Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
36 minut temu, Szwed napisał(a):

wystarczy pożyczyć od kogoś wersję na S1 i sobie zrobić upgrade, a potem działa bez kartridża

ciekawe czy zelda mi tak zadziała. A przyznam, miałem co innego włożonego, a nie chciało mi się iść do półki i wyciągać carta - lenistwo zabije pudełka.

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Wyświetleń 269,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Pytanie czy w Zeldzie można wejść do sklepu z poziomu gry. Tutaj jest pokazane co trzeba zrobić, żeby zrobić sobie "promocję" na Hogwart's Legacy:

Opublikowano

Z tego co pisali albo tu na forumku albo gdzieś na grupce: niestety tak się nie da z innymi grami.

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukas_AT napisał(a):

Jest wiele gier od third party, ktore na Switchu osiagnely niemaly sukces, jak Stardew Valley, Octopath Traveler, Residenty, nawet Wiedzmin 3 czy tona innych mniejszych gier, z ktorych kazdy wybral dla siebie cos interesujacego. Nie tylko exy Nintendo.

No to już było widoczne z czasach mało popularnego WiiU. Pamiętam artykuły od twórców gier niezależnych jak bardzo chwaliły platformę Nintendo (pamiętam w co grałem na WiiU), jak bardzo sprzedaż na tej platformie zawyża tą z Sony czy Microsoft (czy nawet ze PC/Steam - sic!). Oczywiście sytuacja na WiiU zgoła inna niż na Switchu (nie było wtenczas konkurencji w postaci wielkich gier 3rd party). Ale jednak podbudowa została stworzona. Switch to również sporo sukcesów indyków, i to nie wcale tych na wyłączność (bo WiiU chyba miało tego więcej). Patrząc teraz na sondaże to nadal platforma Nintendo okazuje się tym drugim, czy trzecim wyborem (wiadomo - PC/Steam króluje) pośród twórców gier niezależnych. Wielkie N robiło to dobrze. Nindies mocno promowane od dwóch generacji gierkowania (choćby własne dedykowane prezentacje Nintendo Direct, czy nawet pokazywanie gier małych studiów bez kozery obok tytułów 1st party). I w sumie to się zgadza - ostatnio sporo indyków ograłem na Switchu, a nie na PC, jak to miałem w zwyczaju. I nie chodzi wyłącznie o politykę cenową (ale i ta ostatnio pokazała, że promki na Nintendo są nierzadko atrakcyjniejsze), ale właśnie o takie zbudowanie świadomości, że fajne mniejsze gry niezależne są na Nintendo.

Są gry 1st party na wyłączność od Nintendo i spółki, i są świetne indyki, i jakieś tam porty lepsze/gorsze gier innych dużych studiów. To im się udało. Nie wiem jak odczucia innych forumowiczów. Ale tak właśnie wygląda u mnie aktualnie Nintendo.

Edytowane przez Damk

Opublikowano

Tez dolaczylem, do uzytkownikow S2, no I musze powiedziec ze slabo jak na razie, nowe karty to nie dla mnie, osobiscie nie widze roznicy miedzy MK8, no I dalej giripy za cienkie na moje dlonie trzeba dokupic znowu, bo rece sie mecza, na plus wiekszy ekran tylko ze sredniej jakosci. Czekam na nowe Poksy,bo narazie nie ma w co grac.

Opublikowano

10 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Kurde panowie bo sobie obiecałem żeby nie kupować cyfrowo na switchu, bo już na pleju wydałem chyba z 7000 zł… do tego Xbox (tu malutko), prowadzę te spisy na blogu i mnie to przeraża.

No ale te demko pokazowe za 40 zł kusi… no i te wyścigi 60 zł… jak oni to wymyślili że akurat wychodzi równa stówka. No nie mogę - od godziny analizuję i pewnie będę miał wyrzuty sumienia po zakupie, bo mam przecież do nadrobienia 8 gier w pudełkach, co to se kupiłem by nadrobić switcha1… no nie wiem…

Pamiętaj, że za pudełkowe gry na S1 możesz wciąż odebrać złote monety. One dają zniżki na zawartość w eShopie.

Więc może się okazać, że za Welcome Tour i Fast Fusion wyjdzie Ci dużo mniej niż 100 zł ;-)

Opublikowano
8 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Nie na Nintendo.

Nawet na Nintendo

image.png

i choć akurat Nintendo do tej statystyki wlicza również cyfrowe dodatki i abonament. To widać wyraźnie że nawet na Nintendo cyfryzacja postępuje, wystarczy popatrzeć jak duży wzrost udziałów zanotowała w ciągu 5 lat.

Także odsetek ludzi, którzy wyznają jedynie fizyczne wydania i będą bojkotować key karty jest jeszcze mniejszy. Na tyle mały, że za 5 lat nikt już nie będzie pamiętać o tej "aferze", która żyła głównie, a nawet jedynie w internetowo forumowych kręgach.

Opublikowano
37 minut temu, Emtebe napisał(a):

Pamiętaj, że za pudełkowe gry na S1 możesz wciąż odebrać złote monety. One dają zniżki na zawartość w eShopie.

Więc może się okazać, że za Welcome Tour i Fast Fusion wyjdzie Ci dużo mniej niż 100 zł ;-)

Ale to tylko jeśli gra miała premierę nie wcześniej niż 2 lata temu oidp

Opublikowano
11 godzin temu, Daffy napisał(a):

It was the biggest console launc...
No image preview

It was the biggest console launch of all time, but was Ni...

Plus! We take a look at the Summer Game Fest numbers

Dramatycznie słaba sprzedaż gierek third party, nawet poniżej najniższych oczekiwań firm, wyjątek cyberpunk. Trend, stare porty nikogo czy jednak bojkot gej kartów bo dziwnym trafem sprzedała się spoko jedyna gra third party jaka jest w całości na kardridzu?

ja obstawiam że jednak te inne tytuły nie takie chodne i generalnie fakt że byłyby na karcie jakoś super by tej sprzedaży nie podbił. Zobaczymy jak ER bo pewnie gejkey ale jednak inna marka i może nawet nie przeszkadza że po tym pierwszym pokazie to wyglądał jak guwno rozmazane.

Opublikowano

A co tam się miało sprzedać? Zajarani Mario Kartem kupili karty, oprócz tego Cyberpunk żeby się jarać tego typu grą na Switchu 2 i tyle. Reszta nie istniała. Żadnej głośnej gry pokroju Cyberpunka nie było

Opublikowano

Hogwart Legacy czy taki Hitman to nie są głośne gry? Są, ale tryb (lepszego ale wciąż) ziemniaka, parę lat po premierze, za dwukrotność ceny wersji na dużą konsolę i bez danych na nośniku mało kogo.

Jestem za to ciekawy jak wypadnie sprzedaż nowych multiplatform, które będą debiutować równolegle na PS5/X/PC i właśnie Switch 2. Bo będą, prawda?

Opublikowano
6 minutes ago, jimmy said:

Hogwart Legacy czy taki Hitman to nie są głośne gry? Są, ale tryb (lepszego ale wciąż) ziemniaka, parę lat po premierze, za dwukrotność ceny wersji na dużą konsolę i bez danych na nośniku mało kogo.

Jestem za to ciekawy jak wypadnie sprzedaż nowych multiplatform, które będą debiutować równolegle na PS5/X/PC i właśnie Switch 2. Bo będą, prawda?

Hogwart ju chyba był na Switch 1.

Opublikowano

Hogwart czy Hitman to nie taki kaliber jak CP czy ER żeby ludzie po to biegli bo przenośnie.

Zrobią kiedyś GTAV albo RDR2 wersja S2 to się pewnie też sprzeda jak pojebane.

A z tych nadchodzących multiplatform to ciekawi mnie SW Outlaws jak to będzie wyglądać i działać XD @GearsUp mam nadzieje że sprawdzisz i że w czymś ta wersja bedzie lepsza od tych na duże konsole.

Opublikowano

Hitman na dużych konsolach i pc nie trafia do aż tak wielkiej publiki, a co dopiero na switchu.

1 minutę temu, messer88 napisał(a):

Hogwart czy Hitman to nie taki kaliber jak CP czy ER żeby ludzie po to biegli bo przenośnie.

Zrobią kiedyś GTAV albo RDR2 wersja S2 to się pewnie też sprzeda jak pojebane.

A z tych nadchodzących multiplatform to ciekawi mnie SW Outlaws jak to będzie wyglądać i działać XD @GearsUp mam nadzieje że sprawdzisz i że w czymś ta wersja bedzie lepsza od tych na duże konsole.

Grałem w sw i na xsx i na pc. Na switch 2 pójdą potężne cięcia.

Opublikowano
20 minutes ago, jimmy said:

Dokładnie, trudno cokolwiek wyrokować, jeśli na razie te wszystkie multiplatformy były tylko odgrzewanymi kotletami.

Niech dadzą coś nowego i zobaczymy ile osób postawiło na S2 jako na główną platformę do grania także w gry 3rd party albo będzie w stanie pójść na kompromisy w kwestiach grafiki, multi czy trofeów, w zamian za tryb przenośny.

Opublikowano

Przypominam że trailer Outlaws przedstawiał gameplay w oszałamiających 15fps

Opublikowano

Mogą debiutować równolegle, a jakość pewnie będzie zbliżona do XSS. I to by było super

Opublikowano

Minęły dwa tygi i ogólnie z gier, zmian jestem mega zadowolony. Jasne grip must have, pad tez (ale pro2 tez daje rade) to dodatkowe koszta.

Natomiast nadal, dla mnie najważniejszy minus to ekran. Rysy od doku, jasność maks jest za słaba, kolory wyprane, szkiełko też kolory psuje (isolver chyba). No kur'wa nawet opcja plus pare stow i oled to bym wziął. A takto regresja w chu'j

Opublikowano
24 minuty temu, messer88 napisał(a):

Przecież Hogwart sprzedawał się wyśmienicie i wyprzedził CP jak i ER.

Opublikowano

Tak w ogóle to S2 jest potencjalnie w dużo lepszej sytuacji pod multiplatformy niż S1.

Przede wszystkim trafił na okres stagnacji na rynku telewizorów. S1 był konsolą nieprzystosowaną do telewizorów 4K, podczas gdy telewizory 4K dawno stały się standardem. S2 koryguje ten problem i jak najbardziej jest w stanie wygenerować ładnie wyglądający obraz na współczesnym telewizorze.

Poza tym generalnie postęp graficzny był ostatnio mniej spektakularny między generacjami konsol. Jeśli S2 jest w rozkroku gdzieś pomiędzy PS4 i PS5, to nawet jeśli będzie radził sobie gorzej niż PS5, efekt będzie dla większości graczy absolutnie akceptowalny, w przeciwieństwie do ledwo działających i brzydkich portów na S1.

Opublikowano
1 minutę temu, Mustang napisał(a):

w przeciwieństwie do ledwo działających i brzydkich portów na S1.

aktualty.jpg a wiesz, że port gry Obcy Izolacja najlepszy jest na Nintendo Switch 1? Tam jest najlepszy alajzing

Opublikowano
47 minut temu, Daffy napisał(a):

Przypominam że trailer Outlaws przedstawiał gameplay w oszałamiających 15fps

Spokojnie, nawet jeśli będzie badziewny port to kapitan Gira wyłowi z morza guwna jakiś niesamowity ficzer i na jego podstawie oceni że to najlepsza wersja ;)

A jak będzie Key Card to już wogóle bajka bo szybko się ładuje i wogóle fajnie to Nintendo wymyśliło

Opublikowano
15 minutes ago, drozdu7 said:

Spokojnie, nawet jeśli będzie badziewny port to kapitan Gira wyłowi z morza guwna jakiś niesamowity ficzer i na jego podstawie oceni że to najlepsza wersja ;)

A jak będzie Key Card to już wogóle bajka bo szybko się ładuje i wogóle fajnie to Nintendo wymyśliło

Dadzą robocikowi czapkę Mario - wystarczy