Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Tajwańce się ugięły pod naporem płaczków i dodali jeszcze łatwiejszy poziom od story, na którym gra się praktycznie sama przechodzi. Za to u potężnych Blooberów w Cronosie bez zmian i nadal poziom jest tylko od normal w górę.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 74,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• O kurwa, taki maraton, jak hardkorowy gracz

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

Opublikowano

btw o co chodzi z Zagrajnikiem? Przecież Grajowy jest fanem Soulsów.

Ja raczej w SHf nie ginąłem. Właściwie to jak o tym myślę, to nie wiem czy nawet jeden raz zginąłem... Nie przypominam sobie jak wygląda jakiś ekran "game over". Ale nie jestem takim badassem jak tu niektórzy piszą, że nie trzeba używać przedmiotów leczących. :) Miałem ich dużo, szczególnie pod koniec gry (nie byłem w stanie zebrać nowych bandaży np), ale używałem cały czas wychodząc z założenia, że jak mi gra daje, to po to, żebym używał (mam taki mindset od kilku lat, bo dawniej chomikowałem wszystko do samego końca, tak chyba robi większość graczy).

Był za to taki moment, że mi broni prawie zabrakło i trochę PANIK, bo jak mam grę ukończyć bez tego? Ale znowu uwierzyłem w twórców, że jak gra będzie widzieć, że nie mam broni, to mi coś zespawnuje, prawda? Prawda? No i bronie zaczęły się pojawiać, potem tak jak z przedmiotami leczącymi, było ich wręcz za dużo. :) Ale wiedzieli jaka będzie końcówka, więc...

Edytowane przez DarkStar

Opublikowano
17 minut temu, DarkStar napisał(a):

btw o co chodzi z Zagrajnikiem?

Zobacz sobie jego materiał jak umiejętnie tu walczy XD

Opublikowano
21 minut temu, DarkStar napisał(a):

(mam taki mindset od kilku lat, bo dawniej chomikowałem wszystko do samego końca, tak chyba robi większość graczy).

Ja grałem tak oszczędnie w Dark Sector, że z innych broni niż podstawowy pistolet pierwszy raz postrzelałem sobie dopiero na ostatnim bossie nvmnd

Opublikowano

Mogę jeszcze zrozumieć argumentację, że dla kogoś jest za dużo walk, że gameplay jest zbyt monotonny i z tego względu chciałby odpalić niższy poziom trudności, żeby trochę szybciej przebić się przez grę zanim ta go wynudzi i będzie zmuszony ją porzucić. Ale jak czytam te żale na necie, że jest zbyt ciężko, że jacyś youtuberzy (który przecież w Giereczkowie siedzą nie od dzisiaj) sobie nie radzą, że ojej, niech dadzą jakiś tryb z nieśmiertelnością, to aż witki razem z siusiakiem mi opadają i naprawdę zaczynam się zastanawiać czy teraz gracze już są tacy głupi czy tacy leniwi, bo to naprawdę zaczyna powoli zmierzać w kierunku, w którym deweloperzy będą zmuszeni implementować jakiś godmode, żeby nie daj boże jakiś sojowy Oskarek się za mocno nie zmęczył. To co, może jakiś update do Ninja Gaiden 4 z trybem ultra easy?

Żeby było zabawniej, tutaj mówimy o horrorze, a w takich grach gameplay jest bardzo ściśle związany z atmosferą gry i klimatem zaszczucia. Ktoś będzie się czuł zaszczuty grając w Residenta z nielimitowanymi pociskami do bazooki? Przecież o to właśnie tu chodzi, żeby się bać zrobić każdy kolejny krok, bo nie wiesz czy ci starczy amunicji na następną kreaturę albo czy masz wystarczającą ilość apteczek na następnego bossa. Ciągły niedobór towaru w ekipunku potrafi zadziałać równie paraliżująco jak mroczne lokacje albo przerażaąco wykonani przeciwnicy, a w dobrym survival horrorze to wszystko się ze sobą zazębia. Bez tego równie dobrze modami można usunąć wszystkich wrogów i dodać jakiś wesoły, tęczowy filtr żeby się zbytnio nie przestraszyć (coś podobnego zrobili w SOMA), więc wtedy pozostaje tylko jedno pytanie: po co w ogóle grać w horror?

Opublikowano

Jak ma więcej osób to kupić i zagrać to mogą dla mnie wydać patch nawet z wyjebane przeciwników i tylko chodzeniem, co mnie kurwa obchodzi kto jak w to będzie grał - jeśli ma to wpłynąć na sprzedaż/odbiór i możliwość w przyszłości zobaczenia większej ilości gier z serii to ryra mnie to.

Opublikowano

Jak nawet asasyny mają tryb turysty, to w zasadzie wszędzie można coś takiego dać. Niech sobie grają jak chcą, z nieśmiertelnością, GPS-em, czy czego tam potrzebują.

Opublikowano
4 godziny temu, Josh napisał(a):

jak czytam te żale na necie, że jest zbyt ciężko, że jacyś youtuberzy (który przecież w Giereczkowie siedzą nie od dzisiaj) sobie nie radzą, że ojej, niech dadzą jakiś tryb z nieśmiertelnością, to aż witki razem z siusiakiem mi opadają i naprawdę zaczynam się zastanawiać czy teraz gracze już są tacy głupi czy tacy leniwi, bo to naprawdę zaczyna powoli zmierzać w kierunku, w którym deweloperzy będą zmuszeni implementować jakiś godmode, żeby nie daj boże jakiś sojowy Oskarek się za mocno nie zmęczył. To co, może jakiś update do Ninja Gaiden 4 z trybem ultra easy?

Gadasz jak Kiszak.

Opublikowano

9 godzin temu, messer33 napisał(a):

Zrzut ekranu 2025-11-13 o 06.17.12.png

Dodają rysław/zagrajnik mode

Elegancko, można w końcu kupić i delektować się fabułą i klimatem.

Opublikowano

Ale by był trzask premierowców jakby się okazało że w tym nowym trybie casual nie ma paska staminy. banderas

Opublikowano
22 minuty temu, Shen napisał(a):

Elegancko, można w końcu kupić i delektować się fabułą i klimatem.

Na Twoim miejscu bym jednak spróbował na tym podstawowym story bo klimatu to może ulecieć na tym każulu trochę.

Up jest szybszy regen staminy tym nowym mode

Opublikowano
34 minuty temu, Observer napisał(a):

Gadasz jak Kiszak.

Ale mnie teraz zdenerwowałeś tym porównaniem. Aż pójdę się wyżyć zaraz na jakimś menelu.

Opublikowano

Dodanie nowego stopnia trudności to zawsze lepsza opcja, niż manipulowanie przy już istniejących. "Hardkorowcom" nikt niczego nie odbiera, niedzielni gracze i inne dziewczyny mają powód, by dać tytułowi szansę na własnych warunkach. To lepsze, niż gdyby mieli nie zagrać wcale.

Ciekawsze jest to, że miejscami zmniejszyli ilość wrogów i obowiązkowych starć, choć chyba wszyscy się zgodzą, że końcówce gry to pomoże, bo tam to już trochę slaszer się robił.

Gdzieś mi się też obiło, że na NG+ będzie można całkowicie ominąć sekwencję po obrazie z lisami i przejść od razu do finału.

Opublikowano
11 minut temu, messer33 napisał(a):

Na Twoim miejscu bym jednak spróbował na tym podstawowym story bo klimatu to może ulecieć na tym każulu trochę.

Up jest szybszy regen staminy tym nowym mode

Zaczne na normalu, ale jak ta walka faktycznie okaze się taka frustrująca jak wiele osób pisało, to dobrze mieć każula do wyboru.

Opublikowano

Nie no na STORY (ta nazwa mówi sama za siebie) walki nawet nie poczujesz, a w przedmiotach leczniczych będziesz pływał - nie bądź gierkowym dziennikarzem.