Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
13 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Pełniak z dlc na carcie + 60fps. Kusi

Skąd info o 60fps? Nigdzie się tym nie chwalą. Oby to nie był po prostu uwolniony framerate jak w RE9 którymi miejscami masakruje wrażenia z na serio spoko zoptymalizowanej gierki

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 724,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Skąd info o 60fps? Nigdzie się tym nie chwalą. Oby to nie był po prostu uwolniony framerate jak w RE9 którymi miejscami masakruje wrażenia z na serio spoko zoptymalizowanej gierki

Gameplay pod tym postem wrzucilem. Dziala w 60fps

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Daffy napisał(a):

W tym nowym trailerze to widać, ogólnie ta gra ma dosyć niskie wymagania na PC. Gdzieś czytałem nawet o 3 trybach.

Opublikowano
2 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

A kiedy jakiś mocny duży jrpg chociażby?

Bo co roku odgrzewać stare xeno to trochę beka ....

A kiedy playstation wydało dużego rpga? Co to za pierdolenie w ogóle.

Opublikowano

To nie jest jrpg na jakie czekam.

To jest gra strategiczna turowa.

Ja bym chcial takie gry jak kiedyś golden sun chociażby.

Nie ma, tyko Mario kart, Mario tenis i inne pierdolety.

Taka gra jak xeno to wychodzi raz na 4 lata ...

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

Ja bym chcial takie gry jak kiedyś golden sun chociażby.

Przecież co chwilę Square wypuszcza takie gry, wątpię że nadążyłeś z przejściem wszystkich. Zaraz będzie to Final Fantasy, był Elliot, Dragon Questy

Opublikowano
13 minutes ago, Schranz1985 said:

Ten przyszłoroczny Xenoblade to nowa część, nie remaster.

Edytowane przez bountyhunter

Opublikowano

Obadalem tego eliota i taka gierka to do mnie trafia.

Mam ps do multiplatform a od swicza oczekiwalbym właśnie takich gier jak xeno zelda czy taki eliot.

Nowych gier a nie remasterow ze switch 1.

8 minut temu, GearsUp napisał(a):

Przecież co chwilę Square wypuszcza takie gry, wątpię że nadążyłeś z przejściem wszystkich. Zaraz będzie to Final Fantasy, był Elliot, Dragon Questy

Jakie dragon questy wyszły na switcha a nie wyszły na ps5?

No właśnie.

Opublikowano

Przekażemy twoją opinie do centrali w kyoto Shwanz!

Opublikowano

Nie no graficzka fajna ale upgrejdy graficzne to niezłe fillery xd

Ja bym z dużych gier wymienił tylko MKW i Bananze. Metroid 4 crossgen, pasowałby ale no wyszedł tak sobie.

Reszta jak Yoshi, Kirby Air Riders, Splatoon, Mario Penis, Star Fox to dobre gierki ale takie bardziej wypełniacze, w innych warunkach byłyby nazywane paszą do Gamepassa.

Ale zaraz w sumie Fire Emblem, to już większego kalibru premiera (chyba że wyjdzie kapeć jak MP4)

Opublikowano
28 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

A to Ty szukasz argumentów żeby nie kupić tej konsoli? Czy o co chodzi?

Opublikowano
8 minutes ago, drozdu7 said:

Nie no graficzka fajna ale upgrejdy graficzne to niezłe fillery xd

Ja bym z dużych gier wymienił tylko MKW i Bananze. Metroid 4 crossgen, pasowałby ale no wyszedł tak sobie.

Reszta jak Yoshi, Kirby Air Riders, Splatoon, Mario Penis, Star Fox to dobre gierki ale takie bardziej wypełniacze, w innych warunkach byłyby nazywane paszą do Gamepassa.

Ale zaraz w sumie Fire Emblem, to już większego kalibru premiera (chyba że wyjdzie kapeć jak MP4)

Po roku na Switchu 2 mamy, jeśli dobrze liczę, 7 pełnoprawnych gier ekskluzywnych, do tego bardzo zróżnicowanych gatunkowo. Gdyby na Sonkę od początku generacji wyszło tyle samo cinematic-tpp-adventure, to myślę, że na forum mielibyśmy zbiorową masturbację do "dominacji jak za ps2" )

A dopiero rok za nami. Na horyzoncie mamy kolejnych 5 exów i też każdy z innej templatki.

Opublikowano

Szukam argumentu zeby kupić.

Ale póki co ich nie ma.

Wiadomo ze chodzi o gry.

Mnie te Mario gierki nie kręcą, tak samo bananza czy metroid.

Eliot wyglada super, fire emblem tez od biedy można dodać do listy.

Jak wyjdzie nowe xeno to bedzie być może dopiero gra dla której wg mnie bedzie warto kupić switch 2.

I może wtedy już uzbiera sie te 5 czy 6 gier na wish liście.

Opublikowano
23 minuty temu, Schranz1985 napisał(a):

Szukam argumentu zeby kupić.

Ale póki co ich nie ma.

Wiadomo ze chodzi o gry.

Mnie te Mario gierki nie kręcą, tak samo bananza czy metroid.

Eliot wyglada super, fire emblem tez od biedy można dodać do listy.

Jak wyjdzie nowe xeno to bedzie być może dopiero gra dla której wg mnie bedzie warto kupić switch 2.

I może wtedy już uzbiera sie te 5 czy 6 gier na wish liście.

To nie kupuj, jak nie widzisz sensu. na sile szukasz jakiegos powodu w formie gry, ktora bedzie spelnieniem twoich mokrych jrpgowych snow.

Ja w sumie gram jedynie na switchu 2. Xbox kilka miechow nie odpalany, a na sonce ostatnio jaka wieksza gre ogralem to Silent Hill 2 czy Wukong.

Switch ma sporo do zaoferowania. Dla retromaniakow masz kolekcje gier z NSO, jest masa indykow, sporo portow i masa roznorodnych exow. Zamiast szukac powodu kupna konsoli z tym mitycznym jrpg 12/10, to wbij w PC i znajdziesz pewnie 100 innych perelek w tym gatunku, ktore wystarczy tylko dobrze wyszukac

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

No ja na pewno mam nierealistyczne wymagania.

Chciałbym zeby era psx wróciła gdzie byly fajnale suikodeny chrono vagrant talesy breath o fire xeno, legend of mana, legend od dragon dragon warrior 7 to z pamięci a pewnie lekko 2x tyle bym sztosow wymienił.

A gdzie reszta gatunków, platformowki, przygodowe, horrory.

Mam wrażenie ze tam to był banger za bangerem.

A teraz patrzę na listę gier na swicza 2 tam Mario kart Mario tenis Mario czyści garaż myjka ciśnieniowa odgrzewane kotlety i jedna czy 2 perełki.

No ale gdzieś tam w 27r wyjdzie xeno .

I zeby nie było, Nintendo i tak sie stara duzo bardziej niż sony.

Średnio ze 2/3 gry w roku mnie jarają (a to tez nie zawsze dowożą)

A reszta to takie ok/10 ograć zapomnieć i do paczkomatu.

Pewnie jestem dinozaurem, takie czasy już na pewno nie wrócą przy dzisiejszej polityce wielkich tego gierko świata.

Ale nawet nintendo x lat temu potrafiło zaskoczyć takim eternal Darknes re0 re4 na gc jako ex czy czasowy ex.

Taki wysryw chaotyczny na kibelku.

Dziękuję, pozdrawiam, spuszczam wodę i myje rączki.

Edytowane przez Schranz1985

Opublikowano
2 godziny temu, Pierre Deck napisał(a):

Ciebie moze nie przyciaga, ale co roku GRACZE z krwi i kosci dostaja kilka czy kilkanascie mocarnych tytułow na wyłączność.

Odejmujac nawet Switch 2 Edition l, to dostajemy w pierwszym roku zycia konsoli wiecej duzych exow, niz PS5 od premiery

the-nintendo-switch-2-first-party-lineup-so-far-may-2026-v0-hs9zxoaf642h1.png

Ja tam akurat uważam, że line up first party na S2 jak na dzisiejsze standardy jest całkiem ok (choć dla mnie nie ma żadnego naprawdę must have na poziomie Mario Odyssey), sporo nowych, dużych gier z głównych serii, ale te tabelki to zawsze xD. Robienie sztucznego tłumu upgrade'ami i cross genami i doliczanie do potężnej sumy exów takich gier, jak Welcome Tour czy Drag and Drive, no ok, można, ale jest to trochę śmieszne.

Sony jest sobie winne i wypada blado w takich dyskusjach (pachnących już trochę CW), bo zaczęło wydawać exy na PC (choć z opóźnieniem) i podpięło do PS4 kroplówkę z exów.

Opublikowano
26 minut temu, kotlet_schabowy napisał(a):

Ja tam akurat uważam, że line up first party na S2 jak na dzisiejsze standardy jest całkiem ok (choć dla mnie nie ma żadnego naprawdę must have na poziomie Mario Odyssey), sporo nowych, dużych gier z głównych serii, ale te tabelki to zawsze xD. Robienie sztucznego tłumu upgrade'ami i cross genami i doliczanie do potężnej sumy exów takich gier, jak Welcome Tour czy Drag and Drive, no ok, można, ale jest to trochę śmieszne.

Sony jest sobie winne i wypada blado w takich dyskusjach (pachnących już trochę CW), bo zaczęło wydawać exy na PC (choć z opóźnieniem) i podpięło do PS4 kroplówkę z exów.

Dlatego pisalem o kilku czy kilkunastu tytulach. A grafika to tak pogladowo.

Dostalismy DK, Mario Karty , splatoon raiders teraz, kirby wyscigi, mario tennis, pokopie, starfoxa.

Do tego w najblizszym czasie fire emblem, orbitals. Do tego jesienia switch sports resort, duskbloods i w rym roku Ocarina of Time.

To bardzo duzo tytulow jak na konsole, ktora wyszla ponad rok temu.

A jak dodac te koszykowke Hawkinga i podobne gowienka, to wychodzi masa gier.

Mozna smialo powiedziec, ze raz na kwartal dostajemy cos duzego. Al

Konkurencja takiego bogactwa nie oferuje

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
W dniu 17.07.2026 o 11:50, devilbot napisał(a):

No i proszę nowa castlevania nie wychodzi od razu w wersji s2. Dlaczego? Chyba nikt by nie śmiał wykorzystać systemu i naciągnąć was na płatny upgrade za parę miesięcy...

no trochę to wkurwiające...

Opublikowano

A mam takie pytanie, ile baterii Wam schodzi jak konsola jest uśpiona? Np. w przeciągu 24 godzin?

Opublikowano

Kilka procent. Chyba więcej, jak gra jest wstrzymana.

Opublikowano

Okej czyli to normalne. Myślałem, że coś jest zjebane, bo zjadło mi chyba z 6 czy 7% baterii przez dobę.

Opublikowano

Nie no czytam te strony....przecież ten 13 miesięczny lineup Nintendo na S2 jest baaardzo w chuj dobry, oczywiście gorszy niż przy S1 i chyba stąd te płacze i żale bo tam wszystko wybitnie praktycznie siadło, a w obecnym jednak bardziej czuć zapychacze ale niektórzy tu płaczą jakby to była połowa tej generacji, a dalej nie było w co grać. To nie magia startu S1 ale obiektywnie na tle obecnych czasów i konkurencji jest po prostu bdb, a przyszłość może być tylko i wyłącznie jeszcze lepsza

Opublikowano

No jest dużo fajnych gier na granicy 80 metacritic i zbyt drogich.