Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
21 minut temu, Mejm napisał(a):

No i git, wpadnie gierka za darmoche.

Hahaha tia, ta korpo to jak ostatnio padło w weekend to nawet ludziom plusa nie przedłużyła o tydzień tylko 5 dni. No na pewno jak ktoś gra w weekendy to go uratowało :D.

Chciałbym żeby im to wszystko padło tak na tydzień... w dniu premiery GTA, tak żeby się paczki startującej grę nie dało pobrać nawet jak się zrobiło preloada ;D. Nie chodzi mi o sam fakt że gracze poczują tylko jak sie sony by pod dupą paliło i jak by dostali w mordę tą swoją cyfrową przyszłością i całym giereczkowem wnerwionym :D.

image.png

Edytowane przez Kangus

• Odpowiedzi 29,5 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Sony jest obecnie na tyle cwane, że zrobi system kolejki do pobierania i grania w GTA6.

Duza wiara kolegi w ogarniecie w tej firmie.

Opublikowano
Teraz, Kangus napisał(a):

Duza wiara kolegi w ogarniecie w tej firmie.

Znaczy to nie ogarnięcie. Tyko kpina z graczy, bo serwery do dupy. Wyobrażasz sobie premiere o północy, a musisz czekać w kolejce na odpalenie gry? Sony jeszcze tak wielkiej premiery nie miało na swojej platformie, więc różnie może być.

Opublikowano

Myślę ze system kolejkowy przekracza i tak ich ogarniecie, jakby dostali takim DDoSem jeszcze wspartym prawdziwymi userami ktorzy sie dobijają to by nie byli przygotowani.

Opublikowano

Akurat to że serwery wywalą się na mordę na premierę GTA VI jest pewne, pytanie tylko czy trzeba będzie być stale online by grać. Pamiętam premiere GTA Online gdzie kilka dni nie dało się nawet wejść do gry.

Opublikowano
1 minutę temu, SpacierShark123 napisał(a):

Akurat to że serwery wywalą się na mordę na premierę GTA VI jest pewne, pytanie tylko czy trzeba będzie być stale online by grać. Pamiętam premiere GTA Online gdzie kilka dni nie dało się nawet wejść do gry.

Ale to się wywaliły serwery R* czy Sony? Bo w tym jest spora różnica :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Niestety ;) podobno już działa, możecie grać!

Opublikowano

Wiem, że to już w ogóle malutka skala użytkowników ale jestem ciekawy jak zareagowało community trophy hunterów na digital only. Jak ktoś chce calakować kilka gier w miesiącu i teraz będzie musiał je wszystkie kupować po chorej cenie to hobby stanie się równie czasochłonne co drogie.

Opublikowano

TH jada glownie na tych go.wno gierkach za 2$ i platynie po 3min. A one sa w cyfrze tylko.

Opublikowano
Godzinę temu, kiseki napisał(a):

Wiem, że to już w ogóle malutka skala użytkowników ale jestem ciekawy jak zareagowało community trophy hunterów na digital only. Jak ktoś chce calakować kilka gier w miesiącu i teraz będzie musiał je wszystkie kupować po chorej cenie to hobby stanie się równie czasochłonne co drogie.

No takie zjebiszcza co mają po 14 tysięcy platyn w jakichś Majonezach to im to nie zrobi różnicy, ale jak ktoś jest normalny i lubi platynować normalne gry, to raczej nie jest zadowolony z obecnego obrotu sytuacji. Tutaj możesz sobie poczytać jak społeczność przyjęła tę decyzję Sony

https://forum.psnprofiles.com/topic/196665-sony-physical-disc-production-ending-in-january-2028-for-new-games-releasing-on-playstation-consoles/

Opublikowano

Akurat dziś przeglądałem PE z maja 2021 roku i był news o...zamknięciu PS Store dla PS3 i przenośniaków xD. No ale wtedy Sony uległo/wycofało się (fani byli ROZWŚCIECZENI), jak widać jedynie na pięć lat.

S.jpg

Także no nie mówię, że tym razem też zmienią zdanie, ale wpadanie w ton "beka z tych co myślą, że korpo kiedykolwiek się z czegoś wycofa" jest nietrafione, czego przykładem był choćby MS po zapowiedzi XOne czy właśnie powyższa akcja.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Sam widzisz że z zamknięcia sklepów PS3 i Vity wcale się nie wycofali bo znowu to robią, co najwyżej opóźnili tylko te decyzję o kilka lat ;)

Wycofanie się MS z pierwotnych planów Xboxa One też niewiele dało, bo teraz Sony planuje coś przy czym pomysły MS z 2013 r. wyglądają całkiem niewinnie.

Także chwilowo czy to MS czy Sony zdarza się na chwilę odstąpić od swoich planów, jak opór jest zbyt duży, ale ostatecznie i tak prędzej czy później dopinają swego, niestety

Opublikowano

Bobrek merytorycznie o wizerunkowym upadku Sony. Warto wybrać się na tą historyczną wycieczkę i zobaczyć ten proces.

Edytowane przez ginn

Opublikowano

Ja dla równowagi napiszę, że jestem mega podjarany tym, co czeka mnie i moją premierową wysłużoną grubą PS5 przez najbliższy rok z hakiem.

3 września - The Blood of Dawnwalker

4 września - Onimusha

15 września - Wolverine

24 września - Control Resonant

24 września - Silent Hill Townfall

2 października- Ace Combat 8

6 października - Star Wars Galactic Racer

22 października - Final Fantasy Resonance

29 października - Phantom Blade Zero

19 listopada - GTA 6

15 stycznia - Stranger Than Heaven

12 luty - Tomb Raider

16 luty - God of War Laufey

18 luty - Persona 4 Revival

23 luty - Fable

Plus jeszcze prawdopodobnie w 2027

Final Fantasy VII Revelation

Intergalactic

Until Dawn 2

Resident Evil Veronica

A może i Persona 6

No jak ja kurva uwielbiam końcówki generacji. Życia zabraknie, żeby to wszystko ograć banderas

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że nie możesz grać/dobrze się bawić przy Wolverine czy Laufey, o Intergalactic nie wspominając. No i jeszcze Fable nie przystoi, a w pozostałych, to najwyższy poziom trudności tylko.

Może jeszcze nie graj w Personę i TR, bo to rimejki, a Until Dawno to będzie gunwo.

Także tak, miłego (nie)grania.

7 godzin temu, ASX napisał(a):

Sam widzisz że z zamknięcia sklepów PS3 i Vity wcale się nie wycofali bo znowu to robią, co najwyżej opóźnili tylko te decyzję o kilka lat ;)

Dobrze, że powtórzyłeś to, o czym sam napisał, bo by tego nie wiedział dafuq

Opublikowano
5 minut temu, Luqat napisał(a):

Dobrze, że powtórzyłeś to, o czym sam napisał, bo by tego nie wiedział dafuq

Dobrze że odniosłeś się tylko do fragmentu mojej wypowiedzi ignorując przy tym jednocześnie całą reszte dafuq

Opublikowano

Zacytowałem to do czego chciałem się odnieść. Po co mam cytować całość?balon

Opublikowano
46 minut temu, Pix napisał(a):

Ja dla równowagi napiszę, że jestem mega podjarany tym, co czeka mnie i moją premierową wysłużoną grubą PS5 przez najbliższy rok z hakiem.

3 września - The Blood of Dawnwalker

4 września - Onimusha

15 września - Wolverine

24 września - Control Resonant

24 września - Silent Hill Townfall

2 października- Ace Combat 8

6 października - Star Wars Galactic Racer

22 października - Final Fantasy Resonance

29 października - Phantom Blade Zero

19 listopada - GTA 6

15 stycznia - Stranger Than Heaven

12 luty - Tomb Raider

16 luty - God of War Laufey

18 luty - Persona 4 Revival

23 luty - Fable

Plus jeszcze prawdopodobnie w 2027

Final Fantasy VII Revelation

Intergalactic

Until Dawn 2

Resident Evil Veronica

A może i Persona 6

No jak ja kurva uwielbiam końcówki generacji. Życia zabraknie, żeby to wszystko ograć banderas

No to nieźle. Mi już się nie chce grać we wszystkie większe nowości. Z tej całej klęski uradzaju tylko w Control i GTA6 chce mi sie fest zagrać. Reszta może później, może wcale.

Opublikowano

Ale tylko pierwszy akapit powtarza się z tym to co pan kotlet napisał.

Dwa pozostałe, których nie zacytowałeś, jednak uzupelniają tę wypowiedz, podajac przykład iluzji wycofania się z planów z 2013 r. Co w tej wypowiedzi jest złego, że tak postanowiłeś się przyczepić?

Opublikowano

Bluraye też iluzja, bo wprowadzili w 2006 r., ale po 22 latach ich nie będzie.

Opublikowano

Tak iluzje wyboru, bo ludzie grający na płytach po 2013 r. , pamiętając cały czas to co planował zrobić MS, często decydowali się na PS licząc na to że Sony jednak bardziej troszczy się o nośniki fizyczne, a już przynajmniej nie odwali czegoś podobnego jak Xbox w 2013 i płyty tu pożyją dłużej niż na innych platformach.

Ja sam zresztą też tak myślalem i okazało się, że była to złudne.

Opublikowano

Jednak obracamy się w zakresie jednej generacji, nikt w 2013 nie oczekiwał od Sony, że to jakaś wieczysta deklaracja oznaczająca, że na PS6 za 15 lat nadal będzie odpalać płytkę od kumpla. Więc na potrzeby dyskusji można powiedzieć: tak, Sony wywiązało się ze swoich zapowiedzi w ósmej generacji, a MS musiał się wycofać z pomysłów które prawdopodobnie sporo ich kosztowały, a gracz, którego zniesmaczyła filozofia MS i wybrał PS4, nie został oszukany.

Tymczasem nastała era PS5 no i tu już jest gorzej, bo generacja trwa (i prawdopodobnie jeszcze sporo potrwa), a tu nagle dostajemy info, że za 1,5 roku nadchodzi rewolucja w sposobie dystrybucji. Co prawda, o ile dobrze pamiętam, nikt już nie bawił się w jakieś filmiki i inne obietnice przed premierą, no ale niesmak jest. Inaczej by to ludzie przyjęli, gdyby zapowiedź dotyczyła tylko PS6, tym bardziej, że rozkminy o tym, która generacja będzie pierwszą w pełni bez napędu, trwają przynajmniej od premiery PS5 Pro, no ale pewnie założono, że sporo osób powstrzymałoby się w takim przypadku od przesiadki z piątki.

To wszystko też może wynikać ze słabnącego "oporu". Gracz/konsument się zmienia, jest stopniowo urabiany i w końcu coś, co kiedyś byłoby nie do pomyślenia, staje się tylko chwilową aferką, a później wręcz normą.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

No to nieźle. Mi już się nie chce grać we wszystkie większe nowości. Z tej całej klęski uradzaju tylko w Control i GTA6 chce mi sie fest zagrać. Reszta może później, może wcale.

Tia też tak mam, niby duzo tego wychodzi, ale kiedys mnie jarało cos co chwile a teraz pojedyncze tytuly. Z tej listy Racer, a dawnwalker na przecenie, ew Control i Wolverine ale bez jaranka.