Opublikowano 14 listopada 20204 l 23 minutes ago, krzysiekp392 said: mam konsolę z 7 sierpnia, ktoś tutaj miał "starszą"? Mam z 4 sierpnia.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 10 minut temu, Wredny napisał: Właśnie przełączam, bo faktycznie był w takiej listwie. Zobaczymy, czy po zmianie nastąpi jakaś poprawa. VRR mam, ale 60Hz - mam wyłączyć VRR? Ja nadal obstawiam hardware, jakby to było kilka przypadków to ok może software ale nie tak jak opisujesz.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 10 minut temu, Czoperrr napisał: Mam z 4 sierpnia. to blisko, ciekawi mnie, jaka jest najstarsza partia
Opublikowano 14 listopada 20204 l @20inchDT Dzięki za info. Pytam bo mając One X tego nie było pomimo że nowy X dostał ten sam napęd co One X.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 1 minutę temu, thx87 napisał: @20inchDT Dzięki za info. Pytam bo mając One X tego nie było pomimo że nowy X dostał ten sam napęd co One X. Mnie tez to zastanawiało. Nie wiem jak to u innych wygląda. U każdego jest ten dzwiek czy to loteria?
Opublikowano 14 listopada 20204 l To chyba normalny dźwięk, napęd sprawdza czy płyta jest w środku. U mnie ledwo słyszalny, musiałem zwrócić większą uwagę by sprawdzić o czym mówicie.
Opublikowano 14 listopada 20204 l 17 minut temu, krzysiekp392 napisał: to blisko, ciekawi mnie, jaka jest najstarsza partia U mnie 3 sierpnia
Opublikowano 14 listopada 20204 l U mnie na (XSX) w trakcie gry znika dźwięk - pomaga wyłączenie i ponowne włączenie słuchawek (arctis 9x). Po lekturze reddita zacząłem korzystać z pada od XOX ale niestety nie pomogło. Edytowane 14 listopada 20204 l przez yOGI79
Opublikowano 15 listopada 20204 l Właśnie grałem pół godzinki w Skate 3 i wszystko śmiga bez problemów. Zdziwiłem się nawet, że serwery wciąż działają
Opublikowano 15 listopada 20204 l Kurde, właśnie mija prawie dwugodzinna sesja w Gears of War Ultimate Edition i nic - wszystko pięknie i bez problemu, ale to już wiem... Zaraz odpalam Forzę Horizon i testuję, czy listwa ma wpływ, a jak się wykrzaczy to wyłączę VRR. Tu jeszcze kolejny artykuł na ten temat - https://www.gizchina.com/2020/11/14/like-the-ps5-xbox-series-x-has-a-major-bug-and-turns-off-itself-during-games/ Wygląda to na dość powszechny problem i może być nowym RRODem. Ciekawe, kiedy Microsoft się odniesie do tematu i czy jest to coś, co można załatać patchem, czy konieczna będzie wymiana sprzętu
Opublikowano 15 listopada 20204 l Szczerze mówiąc to ten temat z reddita co wrzucił Wredny z problemami ludzi z series X jest przerażający.
Opublikowano 15 listopada 20204 l Gwara jest. Sam bede testował u siebie bo sprzety mam podpięte pod dwie listwy nawet. Taki urok premierowych sprzętów. I na pewno coś sie wykrzaczy w stosownym czasie.
Opublikowano 15 listopada 20204 l MS chyba też się przeraził :-P Ziomek pracujący w ME powiedział że wczoraj kazali im zwrócić wszystkie konsole.... Co ciekawe poki co nie mieli ani jednej reklamacji.
Opublikowano 15 listopada 20204 l Szkoda by było gdy się hurtowo zaczeło sypać bo sama konsola wygląda na dość stabilną - przynajmniej u mnie. QR działa praktycznie w każdej grze w którą gram, nie miałem żadnej zwiechy jeszcze. Sprzęt chodzi cicho. Włącza się za każdym razem ładnie z pada. Ale to dopiero kilka dni
Opublikowano 15 listopada 20204 l Trzeba czekać aż wyjdzie xbox series JASPER. Wtedy kupię Edytowane 15 listopada 20204 l przez D.B. Cooper
Opublikowano 15 listopada 20204 l 23 minuty temu, Magik napisał: MS chyba też się przeraził :-P Ziomek pracujący w ME powiedział że wczoraj kazali im zwrócić wszystkie konsole.... Co ciekawe poki co nie mieli ani jednej reklamacji. Może jakieś źródło, bo na gębę to wiesz, każdy powie, co innego, a drugi też i tak karuzela w sieci się kręci.
Opublikowano 15 listopada 20204 l 9 minut temu, Faka napisał: Może jakieś źródło, bo na gębę to wiesz, każdy powie, co innego, a drugi też i tak karuzela w sieci się kręci. Jakie źródło przecież ziomek mu powiedział, czemu miałbyś nie wierzyć jakiemuś ziomkowi typa z internetu czekam jeszcze na „znajomy kierownik”....
Opublikowano 15 listopada 20204 l Możecie spróbować też Skate 3 ta gra jest wymieniana najczęściej chyba w tym temacie z reddita że wyłącza Xboxa zaraz po jej uruchomieniu. I mało giga do ściągania.
Opublikowano 15 listopada 20204 l Dajcie spokój, na premiery nowych konsol zawsze pojawiają się problemy, w prawie wszystkich przypadkach problem software'owy (pamiętacie chrabąszcza z xo?) ale ten motyw z podłączonymi konsolami pod listwy antyprzepięciowe dosyć ciekawy. Ciekawy o tyle że jak kupujesz w PL konsole to często namawiają człowieka na to xD
Opublikowano 15 listopada 20204 l Właśnie pograłem w Skate 3, zero problemów. Wczoraj testowałem kilka różnych gierek, w tym Gearsy 2 z 360 i za cholerę nie mogę odtworzyć Waszych problemów u siebie. Konsola wpięta do gniazdka (od czasów One S MS radzi omijać listwy i przyłączać się bezpośrednio do kontaktu), jestem ciągle online, przełączam się między Elite Controllerem a zwykłym, gram z płytek nawet jak coś jest w Game Passie i nie woła o płytę, nie mam żadnych insiderów włączonych, tryb oszczędzania energii. Albo fart i trafiona dobra sztuka ze sklepu, albo coś z powyższych pomaga w granku.
Opublikowano 15 listopada 20204 l Nie no większość ludzi nie ma problemu ze sprzętem ale to pierwsza premiera konsoli w czasach gdy ludzie masowo korzystają z social mediów więc wiadomo, że będzie głośno o każdej usterce.
Opublikowano 15 listopada 20204 l Teraz, devilbot napisał: Nie no większość ludzi nie ma problemu ze sprzętem ale to pierwsza premiera konsoli w czasach gdy ludzie masowo korzystają z social mediów więc wiadomo, że będzie głośno o każdej usterce. Yep, przy okazji warto pamiętać, że failure rate w przypadku elektroniki jest naturalnie wpisany w produkcję, za normalny uznaje się 1%-3%, więc na każdy 1mln danego produktu, 10 do 30 tysięcy sztuk wadliwych. Jednocześnie launch sprzyja ilości raportów, bo to w zasadzie jedyny czas w życiu danej konsoli, gdy w bardzo krótkim odstępie czasu zostanie uruchomionych tak duża liczba nowych maszyn, dodać to tego social media i voila.