Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jak można się pozbyć takiego technologicznego cudu ale ok

• Odpowiedzi 38,9 tys.
  • Wyświetleń 3,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Kilka słów o nowej strategii od Ashy Sharmy XBOX:

Opublikowano
53 minutes ago, iluck85 said:

w sumie jak tak dalej pójdzie, to sprzedam używanego XSX za więcej niż dałem na premiere obama

To tylko iluzja, wartość pieniądza w czasie covidu drastycznie zmalała.

Dzisiejsza cena series x to jest adekwatna do tej na premierę.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Nie wiem jak można się pozbyć takiego technologicznego cudu ale ok

Jak masz PC i w dupie odsprzedaż gier, to jest zbędny.

Opublikowano
8 godzin temu, devilbot napisał(a):

Najlepsza konsola cena do jakości series s.

Za 900zł zagracie w gearsy e day i GTA VI a na PlayStation w gearsy nie, a na pc za 20tys w GTA nie hehe

Panie to było kiedyś, teraz wołają 1700 za Skę. 900zł za komsolete i game pass za 3 ziko na miesiąc, piękne czasy. Teraz ich pojebało, przecież nikt tego nie kupi.

Opublikowano

Wypadałoby zacząć nowy tydzień od kolejnej śmierci xboxa a właściwie gamepassa

Opublikowano
W dniu 26.06.2026 o 17:42, Chewie napisał(a):

Panie to było kiedyś, teraz wołają 1700 za Skę. 900zł za komsolete i game pass za 3 ziko na miesiąc, piękne czasy. Teraz ich pojebało, przecież nikt tego nie kupi.

To pikuś przy nowej konsoli Steam :D wychodzi, że można kupić 3, zamiast jednej.

Coś takiego mi się rzuciło w oczy.

Screenshot_20260629_232324_X.jpg

Edytowane przez czarek250885

Opublikowano

George Broussard on Xbox studio closures - "Likely to be the largest single layoff event in gaming history"

Screenshot-2026-06-29-212631.png

Opublikowano

Tak tak, to nie wina zarządzania, to metafizyka xD

Nieudacznicy z Redmond )

Edytowane przez ProstyHeker

Opublikowano
7 minutes ago, Figaro said:

George Broussard on Xbox studio closures - "Likely to be the largest single layoff event in gaming history"

Screenshot-2026-06-29-212631.png

O nie

Opublikowano

Oj tam, lepiej powiedzcie XBOX czy Xbox?

Opublikowano

W dniu 18.06.2026 o 10:08, ASX napisał(a):

Łatwo jest zgonić wszystko na problemy z zarządzaniem, lenistwo developerów i choć te problemy też na pewno się zdarzają, ale to trochę bardziej skomplikowane.

https://www.ign.com/articles/were-done-paying-for-executives-failures-unionized-xbox-developers-hold-press-conference-to-make-their-point-as-microsoft-reportedly-readies-massive-layoffs

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

Jaki to ma związek z cytatem?

Słowo klucz - zarządzanie )

Opublikowano
32 minuty temu, messer33 napisał(a):

Asia gotuje

cxmaqgq8ayd81.jpg

Opublikowano
  • Autor
Teraz, ProstyHeker napisał(a):

Słowo klucz - zarządzanie )

Chyba nikt tu nie neguje problemów z zarządzaniem w xboxie.

Ale jednocześnie jest to problem o wiele bardziej skomplikowany niż same błędy w zarządzaniu. Gdyby to była tylko kwestia zarządzania w xboxie, to po te studia ustawiałaby się przecież kolejka lepiej zarządzanych wydawców, którzy chętnie przejęliby studia i zwolnionych pracowników, skoro tylko zarządzenie było problemem.

Ale widać po masowych zwolnieniach, skasowanych grach i zamkniętych studiach w całej branży, że to nie jest problem wyłącznie zarządzania i wyłącznie xboxa. Ale nie chcę mi się o tym kolejny raz o tym pisać. Można sobie przeczytać na wikipedii, pod zakładką "Powody" jeśli kogoś to interesuje temat.

2022–2026 video game industry layoffs - Wikipedia

Ja ogólnie nie lubię takiego spłycania dyskusji i populistycznych tłumaczeń, jakie dominują w internetowej przestrzeni.

Opublikowano

Nie no nie róbcie jaj że takie Undead Labs to jak tam batem ich nikt nie napierdala albo Spencer nie siedział u nich to oni sami przez 6 lat nie potrafią gry wydać. To co za ludzie tam robią?

Oczywiście że zarządzanie w MS woła o pomstę do nieba ale co tam niektóre studia odpyerdalały to teraz niech się nie dziwią

Opublikowano

Jeżeli tak pracują to zero zdziwienia, że ktoś w końcu przyszedł i zaczął sprzątać.

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Ja ogólnie nie lubię takiego spłycania dyskusji i populistycznych tłumaczeń.

Dokładnie, ja też, dlatego zostawiam Cię w tym miejscu jako ostatni waleczny bastion i będę z uśmiechem patrzył, jak za kilka tygodni znowu będziesz pisał, że każdy może się pomylić. Udanych analiz!

Opublikowano
  • Autor

Akurat w kwestii tego że cała branża jest w kryzysie i że to dopiero początek ,to jak na razie miałem akurat rację lapka

jeśli jeszcze tego nie widzisz to powinieneś sobie przypomnieć o czym pisałem, gdy w następnych miesiącach kolejne studia zostaną zamknięte, a kolejni pracownicy zwolnieni

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja pamietam za to jak pisales, ze kupowanie tych studiow i dawanie im wolnej reki bez wpier.dalania sie ludzi z MS to jest swietna decyzja i na pewno zaowocuje w przyszlosci.

Opublikowano
33 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Jeżeli tak pracują to zero zdziwienia, że ktoś w końcu przyszedł i zaczął sprzątać.

Trzeba im na jeszcze więcej pracy zdalnej pozwolić. Na pewno poprawi się wydajność pracy

Opublikowano

Sod i tak wygląda jako tako czyli nijako, nie rusza mnie to totalnie. Jak chuja robili, żadnego tam progressu na filmikach, to co się tam dziwić, że są na ostrzu gilotyny. Wydaje mi się, że do roboty się wzięli, gdy szła pocztą pantoflową wobec developerów o wyjebaniu połowy studiów na śmietnik. Nagle dziwnym trafem się obudzili i zaczęli wrzucać trailery gier jak to senua. Meh. Z wiekiem czasu zupełnie zobojętniałem na losy developerów i studiów.

Opublikowano
  • Autor
33 minuty temu, Mejm napisał(a):

Ja pamietam za to jak pisales, ze kupowanie tych studiow i dawanie im wolnej reki bez wpier.dalania sie ludzi z MS to jest swietna decyzja i na pewno zaowocuje w przyszlosci.

Rok temu może nie, ale kiedyś faktycznie pisałem, że im mniej Microsoft ingeruje w studia, narzuca im nad czym mają pracować tym lepiej dla nas. No i w sumie wyszło z tego trochę ciekawych dobrych, oryginalnych, mniejszych, gierek, ale praktycznie wszystkie okazały się niestety klapą finansową, ani nie przyciągnęły ludzi do GP.

Teraz to się niestety kończy, zyski Xboxa niebezpiecznie spadły i koniec w inwestowaniem w projekty, które mają małe szanse na siebie zarobić.

Moim zdaniem największy błądem w zarządzaniu xboxem, nie było to że jakiś pracownik grał w bilarda i popijał sojowe latte na przerwie na lunchu, to są kwestie czwartorzędne. Największym błędem było to, że w tych trudnych dla całej branży czasach gdy praktycznie wszyscy zwalniają i zamykają studia, xbox greenlightował i przez lata wydał miliony na projekty, które miały bardzo małe szanse zarobić na siebie jak Keeper, Kiln, South of Midnight i inne. Developerzy nie są tu winni, oni robili po prostu to czego wymagał od nich Microsoft, a ten kazał im robić po prostu dobre gry, nie przejmować się sprzedażą, przyciąganiem ludzi do GP itd. Więc się nie przejmowali bo mieli wolność kreatywną i teraz to oni zapłacą za to cenę.