Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Przy prenumeracie dotarło do mnie, jak bardzo potrzebowałem elektronicznej wersji pisma w swoim życiu. PDF wchodzi tak gładko, tak łatwo jest rzucić go sobie na ekran na 10 minut, pochłonąć artykuł i ruszyć dalej, że pierwszy raz od dłuższego czasu wchłonąłem całe pismo w zasadzie nawet za bardzo się nie starając - ot, przerwy na kilkanaście minut w ciągu dnia po prostu się zdarzają. A skoro takie żyćko właśnie jest to klik, klik, dwa artykuły i "zamknij plik". Poezja. Nostalgia mocno trzyma przy papierze, ale użytkowo cyfróweczka to jest to. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
bastek66 51 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Wasza jedyna konkurencja ledwo zipie, w nowym CDA po raz pierwszy nie będzie gier, nawet zdrapki nie dodają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @bastek66 i to ich "najlepszy dział DTP jaki istnieje" w zapowiedzi. Nie ma to jak skromność. Niech oni padną i nie szargają już marki. Pisma dotarły wczoraj jak już byłem w robocie, okładka z faciem oczywiście, ale przynajmniej oba numery w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 12 minut temu, PiotrekP napisał: @bastek66 i to ich "najlepszy dział DTP jaki istnieje" w zapowiedzi. Nie ma to jak skromność. Niech oni padną i nie szargają już marki. Śmiechłem srogo jak to przeczytałem na ich stronie. Zwłaszcza, że mam wrażenie, że CDA od jakichś 15 lat wygląda tak samo. Szmatławiec to moim zdaniem liga wyżej, a nie hejtuje, bo CDA również było mi bliskie przez długie lata. Pixel tez wygląda teraz znacznie lepiej, świeżo i nowocześnie. CDA sie zatrzymało gdzieś na etapie 2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 15 godzin temu, bastek66 napisał: Wasza jedyna konkurencja ledwo zipie, w nowym CDA po raz pierwszy nie będzie gier, nawet zdrapki nie dodają. Prawdę mówiąc "wabienie pełniakami" już dawno przestało mieć sens. CDA rzadko dawało jakieś nowości, ale właśnie za te dwie dyszki miałeś pełniaka i pismo. Dziś ludzie kupują takie starsze gry w bundlach i salesach na pęczki. Pełniaki w polskich pismach to relikt pięknej (ale) przeszłości. Wracając do PE. Oczywiście kupiłem. Nie tylko by podtrzymać żywe wspomnienia i pismo, które wskazywało drogę. Ostatnio naprawdę trzyma wysoki poziom. Chociaż dla takiego boomera jak ja, to niewątpliwie najlepiej czyta mi się Norby'ego. Kurde, chłop ma pisane, choć mam wrażenie że często był trochę z tyłu załogi. Jego wspomnienia nie tylko są pełne fascynujących ciekawostek z jego kariery, ale też styl ich jest bardzo przyjemny. Mam nadzieję, że starczy mu pary na jeszcze kilka takich tekstów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Dzisiaj numer doszedł Wiecie co to jest? To jedna gwiazdka na ceneo Ładnie opakowany w karton przyszedł. Ciekawe czy za miesiac też będzie wysyłka gratis? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
siniak GT 12 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 U mnie w skrzynce nadal pusto... A zamawiałem i wpłatę robiłem równy tydzień temu. Czy ktoś mi może wyjaśnić ile się czeka? Bo pierwszy raz w ten sposób zamówiłem i już żałuję czytając komentarze tych, którzy bez problemów nabyli numer w salonikach prasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Gazeta idzie zwykłym ekonomicznym, więc czas dostarczenia to +3dni, ale różnie z tym bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nadal czekam na numer zamówiony pojedynczo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) 19 minut temu, siniak GT napisał: U mnie w skrzynce nadal pusto... A zamawiałem i wpłatę robiłem równy tydzień temu. Czy ktoś mi może wyjaśnić ile się czeka? Bo pierwszy raz w ten sposób zamówiłem i już żałuję czytając komentarze tych, którzy bez problemów nabyli numer w salonikach prasowych. Ja zamówiłem w piątek 27 marca, a doszło dopiero dziś. Pewnie dostaniesz do końca tygodnia. Jezu Chryste, ten zapach Troszkę posmutnialem po tym liście miesiąca. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 No zapach jest ok, aż się zdziwiłem, że nie wali farbą olejną. Gazetki jeszcze nie poczytałem, ale dzisiaj ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
siniak GT 12 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Ludwes napisał: Ja zamówiłem w piątek 27 marca, a doszło dopiero dziś. Pewnie dostaniesz do końca tygodnia. To tylko jeden dzień roboczy wcześniej jak ja, więc wychodzi że powinno przyjść jutro... chce już poczuć ten zapach Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Plugawy napisał: Dzisiaj numer doszedł Wiecie co to jest? Ukryj zawartość Ukryj zawartość To jedna gwiazdka na ceneo Ładnie opakowany w karton przyszedł. Ciekawe czy za miesiac też będzie wysyłka gratis? Też mam taki tuning okładki. Numer prawie skończony, zostało może z 20 stron. @Perez Co zamierzacie zrobić z tym faktem? Może jakieś płatne (darmowe też może być) DLC do numeru, żeby było co czytać do ukazania się kolejnego numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mihau_ALU 82 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Dzisiaj doszło (zamówione w zeszły powniedziałek). Tak jak u @Plugawy róg pisma pogięty mimo tego, że w kartonie. Jak wygląda wysyłka w przypadku prenumeraty? Też takie kwiatki są jak przy zwykłej (czas dostawy i stan pisma)? Bo zastanawiałem się nad prenumeratą, ale chyba wolę robić tripy do kiosku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Psiooki 0 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Mi do dziś nie doszło. Założyłem maskę, rękawiczki i poszedłem po szmatławca do saloniku. Będę miał dwa egzemplarze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Butt napisał: Też mam taki tuning okładki. Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość Numer prawie skończony, zostało może z 20 stron. @Perez Co zamierzacie zrobić z tym faktem? Może jakieś płatne (darmowe też może być) DLC do numeru, żeby było co czytać do ukazania się kolejnego numeru. Chyba im sie spieszyło przy pakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Też do mnie nie doszedł, chyba na pocztę jutro skoczę zapytać... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 31 minut temu, xtik napisał: Też do mnie nie doszedł, chyba na pocztę jutro skoczę zapytać... Nie chcesz tamt teraz stać w kolejce. Listonosz sam Ci przyniesie, to nie list polecony, że pójdziesz z awizem (numerem) na pocztę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 U mnie też jeszcze nie ma (prenumerata), ale się już przyzwyczaiłem Rabanu narobie jak do końca tygodnia nie przyjdzie. A chyba mam ostatni numer i jak dobrze pójdzie zamówię łączoną z Pixelem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Przyszedł dzisiaj numer, bez żadnych skaz, no chyba że dla kogoś skazą będzie murzyn na okładce Wystarczy szanować markę. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez MYSZa7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Dojszło pisemko. Jest różnica, jak się wyciągnie z kartonu egzemplarz niemacany i pachnący <3 Ale będę musiał chyba zainwestować w większą skrzynkę na posesji, bo paczka się nie zmieściła i listonosz położył na niej, tak na słowo honoru. Dobrze, że usłyszałem, jak przejeżdża, bo ktoś by mógł przechodząc zawinąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 U mnie dalej nie ma, a listonosz już był. Jednak zamawianie przesyłki bez możliwości śledzenia, bądź po prostu prenumerata to nie dla mnie, zbyt dużo niepewności, a czas oczekiwania jest zdecydowanie zbyt długi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Ja w piątek kupiłem w kolporterze z dziunią na okładce. Spoiler A dzisiaj odebrałem z poczty z dwiema innymi niuniami na okładkach. Plus Doom Slayer, aby nie było zbyt kobieco. Spoiler Byłyby wczoraj, ale podobno nie mieszczą się w skrzynce, więc awizo. Szły długo, ale to może być kwestia tego, że ktoś z ładnym pismem zaadresował przesyłkę na Lublin (zamiast Lubin), czyli klasyka. Ogólnie czasem to opóźnia dostawę, ale niekoniecznie, bo zdarzały się ekspresy mimo złego miasta, istotne, że kod pocztowy dobry i ktoś w porę się zorientuje na poczcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
xtik 261 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 okej, nie pofatygowałem się na pocztę. Dziś przyszedł listonosz, pismo elegancko zapakowane, nie wygniecione, w sumie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Nazwa miejscowości to tam pikuś, najważniejszy jest kod pocztowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi