Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma taryfy ulgowej dla Nintendo; Star Foxa oceniono na 6 (albo 7 nie pamietam) a Splatoon Raiders na 6. Takie noty to dostaja slabe gry wiec surowo

Edytowane przez Ken Adams

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 786,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A pochwalę się, bo do tej pory jestem podekscytowany na maksa, heh. Decyzja Sony wkurwiła mnie do tego stopnia, że od razu zacząłem szukać alternatywy. Jestem typem zbieracza, na półce jest ponad 100

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

Opublikowano

psx należy do sony, a nie nintendo. Butcher już ma zaklepaną dyszke dla nowej perełki od naughty dog

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Ja np ciężko mam z tym graniem przenośnym. Tzn wielokrotnie grałem, w domu czy brałem S2 na wakacje. Ale nie jest to dla mnie jakieś mega doświadczenie, ciężko mi się wczuć. Zdecydowanie bardziej wolę granie na tv

A ja odkąd mam s2 to siedzę na kanapie naprzeciwko tv, a i tak wolę grać w trybie hh. Jakoś mi to nie pasuje, żeby grać w takie gierki jak super mario wonder czy oddysey na telewizorze i dużym ekranie. Cieszy mnie, że mogę sobie skakać wąsaczem mając ekran w rękach, tak samo jakiś Hades, Ball x Pit czy Karty. Sama wizja trzymania w rękach konsoli i grania jest dla mnie jakoś bardziej pociągająca. No ale przez taką formę grania dosyć szybko zauważyłem, że bateria w s2 to gówno jak chuj. Może we wszystkich hh tak jest, już nie pamiętam na ile mi starczała bateria w sd oled, no ale długo w trybie hh się nie pogra.

Opublikowano

Bateria w każdym nowoczesnym urządzeniu do grania to chyba technologia nie do przeskoczenia

Opublikowano
1 hour ago, Krzysztof93 said:

No ja w podróży to już zupełnie nie czuję chęci grania na czymś większym od prostego anbernica w gameboywej formie. Podziwiam ludzi, którzy potrafią wypełnić nudną podróż pociągiem/samolotem graniem w duże gry i popychaniem fabuły do przodu. Zawsze te podróże wydają się za krótkie żeby się w coś wkręcić, zawsze coś przeszkadza, coś stewardessa pierdoli żebym plecak położył u góry albo bilety kontrolują w pociągu. Dupa nie granie.

Ja mam codzienne dojazdy do pracy, gdzie rano oraz wieczorem siadam i mam zwykle 30 minut spokoju. I tak 4-5 razy w tygodniu, więc spokojnie można popychać fabułę do przodu, a nudny commute zlatuje szybko do tego stopnia, że czasem aż nie chce mi się wysiadać.

Opublikowano

No dobra... trzeba zamówić tego Switcha 2, niech już po prostu będzie w domu bo pewnie to ostatni moment gdy można tego tableta kupić w normalnej cenie. Taki zakup motywowany strachem/FOMO. Wezmę sobie bundla z Pokopią bo mocno chwalona a z drugiej strony na Mario Karty narzekacie strasznie.

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

No dobra... trzeba zamówić tego Switcha 2, niech już po prostu będzie w domu bo pewnie to ostatni moment gdy można tego tableta kupić w normalnej cenie. Taki zakup motywowany strachem/FOMO. Wezmę sobie bundla z Pokopią bo mocno chwalona a z drugiej strony na Mario Karty narzekacie strasznie.

Zaraz pewnie ogłoszą Zeldową limitkę, może mieć coś usprawnione

Opublikowano

Jeśli cenowo wychodzi ok, to weź bundla. Osobiście też bym z tych dwóch wolał Pokopię sprawdzić. Plus jakieś szkło na ekran zamów, bo podobno delikatny trochę w porównaniu do smartfonów.

Opublikowano

Nie wolisz poczekać już na ten europejski model z wymienną baterią? Ile dolców będzie tej podwyżki? A szło na ekran totalnie niepotrzebne jbc chyba że jesteś jakimś lujem co ma dwie lewe ręce jak jimmy7

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Nie wolisz poczekać już na ten europejski model z wymienną baterią? Ile dolców będzie tej podwyżki? A szło na ekran totalnie niepotrzebne jbc chyba że jesteś jakimś lujem co ma dwie lewe ręce jak jimmy7

Nie wiem co ja wole nvmnd wrześniowa podwyżka to 50$ a ten europejski model to kiedy będzie w sklepach?

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

Zaraz pewnie ogłoszą Zeldową limitkę, może mieć coś usprawnione

limitka to już pewnie w nowym standardzie cenowym?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, messer33 napisał(a):

limitka to już pewnie w nowym standardzie cenowym?

Za znaczek Triforca na konsoli warto

Opublikowano

W połowie lutego niby, ale poza baterią to tam chyba nic więcej nie będzie ciekawego

Opublikowano

Marzy mi się wersja lite S2 w wersji ayan thorXD bo z tą cegła co jest teraz to bez walizki ani rusz.

Opublikowano

eeee to ciul, ja do baterii mam bardzo spokojne nastawienie nigdy w żadnym urządzeniu nie narzekałem na ten aspekt a boje się, że teraz będzie 50$ w górę a do lutego jeszcze kolejna i wyjdzie, że będę musiał dać okolice 3k a nie 2.

19 minut temu, Mustang napisał(a):

Plus jakieś szkło na ekran zamów

17 minut temu, Pupcio napisał(a):

A szło na ekran totalnie niepotrzebne jbc chyba że jesteś jakimś lujem co ma dwie lewe ręce jak jimmy7

na ten moment to ja tylko chce sobie zaklepać swój egzemplarz konsoli żeby już był kupiony, był w domu. To nie jest zakup radujący serce, nie cofnę się do czasów dzieciństwa, które się cieszy z nowej zabawki. To czyste FOMO frog jestem słabym człowiekiem. Więc nawet jak konsola potrzebuje tego szkła to nic jej przez najbliższe tygodnie nie będzie groziło. Sprawdzę czy wszystko działa i niech se leży nawet w pudle.

Opublikowano

Kolejny forumowy wariat sadkek

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Kolejny forumowy wariat sadkek

byś był pierwszy żeby się śmiać ze mnie, że kupiłem S2 za 2900 a ty za dwójkę frog

Opublikowano

Hmm to ja bym mimo wszytko poczekał i brał jednak z tą wymienną baterią. Albo trzymał kasę przygotowaną i zaklepał limitkę, będzie prawdopodobnie całkiem ładna, a później może lepiej trzymać wartość.

Opublikowano

Ja w sumie zacząłem się zastanawiać, czy nie pogonić swojego egzemplarza za parę miesięcy, zanim wygaśnie gwarancja, i nie kupić później wersji z wymienną baterią, która zapewne będzie lepszym wyborem na dłuższą metę, szczególnie przy regularnym graniu w trybie przenośnym.

Opublikowano

Pięknie, już myślałem że znowu będę musiał robić przysiad na kolana kolegi jak liściu żeby pożyczył ps5 do tej perełki

Opublikowano
4 godziny temu, devilbot napisał(a):

Z wybudzaniem to już dawno nie prawda

Oczywiście, że nadal prawda, bo mam Steam Decka OLED, którego używam. To zależy od gry. Są takie, gdzie to jest szybkie i są takie, gdzie trwa to kilka sekund podczas których trzeba oglądać animację, a gra nadal działa w tle. Potrafi na przykład uciąć kawałek dialogu jeżeli uśpimy komputer w trakcie jakiejś scenki. Switch w takim przypadku przerywa grę natychmiast w połowie zdania NPC.

4 godziny temu, Atherius napisał(a):

Które wyją?

Steam Deck OLED. Przy 20W wentylator jest wyraźnie słyszalny. ROG Ally to samo.

--

Żeby wszystkich z osobna nie cytować, to odnośnie grania w podróży -- ja to robię w pociągach (na dłuższych trasach) i w samolocie. Jak kiedyś odpaliłem South of Midnight na Rogalu, to się za chwilę zorientowałem, że już lądujemy ;) A tak to gram na handheldach w domu - w zależności od gry i sytuacji. Mam 15 minut na granie rano kiedy piję kawę przed poranną kupą? Handheld. Mam chwilę przerwy wieczorem, za mało na długą sesję przed TV, ale za dużo żeby nie scrollować telefonu? Handheld. Wyjeżdżam gdzieś gdzie będę miał czas i ochotę zagrać po spotkaniu z rodziną czy po wycieczce w hotelu? Zabieram handhelda. Czasem mi się po prostu nie chce odpalać dużej konsoli nawet jak jestem w domu i łatwiej mi wskoczyć do gry na przenośnym sprzęcie. Lubię też po prostu czasem sobie grać na wywalony sofie w pozycji leżącej.