Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Disco Elysium

Featured Replies

• Odpowiedzi 437
  • Wyświetleń 74,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Any minute now:

• Skończyłem xD O fabule nie chcę za bardzo mówić. Powiem tylko tyle że zakończenie jest satysfakcjonujące i to od nas zależy ile wątków zostawimy otwartych. Gra zajęła mi ok 35 h a zrobiłem tak 80

• Skończone. Super gierka, pozycja obowiązkowa dla fanów rpg. Główne zadanie wciąga bez reszty, z pobocznymi imo nierówno. Super napisane dialogi i bohaterowie rzadko się zdarza żebym pamiętał zwykłych

Opublikowano

oj bedzie grane ponownie, podstawka to juz mesjasz nad mesjasze, a teraz bedzie jeszcze lepiej :obama:

Opublikowano

Super, 

trochę czekałem na info o polskim tłumaczeniu, bo language tam trochę ciężki:) ale trudno, chyba teraz będzie dobry moment by w to zagrać, z pełnym Voice Acting. 

Opublikowano
14 godzin temu, 20inchDT napisał:

Będzie w marcu. Na switcha też.

Nie, nie będzie. W marcu wychodzi na PS4 i PS5, na Xboxy i Switcha latem.

Opublikowano

A wiadomo co z wersja PL? Kurcze sprawdziłem na PC i ten angielski to taki hard level

Opublikowano

Angielskiego sie nie boję - znam perfect, w dużym stopniu dzięki gierkom właśnie :sir:
Ciekawe, jak ten voice-acting wypadnie. Czekam i biorę pudełeczko, jak tylko sie pojawi.

Opublikowano
4 godziny temu, messer88 napisał:

Może będzie w :cebula: :nosacz:

Czekamy!

Opublikowano
  • Autor

W końcu więcej osób zagra w jednego z najlepszych rpgów ever. ;)

Opublikowano
16 godzin temu, Bigby napisał:

W końcu więcej osób zagra w jednego z najlepszych rpgów ever. ;)

Uwielbiam tę grę i jedyne, co może nie wyjść na konsolach, to trudne klikanie w npc-ów.

Mogliby jeszcze dorzucić ze dwa DLC.

Opublikowano

Ja chyba ogram jednak na PC, ktoś jest w temacie i wie coś, czy są szanse na napisy PL w wersji GOTY? 

Opublikowano
10 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

@KrYcHu_89 Tak. Na ich stronce było głosowanie jakie języki tłmuaczyć i polski będzie w następnej kolejce. https://internationale.zaumstudio.com/

Nie wiem jak długo trwają prace, ale jesteśmy 3ci w kolejcie, a języki aktualne są prawie na 100%, więc myślicie, że jest szansa w 2021? Słyszałem, że serio ciężko zrozumieć 100% z tej gry nie będąc native, writing jest top topów i słownictwo dosyć górnolotne...

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

Mordeczki jest to do wzięcia na epicu za 43 zł. Ja dałem 120 i uważam, że gra jest tego warta mimo że po jakiś 30h odpuściłem. Kiedyś wrócę, ale akurat nie mam teraz ochoty na czytanie (za dużo procesowania informacji w robocie).

Za 43 zł to jak za darmo.

Opublikowano

trzeba grac ze slownikiem bo niestety writing stoi o jakies 100 poziomow wyzej niz w "grach" cage'a

Opublikowano
W dniu 21.12.2020 o 21:01, Chewie napisał:

trzeba grac ze slownikiem bo niestety writing stoi o jakies 100 poziomow wyzej niz w "grach" cage'a

Autor historii i założyciel studia ZA/UM to nowelista, więc tekst stoi na dobrym, wysokim poziomie

Jak na razie w dorobku jedna nowela - The Sacred and Terrible Air, której akcja dzieje się 21 lat po Disco Elysium, niestety nieprzetłumaczona jeszcze na angielski

https://steamcommunity.com/app/632470/discussions/0/1609400247630353899/

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Kurvitz

Zaskoczyła mnie ta giera, bo dla mnie ma feeling jak Baldur's Gate 2 lub Planescape Torment

Opublikowano

Kurcze, kupiłbym i pogralbym już teraz, skoro można wyrwać za takie pieniądze, ale z drugiej strony człowiek poczekalby już na ten marzec i te rozszerzona wersję. 

Opublikowano
20 minut temu, Ludwes napisał:

Kurcze, kupiłbym i pogralbym już teraz, skoro można wyrwać za takie pieniądze, ale z drugiej strony człowiek poczekalby już na ten marzec i te rozszerzona wersję. 

Final Cut będzie za free na pc

Opublikowano

Wiem i właśnie z tego powodu mam zagwozdke, czy grać już teraz, czy kupić i czekać do marca.