Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Ludzie tu często wypisują że pójdą na PC. Ale tam Zara rynek AI wysadzi takie ceny podzespołów, że wrócimy do lat 90. Zjadanie własnego ogona. Master PC to będzie jakiś kosmos finansowy- ogólnie już jest jak chcemy topowy set. Zostanie składanie budżetowca który jako tako pociągnie albo zakup konsoli i spokój do nast generacji. Dokładnie tak jak bylo, tylko wtedy postęp technologiczny gonił, a dziś podwyżki.

Ja generalnie jestem już stary człowiek, nie odnajdę się w chmurach itp premiery GTA 7 zapewne nie doczekam, więc yebac.

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

A PS6 jak wyjdzie to będzie tanie? turned 6-7k to chyba lekko stuknie patrząc po ile teraz chodzi PS5. To już chyba lepiej wyjdzie dołożyć do tych 6k z 3 tysiaki więcej montując sobie kompa na długie lata, gierki ciągnąć z fitgirl zamiast kupić nową plejkę, a później jeszcze każdorazowo wydawać 300-400zł za grę. Tanio nie będzie tak czy inaczej, ale na dłuższą metę komp się bardziej opłaci.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

To tak zawsze nie działa, ludzie chcą grać na konsoli a nie komputerze

Opublikowano
9 godzin temu, Kangus napisał(a):

Oho kolejni do woreczka pojebancow. Oni tez juz ponoc sobie kłamią w raportach zaliczajac np game key cardy do cyfrowej sprzedaży.

Chyba zostanie kupowac tylko indyki a piracic wszystko z tych pier... korpo.

Jeszcze to ich wydawanie dead rising na płycie kilka miesięcy po cyfrowym wydaniu. Kunitsu gami u nas nie ma wcale fizyka nawet na gej cardzie, jakieś śmieszne ilości pudełek requiema na premiere no robią co mogą te śmiecie yebane

Opublikowano

taniej to wyjdzie wykupienie gf now i ogrywanie gierek na tv ;)

5 tys zl daje ok 4 lata grania w jakosci o ktorej konsole mogą pomarzyć.

Opublikowano
4 minuty temu, devilbot napisał(a):

To tak zawsze nie działa, ludzie chcą grać na konsoli a nie komputerze

Ja na przykład chciałbym tak na tydzień wylądować na bezludnej wyspie razem z Sydney Sweeney i Aną de Armas ubranymi w same spódniczki ze słomy, ale niestety muszę być realistą. Ergo, ludzie będą grać na tym, na czym ich będzie stać. Jeżeli granie na PS6 stanie się nieopłacalne, to przeskoczą na inną platformę, która będzie im się bardziej kalkulować.

Opublikowano
2 minuty temu, szurubur napisał(a):

taniej to wyjdzie wykupienie gf now i ogrywanie gierek na tv ;)

5 tys zl daje ok 4 lata grania w jakosci o ktorej konsole mogą pomarzyć.

ale tylko 100h miesięcznie xd

Opublikowano

Żaden tatusiek z tego forum nawet 50 pewnie nie wyrobi a co dopiero 100

Opublikowano

A ja tam kupię Helixa nawet jak będzie kosztował 10 tyś zł.

Opublikowano

Podejrzewam że zarówno Sony jak i MS mają niezły problem z tymi cenami podzespołów i tym że niejako są "zmuszeni" tą nową generację wprowadzić bo pewnie mają już po popodpisywane deale z AMD itp

Opublikowano

Żałosne liczby. 100, to większość z nas wykręca w tydzień.

Opublikowano

Bo narazie mało wiadomo o xboxie a Sony teasuje że ps6 będzie gównem jak szalone obama

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Bo narazie mało wiadomo o xboxie a Sony teasuje że ps6 będzie gównem jak szalone obama

Wiemy bardzo dużo. Jak jesteś zainteresowany zapytaj w odpowiednim temacie a przemili fani marki Xbox wszystko Ci wytlumaczą.

Opublikowano

Skoro wciąż będą wychodzić pudełka z kodem, jedyne o co możemy walczyć, to o wersję gej kardów switchowych. W sensie, że nie będzie to jednorazowy kod. To jedyne wyjście.

Opublikowano

Nie ma co pytać matma jest prosta. Na xboxie będzie boski remake fallouta new vegas a na playstation nie

Opublikowano
9 minut temu, Plugawy napisał(a):

Czemu nikt nie proponuje przeskoczenia na Xboxa? Ups )

Pozwolę sobie zacytować największego wesołka gamingu na forum: bo jesteśmy

W dniu 1.08.2026 o 20:10, Mejm napisał(a):

w temacie gdzie najczesciej udzielajacy sie uzytkownicy woleliby byc zywcem zakopani na pustyni niz przesiasc sie na sprzet konkurencji.

Opublikowano

he he mam takiego ziomka co od sonki łyknie wszystko bez popity, a xbox to najgorsze ścierwo. Ale fanbojstwa nie brakuje więc podchodzę do niego mocno na luzie )

Opublikowano
8 minut temu, Pupcio napisał(a):

Nie ma co pytać matma jest prosta. Na xboxie będzie boski remake fallouta new vegas a na playstation nie

Najgorsze, że nie zagrają moi przyjaciele z PlayStation w nowe gearsy, kolejne remaki halo, nowego dooma, wolfensteina i o zgrozo nowe elders scrollsfrog

Opublikowano

Też mam jednego takiego. Wie że go ruchają ile wlezie i gdzie indziej jest lepiej no ale on od dziecka gra na plejstejszon pawel goty argument, tak właśnie działa tresura

Opublikowano

Ja chyba przeskoczę na kernel exploit dla maksymalnej efektywności wykorzystania dostępu do pełnej zawartości i plików posiadanych kopii gier. Łatki od rozdzielczości, łatki od wyższego FPS itp. Do tego Switch 2 do grania w nowości z tanim online, a nie kurestwo jak u sony za miliony złotych monet.

Opublikowano
49 minut temu, Josh napisał(a):

Żałosne liczby. 100, to większość z nas wykręca w tydzień.

Zazdroszczę czasu wolnego, ja te 100h to może na miesiąc jak będzie dobrze. Moje dzieci więcej tam siedzą niż ja 😀

Opublikowano

Jak ktoś zainwestował kilkaset lub kilka tysięcy złoty w gry cyfrowe to naturalne jest że nie jest łatwo przesiąść się na inną platformę. Może jest inaczej jest jak ktoś grał tylko na płytach, to wtedy może koniec ich produkcji jest dobrą okazją żeby zmienić główną platformę. Ale pytanie ile takich ludzi w ogóle jest? Patrząc na dane to wydaje mi się że ma ich zbyt dużo.

Sony w przeciwieństwie do MS w 2013 r. wyczekało odpowiednio moment. Dzisiaj zdecydowana większość ludzi zdążyła już zainwestować odpowiednio duże kwoty w cyfrowy ekosystem i trudno im będzie go porzucić, dlatego myślę że większości ludzi, nawet tym którym zależy na pudelkach, zacisną zęby i mimo wszystko z nimi zostaną.

Opublikowano

Nie znacie metody 5:1:1:1? 5h grania, 1h jedzenia, 1h wytężonej pracy i 1h forumingu.

Opublikowano

5 h grania to muszę rozbić na 2-3 wieczory, weekend czasem jest lepszy pod tym kątem, ale teraz jak jest ciepło to więcej czasu na zewnątrz z dzieciakami spędzam.