Opublikowano piątek o 13:363 dni 53 minutes ago, iluck85 said:w sumie jak tak dalej pójdzie, to sprzedam używanego XSX za więcej niż dałem na premiere To tylko iluzja, wartość pieniądza w czasie covidu drastycznie zmalała.Dzisiejsza cena series x to jest adekwatna do tej na premierę.
Opublikowano piątek o 14:193 dni Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):Nie wiem jak można się pozbyć takiego technologicznego cudu ale okJak masz PC i w dupie odsprzedaż gier, to jest zbędny.
Opublikowano piątek o 15:423 dni 8 godzin temu, devilbot napisał(a):Najlepsza konsola cena do jakości series s.Za 900zł zagracie w gearsy e day i GTA VI a na PlayStation w gearsy nie, a na pc za 20tys w GTA nie hehePanie to było kiedyś, teraz wołają 1700 za Skę. 900zł za komsolete i game pass za 3 ziko na miesiąc, piękne czasy. Teraz ich pojebało, przecież nikt tego nie kupi.
Opublikowano wczoraj o 04:36 1 dzień Wypadałoby zacząć nowy tydzień od kolejnej śmierci xboxa a właściwie gamepassa
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. W dniu 26.06.2026 o 17:42, Chewie napisał(a):Panie to było kiedyś, teraz wołają 1700 za Skę. 900zł za komsolete i game pass za 3 ziko na miesiąc, piękne czasy. Teraz ich pojebało, przecież nikt tego nie kupi.To pikuś przy nowej konsoli Steam :D wychodzi, że można kupić 3, zamiast jednej.Coś takiego mi się rzuciło w oczy. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez czarek250885
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. George Broussard on Xbox studio closures - "Likely to be the largest single layoff event in gaming history"
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Tak tak, to nie wina zarządzania, to metafizyka xDNieudacznicy z Redmond Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez ProstyHeker
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 7 minutes ago, Figaro said:George Broussard on Xbox studio closures - "Likely to be the largest single layoff event in gaming history"O nie
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W dniu 18.06.2026 o 10:08, ASX napisał(a):Łatwo jest zgonić wszystko na problemy z zarządzaniem, lenistwo developerów i choć te problemy też na pewno się zdarzają, ale to trochę bardziej skomplikowane.https://www.ign.com/articles/were-done-paying-for-executives-failures-unionized-xbox-developers-hold-press-conference-to-make-their-point-as-microsoft-reportedly-readies-massive-layoffs
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 3 minuty temu, ProstyHeker napisał(a):https://www.ign.com/articles/were-done-paying-for-executives-failures-unionized-xbox-developers-hold-press-conference-to-make-their-point-as-microsoft-reportedly-readies-massive-layoffsJaki to ma związek z cytatem?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, ASX napisał(a):Jaki to ma związek z cytatem?Słowo klucz - zarządzanie
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Teraz, ProstyHeker napisał(a):Słowo klucz - zarządzanie Chyba nikt tu nie neguje problemów z zarządzaniem w xboxie.Ale jednocześnie jest to problem o wiele bardziej skomplikowany niż same błędy w zarządzaniu. Gdyby to była tylko kwestia zarządzania w xboxie, to po te studia ustawiałaby się przecież kolejka lepiej zarządzanych wydawców, którzy chętnie przejęliby studia i zwolnionych pracowników, skoro tylko zarządzenie było problemem.Ale widać po masowych zwolnieniach, skasowanych grach i zamkniętych studiach w całej branży, że to nie jest problem wyłącznie zarządzania i wyłącznie xboxa. Ale nie chcę mi się o tym kolejny raz o tym pisać. Można sobie przeczytać na wikipedii, pod zakładką "Powody" jeśli kogoś to interesuje temat.2022–2026 video game industry layoffs - WikipediaJa ogólnie nie lubię takiego spłycania dyskusji i populistycznych tłumaczeń, jakie dominują w internetowej przestrzeni.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie no nie róbcie jaj że takie Undead Labs to jak tam batem ich nikt nie napierdala albo Spencer nie siedział u nich to oni sami przez 6 lat nie potrafią gry wydać. To co za ludzie tam robią?Oczywiście że zarządzanie w MS woła o pomstę do nieba ale co tam niektóre studia odpyerdalały to teraz niech się nie dziwią
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jeżeli tak pracują to zero zdziwienia, że ktoś w końcu przyszedł i zaczął sprzątać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 minut temu, ASX napisał(a):Ja ogólnie nie lubię takiego spłycania dyskusji i populistycznych tłumaczeń.Dokładnie, ja też, dlatego zostawiam Cię w tym miejscu jako ostatni waleczny bastion i będę z uśmiechem patrzył, jak za kilka tygodni znowu będziesz pisał, że każdy może się pomylić. Udanych analiz!
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor Akurat w kwestii tego że cała branża jest w kryzysie i że to dopiero początek ,to jak na razie miałem akurat rację jeśli jeszcze tego nie widzisz to powinieneś sobie przypomnieć o czym pisałem, gdy w następnych miesiącach kolejne studia zostaną zamknięte, a kolejni pracownicy zwolnieni
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja pamietam za to jak pisales, ze kupowanie tych studiow i dawanie im wolnej reki bez wpier.dalania sie ludzi z MS to jest swietna decyzja i na pewno zaowocuje w przyszlosci.
Opublikowano 59 minut temu59 min 33 minuty temu, Bzduras napisał(a):Jeżeli tak pracują to zero zdziwienia, że ktoś w końcu przyszedł i zaczął sprzątać.Trzeba im na jeszcze więcej pracy zdalnej pozwolić. Na pewno poprawi się wydajność pracy
Opublikowano 55 minut temu55 min Sod i tak wygląda jako tako czyli nijako, nie rusza mnie to totalnie. Jak chuja robili, żadnego tam progressu na filmikach, to co się tam dziwić, że są na ostrzu gilotyny. Wydaje mi się, że do roboty się wzięli, gdy szła pocztą pantoflową wobec developerów o wyjebaniu połowy studiów na śmietnik. Nagle dziwnym trafem się obudzili i zaczęli wrzucać trailery gier jak to senua. Meh. Z wiekiem czasu zupełnie zobojętniałem na losy developerów i studiów.
Opublikowano 37 minut temu37 min Autor 33 minuty temu, Mejm napisał(a):Ja pamietam za to jak pisales, ze kupowanie tych studiow i dawanie im wolnej reki bez wpier.dalania sie ludzi z MS to jest swietna decyzja i na pewno zaowocuje w przyszlosci.Rok temu może nie, ale kiedyś faktycznie pisałem, że im mniej Microsoft ingeruje w studia, narzuca im nad czym mają pracować tym lepiej dla nas. No i w sumie wyszło z tego trochę ciekawych dobrych, oryginalnych, mniejszych, gierek, ale praktycznie wszystkie okazały się niestety klapą finansową, ani nie przyciągnęły ludzi do GP.Teraz to się niestety kończy, zyski Xboxa niebezpiecznie spadły i koniec w inwestowaniem w projekty, które mają małe szanse na siebie zarobić.Moim zdaniem największy błądem w zarządzaniu xboxem, nie to że jakiś pracownik grał w bilarda i popijał sojowe latte na przerwie na lunchu, to są kwestie czwartorzędne. Największym błędem było to, że w tych trudnych dla całej branży czasach gdy praktycznie wszyscy zwalniają i zamykają studia, xbox greenlightował i przez lata wydał miliony na projekty, które miały bardzo małe szanse zarobić na siebie jak Keeper, Kiln, South of Midnight i inne. Developerzy nie są tu winni, oni robili po prostu to czego wymagał od nich Microsoft, a ten kazał im robić po prostu dobre gry, nie przejmować się sprzedażą, przyciąganiem ludzi do GP itd. Więc się nie przejmowali bo mieli wolność kreatywną i teraz to oni zapłacą za to cenę.