Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Jedyne co rozumie korporacja to excel i nie ma nic w tym złego. Tylko jak PS6 się nie sprzeda to i tak magicznie fizyczne nośniki już nie wrócą.

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

No tak, ale mimo wszystko jednak nie kosztuje już 30 dolarów. Myślę że gracze z Playstation którym zależy na płytach też woleliby jakiś kompromis niż całkowitą rezygnują z pudełek, np. gry w pudełkach zostają jeszcze przez kilka lat, ale są odpowiednio droższe (skoro marża na nich jest niższa niż na cyfrze). Albo rezygnują z pudełek, ale możecie przenieść licencje ze swoich gier z pudełek na cyfrę, żeby przynajmniej dostać coś w zamian.

Opublikowano

Jeśli za CoDem nie pójdą inne gry to mała strata. Niepotrzebnie tak dużą grę usługę w ogóle tam wrzucali. Ludzie bez mrugnięcia okiem zapłacą za MW4.

Opublikowano

Tak ale w przypadku Xboxa zadziałała cała machina która nakręcała się przez półtora roku lub więcej. Masa zjebanych decyzji, a podwyżka GP była zajebistą truskawą na torcie że ludziom już się ulało.

Sony też robiło podwyżki ale jakiegoś wielkiego kwiku nie było.

Josh może na rację że jakby tak gracze się wzięli i przestali cokolwiek kupować to może by coś dało. Ale to się nie wydarzy, wie o tym Sony doskonale

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

No tak, ale mimo wszystko jednak nie kosztuje już 30 dolarów. Myślę że gracze z Playstation którym zależy na płytach też woleliby jakiś kompromis niż całkowitą rezygnują z pudełek, np. gry w pudełkach zostają jeszcze przez kilka lat, ale są odpowiednio droższe (skoro marża na nich jest niższa niż na cyfrze). Albo rezygnują z pudełek, ale możecie przenieść licencje ze swoich gier z pudełek na cyfrę, żeby przynajmniej dostać coś w zamian.

Nie dadzą nic w zamian grupie ludzi na którą mają kompletnie wydyndane co pokazują na każdym kroku. Mają kompletnie gdzieś te poruszenie w internecie.

Kaman, ludzie zeżarli właśnie prawie 10mln starych codów cyfrowo. Tu nie ma nawet dyskusji na temat czy Sony podejmuje złą decyzję. Podejmują najlepszą. Niestety czy się to komuś podoba czy nie.

Opublikowano
5 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Tylko jak PS6 się nie sprzeda

Ale pewnie się sprzeda. A wiesz kto nakręci tą sprzedaż? Nie casuale, tatusiowie odstraszeni ceną w sklepie.

Tylko hardkorowcy, Ci wszyscy forumkowcy, youtubowcy którzy teraz kręcą dramy będą lecieć po sprzęt.

Opublikowano

Może najlepszą (dla nich), ale czy w najlepszy sposób?

Absolutnym minimum powinno być przynajmniej doprowadzenie swojego sklepu cyfrowego do standardów z XXI wieku, żeby gracze z PS5 mogli chociaż robić zwroty na standardowych dla innych sklepów warunkach, jak już przechodzą całkowicie na cyfrę.

Opublikowano
7 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ale pewnie się sprzeda. A wiesz kto nakręci tą sprzedaż? Nie casuale, tatusiowie odstraszeni ceną w sklepie.

Tylko hardkorowcy, Ci wszyscy forumkowcy, youtubowcy którzy teraz kręcą dramy będą lecieć po sprzęt.

I te tytuły wstępu " ja kupiłem, bo z tego żyje" , albo " jak kupiłem żebyście wy nie musieli, ale będziecie żałować, bo potem może być jeszcze drożej, a sprzęt jest warty obecnej ceny ".

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał(a):

O ile wiem, że sony to korpo i wykres musi rosnąć to wkurza mnie, że mają wywalone na swoich graczy, którzy latami budowali swoje biblioteki na płytach. Jak by mieli prokonsumenckie podejście to dali by nawet do ps6 napęd jako akcesorium. Wtedy kupuję nowy sprzęt ale mogę korzystać we wstecznej ze swoich płyt. Ale co raz bardziej prokonsumenckie podejście z sony mi się gryzie.
A te bojkoty robią się powoli śmieszne bo do premiery konsoli jeszcze daleka droga, może będzie na święta 2027 to gracze z wywieszonym językiem polecą do sklepów i złożą preordery na ps6.

Sonka zna swoich graczy wie, że teraz jest larmo, które z czasem opadnie, a później będzie golenie na grach z psn.

Opublikowano

Uwaga nie chce nic zapeszac ale jest szansa, że Sony wycofa się ze swojej decyzji.

Zrobiłem pdfa z kilkunastu stron tego tematu i wysłałem im na maila żeby zobaczyli, że są jeszcze fani pragnący fizyków. Także trzymajcie kciuki.

Opublikowano
26 minut temu, ASX napisał(a):

No tak, ale mimo wszystko jednak nie kosztuje już 30 dolarów.

Czyli klasyczna zagrywka. Ile mamy teraz podatku? 15%. Ile chcemy miec? 20%. Ok, to podniesiemy do 30% a potem obnizymy i beda sie cieszyc. No i sie cieszycie.

Opublikowano

Są dwie opcje:

1. Napęd mogliby dać do kupienia osobno dla filmów i gierek z poprzednich generacji. Ba, nawet mogliby dorzucić emulacje z PS3 bo PS6 powinno być już wystarczająco mocne by na to pozwolić. Tylko ciężko mi sobie wyobrazić leżącą skrzynkę przy konsoli na kablu. Taki doczepiany ala GameBoy Player pod spód konsoli byłby spoko no ale wiemy jakie jest Sony.

2. Sony powie jak Mattrick, że dla takich osób mają już produkt i nazywa się PS5

kaz

Opublikowano

Szansa na zewnetrzny napęd jakaś jest do wstecznej. Nic ich to nie będzie kosztować a mogą wołać za ten napęd kilka stów. Ostudzi to nastroje.

Opublikowano
4 minuty temu, Patapon napisał(a):

Ba, nawet mogliby dorzucić emulacje z PS3 bo PS6 powinno być już wystarczająco mocne by na to pozwolić

Napewno tak zrobią xdd jakby teraz nie można było wrzucić gier z PS3 ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Mejm napisał(a):

Czyli klasyczna zagrywka. Ile mamy teraz podatku? 15%. Ile chcemy miec? 20%. Ok, to podniesiemy do 30% a potem obnizymy i beda sie cieszyc. No i sie cieszycie.

Jeśli to klasyczna zagrywka to zobaczymy czy Sony też ją zastosuje

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Szansa na zewnetrzny napęd jakaś jest do wstecznej. Nic ich to nie będzie kosztować a mogą wołać za ten napęd kilka stów. Ostudzi to nastroje.

Jezli juz w ogole sie ugna to nie bedzie to nowy naped tylko mozliwosc podpiecia tego od ps5.

Na start to bedzie ps6 digital i gry cyfrowe z plusa. Radze sie przyzwyczajac do tego faktu.

Opublikowano

Na szczęście do premiery ps6 jeszcze trochę czasu jest więc czekam z popcornem co jeszcze odwalą.reggie

Opublikowano
2 minuty temu, Mejm napisał(a):

Jezli juz w ogole sie ugna to nie bedzie to nowy naped tylko mozliwosc podpiecia tego od ps5.

Na start to bedzie ps6 digital i gry cyfrowe z plusa. Radze sie przyzwyczajac do tego faktu.

Nie będzie to ten z PS5, nie będą przygotowywać gniazda i kształtu konsoli pod stary napęd. Rzucą coś na kabelku dla entuzjastów i tyle.

Oczywiście jeśli to się stanie.

Opublikowano

Niech będzie cokolwiek bo jednak ludzie sporo tych gier mają i jeśli będzie only digital to do odpalenia trzeba będzie trzymać ps5.

Opublikowano

sony po prostu wraca do korzeni i wierzy w generacje i brak wstecznej kompatybilności jak za starych dobrych czasów Coolface

Opublikowano
6 minut temu, mario10 napisał(a):

Niech będzie cokolwiek bo jednak ludzie sporo tych gier mają i jeśli będzie only digital to do odpalenia trzeba będzie trzymać ps5.

i myślisz, że to jest zmartwienie dla $ony? XD

Oni mają swój elektorat totalnie w dupie.

Opublikowano

Moim zdaniem to, że będzie sprzedawany oddzielny napęd do ps6 to więcej niż pewne. Sony nie przegapi okazji, żeby jeszcze trochę zarobić

Opublikowano
29 minut temu, Mejm napisał(a):

I przepuszczą okazję do jebania graczy na konieczności zakupu nowego napędu? Nie sądzę leo

Opublikowano
13 minut temu, mario10 napisał(a):

Ludzie kupujący wszystkie remastery, remaki, płatne updejty czy ponowne wydania bez zmian jak ostatnie call of duty pokazali sony i reszcie wydawców, ze taka wsteczna przyniesie więcej pieniędzy niż napęd dla płytek z ps5