Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 8 Village

Featured Replies

Opublikowano

No, ale jak RC zostało zniszczone, to gdzie i jak mieli wymyślić nowe fabuły i wątki? Fabuła w 4-ce jeszcze jako tako w miarę trzymała poziom, że już nie wspomnę o mistrzowskim gameplay'u. 

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 177,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niby tylko 9h, ale treści jest tam od groma i ciut, ciut. Tak jak z RE2 Remake Capcom waliło trailerami i gameplayami pokazującymi 3/4 gry tak tutaj oglądając każdy gameplay, screen i trailer nie widz

• Ja tam jeszcze miałem spocone łapy w sekcjach z siostrami i ścigania mnie przez dużą Lejdi, aczkolwiek to było bardziej stresujące niż straszne. Tak czy owak fantastyczna gra.   Ostatnio sob

• W sumie, ten mem pasuje :v

Opublikowano
20 minut temu, Faka napisał:

No, ale jak RC zostało zniszczone, to gdzie i jak mieli wymyślić nowe fabuły i wątki? Fabuła w 4-ce jeszcze jako tako w miarę trzymała poziom, że już nie wspomnę o mistrzowskim gameplay'u. 

Mieli piekna okazje na ocalenie RC przy RE3make i zniszczeniu kanonu powstalej po tej czesci, ale olali temat. Szkoda, bo wciaz nie dostalismy odslony z wykorzystanym potencjalem tego miasta. 

Opublikowano

Ogólnie to całe RC miało bardzo dużo potencjału do robienia kolejnych części gry, no, ale wyszło jak wyszło i Capcom poszedł inną drogą. Duże miasto, to i na pewno znalazło by się parę nowych miejscówek do eksplorowania.

Opublikowano

Nowy RE Outbreak nadal wierzę, tylko niech zrobią go normalnie a nie jakiś wysryw jak REsistance albo REverse.

Opublikowano

Nie zrobią.  Za dużo jes sieciowych tworów opartych o survival z zombie na izomterycznym ujęciu rozgrywki. Każda próba Capcomu z sieciowymi wariacjami kończyła się fiaskiem. 

Opublikowano

RE: Outbreak… Potencjał był, ale zmarnowany. Klimat miał bardzo fajny, ale nigdy nie zapomnę tego męczenia się z durnym AI. 

Opublikowano

No dokładnie. Jakby Outbreak wyszedł później w następnej generacji z dopracowaną mechaniką to pewnie zaskarbiłby sobie więcej fanów i byłby stawiany obok najlepszych RESów. Gierka zrobiła na mnie wrażenie, ale była w uj trudna w solo. W coopie byłaby poezja, ale wtedy o domowym necie jeszcze nie było u mnie mowy :frog:

Opublikowano

Btw nie miało być jakiegoś dodatku do 8ki?

Opublikowano

Zapowiedzieli tylko że pracują nad jakimś DLC.

Opublikowano

Ale długo to robią  :/ jeśli utrzymają poziom tych z 7 części to będę zadowolony

Opublikowano

Późno zaczęli je robić, bo oficjalnie na początku nie było DLC w planach. Pewnie opóźnienie RE4 (albo CV) Remake i chłodne przyjęcie REVerse zmieniło podejście do rozbudowy RE8.

Opublikowano
3 godziny temu, Faka napisał:

Kwestia dyskusyjna. Każdy miał różne odczucia po wyjściu z wioski. Co do Village myślę, że nienajgorzej to rozegrali i dali

Spoiler

odpocząć Ethanowi. Ciareczki teraz tylko idą co dalej wymyślą z jego córką.

Opublikowano

To kto jeszcze obstawia, że w DLC będzie 

Spoiler

Chris of Duty atakujący BSAA

;)

Opublikowano

Fajna gra. Ogólnie był to pierwszy resident w jakiego grałem, ale znałem już te wszystkie głupotki fabularne znane w serii(macki z tyłka, małe potworki nagle powiększające się do wielkości budynku itp.) i nie bardzo mi to przeszkadzało.

Fabuła była prosta, a takie historie lubię. Fakt, że główny bohater sypie głupimi tekstami trochę przeszkadzało, ale co tam, bo klimat gry był ZARĄBISTY. Lubię motywy wampirów i wilkołaków, a tutaj design był kapitalny. Mam, "ale" do człowieka

Spoiler

ryby,

bo pasował do tej rodzinki jak pięść do oka oraz 

Spoiler

modyfikowanych zombiaków

w fabryce, ale miejscówki rekompensowały te zgrzyty.

Ostatni etap też był mega.

Problemem moim zdaniem jest gunplay. Nawet po wyłączeniu tego wspomagania, sterowanie jest tak drewniane, że w tartaku nie zabrakłoby im materiału przez kilka lat.

Do tego walki z głównymi kierownikami w tych wąskich lokacjach to moim zdaniem zbrodnia przy tym sterowaniu.

Wioska i zamek fajne, ale mogłyby być trochę większe.

No ku.rwa chciałbym całe Call of Duty w takim klimacie.

Opublikowano

Zaciągam właśnie wioskę. Po siódemce mam spore oczekiwania. Mam nadzieję ze się nie zawiodę. Mam pytanie ograłem właśnie 2 i 3 remake. Nie gralem w 6 i te revelationy. Warto w to grać czy kanciasta grafa będzie kula w oczy?

Opublikowano

Revelations oba są fajne i wg mnie warto.
1 część fajny singiel klimat łodzi itd.
2 bardziej pod co op ale też fajna z fajnymi lokacjami jak więzienie czy las.
Wkręciłem się na tyle że aż czelendze robiłem na poszczególnych mapach.
6 tylko kampanię Leona zrobiłem i tylko dzieki temu że gra ma co op i z kumplem gralem.
Ogólnie to 6 lipa jakieś takie adhd i lipny feeling broni, nie polecam a dalem 3 dychy w promo.
Graficznie wiadomo że gry z ery PS3 ale to sa gierki korytarzowe wiec nadal jest ok, mnie by teraz bardziej kłuło w oczy 30 fps pewnie bo na ps5 wszystko w 60 gram jak można.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Graficznie RE6 dobrze się trzyma tylko pod względem gameplayu to całkiem co innego. To jest strzelanina z masą ruchów, praktycznie non stop akcją i wybuchami. Jeśli podejść do tego jak nie do Residenta to można zagrać ale feelingu starych RE tu nie ma.

Opublikowano

Zgadzam się. Mnie ta część mocno wymęczyła, przyznam. W ogóle niemal nie czułem, że grałem w residenta. Rozumiem, że twórcy pchają się w kierunku akcji, ale szóstka, to było wręcz Call of Duty w TPP z ładną, ale mało czytelną grafiką. Sam tytuł chronicznie cierpiał na brak amunicji z tego co pamiętam, choć postawiono mocno na akcje. :dunno: Jak już wspominałem w ubiegłym roku, to jedna z najlepiej sprzedających się odsłon, choć nieco brakło do fenomenu VIIlage, które rozbiło bank i jest numero uno serii o zombiakach, wampirach, czy co oni tam przedstawiają obecnie.

Ciekawy jestem, jak ósmy RE poradzi sobie w głosowaniu na Grę Roku forumka.

Chciałbym aby kolejna odsłona postawiła na bardziej poważny, mroczniejszy ton. :diablo:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem po sześciu godzinach w Village i nasuwa się pytanie - czy w grze jest skrzynia albo jej odpowiednik? Nie powiem, ilość broni w ekwipunku zaczyna już ciążyć pomimo jego powiększenia. 

Ogólnie gra jest przewspaniała, demko mnie odrzuciło ze względu na małe zmiany względem 7 i śmieszne kapiszony, ale pełniak to już zupełnie co innego :banderas:

Opublikowano
1 minute ago, messer88 said:

Brońki maja swoje lepsze wersje także możesz sprzedawać spokojnie starsze. 

Ale już władowałem kupę hajsu w rozbudowę pistoletu, zanim znalazłem inny ;(

Opublikowano

No to działa dokładnie jak w RE4. Albo się męczymy bez ulepszania słabego pistoletu, żeby potem ładnie i szybko dopakować podstawowy, albo kompromis. Albo wszystko, bo przy dobrej eksploracji chyba mamony braknie na niewiele z całego arsenału.