Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 29,5 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Przecież Sonka sobie poradzi bardzo dobrze :)

Pewnie jedna generacja dużo nie zmieni natomiast jakby Microsoft wszystko dobrze rozegrał to by mógł przejąć sporą ilość graczy, jakby dali jakiś nawet zewnętrzny czytnik do gier, wprowadzili te płyty z możliwością przypisania gry do konta ale też z możliwością odpięciem jej i sprzedaniem dalej oraz by swoje największe marki zablokowali jako exy to by nareszcie powstała jakaś konkurencja. Obecnie sony nie ma żadnej marki tak potężnej jak to co siedzi w firmach posiadanych przez Microsoft, jakby zrobiono jako exy nowe Elder Scrolls-y, Fallout-a, Quake, Doom, Wolfenstein, Dishonored plus jakieś kolejne Fable, Gearsy, Halo, Forze to by zjedli cały lineup sony. No ale wiadomo to gdybanie bo pewnie nic nie zrobią a gry po roku będą dostępne na sonce.

Opublikowano

A nie obawiacie się, że obecne gry mogą być wydawane na chujowej jakości nośnikach i może skończyć się jak z płytami Warnera, że kolekcja po 10 latach pójdzie na śmietnik? No bo Sony nie da wam odpowiednika cyfrowego za darmo.

Opublikowano

Żywotność blurayów to około 20 lat, więc za jakiś czas i tak nasze kolekcje będą bezużyteczne.

Opublikowano
7 minut temu, Pix napisał(a):

Żywotność blurayów to około 20 lat, więc za jakiś czas i tak nasze kolekcje będą bezużyteczne.

A to jest potwierdzone? Bo ja mam gowniane plyty cd i dvd co padaly w 2 lata, ale z PS1 to żyją ludziom do dzisiaj.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Nie wiem na ile to było testowane. Pewnie i tak wszystko sprowadza się ostatecznie do tego, czy dbasz o płyty i czy są przechowywane w odpowiednich warunkach. Wilgoć to chyba największe zagrożenie.

Też mam gdzieś zakopane giereczki z ps1, które mogą mieć ze 3 dychy na karku, a w sumie nawet nie wiem, czy działają.

Bluraye w teorii powinny być trwalsze.

Opublikowano

Mam gry z lat 90 w boxach i dzialaja. Przechowuje na polce bez protektorow itp. To samo zreszta plyty z pierwszych cda. Wiadomo ze dyski sie kiedys rozpadna ale nie sadze ze za mojego zycia.

Opublikowano

Dla mnie największym dziadostwem jest to, że w sklepach cyfrowych masz zwrot kup, co jest mylące ponieważ ty nic nie kupujesz na własność tylko jesteś dzierżawcą na bliżej nieokreślony czas.

Moim zdaniem powinno być to normowane prawnie, zakaz używania zwrotu kup, tylko dzierżaw z dopiskiem na czas nieznany.

Jeśli ktoś myśli, że ma to na wieczność, to jest w dużym błędzie, najlepsze że wyłączą ci serwery i papa kolekcjo.

Opublikowano

A na pewno jest kup? Bo oto była haja i to pomijali tak ze dodajesz do koszyka a potem jest przejście do płatności itp.

Opublikowano
42 minuty temu, Kangus napisał(a):

A na pewno jest kup?

Nie ma, jest przycisk z ceną, klikasz dodaje się do koszyka i tam jest "order and pay".

Opublikowano
Godzinę temu, czarek250885 napisał(a):

Dla mnie największym dziadostwem jest to, że w sklepach cyfrowych masz zwrot kup, co jest mylące ponieważ ty nic nie kupujesz na własność tylko jesteś dzierżawcą na bliżej nieokreślony czas.

Moim zdaniem powinno być to normowane prawnie, zakaz używania zwrotu kup, tylko dzierżaw z dopiskiem na czas nieznany.

Jeśli ktoś myśli, że ma to na wieczność, to jest w dużym błędzie, najlepsze że wyłączą ci serwery i papa kolekcjo.

Jest wszystko unormowane w każdym sklepie cyfrowym. Kupujesz licencję na produkt.

Opublikowano
16 minut temu, devilbot napisał(a):

Jest wszystko unormowane w każdym sklepie cyfrowym. Kupujesz licencję na produkt.

No właśnie słowo klucz kupujesz, gdzie tak naprawdę nic nie jest twoje i nie wiesz czy za chwilę ktoś ci nie wyłączy serwera i nie stracisz do tego dostępu.

Wolałbym by prawnie było narzucone zmuszenie takich sklepów by określały to jako opłata za licencję, lub subskrypcja na produkt.

Opublikowano

Już widzę te pustki na serwerach xD

Opublikowano

Urocze są zawsze te akcje i inne petycje.

Zróbcie ten blekałt przy premierze gta 6 najlepiej ;d

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Urocze są zawsze te akcje i inne petycje.

Zróbcie ten blekałt przy premierze gta 6 najlepiej ;d

Cała nadzieja w hakierach!

Opublikowano

Przyznam się, jestem leniwa dupa, nie ogrywam 20 gier w roku (może skończę 2 w porywach do 3) i wolę cyfrę. Wygodnie, w erze światłowodu szybko, bez hałasującego napędu. Tak naprawdę to chyba nie o sam nośnik tu idzie, tylko brak alternatywy dla PS Store, nie? Czy ktoś kojarzy taki precedens, żeby rządy (czy inna Unia Europejska) wymusiły na korpo tej wielkości wpuszczenie na swoją platformę innych dystrybutorów? I czy to w ogóle byłoby sprawiedliwe - bo to w końcu ich sprzęt, ich pomysł na biznes, to czemu ktoś miałby im coś takiego nakazać - przecież nie można tego nazwać monopolem.

Opublikowano

Niby czemu nie? No i Epic wywalczył wejscie swojego sklepu na andka i ios chyba? A Netflix ma swoje gierki w abonamencie na telefonach, tak jakby ms wrzucił GP na playstation.

Jak dobrze UE i inni ich przycisna to sony może sie okazać ze sobie zrobiło duze kuku i sami sie wydymają.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Dobrze, że takich virgin konsumentów nie było w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych bo na PC z Windowsem i na macu wszystko by trzeba było instalować odpalając 30 procent Microsoftowi i Applowi

Opublikowano

Jakby ich dobrze prawnie przycisnąć to sie jeszcze okaże ze Sony rzuci pod pociag nintendo i MS ;). Epic czy roblox bardzo chetnie zachowaja 30% ze swoich MTXów ;). Inna sprawa ze z jakiegoś powodu Epic nie walczył z Sony.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
13 minut temu, Kangus napisał(a):

Niby czemu nie?

To czemu nikt nie wywalczył tego 10, 15 czy 20 lat temu? Jedyne co się zmieni to, że będzie kod w pudełku zamiast fizycznej płyty.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał(a):

To czemu nikt nie wywalczył tego 10, 15 czy 20 lat temu? Jedyne co się zmieni to, że będzie kod w pudełku zamiast fizycznej płyty.

Za mały rynek i model maszynek do golenia.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał(a):

Przez lata apple miało tylko swój sklep na telefonach bez dostępu dla innych zeby sobie swoj launcher walneli ze swoimi platnosciami i komu to przeszkadzało? ;)

Edytowane przez Kangus