kiedy w naszym kraju mało kogo było stać. Nie wspominając o N64, bo tam 300zl za grę było absurdem w końcówce lat 90'.

Starsi gracze chcieli zbierać, kolekcjonować, ale nie było nas stać. Trochę lepiej już było w czasach PS2, a w PS3 się już rozkręciło. Zostało to przy kolejnych konsolach. Ludzi było stać na to co kiedyś chcieli mieć. Tak samo posiadanie kilka konsol- w połowie 90 to było marzeniem.

Wtedy miałem czas, nie miałem gier. Verbatimy i esperanzy się kręciły aż miło. Dzisiaj mając 40 lat, mam pudełka jeszcze zafoliowane gry, mam wszystkie konsole, ale nie mam czasu.

Żyjemy trochę przeszłością i innymi czasami. U mnie w rodzinie już żaden z młodego pokolenia nie ma konsoli, wszyscy mają PC. Oni nie odpalają RDR 2, oni grają w rolboxa i gadają z ludźmi z klasy/ szkoły. Zupełnie inne podejście do tematu.

My starsi mamy z tyłu głowy że to nasze, nasza własność. To takie oszukiwanie się, ale wiadomo o co chodzi. Mamy to co chcieliśmy mieć mając 15 lat.

Bynajmniej ja tak mam. Myślę że on ma podobnie. Mówi cyfrze NIE jak i wielu innych pod jego wpisem.

Już to kiedyś pisałem. Kilkanaście lat temu były ochy i achy jaka cyfra będzie super. Sprawdziło się jedno- wygoda. Nie trzeba płyty wkładać, nie trzeba iść do sklepu/ czekać za kurierem, o północy w dniu premiery już można zagrać. Super.

Reszta to były farmazony. Miało być taniej, bo odchodzi wiele kosztów. Finał? Cyfra droższa od pudełka. To jest trudne do przełknięcia. Nie ma nic co by mnie przekonało do tego.

Opublikowano

Takich Maniaków na YouTube też już widziałem sporo, podobnych deklaracji sporo. Nawet niektórzy wierni wyznawcy nawołują do bojkotu.

W sekcjach komentarzy tak samo mnóstwo zapewnień że ps6 nie kupią i idą na komputry i retro.

To może być największy backlash z jakim mierzyło się Sony kiedykolwiek. Pytanie czy byli przygotowani na takiego grilla czy może jednak się przeliczyli

Opublikowano

Ale co do Rysława xD

Andrzej niech zainwestuję w jakiś stojak czy coś, bo koleś trzyma ponad godzinę mikrofon xD

lol.jpg

Opublikowano

Inwestorom się chyba spodobało akcje dzisiaj o 3% w górę xD

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Takich Maniaków na YouTube też już widziałem sporo, podobnych deklaracji sporo. Nawet niektórzy wierni wyznawcy nawołują do bojkotu.

W sekcjach komentarzy tak samo mnóstwo zapewnień że ps6 nie kupią i idą na komputry i retro.

To może być największy backlash z jakim mierzyło się Sony kiedykolwiek. Pytanie czy byli przygotowani na takiego grilla czy może jednak się przeliczyli

Czekam na tego, bo często wspomina że lubi zbierać i posiadać. Ciekaw jestem jak się odniesie do tego ruchu Sony.

Opublikowano

Na pewno musieli byc gotowi, ale nie dadzą im o tym zapomnieć jeszcze przez bardzo długi czas, tylko co to zmieni jak zaraz pozamykają fabryki, a w dobie oszczędzania przecież nie otworzą ich na nowo. Lepiej ten hajs zainwestować w alojkę MMO, albo inną dwutygodniowę grę przysługę.

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Ale co do Rysława xD

Andrzej niech zainwestuję w jakiś stojak czy coś, bo koleś trzyma ponad godzinę mikrofon xD

lol.jpg

ma remont u siebie i nagrywa w warunkach polowych (pewnie u teściowej xD)

Opublikowano

2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Życze im z całego serca powtórki początków ps3, ale przy dzisiejszych konsumentach nawet sie nie łudze na taką powtórke. Jeszcze ta genialna zagrywka że zapowiedzieli to ~2 lata przed nową konsolą więc większość już wgl będzie miała to gdzieś przy premierze jak pokażą łysą babe druckmena jako startowy tytuł

Opublikowano
57 minutes ago, Xabi said:

W sensie dziwi was, że gość, który lata temu znalazł sobie coś, co łechta mu ośrodek w mózgu odpowiadający za produkcję endorfin i poświęcił temu całe swoje życie, jest załamany, bo chcą mu to odebrać? Myślałem, że wyśmiewanie czyjegoś hobby (i co za tym idzie - reakcji w obliczu konieczności porzucenia go) jest zarezerwowane dla ludzi z sekcji komentarzy na FB, no ale jak widać nawet na forum skupiającym głównie zajawkowiczów można przeczytać ciekawe wnioski.

No ale co on myślał że do końca jego życia będą wychodzić płytki? Prędzej czy później to się musiało skończyć. Nadal ma do kupienia 383628 gier w pudełkach, których jeszcze nie ma, spokojnie może zapełnić całe mieszkanie.

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Starsi gracze chcieli zbierać, kolekcjonować, ale nie było nas stać.

Ja z Ojcem chodziłem za dzieciaka na stadion dziesięciolecia i tam kupowaliśmy gry na pierwszą Sonkę i później na drugą. Były takie sytuacje, że wchodziliśmy do busa, chłop wyciągał czarną torbę, wyjmował gry, dawał mi do przeglądania, a na zewnątrz stał jeden gość na czatach i obczajał czy policja nie idzie. Nieraz było bardziej lajtowo i stawało się po prostu gdzieś za winklem. W pośpiechu musiałem wybierać, nie było czasu na czytanie wydrukowanych opisów z tyłu, więc po wyglądzie okładki podejmowałem decyzję i brałem na chybił trafił albo brałem jakąś znaną markę. Enter the Matrix tak mi np wpadł w oko, bo film już kojarzyłem albo Spiderman na PSX.

Od PS3 to już na legalu było wszystko kupowane. W ogóle dobrze, że nas nie wywieźli gdzieś i nie wycięli nerek na sprzedaż. No ale tyle zajebistych gier ograłem i odkryłem w tamtym czasie, że to ryzyko było tego warte.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

No ale co on myślał że do końca jego życia będą wychodzić płytki? Prędzej czy później to się musiało skończyć. Nadal ma do kupienia 383628 gier w pudełkach, których jeszcze nie ma, spokojnie może zapełnić całe mieszkanie.

Ale on chciał kupić Ps6 i zbierać pudełka na PS6. To mu zabrali.

Za dużo gadania u Rysia, wolałbym 25 minutowy filmik co o tym myślą.

Ktoś obejrzał i skróci ten filmik? Kupują Ps6, rozumieją zmiany i idą z duchem czasu? Czy jaja wywalają?

Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Nie mam zamiaru mówić za innych, ale jeżeli nie będzie możliwości kupowania gier na płytkach, to ja na 100% zlewam PS6 sikiem koszącym i idę w PC (lub w nowego Xboxa jeżeli Micro zaskoczy dalszym wsparciem fizyków). Jestem tego tak bardzo pewny że chętnie się o to założę o pieniądze. Możesz robić zrzut ekranu.

I całe te lata platynowania pójdzie się jebać ;/

Opublikowano

Ten łysy UV z podcastu z Rysławem miał dużo platyn i postanowił założyć nowe konto i zacząć od zera na Sonce. Nie wiem po jaki chuj to zrobił, ale jego przykład pokazuje, że można zacząć od nowa.

Opublikowano
Teraz, Czokosz napisał(a):

Ten łysy UV z podcastu z Rysławem miał dużo platyn i postanowił założyć nowe konto i zacząć od zera na Sonce. Nie wiem po jaki chuj to zrobił, ale jego przykład pokazuje, że można zacząć od nowa.

On chyba założył nowe konto gdzie ma tylko platyny.

Opublikowano

Pisarski tylko gadał że nie podoba mu się to i Sony chuj ale i tak kupi bo z tego żyje i musi mieć. Przynajmniej mówi szczerze bez ściemy a reszta splakana skacze z mostu a potem i tak poleci po plejke na premierę.

Ja to mam w sumie w dupie i bawią mnie kolejne dramaty w tej branży. To już nie to samo co kiedyś i zawsze będę ciepło wspominał erę pierwszych PlayStation i innych konsol, zresztą na co dzień gram więcej w retro niż w aktualne gry i mi z tym dobrze. Kolejnej generacji nie mam zamiaru i tak kupować pozostając na tym co mam (12 konsol + kilka innych sprzętów) bo po prostu granie stanie się zbyt drogie i nie mogę sobie pozwolić na wydatek 5k lub więcej na zabawkę do zbyt drogich gier, które i tak nie są tej ceny warte.

Opublikowano
16 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Pisarski tylko gadał że nie podoba mu się to i Sony chuj ale i tak kupi bo z tego żyje i musi mieć. Przynajmniej mówi szczerze bez ściemy a reszta splakana skacze z mostu a potem i tak poleci po plejke na premierę.

Ja to mam w sumie w dupie i bawią mnie kolejne dramaty w tej branży. To już nie to samo co kiedyś i zawsze będę ciepło wspominał erę pierwszych PlayStation i innych konsol, zresztą na co dzień gram więcej w retro niż w aktualne gry i mi z tym dobrze. Kolejnej generacji nie mam zamiaru i tak kupować pozostając na tym co mam (12 konsol + kilka innych sprzętów) bo po prostu granie stanie się zbyt drogie i nie mogę sobie pozwolić na wydatek 5k lub więcej na zabawkę do zbyt drogich gier, które i tak nie są tej ceny warte.

Inicjuję protest przeciwko działaniom PlayStation pod hasztagiem #NieBądźcieSkurwySony

Pisarski na FB.

Opublikowano
17 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Pisarski tylko gadał że nie podoba mu się to i Sony chuj ale i tak kupi bo z tego żyje i musi mieć.

Po pierwsze to on pewnie za darmo dostanie, a po drugie jak zrobi test PS6 to zarobi na nim więcej niż kosztuje konsola więc co mu się dziwić.

Opublikowano
6 minutes ago, Observer said:

Po pierwsze to on pewnie za darmo dostanie, a po drugie jak zrobi test PS6 to zarobi na nim więcej niż kosztuje konsola więc co mu się dziwić.

Tak też mówił, że kupi i mu się zwróci.