Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Soulslike Tarkovlike, co tu jeszcze można wiedzieć.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 724,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Oceniając graficznie po tym co pokazali do tej pory to wygląda jak kupa (delikatnie mówiąc) więc ciekawi mnie czy optymalizacyjni mistrzowie kodu z FS ogarną to żeby działało w 60.

Opublikowano

Xdddd co niedziele do kościoła i na tacę by to w miarę stabilne 30fps miało

Opublikowano
  • Autor

Poprzeczka wisi nisko bo Nightreign ma 77 na meta. Wszystko wyżej będzie sukcesem

Opublikowano

Musi sie wydarzyć cud nad wisłą żeby z tej sklejki assetów coś wyszło. Ex kupiony za piątaka żeby dziesięciu soulsowców skusiło sie na switcha

Opublikowano
29 minut temu, Daffy napisał(a):

Xdddd co niedziele do kościoła i na tacę by to w miarę stabilne 30fps miało

to w przypadku Eldena na S2.

Opublikowano

Niech się gonią z tym octopathem. Gram aktualnie na S2 i nie mam pojęcia co niby miałoby być lepiej. Gra jest śliczna, nie potrzebuje lepszej wersji, dodatkowo płatnej.

Opublikowano
  • Autor

Aż dwa wydania na platformie Nintendo? Wspaniale jest być graczem big N i mieć wybór. Czułbym się podle nie mogąc postawić tej perełki na półeczce a podobno są ekosystemy, na które Square Enix nawet nie chciał splunąć oferując choćby digitala. No ale nie dziwie się bo to podludzie.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
10 minut temu, messer33 napisał(a):

Square Enix kocha graczy.

Kocha w dupę. Zresztą fani N lubią taką miłość. Zaakceptowali gkc, zaakceptowali gówniany snużący ekran, zaakceptowali 300zł za grę o jakości indyka, zaakceptowali wypożyczalnie romów, zaakceptowali rozmazane gówno i brak nowoczesnych upscalerow, zaakceptowali brak jakościowych gier od Nintendo typu Mario Galaxy, zaakceptowali brak portów normalnych gier, zaakceptowali płacenie za voice chata itd

No lubią w dupę

Edit: zabolało fanów idealnych widać, jeden płaci za instrukcje i ogrywa na tym asasyny i Batmany w 240p a drugi nie gra w nic reggie

Opublikowano
17 minut temu, devilbot napisał(a):

zaakceptowali 300zł za grę o jakości indyka,

czy to o grze do której można dokupić słabe dlc kosztujące prawie 100zł?

Opublikowano
4 minuty temu, messer33 napisał(a):

czy to o grze do której można dokupić słabe dlc kosztujące prawie 100zł?

Kałnanza tak, pomyśleć że team od Mario Galaxy tak nisko upadł...

Opublikowano

Użytkowniku @devilbot rozumiem Twój punkt widzenia, ale według mnie trochę przesadzasz. Jako przykładowy przedstawiciel konsupcjonizmu kupiłem sobie Thora żeby za chwilę kupić Switcha 2 (po raz drugi). Pierwsze moje spotkanie z tą maszynką i w ogóle konsolą od N było przykrym doświadczeniem, bo nałożyłem na siebie niepotrzebną presję, że pstryk przywróci mi radość z grania, niestety tak się nie stało. Teraz po roku wróciłem do tej konsoli, mądrzejszy o doświadczenie. Moim skromnym zdaniem to nie jest konsola stworzona do ogrywania dużych multiplatfrom ba, to nie jest nawet konsola stworzona do ogrywania indyków w dobrej jakości. To jest konsola do hitów wielkiego N i do tego sprawdza się wyśmienicie. Siedzisz na balkonie w ciepły letni wieczór, skaczesz Luigim po chmurkach, a na Twojej zmęczonej pracą twarzy gości w końcu uśmiech. Nie przeszkadza Ci chujowy ekran, trochę nieostre tekstury czy brak mocy do odpalenia hitów AA/A w 60 klatkach. Cieszysz się, bo gry od N nastawione są na dawanie użytkownikowi frajdy.

Rozumiem Twoją niechęć, ale niestety Switch nie był, nie jest i mimo prawdopodobnego wypuszczenia w przyszłości mocniejszej wersji OLED, nie będzie konsolą do wszystkiego. Dla takiego użytkownika jak ja, który do ogrania ma cały backlog z poprzedniego Switcha pierwszego, jest to sprzęt, który zapewni kilkaset godzin grania. Jeżeli Ty masz te wszystkie gry za sobą to rozumiem, że aktualnie Duże EN nie dowozi nowych produkcji. Warto żebyś zadał sobie wtedy pytanie, czy konsola w obecnym czasie swojego istnienia jest na pewno odpowiednia dla Twoich potrzeb? Widząc Twoje przemyślenia, uważam że nie.

Mam nadzieję użytkowniku @devilbot że pomogłem Ci trochę poukładać myśli w głowie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kultura przede wszystkim!

Nie no, a tak poważnie to naprawdę fajny sprzęcik do niewymagających indyków i gierek od Nintendo. Ale jakbym miał ograne wszystko z pierwszego pstryka to jedyne do czego by się nadawał s2 to jako deska do krojenia.

Opublikowano

Dziś zapowiedziano na Switcha 2 Stage Tour od RedOctane https://stagetour.com/# Premiera koniec roku.

A gitarka wygląda tak:

IMG_0110.jpeg

Opublikowano
19 minut temu, rafanus2 napisał(a):

Kultura przede wszystkim!

Nie no, a tak poważnie to naprawdę fajny sprzęcik do niewymagających indyków i gierek od Nintendo. Ale jakbym miał ograne wszystko z pierwszego pstryka to jedyne do czego by się nadawał s2 to jako deska do krojenia.

Ja gram tylko w gierki N ale nie lubię Zeld. Kupiłem dla Bananzy ale mi się nie podoba i po analizie chyba czeka nas rozstanie bo nic innego mnie nie jara :-( Myślałem, że doczekam Mario ale nie widać nic na horyzoncie.

Opublikowano

No i ja też tak zrobię, pocieszę się trochę, ogram platformowe Mariany, bo to mnie najbardziej interesuje, a potem puszczę w świat. Od zawsze jedyną stałą platformą u mnie jest pc.

Przy okazji, ma ktoś miejsce w abonamencie nintendo?

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano

Narzekacie i narzekacie a Nintendo chwilowo bez swoich sytem sellerów typu Mario Zelda opchnęło nieprzyzwoitą ilość Switchy 2 w nieco ponad rok.

GKC bym bez bólu przeżył gdyby ceny dedykowanych do switch 2 kart pamięci (1TB) były sensowne, niestety nie są. :(

Już wolę te GKC niż kod w pudełku.

Na szczęście Niny nie czyta tego forum i robi swoje :) (oczywiście ma trochę za uszami :))

Opublikowano

W internecie, nie tylko na tym forum, Nintendo zawsze jest surowiej traktowane od konkurencji. Devilbot mocno się dziś odkleił, wszystko co wypisał bardziej pasuje do Xboxa i PS )

Pamiętacie jak ktoś tutaj narzekał, że trzeba JoyCony podłączyć do konsoli, żeby je naładować? XD