Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał(a):

No nie ma racjonalnego wytłumaczenia na preorderowanie cyfrowej gry, to raczej kwestia emocji, hajpu jakie u niektórych wzbudza jakiś tytuł. Ktoś kto tego nie czuje tego nie zrozumie.

No ja to rozumiem doskonale. Gdyby to byla Veronica to juz dawno bym preorderowal edycje delux i inne takie ale to co tu sie wyprawia nie przechodzi przez moje leniwe komórki mózgowe. Narazie póki co omijam preorder szerokim łukiem steamroller

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 364 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Znajomy (37 lat) dowiedzial sie ze ma raka i zostalo mu juz kilka miechow zycia max (nie przyjmuje juz chemii bo na niego zle dziala) no i raczej nie dozyje juz nawet gta6.

• Kurwa graczyki to jest jednak nie bez powodu wyoutowana spolecznie grupa odklejencow. 10 lat lykali kazdy fejur, analizowali szerokosc drzwi i futryn do biur rockstara, ogladali analizy kazdego screen

Opublikowano
1 godzinę temu, OldMuffin napisał(a):

Bez kitu, po co ludzie preorderują cyfrę? xd

Ja pamiętam sytuację z Alan Wake 2 jak podnieśli ceny w trakcie preorderów, bo zainteresowanie było duże. Jak zobaczą, że gra za dobrze się sprzedaje, to też mogą coś takiego zrobić ;) Zwłaszcza, że będą mieli koszty późniejszych wydań jak dojdzie płytka do pudełek. Ktoś będzie musiał za to przecież zapłacić ;p

Sam specjalnie kupiłem doładowanie portfela taniej jak była jakaś promocja aby w sklepie wyszło mniej. Cyfry normalnie nie kupuję więc nie robi mi różnicy czy kliknę teraz czy dzień przed premierą.

Na łowcach gier widziałem info, że można kupić na xboxa w amerykanskim store taniej.

Opublikowano

Najlepiej to kupić dwa preordery i się zabezpieczyć jakby nie daj Boże jeden kod nie działał.

Opublikowano

17 minut temu, Elitesse napisał(a):

Na łowcach gier widziałem info, że można kupić na xboxa w amerykanskim store taniej.

Na PlayStation też wychodzi sporo taniej kupując w ten sposób jeśli ktoś chce się w to bawić ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Chewie napisał(a):

To Ty pisałeś brednie dlatego musiałem sprostować fakty i nie, nie jestem jego żadnym obrońcom bo często się z nim nie zgadzam. Nie wiem jak niskie trzeba mieć IQ, żeby nie skumać tego że ktoś kto ma milionowe wyświetlenia po prostu może więcej zmienić w danym temacie niż ktoś na forum, nie chodziło o uwłaczanie komuś z foruma. Fajnie, że olałeś argument o organizacji OTK i ich streamach charytatywnych oraz OTK Expo czyli pokazów gier indie właśnie. Są też wydawcami pod szyldem Mad Mushroom. Dawno go nie oglądałem ale widzę na kanale, że ostatnio grał w Cursemark wydanego przez MM. Także kolejny twój argument z dupy. Wygląda na to, że ty masz na jego punkcie obsesję że musisz o tym pisać nawet w temacie o GTA. Z mojej strony EOT, elo.

Żadne "EOT, elo", bo znowu nabazgrałeś tu tyle głupotek, że muszę to sprostować. Nie umiesz pisać w swoim rodzimym języku, a zarzucasz komukolwiek niskie IQ - to po pierwsze. "Obrońcom" rzeczywiście nie jesteś, ale obrońcą jak najbardziej, bo jakiekolwiek słowa krytyki skierowane wobec Asmongolda spotykają się u ciebie z reakcją obronną i to jest po prostu fakt. To raczej logiczne, że streamer znany z tego, że tworzy treści o określonym charakterze polityczno-społecznym, które mają trafić do konkretnej grupy odbiorców, jest biased. Naprawdę nie wiem, jak można poważać opinię kogoś takiego bardziej niż opinię użytkownika tego forum. Sugerować się zdaniem SkillUpa, FightinCowboya i innych twórców skupionych w 100% na GRACH? Spoko, sam tak robię. Natomiast jak wchodzisz na kanał Asmongolda, Smash JT, ENDYMIONtv czy tam kogokolwiek innego z tych cudaków i widzisz sto filmików utrzymanych w jednym tonie, które mają na celu eskalować negatywne emocje, to po prostu musi zapalić się lampka, że jesteś walony w (pipi)a. Musi. Jeżeli nie zapala, to sorry, ale już przegrałeś. ;) Dlatego po stokroć wolę poczytać opinię osób niezależnych, które nie muszą kapitalizować negatywnych treści, w tym użytkowników tego forum. Oczywiście są wyjątki twojego pokroju albo kolegi od recenzji pisanych przez AI, ale umówmy się, to zaledwie margines.

Co do OTK, to nie zignorowałem tego "argumentu", bo to nie jest żaden argument. Owszem, Asmongold miał w przeszłości związek z tą inicjatywą, ale gdybyś zrobił podstawowy research, to wiedziałbyś, że od dawna nie ma z nią już nic wspólnego. Dosłownie inni współzałożyciele odcięli się od gościa w trybie natychmiastowym po pierwszej większej aferze i nie mają z nim dobrych relacji, więc sorry, ale - świadomie lub nie - napisałeś nieprawdę. Mało tego, działalność Asmongolda sprawiła, że OTK nabawiło się ogromnych problemów wizerunkowych i prawie spadło z rowerka. Niezłe wsparcie, nie ma co...

Cursemark? Fajnie, jakiś czas temu zrobił sobie przerwę od ogłupiania ludzi i zagrał w grę na streamie, rzeczywiście mówimy tu o ostoi gamingu z prawdziwego zdarzenia. I możesz nazywać prostowanie bzdur obsesją, nie zmienia to jednak faktu, że to nie ja zaczynam temat tego typa, tylko ty to robisz. Każda akcja ma swoją reakcję.

Opublikowano

Wziąłem ultimate i mam święty spokój do listopada. I znikam z tematu, bo tu takie elaboraty lecą, że tylko przewijam forumek.

Opublikowano
23 minuty temu, Faka napisał(a):

Wziąłem ultimate i mam święty spokój do listopada. I znikam z tematu, bo tu takie elaboraty lecą, że tylko przewijam forumek.

Ja dodałem ten temat do obserwowanych z lata temu żeby śledzić co tam pichcą przy GTA VI, a jedyne co od wczoraj widzę to wylane szambo, mówienie, że jeden zakup jest gorszy, a drugi lepszy, idiotyczne pytania o „sens zakupu” i zaglądanie ludziom do portfela.

Ludzie, ochłońcie trochę, bo emocje was pożerają, a jeszcze tutaj wrzucacie jakieś dramy z polityką i streamerami, co gówno znaczą poza swoją wytworzoną bańką i to jeszcze z juesej.

Opublikowano
Godzinę temu, rafanus2 napisał(a):

Najlepiej to kupić dwa preordery i się zabezpieczyć jakby nie daj Boże jeden kod nie działał.

Najlepiej kupic cyfrowke i pudelkowa wersje z kodem. Dla pewnosci. A potem za kilka miesiecy wersje z płytką i instalatorem dzieki ktoremu bedzie mozna sciagnac terabajt danych :) No ale ja tam problemu nie widze, trzeba wspierac male studia

Opublikowano

Kanabis a ty sprzedasz normalnie kodziki w kabi games czy też bojkot?

Opublikowano

Podoba mi się ten bunt zbroi dla konia. Te powstanie uratuje branże i w 2026 roku nikt już nawet nie będzie o tym pamiętał, że bethesda z mizernym skutkiem chciała zapoczątkować coś co doprowadziłoby to zepsucia branży. Gracze to się jednak umieją zjednoczyć w takich chwilach.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Zadnych preorderow nie zamierzam robic. Ale nie ze wzgledu na bojkot a z tego ze 90% ludzi to debile i beda mi zwracac te gry bo miala byc płyta oszuscie jeden! Pewnie roztwiera, kradnie plyty i wsadza kod a potem znowu foliuje.

Chlopie ludzie mi dupe zawracaja, wydzwaniaja bo kampanii w bf6 nie potrafia wlaczyc a ty mi z takim czyms wyjezdzasz, przeciez oni by mi bazar spalili jakby w pudelku za 3,5 bomby papierek znalezli. A zaloze sie ze biorac pod uwage dzisiejsza srednia wieku graczy mogloby sie nawet w niektorych sytuacjach skonczyc jakims udarem

Opublikowano

Kanabis pieknie o spolecznosci g r a c z y banderas

Opublikowano

No wiesz, troche to sie pozmienialo od czasow psx. Teraz 90% graczy to typy ktorych gejmerstwo polega na wpierdoleniu w niedziele po obiedzie jakiemus 10 latkowi w fife. Ja moge nie miec na polce expedition czy sarosa. Ale fifa, cod, assasins i spolka to mus.

Opublikowano

To napisał jakiś licealista na wakacyjnych praktykach w supporcie. Dopóki nie będzie oficjalnego info to nie będzie oficjalnego info.

Opublikowano

Media Expert, Media Markt i Empik obniżyli ceny na 370.

Opublikowano

to dalej drożej niż pudło kod z oficjalnego sklepu rockstara xd

Opublikowano

Ale będziecie grać w listopadzie w GTA 6!)

Edytowane przez tomkill

Opublikowano
10 minut temu, wojtas011 napisał(a):

to dalej drożej niż pudło kod z oficjalnego sklepu rockstara xd

Dziwi trochę informacja *do wyczerpania zapasów. Pudełek im zabraknie, podniosą później cenę, czy jednak jest jakiś określony, pierwszy rzut, a potem jednak płyta?

Edytowane przez bebbop

Opublikowano
43 minuty temu, bebbop napisał(a):

Media Expert, Media Markt i Empik obniżyli ceny na 370.

Pięknie zmiękła faja i do listopada jeszcze bardziej zmięknie. Teraz kwestia tego jaka jest polska cena samego upa do Ultimate

Opublikowano

Może jak ktoś już zaklepał cyfrę w standardzie to mu się wyświetli cena:

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP1004-PPSA01547_00-ULTEDTIONUPGRADE

6 minut temu, jimmy napisał(a):

Pięknie zmiękła faja i do listopada jeszcze bardziej zmięknie. Teraz kwestia tego jaka jest polska cena samego upa do Ultimate

Opublikowano
40 minut temu, bebbop napisał(a):

Dziwi trochę informacja *do wyczerpania zapasów. Pudełek im zabraknie, podniosą później cenę, czy jednak jest jakiś określony, pierwszy rzut, a potem jednak płyta?

To zdanie jest po gwiazdce, a gwiazdka odnosi się do bonusu Vice City. Czyli jak już to nie pudełek, ale karteczek z tym bonusem Vice City może ewentualnie zabraknie. Trudno powiedzieć, dopóki nie wiemy ile to jest, mogą się tak zabezpieczać z paru powodów. Zakładam, że skoro to faktycznie dodatek tylko dla pre-orderów, to już wydrukowali jakąś ich liczbę i dalej nie będą. Albo po prostu, napisali niby prawdę, a ciśnienie skacze że trzeba kupić bo Vice City przepadnie.

Opublikowano
Godzinę temu, tomkill napisał(a):

Ale będziecie grać w listopadzie w GTA 6!)

Jak pół planety Ziemia

Opublikowano

Wiecie że jesteśmy już w takim wieku że dla niektórych może być to ostatnia premiera GTA? Smutne to