Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War: Ragnarok

Featured Replies

Opublikowano

Nie byłeś w

Spoiler

więzieniu w Nippleheim?

Ojjjj

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 256,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W sumie standardowo: do tematu w Graczpospolitej nie każdy zagląda, a może kogoś zainteresuje.   God of War: Ragnarok [PS5] Mocno ogólnie, bez Spoilerów, nawet screeny z początku przygo

• U mnie jeszcze więcej

• tak czytam w swoim zeszyciku walenia w chu ja w robocie i widze, ze dawno nie bylo sraczki.   rano za telefon do szefa i lecimy do midgardu.

Opublikowano

Ukończyłem po 42,5h. Co za epicka przygoda!

Plusy: 

- Kratos, mój ulubiony bóg ojciec dowiózł po raz kolejny

-

Spoiler

jego grywalny syn też dowiózł

- świetna oprawa audiowizualna

- genialny system walki, głęboki, z dużą ilością skilli i combosów

- dużo epickich walk z bossami

- wymagająca, ale nie bez przesady

- świetnie zrealizowane aktywności poboczne

- bardzo rozbudowane, różnorodne światy do odwiedzenia

- niesamowite dopracowanie gry na premierę, nie trafiłem przez całą grę na ani jednego buga! (zapewne takie są, ale nie uświadczyłem)

- idealna długość gry - 40h, z że tak powiem sidequestami story, bez znajdziek i 100% itd itp.,

Spoiler

a zostało mi sporo aktywności dostępnych po głównym wątku!

Minusy:

- kończy się chyba 

Spoiler

God of War z Kratosem, kolejna część obstawiam Atreusa w Egipcie

- to tylko duże standalone DLC, czy też jak kto woli bezpieczny, epicki sequel do GoW 2018 (:kratoswoke:)

Ocena: 10/10, najlepsze standalone DLC w historii gier, niech bóg ojciec was błogosławi :kratoswoke:.

Czy GOTY 2022? Nie wiem, Jak dla mnie w tym roku zwycięzców powinno być dwóch, obie Elden i God of War to u mnie top 10 ever. 

Opublikowano

Według hintów od producenta kolejna część nie będzie w Egipcie tylko raczej

Spoiler

na dalekim wschodzie

Wskazywać na to ma to co

Spoiler

Tyr

robi w post game.

Opublikowano

Ja mam na koncie 33h i końca nie widać. Idzie się przywiązać do tych bohaterów i ogólnie podoba mi się niespieszna narracja dyktowana bardzo osobistymi pobudkami każdego z bohaterów. Ta gra to popis scenarzysty odpowiedzialnego za dialogi, bo właściwie każda postać ma coś w sobie i sprawia bardzo żywe wrażenie. 

Bardzo podoba mi się zróżnicowanie lokacji, zagadki przestrzenne i satysfakcjonujący system walki.

Do poprawki wziąłbym nazbyt skomplikowany inwentarz i system upgrejdów, który nawet po 33h czasem mnie przytłacza. Na szczęście można go olać i nie myśleć o nim zbyt wiele. 

Piękna gra i podoba mi się to, że Sony pozwala nawet takim quasi-liniowym grom być wielkimi tytułami na wiele godzin (wcześniej całkiem liniowe TLoU2 też zaskoczyło długością). 

Jeszcze jedno: dawno gra nie wprawiła mnie w taki wizualny zachwyt jakim był widok:

Spoiler

muru Asgardu. :banderas: Przenosiny w te zielone tereny, ta ogromna przestrzeń, wspinaczka, spotkanie z bogami. No coś kurna wspaniałego. I ta zaskakująca relacja, gdzie nie przybywa się do nich, żeby po chwili urwać im łeb, ale by spędzić z nimi czas, zapoznać się z nimi. Przypuszczam, że dzięki temu finał i ostateczne wyrywanie im łbów będzie tym bardziej emocjonujące. :kratoswoke:

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

Plejka mi pokazuje, że skończyłem na hardzie w 44h. Porobiłem pare pobocznych i powiem tylko, że to bardzo udany sequel. Jest wszystkiego więcej i lepiej. Mega się wkręciłem w ten świat. Końcówka trochę mnie rozczarowała. Żeby nie calisto to bym z chęcią zrobił wszystkie poboczne, ale niestety czas nie jest z gumy. Ogólnie duży kandydat do goty zaraz obok szczurów i możliwe, że calisto.

Opublikowano

Ja wczoraj podfarmiłem trochę materiałów i gdzieś tam była myśl o ulepszeniu wszystkiego na 9 poziom, ale zabraknie surowców. Trochę słabo muszę przyznać.

Opublikowano

Mi brakuje jednego upgrade do 

Spoiler

smoczego setu na 9lvl a jestem już pod murem. Podejrzewam że gdzieś jeszcze będzie jakiś smok. 

Wczoraj się wkręciłem w tygiel, fajne te challenge są. 

Opublikowano

Jeżeli ubiłeś już te wszystkie w misjach to jest jeden ukryty w Svartalfheim.

Opublikowano
W dniu 1.12.2022 o 23:32, Square napisał:

Ja chciałbym aby w kolejnej grze tj. w Egipcie,

Pokaż ukrytą zawartość

Atreus został zabity i Kratos znowu siał by pożogę.

Hmm, może być Egipt albo Japonia wg hintow z gow 2018.

edit - a ok, jeszcze celtycka mitologia byla wzmiankowana,

Edytowane przez aph

Opublikowano

Nie, jest z nordyckiej, ale jest w niej "nieznanego pochodzenia"

Spoiler

Oddany do niewoli Wanom i przez nich ścięty.

Opublikowano

Z nordyckiej, ale jak wspomniałeś, nie był tam od początku. Z kontekstu wynika, że to mogą być  klimaty Króla Artura. Do tego akcent też nasuwa pewne skojarzenia.

Opublikowano

Odnośnie przyszłości serii i potencjalnej następnej mitologii, w spoilerze wrzucam filmik o którym wspominałem wcześniej - od 4:25.

Spoiler

Opublikowano

Powiedzcie mi - zaliczyłem 2 główne próby w Muspelheim.

Skąd mam wiedzieć, jaką kolejnością teraz powinienem iść, by zaliczyć pozostałe 4?

Opublikowano
  • Autor

No masz 6 możliwości :

L Ś, L P, Ś L, Ś P, P L, P Ś

Legenda: Lewy, środkowy, prawy 

Opublikowano

Mam prawie wszystko na 9lvl, ale paru rzeczy brakuje w Muselpheim i chyba nie ma jak ich zdobyć- kryształy i skóra czy kości bestii.

Tak samo ciężko z exp., siana można mieć w moment milion, exp. niestety to grosze.

Opublikowano
12 minut temu, Figuś napisał:

Plus jak byk masz podpowiedzi na głównej arenie ;)

Ok, ale te które świecą to są te których jeszcze nie zrobiłem, tak?

I ma znaczenie którą próbę wybiorę? bo przy każdym mieczu są 3.

Opublikowano

No pisałem o tym, że części materiałów będzie brakować.

Sporo misji naprawili, ale chyba nie te która się u mnie zbugowała. Będzie trzeba sprawdzić.

@easye nie ma znaczenia. Te co swiecą.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, easye napisał:

Ok, ale te które świecą to są te których jeszcze nie zrobiłem, tak?

I ma znaczenie którą próbę wybiorę? bo przy każdym mieczu są 3.

Bez znaczenia która przejdziesz.

Opublikowano

Grałem na normalu i mi:

Spoiler

Gnà

Sporo krwi napsuła, jestem ciekaw jak wypada walka na hardzie, ktoś ją pyknął? Moveset pewnie ten sam tylko zapewne mocniej bije a my mniejszy dmg zadajemy?

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Tak, różnice to głównie wytrzymałość przeciwników i obrażenia jakie zadają. Jeżeli chodzi o mobków to mają wyższy poziom a i częściej się leczą/podnoszą poziom.

Sprawdziłem i w wersji 3.0 ta misja jest dalej zbugowana u mnie.

Opublikowano

Czasami jest też różnica w ilości przeciwników. Nie pamiętam jak się nazywa ten ognisty koleś, który wychodzi z rozżarzonej ziemi, ale na normalu jest sam, na hardzie ma dwóch pomocników.