Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
31 minut temu, Patapon napisał(a):

Wiecie co się dobrze sprzeda za miesiąc? Wolverine i to na jednej platformie Aloy_cool1

I to też przerażające, wygląda jakby podmienili Spidermana i dodali krew.

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
3 minuty temu, devilbot napisał(a):

Bojkot chyba też upadł jak pierwsze dwa miejsca to 11mln sprzedanych cyfrowo starych gier.

To chyba bardziej pokazuje, jak słabe są nowe odsłony CoDA.

Opublikowano

A ja myślałem że pokazuje że gracze mają w dupie czy jest pudełko czy nie jak chcą kupić grę.

Opublikowano

Wygląda na to że obydwaj macie rację.👍 Nowe odsłony są słabsze i generalnie ludzie kupią czy są płyty czy nie.

Opublikowano

Microsoft wypuszcza na PS5 w jednym miesiącu Black Ops 1, 2 i Halo i użytkownik ASX bardzo ździwiony, że Halo się nie sprzedało. Jakby te Black Opsy wyszły na Xboxa to wogóle byłby śmiech na sali ze sprzedażą Halo ale stwierdzili pewnie, że musieliby dodać do GP i wogóle im się nie kalkuluje.

Screenshots_2026-08-05-11-00-16.png

leo

Opublikowano

Najbardziej jestem zdziwiony że są ludzie którzy kupują PS5 za 600 dolarów, by grać w Black Ops 2 w 1080p w 2026 r. A myślałem że gracze nie są już w stanie mnie zaskoczyć

Opublikowano

Z Sarosem to jak dla mnie źle wyceniona gra, za drogo ją wycenili. Mogli zrobić jakąś promkę na Returnala jeszcze, a tu nic. Już pomijam, że te pojeby w psn za Returnala chcę 339zł facepalm

Opublikowano
W dniu 23.07.2026 o 08:11, Josh napisał(a):

A ja bym chciał przeczytać wrażenia z ogrywania tego mitycznego Crysisa czy HL2 na kompie, który miał typowy Kowalski.

Crysis miał frezy przy ruszaniu celownikiem xd

Opublikowano

Josh będziesz musiał założyć Exophase i ukrywać gry manualnie xDD.

Opublikowano

Te wszystkie statystyki i dane pokazują jedno. Prawdziwego GRACZA w gry wideo znajdzie się tylko na konsoli Nintendo i PC.

Opublikowano
2 godziny temu, Patapon napisał(a):

Microsoft wypuszcza na PS5 w jednym miesiącu Black Ops 1, 2 i Halo i użytkownik ASX bardzo ździwiony, że Halo się nie sprzedało. Jakby te Black Opsy wyszły na Xboxa to wogóle byłby śmiech na sali ze sprzedażą Halo ale stwierdzili pewnie, że musieliby dodać do GP i wogóle im się nie kalkuluje.

Screenshots_2026-08-05-11-00-16.png

leo

Black Opsy nie wyszły na xboxa? Jestem przekonany że mam je podobnie jak world at war od lat na konsoli.

Opublikowano
2 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Black Opsy nie wyszły na xboxa? Jestem przekonany że mam je podobnie jak world at war od lat na konsoli.

Wyszły, są we wstecznej kompatybilności i swego czasu były bardzo popularnev (nie wiem czy jeszcze są, bo nie gram w takie gry)

Teraz po prostu zrobili leniwy port na PS5 nawet nie podnosząc rozdziałki do 4k żeby też gracze z Playstation mogli zagrać. Na plus portu na PS5 przemawia to że pozbyli się (przynajmniej chwilowo) cheaterów w przeciwieństwie do PC i Xboxa, więc to może był ten argument dla tego człowieka by kupić PS5 dla tej gry.

Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał(a):

Wyszły, są we wstecznej kompatybilności i swego czasu były bardzo popularnev (nie wiem czy jeszcze są, bo nie gram w takie gry)

900,000 players are still playing Black ops 1 on the Xbox 360/One : r/gaming

Teraz po prostu zrobili leniwy port na PS5 nawet nie podnosząc rozdziałki do 4k żeby też gracze z Playstation mogli zagrać.

No to nie rozumiem o co awantura, po co te porty na XSX jak są od dawna, ostatnio przechodziłem COD2,COD3 i zabieram się za World At War na XSX a na sonce musieli by wydać to raz jeszcze.

Opublikowano

Panowie, macie możliwość kopiowania swoich sejwów PS5 na pamięć USB? Z jakiegoś powodu u mnie tylko chmura jest dostępna.

Opublikowano

Zapisy PS4 tylko można kopiować na USB. Przy zapisach PS5 tylko chmura, ewentualnie kopia zapasowa profilu.

Opublikowano

Cóż, pieniążki muszą się zgadzać, żeby CEO i jego gwardia krawaciarzy nie chodzili głodni #fortheplayers

Na USB można co najwyżej zrobić back up wszystkich save'ów poprzez opcję kopii zapasowej i przywracania systemu.

Opublikowano

Jestem pewien, że kiedy następnym razem gracze będą o coś wściekli (czyli gdzieś za góra miesiąc), to bojkot już na pewno się uda!

Opublikowano

Poczekamy cierpliwie na premierę PS6 i wtedy będziemy rozmawiać czy bojkot coś daje. No chyba że dla kogoś jakaś śmieszna petycja jest wyznacznikiem niezadowolenia graczydynia Co prawda sam się pod nią podpisałem, ale jestem zdania, że to tylko niewiele znacząca symbolika i dopiero całkowite zamknięcie portfela przed Sony otworzy im oczy. Żadnego PS6, żadnego GTA, żadnego Plusa ani nawet jednego digitala w promocji.

Opublikowano

No tak tylko uderzenie w portfel jest w stanie zmusić Sony do zmiany stanowiska, to jest jedyny język jaki rozumie.

Tak było wcześniej z podwyżką Game Passa Ultimate do 30 dolarów, obniżyli cenę nie po komentarzach w Internecie, nie po filmikach na YT, nie po petycjach, ale dopiero jak 5 milionów ludzi anulowało subskrypcje.

Opublikowano

A obniżyli i tak do ceny, która jest wyższa niż wcześniej, plus zabrali CoDa, więc Microsoft można powiedzieć rozegrał to po mistrzowsku i wyszedł na plus, a niektórzy im jeszcze za to dziękowali ;d

Opublikowano
11 minut temu, ASX napisał(a):

Tak było wcześniej z podwyżką Game Passa Ultimate do 30 dolarów, obniżyli cenę nie po komentarzach w Internecie, nie po filmikach na YT, nie po petycjach, ale dopiero jak 5 milionów ludzi anulowało subskrypcje.

Ale o tym to nie pisz ok? Bo się niektórym nie będzie tu spinać z narracją, że bojkot nic nie daje i że jak korpo coś ustali, to nie ma od tego odwołania, a klienci będą grzecznie wypinać dupy. Wiadomo, że do podwyżki i tak doszło, ale koniec końców coś udało się ugrać, więc to nie jest tak, że jesteśmy skazani na ich wszystkie, nawet najbardziej oderwane od rzeczywistości decyzje i nie mamy żadnego prawa głosu. Niektórzy dalej chyba nie rozumieją, że to korporacje istnieją dzięki nam, a nie na odwrót.

Edytowane przez Josh