Opublikowano niedziela o 17:121 dzień No i ja dokładnie o tym piszę, bo jakby wycenili to na 150zł to sam bym kupił, ale nie ma opcji, żebym za coś takiego dał im kwotę godną jakiegoś Deluxe Edition.
Opublikowano niedziela o 17:171 dzień Just now, Wredny said:No i ja dokładnie o tym piszę, bo jakby wycenili to na 150zł to sam bym kupił, ale nie ma opcji, żebym za coś takiego dał im kwotę godną jakiegoś Deluxe Edition.A ja rozumiem, bo jak wchodzą emocje, nostalgia i inne takie to rozum śpi. Sam dałem 70$ za TLoU Part 1. I, oczywiście, rozumiałem narzekania forumka. Z tym, że wiedziałem na co się piszę i miałem w dupie oczywiste wady. Tutaj Nemesis jest jak posłowie PO - kupuje ale się nie cieszy
Opublikowano wczoraj o 08:50 1 dzień Najlepsza to jest oficjalna cena na naszym rodzimym Steamie. 369,99 zł xD. Podczas gdy klucze są za 199 wzwyż, a nawet PSN taniej, bo 339.Dalej jest ten problem, co przez ostatnie kilka lat po spadku kursu dolara EURO, debilne przeliczenia i bez petycji, albo chęci producenta gry ceny są zepsute.
Opublikowano wczoraj o 08:55 1 dzień ja pewnie kupie. jeszcze sie waham czy teraz czy poczekac.MGS3 to jedna z gier zycia. platyna wbita w HD kolekcji dwukrotnie. wyglada fajnie.niestety Konami nie ma jaj i skilla, zeby zrobic porzadny rimejk jedynki (albo np. MG1/2) w stylu residenta dwojki. a to by sie przydalo. bo trojka sie az tak nie zestarzala. w tej wersji HD to juz w ogole.ale co zrobic. rozsadek rozsadkiem, ale emocje wygrywaja.
Opublikowano wczoraj o 08:58 1 dzień Na pewno jest to ważna gra dla rozwoju serii, Silent Hill zdał egzamin, jak MGS nie zda, to będzie smuteczek. Ciekawe jakie tam progi Konami ustawiło. No ale ten team nowy to głównie ludzie świeżo po studiach, więc drogo nie było xD.https://www.rollingstone.com/culture/rs-gaming/metal-gear-solid-producers-training-new-devs-continue-series-1235410797/“So, one of the reasons why we brought in a lot of fresh meat — all the new, younger developers — is because, not only did we want to give them a chance to figure out how to create and develop a Metal Gear game, but also give them a chance to experience the game themselves,” Jednoznacznie z tego wynika, że oni nawet nie grali w OG.
Opublikowano wczoraj o 09:09 1 dzień 13 minut temu, Ölschmitz napisał(a):(...) Konami nie ma jaj i skilla, (...) Konami nie.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Dobra lista, tego co zmieniono:Updated Controls. Modern style and Classic style.Updated Movement. Moving while crouching.Updated Animations. New CQC animations depending on the direction you attack someone.Camo Menu. Quick change camo.Codec updates. A quick access menu, and the ability to skip single lines of a codec call while allowing the audio to continue on the new line.Photo Mode.Camouflaged rubber ducks in each area, similar to Kerotans.An optional bare bones compass that can serve as a mini-map of sorts (it's extremely basic).On-Screen Prompts.Classic Camera.Secret Theatre now has Collectable Reels (hold enemies up similar to holding up enemies in MGS2 for Dog Tags).Save Reloading is drastically faster and superior to MGS3.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Przynajmniej na ukrainskim regionie steam jest wyceniona na 130zl
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 29 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Camo Menu. Quick change camo.Szkoda, że z loadingami.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Kurde ta wersja konsolowa nie taka zła, 60 fps cap na PC i stutter co sekundę, gorzej niż remake Obliviona i Stalker ( a to jednak były TRUDNE DO KOMPILACJI OPEN WORLDY).
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. W dniu 23.08.2025 o 22:50, oFi napisał(a):Konami przypominam ze NIE MUSI nic wydawać ba te gierki, wystarczy że się zwróci i mają WYWALONE.To nie square czy inny developer, który musi uwazac co wydaje, bo siano się nagle skonczy jak nie trafią z targetem.Konami ma przepotezne wplywy z fitnesu i pachinko. Chlop ceo, ktory tam siedzi po dziś dzien poprzysiągł być najbogatszym biznesmenem w historii firmy.Będą golić na wszystkim co posiadają.Odniosę się co do tego, bo czasem te twierdzenia się powtarzają, a można między bajki włożyć.Konami obecnie ponad 70% przychodów i 85% zysków ma z sektora gier wideo (w tym gry mobilne) i esportu. Pozostały biznes, tj. automaty arcade, kluby fitness/sportowe, maszyny hazardowe są daleko w tyle. Właściwie na grach obecnie ich biznes stoi, wspierany jedynie przez pozostałe segmenty. No... tylko nie na grach, które najbardziej, by chciał zachodni odbiorca, tj. grach skoncentrowanych na rynek japoński - m.in. różnych baseballach czy Yu-Gi-Oh!, ale także eFootball.Jezeli CEO taką przysięgę złożył, to idzie mu wybornie, bo Konami drugi rok z rzędu ma rekordowe przychody i zyski, a kolejny rok ma być jeszcze lepszy. Więc no, Konami może mieć z grubsza wywalone na gry AAA dla zachodu.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 19 hours ago, Wredny said:Tak i od dawna trzeba się było na to wysrać.Sentyment? A to nie ma opcji zagrania w odświeżonego MGS3 na PS3, X360 (oraz XSX we wstecznej), a także ostatnio na PS5 czy innym Switchu?To jest dokładnie ta sama gra, tylko z nałożoną tapetą z UE5, więc nie za bardzo kumam argument "sentymentu".No dokładnie przecież OG MGS 3 można już ograć na każdej możliwej platformie dostępnej na rynku i kilku starszych. Jestem fanem MGS, mam wszystkie części w kolekcji i skończyłem je setki razy, ale na tego "rimejka" mam wyjebane i nie będę tego kupował za więcej niż 50 zł. W tym roku sobie zrobiłem ponowne przejście MGS 3, tym razem na Steam Decku i każdemu polecam taki styl życia. Tutaj od pierwszych trailerów miałem wyjebane jajca bo wygląało to na grę zrobioną po łebkach tylko ze zmienianą grafiką i niczym więcej.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 1 hour ago, KrYcHu_89 said:Kurde ta wersja konsolowa nie taka zła, 60 fps cap na PC i stutter co sekundę, gorzej niż remake Obliviona i Stalker ( a to jednak były TRUDNE DO KOMPILACJI OPEN WORLDY).ej no, mozna i nalezy Konami jebac za techniczna jakosc, ale nie widze tutaj stuttera duzego. jesli w ogole. stutter to byl na pecetach w silent hill 2 na premiere. to dziala znacznie lepiej.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. A w ogóle jest gdzies wzmianka o tym kiedy Metal Gear Solid Master Collection Volume 1 vol. 2?
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Z tego co widzę, to poczekam aż będzie w Humble Bundle Grałem już w tą grę, nie spieszy mi się.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Ja ostatnio z remakeow i remasterow to bralem Demons Soulsa, Shadow of the Collosus, Medievil, R.Evil 2 i 4, S.Hill 2. GTA trilogy oraz MGS vol1 sobie odpuscilem wiec wciaz sie zastanawiam na tym tytulem. Poczekam jak to sie bedzie spawowac technicznie na konsoli i ewentualnie w tedy sie zainteresuje
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gra od 14:00 naszego czasu jest dostępna w edycji "deluxe" bodajże dla regionu Nowej Zelandii i streamowana przez paru "czołowych" gości ze sceny MGS, jak na razie moją uwagę zwróciło głównie to, że de facto nie ma opcji kamery TPP w stylu Subsistence, albo klasyczny MGS3 "z góry", albo nowa kamera znad ramienia, do tego trochę namieszali ze sterowaniem, no i utwór z intra jest zaśpiewany na nowo. Oczywiście poza tym dziesiątki innych pierdół jak chociażby dodanie trochę od czapy szumu w tle rozmów przez radio czy jakieś zmiany w dialogach, część tych rzeczy będzie drażnić pewnie tylko hardkorowych fanów znających MGS3 na pamięć, no ale też nie zamierzam sobie wszystkiego spoilerować, bo gierkę tak czy siak kiedyś zamierzam sprawdzić. Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez kotlet_schabowy
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Do żab dodali teraz jeszcze kaczki do znalezienia. Jakby tych denerwujących znajdziek nie było ostatnio za mało.Konami gonna konami
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. - No to co tam Mongoły ulepszyliście w tym remaku?- Nic, ale za to dodaliśmy kaczki.- Co?- Co?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Kwa kwahttps://youtube.com/clip/UgkxY5NFa5mG8Rb7ov0XaHnXiTBcAwZUxquZ?si=vfJnD6zR7l9SmquU
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wspaniałe ogłupianie graczy, co jak co, ale Konami opracowało do perfekcji jak dymać graczy. Wpierw ta kolekcja remasterów, a teraz jakieś kaczki dla jaj dodali, żeby nie marudzili za te 300 zł na grę.Może niech już zaczną wynajmować firmy jak bloobery, póki jeszcze mają godność.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minutes ago, Faka said:Może niech już zaczną wynajmować firmy jak bloobery, póki jeszcze mają ip które kogoś obchodzifixed