Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
34 minuty temu, Josh napisał(a):

Patrząc logicznie z perspektywy rodziców, to jednak takiemu nastoletniemu Oskarkowi z brokułem na głowie (obecnie absolutnie priorytetowy target Sony) do ogrywania Fortnite czy Call of Duty lepiej kupić budżetowego peceta za 3 tysiaki niż konsolę, która przy optymistycznym założeniu będzie kosztować 6000zł i jeszcze dokupić do tego Plusa na rok za 500zł. Ciekawe czy casuale i generalnie ludzie, którzy nie ogarniają tej branży też mają jakiś swój limit dla korporacyjnych zagrywek i powiedzą "pas" jeżeli zdadzą sobie sprawę jak bardzo będą ruchani na tym systemie.

Tylko to tak w PL, brajanek z USA może nie ogarniać PC, on ma telefon.

Co prawda ten materiał jest trochę naciągany, ale that's not the point :D, jak tam okręcili wtyczki od myszek i klawiatur+nie łąpali że mają wszystko "colo coded", to straciłem trochę wiarę w ludzkość :D.

Zupełnie serio jakbym był kowalskim poszedł do marketu po konsole to pewnie bym się nie spodziewał że do grania w fifkę trzeba jakiś abonament opłacać. Aha i te 3k to już troche nieaktualne, trzeba liczyć 4k na biede po tym co się ostatnio odwaliło.

Edytowane przez Kangus

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Już nie ma 8k, ale jest sprzęcik do AI. Za 5319 to jak za darmo.

Screenshot_20260806_151406_Chrome.jpg

Screenshot_20260806_151418_Chrome.jpg

Opublikowano

Jeszcze trochę i sonka oglosi, ze po 2027 przestają też robić konsole

Opublikowano
7 minut temu, Figaro napisał(a):

Czemu. Czemu zwlekałem z zakupem tego gówna.

Boś gupi

Opublikowano

Może wszechświat mówi ci żebyś kupił konsole ze świetlaną przyszłością za jedyne 2k pln??

Opublikowano

A bez faktury, to jeszcze taniej!

Opublikowano

Ja myślę, ze można za te 5-6 koła kupić jak pójdzie na tym AI, bo z grami gorzej.

Opublikowano
14 minut temu, Figaro napisał(a):

Tak kojarzę, że masz chyba całkiem mocnego pcta? To czemu tak Ci zależy na soniaku? Z powodu tych niesamowitych eksów?

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano
17 minut temu, Figaro napisał(a):

e luzik, poczekaj jeszcze aż będzie za 6k

Opublikowano
21 minut temu, rafanus2 napisał(a):

Tak kojarzę, że masz chyba całkiem mocnego pcta? To czemu tak Ci zależy na soniaku? Z powodu tych niesamowitych eksów?

bo lubię konsole i nie, podłączanie pc do tv nie jest rozwiązaniem

Opublikowano
40 minut temu, Figaro napisał(a):

Nie zadręczaj się. Nie mogłeś przewidzieć, że Sony z miesiąca na miesiąc stanie się najbardziej antykonsumencką firmą na rynku gier wideo.

Opublikowano
2 godziny temu, Sebas napisał(a):

Jeszcze trochę i sonka oglosi, ze po 2027 przestają też robić konsole

Raczej ogłoszą, że jeśli kupi się aktualizacje do ps6, to odblokuję się ukryta moc drzemiąca w ps5 :D oby tego nie czytali, bo jeszcze tak zrobią.

Opublikowano
2 godziny temu, Figaro napisał(a):

Bierz bo będzie tylko drożej!!

2 godziny temu, Josh napisał(a):

Nie zadręczaj się. Nie mogłeś przewidzieć, że Sony z miesiąca na miesiąc stanie się najbardziej antykonsumencką firmą na rynku gier wideo.

Cały czas była, tylko nie mówiła że nie będzie płyt za dwa lata. A tak to stare dobre Sony

Opublikowano

Tzn. mogliby ogłosić opcjonalną kompatybilność do przodu - wszystkie nowe gierki wydane po 1 stycznia 2028 działają na ps6, a na ps5 tylko po opłaceniu abonamentu za "funkcję".

banderas

Zakładam, ze istnieje taki poziom cen za półprzewodniki, ze ps6 zwyczajnie nie będzie produkowane.

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Wracając do bojkotu to w tym przypadku jednorazowa akcja nic nie zmieni ale uważam, że oburzenie mas jest szczere, stałe i dalekosiężne. Sony nie zmieni kierunku w tydzień czy miesiąc. Ale przy nieustepujacym uporze i chujowych tabelkach ktoś się w końcu zreflektuje.

Sony to chciwe korpo ale tak dramatycznego pr-u nie mieli nigdy. Jeśli ich pomysłem jest opieranie sie na pokoleniu Fortnite i Fify to kto bedzie kupował inne gry? Tam sie na bank coś zadzieje ale jeszcze nie wiadomo w którym kierunku.

Ten najblizszy State of Play może byc wybitnie zabawny.

Edytowane przez addhoc

Opublikowano
20 minut temu, addhoc napisał(a):

Sony nie zmieni kierunku w tydzień czy miesiąc. Ale przy nieustepujacym uporze i chujowych tabelkach ktoś się w końcu zreflektuje.

Przypomnialo mi sie Konami, ktore mialo w garsci cztery mega marki a ktoregos dnia postanowilo sobie zaorac wiekszosc z nich bo tak. Po paru latach wrocili z para silentem w japonii, odgrzewanymi MGSami i gracze grzecznie wrocili do cyfrowych preorderow. Tak samo bedzie z sony, 1.5 roku pier.dolenia w chmury a pozniej ps6 day one.

Opublikowano
44 minuty temu, messer33 napisał(a):

Fajnie se było kupić PROsiaczka z napędem za te ~3k.

Teraz możesz odsprzedać z zyskiem. Ale pojebane czasy.

Opublikowano
7 godzin temu, Patapon napisał(a):

A Capcom na to jak na lato.

Screenshots_2026-08-06-16-22-58.png

Oho kolejni do woreczka pojebancow. Oni tez juz ponoc sobie kłamią w raportach zaliczajac np game key cardy do cyfrowej sprzedaży.

Chyba zostanie kupowac tylko indyki a piracic wszystko z tych pier... korpo.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Jak to pierdolnie ... to w sumie wszyscy zyskają. Chciwym świniom mówimy zdecydowane nie. Ale coś tam w Japonii złego się dzieje, powietrze zatrute czy co...