Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, Mustang napisał(a):

Masz rację, następnym razem wezmę do pociągu PS5 i telewizor.

Polecałbym jednak Anbernica, nie trzeba brać abonamentu żeby włączyć roma

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 786,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A pochwalę się, bo do tej pory jestem podekscytowany na maksa, heh. Decyzja Sony wkurwiła mnie do tego stopnia, że od razu zacząłem szukać alternatywy. Jestem typem zbieracza, na półce jest ponad 100

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

Opublikowano

Mustang chyba grał sobie w asasyna shadows co ty mu proponujesz?? Tylko nie wyskakuj żeby sobie kupił mini komputer lenovo bo pociąg to jest przestrzeń publiczna i mimo wszystko troche nie wypada zakłócać innym podróży wyciągając tego przenośnego jumbo jeta

Opublikowano

No tak serio to te multiplatformy na s2 są bardzo ok biorąc pod uwagę moc konsoli, ergonomię i hybrydowowość ale cena zawsze jest z dupy za te stare gry.

Na Xboxie jak coś po latach spada ze stołu pańskiego PlayStation jak np ff7 remake czy death stranding to kosztuje sporo mniej i od razu często jest jakaś promka.

Jak widać w różnych ekosystemach różnie traktuje się graczy. Jednych można wydoić bardziej.

Opublikowano

Nie no wciągnąłem się w granie przenośne i rozważam teraz zakup Rog Ally, ale jest to jednak dwukrotnie większy wydatek niż Switch 2, który imo pozostaje mega ciekawym kompromisem w swojej cenie.

A asasyna przykładowo kupiłem na gkc za 50 euro na premierę, pograłem swoje, sprzedałem za 30, wyszło mnie 1 euro na 4 czy 5 godzin grania? Nie tak źle.

Opublikowano
8 minut temu, Mustang napisał(a):

rozważam teraz zakup Rog Ally

Jedyny sensowny wybór w 2026 roku jak ktoś chce grać w duże produkcje przenośnie godnie i tanio.

Opublikowano

Mi się nie podoba, że pecetowe handheldy wyją na 20W i nie usypiają ani nie wybudzają się w ułamku sekundy. No i jednak czasem jest troszkę grzebania w ustawieniach, jak to na pececie. Switch jest bezobsługowy i jak port jakiejś gry jest dobry, to dla mnie daje lepsze doświadczenie. Ale może mi się odwidzi za jakiś czas, na razie mam Switcha 2 dopiero dwa miesiące.

W ogóle to system wars tutaj robisz, w kółko to samo.

Opublikowano
4 minuty temu, DarkStar napisał(a):

Mi się nie podoba, że pecetowe handheldy wyją na 20W i nie usypiają ani nie wybudzają się w ułamku sekundy. No i jednak czasem jest troszkę grzebania w ustawieniach, jak to na pececie.

Z wybudzaniem to już dawno nie prawda, a drugie to oczywiście prawda zawsze coś tam się grzebie w ustawieniach graficznych itp ale na końcu wciska się A na ikonce gry i gra jak na konsoli.

6 minut temu, DarkStar napisał(a):

W ogóle to system wars tutaj robisz, w kółko to samo.

Jestem największym fanem Nintendo na forum. Są tu ludzie którzy mogą to potwierdzić.

Dlatego mnie wkurwia to co odpiwrdala się ze s2.

Ostatnia prawdziwa konsola xd tak jasne z gkc na czele

Opublikowano

Które wyją? Mam legiona go i do 25W jadę na najcichszym profilu, kumpel ma ally x i też mówi, że mega cichy. Co prawda nie ma wybudzania w sekundę, ale jest hibernacja, która nie zjada baterii.

Opublikowano
  • Autor

Handheldy xd Jak idę na kibelek to kładę laptoka na kolanach i mam najlepsze przenośne doświadczenie

Opublikowano

Ale nikogo w tym temacie tak po prawdzie to nie interesuje / to tak jakby w temacie ps5 zebrała sie grupa entuzjastów gier w wydaniach fizycznych i o tym dyskutowała. Darkstar po prostu starał sie wyprosić was przez bycie niemiłym i oczernianie mikro komputerów licząc że ta taka taktyka zadziała

Opublikowano

Ja np ciężko mam z tym graniem przenośnym. Tzn wielokrotnie grałem, w domu czy brałem S2 na wakacje. Ale nie jest to dla mnie jakieś mega doświadczenie, ciężko mi się wczuć. Zdecydowanie bardziej wolę granie na tv

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Zdecydowanie bardziej wolę granie na tv

I jak te gry na switcha 2 prezentują się na twoim telewizorze?

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

Wspaniale wygladaja te gry. Mase multiplatform ukonczylem na S2 na 65 calach.

Ale ja prawie 40 lat mam i juz nie ten wzrok co kiedys

Opublikowano

Dla mnie miejsce grania na handheldzie to przede wszystkim sypialnia.

Lubię sobie odpalić przed snem jakąś gierkę zamiast bezmyślnie doomscrollowac media spolecznosiowe.

Miałem przeróżne konsole przenośne i granie w podróży w pociągu czy autobusie zawsze się u mnie średnio sprawdzało, bo nie są to dla mnie warunki w których mogę się zrelaksować i wciągnąć

Opublikowano

A moja żona nienawidzi jak biorę handhelda do łóżka

Opublikowano
4 minuty temu, devilbot napisał(a):

Bananza, MP4 czy Totk S2 edition wyglądały ok. Ale gry z S1 wyglądają słabo i tyle. Nowych multiplatform nie kupuję. Sprawdzałem demo Pragmaty i MH3 jednocześnie na S2, Xsx i Ps5. No i jak ktoś chce to niech gra, ale ja świadomie bym sobie tego nie zrobił ;)

Opublikowano

Splatoon riders wygląda super na tv. Xenoblady po patchach też.

Ale już np hyrule warriors S2 nie da się takie ząbki odjebali

Opublikowano
6 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ja np ciężko mam z tym graniem przenośnym. Tzn wielokrotnie grałem, w domu czy brałem S2 na wakacje. Ale nie jest to dla mnie jakieś mega doświadczenie, ciężko mi się wczuć. Zdecydowanie bardziej wolę granie na tv

No ja w podróży to już zupełnie nie czuję chęci grania na czymś większym od prostego anbernica w gameboywej formie. Podziwiam ludzi, którzy potrafią wypełnić nudną podróż pociągiem/samolotem graniem w duże gry i popychaniem fabuły do przodu. Zawsze te podróże wydają się za krótkie żeby się w coś wkręcić, zawsze coś przeszkadza, coś stewardessa pierdoli żebym plecak położył u góry albo bilety kontrolują w pociągu. Dupa nie granie.

Opublikowano

Mam tak samo jak wy. Nie umiem grac w gry w podrozy, albo w kolejce do doktora np. Kiedys to umialem jak mialem GBA i Pokemon Pinball, w to gralem nalogowo. Raz w kinie na nudnym filmie udalo mi sie przejsc Batman Begins na GBA. Zajebista gierka swoja droga. Wole cos poczytac np. jakis dobry artykul branzowy w PSX Extreme, jak ktos mowi, ze gra przykladowo w Zelde w dojazdach do pracy to ja to szanuje ale jak to mozliwe jest

Edytowane przez Ken Adams

Opublikowano

Też nie umiem, może trzeba było za dzieciaka tak grać na jakimś gej boju żeby to weszło w krew?

Opublikowano
8 minut temu, Ken Adams napisał(a):

jakis dobry artykul branzowy w PSX Extreme

To musiało się sporo zmienić w tej gazecie

Opublikowano

Pewnie coś od redaktora drozda

Opublikowano

Ja bym pisał jak jest, bez ubarwiania i zero taryfy ulgowej dla Big N

Opublikowano

W sensie przeszkadzają Wam dwuminutowe interakcje z innymi w trakcie powiedzmy trzygodzinnej podróży? Jakby to powiedział pewien dynamiczny zagrajmer: "sieczka"