Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, bartiz napisał(a):

Oni mają swój elektorat totalnie w dupie

Może ludzie z płytami to niekoniecznie jest ich główny elektorat ;)

• Odpowiedzi 29,9 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
38 minut temu, Mejm napisał(a):

Jezli juz w ogole sie ugna to nie bedzie to nowy naped tylko mozliwosc podpiecia tego od ps5.

Tak, odpuszcza sobie extra hajs

Opublikowano
2 godziny temu, Pix napisał(a):

Jestem pewien, że kiedy następnym razem gracze będą o coś wściekli (czyli gdzieś za góra miesiąc), to bojkot już na pewno się uda!

Bojkot czy nie ten grajdołek i tak sie im może wypierdzielić niedlugo. Albo zostaną jako puszka z robloxem fortnitem fifką i codem.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

Tak, odpuszcza sobie extra hajs

Odpuszcza sobie koszta. Zrobia jakis kabelek koszt produkcji 3$ i beda sprzedawali go za 30$. Profit.

Opublikowano
23 godziny temu, Pupcio napisał(a):

bo2 przed jedynką. Niebiescy serio nie mają pojęcia o grach wideo co?

ojesu sadkek tutaj jedno słowo: multiplayer
ten port CoDa sprzedał się tak dobrze bo przez pierwszy miesiąc posiadacze PS+ mieli zniżkę 50% czyli wychodziło 90 PLN za leniwy port starej gry to już chyba maksymalna cena jaką można na to wyłożyć a każdy zainteresowany BOII chce grać w multi więc posiada PS+ i mamy super wynik sprzedaży. Czary-mary-kurwa-bęc.

Opublikowano

Ten sam napęd co w PS5? Nope bo to by oznaczało wygląd podobny do PS5 bo jakoś to musi pasować do siebie. Dołączany napęd nawet tylko do wstecznej kompatybilności był by spoko opcją ale z drugiej strony nie mogli by kosić nowych klientów na starych gierkach po 340zł na PS Store. W idealnym scenariuszu PS6 ma dołączony napęd do wstecznej kompatybilności a nowe gry na PS6 oprócz wersji cyfrowej mają też odpowiednik game-key card po to aby można było go włożyć zarówno do PS6 stacjonarnego jak i PS6 handheld. Trochę śmieszna sytuacja gdzie najgorsza opcja z przed roku może okazać się najlepszą opcją za 1.5 roku sick Kolejna generacja zapowiada się na jeszcze bardziej skopaną niż obecna.

Opublikowano

No ale zrobią wam ten napęd i co dalej jak zamykają fabryki które tłoczą płytki xD do starych gier ktoś kupi to gówno za 6k zamiast kupić sobie ps5?

Opublikowano

Do tego czasu to ps5 bedzie za 6k.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Ale pewnie się sprzeda. A wiesz kto nakręci tą sprzedaż? Nie casuale, tatusiowie odstraszeni ceną w sklepie.

Tylko hardkorowcy, Ci wszyscy forumkowcy, youtubowcy którzy teraz kręcą dramy będą lecieć po sprzęt.

Sprzeda sie kilka mln na premiere a potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Opublikowano

Jeśli dobrze licze to już 36 dzień dyskusji czy w PS6 będzie napęd.

Jeszcze 2 czy 3 miesiące temu odpowiedź byłaby oczywista.

Opublikowano

Z ANALITYCZNEGO punktu widzenia jestem ciekawy czy to sie dobrze sprzeda i ile taki zjadacz fifki jest w stanie wytrzymać. Ja sie ciesze że sony nie robi już gier dla mnie więc z ulgą można omijać ich sprzęt bez poczucia smutku patrząc na to co wyprawiają

Opublikowano

Brzmi trochę tak jakby casuale grający w Fortnite i okazjonalnie w slopy pokroju Horizon Zero Dawn byli jedyną liczącą się grupą docelową. W sensie nikt nie kłóci się, że to najliczniejsza i najistotniejsza grupa ze wszystkich, na której korporacje zarabiają najlepiej, ale czy ten procent graczy hardkorowych, którzy chcą gier na płytach, solidnych AAA i mający wywalone jajca na granie online jest tak mały, że można się na niego totalnie wysrać? Nie wiem, ale chętnie się o tym przekonam Aloy_cool1

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Z ANALITYCZNEGO punktu widzenia jestem ciekawy czy to sie dobrze sprzeda i ile taki zjadacz fifki jest w stanie wytrzymać. Ja sie ciesze że sony nie robi już gier dla mnie więc z ulgą można omijać ich sprzęt bez poczucia smutku patrząc na to co wyprawiają

Ta grupa to stan umysłu i tak kupują jedną grę więc nawet jak wyda 400 zł to z uśmiechem kupi cyfrę, a później będą grać multi do kolejnej części COD-a, lub Fify, a reszta w jakieś kolorowe popierdułki online będzie siekać i tak im czas leci.

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał(a):

No ale zrobią wam ten napęd i co dalej jak zamykają fabryki które tłoczą płytki xD do starych gier ktoś kupi to gówno za 6k zamiast kupić sobie ps5?

Proponuję petycję pod tytułem „Uwolnić tłocznie!”

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
10 minut temu, Josh napisał(a):

Brzmi trochę tak jakby casuale grający w Fortnite i okazjonalnie w slopy pokroju Horizon Zero Dawn

Najgorzej jak kupują te slopy pokroju Horizon i jeszcze wbijają w nich platyny. Sieczka reggie

dzosz.JPG

Opublikowano

Mam też w Hogwarts Legacy i w Tsushimie, sam się siebie za to brzydzę. Na sequele już się nie dałem nabrać kaz

Edytowane przez Josh

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

A obniżyli i tak do ceny, która jest wyższa niż wcześniej, plus zabrali CoDa, więc Microsoft można powiedzieć rozegrał to po mistrzowsku i wyszedł na plus, a niektórzy im jeszcze za to dziękowali ;d

Nie nazwałbym straty 5 milionów subskrybentów którzy regularnie płacii 20 dolarów miesięcznie rozegraniem po mistrzowsku i wyjściem na plus. Ewidentnie ich to musiało zaboleć bo kiedy ostatnio była sytuacja kiedy jakaś subskrypcja obniżyła ceny? i nie mówię tylko o gamingu, ale w ogóle?

Poza tym zabrali CoDa na premierę, a dodali gry Ubisoft Classic, Fornite Crew i streaming w 1440p. Więc nawet jak abonament ostatecznie podrożał to też było tu coś za coś.

Opublikowano
21 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Ta grupa to stan umysłu i tak kupują jedną grę więc nawet jak wyda 400 zł to z uśmiechem kupi cyfrę, a później będą grać multi do kolejnej części COD-a, lub Fify, a reszta w jakieś kolorowe popierdułki online będzie siekać i tak im czas leci.

Jak planuje grac w jedna gre rocznie to wyda najpierw na urzadzenie 1000$+? To jest za dużo problemów:D. Może taki klient co kupi fifke, coda i oplaci plusa dla sony jest fajny ale chyba to nie jest ten sam co sra pieniedzmi na sprzęt. Ale moze się mylę.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
27 minut temu, Pupcio napisał(a):

Od dawna wersje deluxe potrafią sprzedawać się lepiej od zwykłych. Aktualne top 3 w PL na sonce

Screenshots_2026-08-06-10-10-33.png

Edytowane przez Patapon

Opublikowano

Jedynka Horizon była spoko.

Myślałem, ze Sony odwali i doczepiany napęd z ps5 nie będzie pasował do ps6, ale brakiem w ogóle napędów i dysków to mnie zaimponowali )

Opublikowano
1 minutę temu, Kangus napisał(a):

Jak planuje grac w jedna gre rocznie to wyda najpierw na urzadzenie 1000$+? To jest za dużo problemów:D. Może taki klient co kupi fifke, coda i oplaci plusa dla sony jest fajny ale chyba to nie jest sen dam co sra pieniedzmi na sprzęt. Ale moze się mylę.

Patrząc logicznie z perspektywy rodziców, to jednak takiemu nastoletniemu Oskarkowi z brokułem na głowie (obecnie absolutnie priorytetowy target Sony) do ogrywania Fortnite czy Call of Duty lepiej kupić budżetowego peceta za 3 tysiaki niż konsolę, która przy optymistycznym założeniu będzie kosztować 6000zł i jeszcze dokupić do tego Plusa na rok za 500zł. Ciekawe czy casuale i generalnie ludzie, którzy nie ogarniają tej branży też mają jakiś swój limit dla korporacyjnych zagrywek i powiedzą "pas" jeżeli zdadzą sobie sprawę jak bardzo będą ruchani na tym systemie.

Opublikowano

14 minut temu, Patapon napisał(a):

Od dawna wersje deluxe potrafią sprzedawać się lepiej od zwykłych. Aktualne top 3 w PL na sonce

Screenshots_2026-08-06-10-10-33.png

Bardziej mi chodziło ile są w stanie dać za sprzęt do odpalania tej fifki zanim stwierdzą że to już lekka przesada

Opublikowano
1 godzinę temu, bartiz napisał(a):

i myślisz, że to jest zmartwienie dla $ony? XD

Oni mają swój elektorat totalnie w dupie.

Myślę, że nie ale jako wieloletni gracz PS już się pogodziłem z tym, że mają mnie w dupie D

Opublikowano

Ale oni nie beda musieli kupiwac nowego sprzetu, fifa dalej wychodzi na ps4
Plus w fifie to sie wiecej siedzi w menu ultimate team niz gra mecze xd

Opublikowano

Ale dzięki mocy ps ai piłkarze będą mieć ryjce jak z życia tylko na ps6