Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
6 godzin temu, suteq napisał(a):

Kolego, chciałbym przypomnieć że jesteś fanem takiej sraki jak dmc )

images (11).jpeg

• Odpowiedzi 29,5 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
6 godzin temu, Mejm napisał(a):

DMC czy DmC? To wazne zanim ja might not able to control myself.

Wiadomo że jedyna akceptowalna część to ta od Ninja Theory

Opublikowano
8 godzin temu, Patapon napisał(a):

Koniec strajku. Więcej łapek w górę niż w dół.

Screenshots_2026-07-23-22-27-48.png

Tak myślałem że tak będzie )

Sony zna swoich klientów lepiej niż ktokolwiek inny, wiedzą ile się sprzedaje pudełek. Wiedzą że większość jest zbyt przywiązana do Playstation, by z tego powodu opuścić platformę. Największych krzykaczy na forach i z komentarzy weźmie na przetrzymanie nie udzielając im żadnych informacji. Czekam jeszcze na raporty finansowe gdzie pewnie nie będzie widać efektu masowego bojkotu i to by było na tyle z tej całej afery.

Chciałbym się mylić i żeby gracze mnie jeszcze zaskoczyli, masowo zagłosowali portfelami przeciw decyzji która im się nie podoba, ale patrząc realistycznie i znając graczy, wątpię by się to wydarzyło

Opublikowano
9 godzin temu, Patapon napisał(a):

Koniec strajku. Więcej łapek w górę niż w dół.

Screenshots_2026-07-23-22-27-48.png

Hmm... coś mi tu nie pasuje, 27k łapek w górę w dwie godziny przy 170k wyświetleń. Wychodzi na to że ponad 15% osób które wyświetliło trailer zostawiło łapkę w górę. Dla porównania trailer AC Black Flag ma na tym samym kanale 11k (+1k negatywów) przy 380k wyświetleń a Alien Isolation 2 10k przy 230k wyświetleń. Teraz jest 50k w górę, 11k w dół przy 570k co nadal jest ewenementem bo tak średnio 5% reakcji to jest już bardzo dobry wynik. Albo fani Wolverine rzucili się na ten trailer albo Sony podbiło trochę staty.

Opublikowano

Przecież ktoś tu wcześniej pisał, że ludzie na czas premiery m.in. Wolverina będą zawieszać strajk.

Łamistrajki leo

Opublikowano
13 minut temu, łom napisał(a):

Hmm... coś mi tu nie pasuje, 27k łapek w górę w dwie godziny przy 170k wyświetleń. Wychodzi na to że ponad 15% osób które wyświetliło trailer zostawiło łapkę w górę. Dla porównania trailer AC Black Flag ma na tym samym kanale 11k (+1k negatywów) przy 380k wyświetleń a Alien Isolation 2 10k przy 230k wyświetleń. Teraz jest 50k w górę, 11k w dół przy 570k co nadal jest ewenementem bo tak średnio 5% reakcji to jest już bardzo dobry wynik. Albo fani Wolverine rzucili się na ten trailer albo Sony podbiło trochę staty.

Zaraz Ci powiedzą, że węszysz jakieś niestworzone teorie spiskowe oh_you

Opublikowano

Jak myslicie, jaka będzie ostatnia gra wydana na płycie? Mam nadzieję, że Silent Hill 1 i RE Veronica jeszcze się załapią na fizyczny nośnik. Jeśli nie to będę zmuszony wziąć cyfrę z innego, tańszego regionu na XBOX. Wolałbym pudełeczko na PS bo mam wszystkie Silenty i Residenty w pudełkach na konsole Sony.

Opublikowano

Jeszcze się okaże że ostatni tytuł będzie promowany przez sony jako ostatni tytuł fizyczny i trzeba go koniecznie posiadać w kolekcji. Zresztą patrząc w przyszłość przez kolejne lata nie szykuje się żadna bomba rozmiarów GTA VI więc po listopadzie mogą zamykać ten biznes.

Opublikowano
8 minut temu, Patapon napisał(a):

Przecież ktoś tu wcześniej pisał, że ludzie na czas premiery m.in. Wolverina będą zawieszać strajk.

Łamistrajki leo

Spoko, tylko że nawet przed strajkiem takich statsów nie było. Więc albo 'strajk' spowodował napływ nowych fanów Wolverine albo z czasem to wszystko się wypłaszczy.

Opublikowano
9 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Pojęczeli pokrzyczeli i pójdą po PS6 bez napędu za 5 koła usmiech

Jak i 70% aktywnych userów tego działu na forumku

Opublikowano

Macie rynek z przynajmniej dziesiatkami milionow graczy a ktos mysli ze nagle gremialnie wszyscy wystawia fucka. Troche to rozwalające. Obstawiam ze nawet wiecej niż 50% moze nadal nie wiedzieć w ogóle o akcji z płytami, bo maja śledzenie newsow z giereczkowa w dupie. Ja nie sledze regularnie newsow ze świata, bo mnie stresuja za bardzo i jak podjeżdżam potem na stacje paliw i widze cene 7,50 za litr to jestem zdziwiony wtf :). Rzeczy które nas dotykają, a o ktore nie walczymy jest od cholery.

Zeby sony dostalo po dupie wystarczy ze sie kilkanascie najwierniejszych fanow zbuntuje, tam pewnie bedzie pareto 20% generuje 80% sprzedaży. Problem jedynie w tym jaki procent generuja juz ci co siedza w cyfrze i ze ich akurat nie stracą. Ale jednocześnie plytowcy to jest pewnie w dużej mierze sklad early adopterow i tych którzy promują marke wśród znajomych rodziny, wiec nawet jak oni tych mtxow nie kupuja to pewnie przyciagaja znajomkow. I jak oni powiedza kumplowi ze kończą z playstation, to moze sie skonczyc tak ze np. przejdą na PC razem z tym kumplem.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

No i dobrze przecież nie zmienią nieuniknionej cyfrowej przyszłości, a bez sensu nie grać w nowe gry tylko dlatego bo nie będą w plastiku.

Opublikowano
1 minute ago, Kangus said:

Macie rynek z przynajmniej dziesiatkami milionow graczy a ktos mysli ze nagle gremialnie wszyscy wystawia fucka. Troche to rozwalające. Obstawiam ze nawet wiecej niż 50% moze nadal nie wiedzieć w ogóle o akcji z płytami, bo maja śledzenie newsow z giereczkowa w dupie. Ja nie sledze regularnie newsow ze seiata, bo mnie stresuja za bardzo i jak podjeżdżam potem na stacje paliw i widze cene 7,50 za litr to jestem zdziwiony wtf :). Rzeczy które nas dotykają, a o ktore nie walczymy jest od cholery.

Zeby sony dostalo po dupie wystarczy ze sie kilkanascie najwierniejszych fanow zbuntuje, tam pewnie bedzie pareto 20% generuje 80% sprzedaży. Problem jedynie w tym jaki procent generuja juz ci co siedza w cyfrze i ze ich akurat nie stracą. Ale jednocześnie plytowcy to jest pewnie w dużej mierze sklad early adopterow i tych którzy promują marke wśród znajomych rodziny, wiec nawet jak oni tych mtxow nie kupuja to pewnie przyciagaja znajomkow. I jak oni powiedza kumplowi ze kończą z playstation, to moze sie skonczyc tak ze np. przejdą na PC razem z tym kumplem.

Janusze pozostaną na PS5. Mam sporo znajomych co nadal mają PS4 bo uważają, że PS5 jest za drogie.

Opublikowano

no i co robią ludzie jak zaskoczy ich cena 7,50 za litr? Zdecydowana większość i tak płaci.

Podobnie będzie z tymi którzy w 2028 r. pójdą do sklepu, wezmą pudełko na swoje PS5 lub PS6 i zamiast płyty zobaczą kod. Większość do tego przywyknie.

Opublikowano

A co maja za alternatywe przy zakupie paliwa? Chyba tylko kupic auto na gaz :). Nam chodzi o to żeby Sony poczulo problem, a ze nie kazdy do tego przyłoży rękę zeby się postawić to jest wiadome od startu.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
11 minutes ago, ASX said:

no i co robią ludzie jak zaskoczy ich cena 7,50 za litr? Zdecydowana większość i tak płaci.

Podobnie będzie z tymi którzy w 2028 r. pójdą do sklepu, wezmą pudełko na swoje PS5 lub PS6 i zamiast płyty zobaczą kod. Większość do tego przywyknie.

Glupie porównanie bo paliwo kupić musisz, najnowsza i droga konsola do życia nie jest potrzebna.

Opublikowano

Szczerze to myślałem że Sony coś się odezwie i powie że będzie cyfra ale tu macie jakieś benefity, coś cokolwiek żeby załagodzić.

Ale widać są konsekwentni, albo widzą że ten backlash mocny jest na yt i twitterku a globalnie spadki nie są tak duże.

Tak czy siak ten podział strategii już coraz bardziej widoczny. Sony i Nintendo po jednej stronie, zamknięte platformy. Z drugiej strony Xbox i Steam.

Aż ciekawe co to wyjdzie w perspektywie dekady

Edit: pozdrawiam braci O'cwelskord

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Glupie porównanie bo paliwo kupić musisz, najnowsza i droga konsola do życia nie jest potrzebna.

No głupie, paliwa co prawda też nie musisz kupować, ale jest o wiele bardziej potrzebne niż gry w pudełkach.

16 minut temu, Kangus napisał(a):

Nam chodzi o to żeby Sony poczulo problem, a ze nie kazdy do tego przyłoży rękę zeby się postawić to jest wiadome od startu.

No to do dzieła ;) Ja może jestem cyniczny, ale nie wierze że gracze pudełkowi będą w stanie wymóc by stało się to problemem dla Sony i doprowadzić do zmiany ich podejścia. Ale oczywiście kibicuje, mam nadzieje że się uda, bo zawsze miło popatrzeć jak konsumenci potrafią od czasu do czasu utrzeć nosa korporacji

Opublikowano
Godzinę temu, łom napisał(a):

Nawet jak połowa to lajki botów to i tak ratio mówi samo za siebie.

Też trzeba brać pod uwagę że to jeden z popularniejszych rajtuzowców.

Opublikowano
2 minutes ago, wojtas011 said:

image.png

piękny to był bunt nie zapomnę go nigdy

No i na fanach gówna robi się hajs, wyjebane w paru entuzjastów z for internetowych. To samo z popkulturą.

Opublikowano
4 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

image.png

piękny to był bunt nie zapomnę go nigdy

No moge sobie pisać że podawanie takiego screena jako argumentu przeciw jest głupie, a w kilka postów niżej ktoś z tym samym wyskoczy znów :D. No chyba że kolega to taki szczur po stronie sony i chce przedstawić sytuacje ala "widzicie? już przegraliście, lepiej sie pogodźcie i kupcie se to ps6 i przestawcie na full cyfre".

Przecież czy tam sie sprzeda tego wszystkiego milion czy 100 tysięcy to ten screen będzie wyglądał tak samo bo tylko pozycjonuje popularne pozycje w sklepie. Gówno z niego widać, ktoś z tych prawie 100M posiadaczy PS5 kupić kupi.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Zaczyna docierac.

Opublikowano

Jeszcze do niedawna miałem wyjebane na PS6, ale teraz nie mogę się doczekać premiery ze względów ludologicznych i socjologicznych.