Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Ja mam w pamięci starsze generacje, kiedy 30 fps było normą. Standardy konsol stacjonarnych się zmieniły, ale jeśli dziś mogę pograć w gry AAA, nawet z grafiką z przełomu ery PS3/PS4, ale przenośnie i wykorzystując codzienny commute na porządną sesję z grami, to nie mówię nie.

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 786,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A pochwalę się, bo do tej pory jestem podekscytowany na maksa, heh. Decyzja Sony wkurwiła mnie do tego stopnia, że od razu zacząłem szukać alternatywy. Jestem typem zbieracza, na półce jest ponad 100

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

Opublikowano
49 minut temu, Mustang napisał(a):

Ja mam w pamięci starsze generacje, kiedy 30 fps było normą. Standardy konsol stacjonarnych się zmieniły, ale jeśli dziś mogę pograć w gry AAA, nawet z grafiką z przełomu ery PS3/PS4, ale przenośnie i wykorzystując codzienny commute na porządną sesję z grami, to nie mówię nie.

Od dobrych paru lat tak można grać i nie jest potrzebny do tego s2

Opublikowano
  • Autor

Ciekawą sprawą z tym Eldenem dla mnie jest to czy w końcu zaaplikowali DLSSa bo żadna platforma włącznie z PC go nie ma. Kilka recek wspomina, że gra z niego korzysta ale jak na moje oko wyglądałaby wtedy znacznie lepiej (takie Residenty, Pragmata czy Assassin Shadows są o wiele bardziej zbliżone graficznie do konsol obecnej generacji). From chyba nadal się uczy jak używać tej technologii. Drugie Nintendo, mogą sobie podać dłonie, masakra robić tak uwielbiane przez wielu gry a do żadnej nie dodać najlepszego upscallera.

edit: chociaż nie, właśnie wpadł filmik porównawczy do SD i tu wyraźnie widać DLSSową ostrość

Opublikowano
3 hours ago, Daffy said:

Od dobrych paru lat tak można grać i nie jest potrzebny do tego s2

Ale to zapewne wspominasz handheldy w stylu steamdecka albo roga, które nie są do końca konsolami oraz aktualnie generalnie kosztują więcej niż Switch.

Opublikowano
3 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Ciekawą sprawą z tym Eldenem dla mnie jest to czy w końcu zaaplikowali DLSSa bo żadna platforma włącznie z PC go nie ma.

Oficjalnie nie, ale na PC jest mod, który dodaje DLSS/FSR4 i ew framegen przy odblokowanych FPS (jest też analogiczny do Nightreign), działa i wygląda to spoko.

Niemniej Eldenik na Switcha kusi, szkoda tylko, że to key card:/

Opublikowano
1 godzinę temu, messer33 napisał(a):

No i jednak zazwyczaj inaczej tam wygląda usypianie i wybudzanie sprzętu z włączoną grą.

To znaczy jak?

Bo miałem Switcha, Steam Decka i Xbox Rog Ally i szczerze mówiąc usypianie/hibernacja działa na wszystkich tych sprzętach podobnie

Opublikowano
21 minut temu, messer33 napisał(a):

Jak jeszcze używałem decka to czasem wywalało gry przy tym.

Kiedy to było? Ja miałem problem z dźwiękiem w gunslinger ale to było z 2-3 lata temu.

Opublikowano

Jak ja jeszcze używałem SD to nie miałem z tym problemu, ale przeszkadzało mi jak usypianie drenuje baterię (ok. 10% na dzień). Na ROG Ally z kolei hibernacja nie drenuje baterii w ogóle, ale wybudzenie z hibernacji trwa kilka sekund dłużej.

Więc na Nintendo, jak to na tradycyjnej konsoli na pewno jest najlepiej, ale wszędzie można uśpić sprzęt z włączoną grą.

Opublikowano

Czytałem ostatnio o Rog Ally X i ludzie odradzają usypianie, ale hibernacja podobno jest ok. Ogólnie kusi mnie tamten sprzęt, ale mocniejsza wersja to jednak zupełnie inna półka cenowa niż Switch 2. Do tego wszystkie tego typu handheldy to jednak zdecydowanie bardziej pecety niż konsole i rozważając je, wchodzimy w typową dyskusję konsola vs PC. Na czysto konsolowym rynku, Switch 2 na ma żadnej konkurencji.

Opublikowano

Ja tak jak pisałem, przerobiłem wszystkie te sprzęty i dla mnie nie ma między nimi jakiś większych różnic. Kwestia osobistych preferencji co ci bardziej odpowiada i co jest dla ciebie najważniejsze. Ja ostatecznie wybrałem Xboxa ROG Ally X, ze względu na wydajność, dostęp do różnych sklepów, Game Passa i to że sporą część mojej biblioteki z Xboxa mogę ogrywać przenośnie dzięki Play Anywhere.

Opublikowano

Haha elden ring w 30 FPS kto by tak grał.

Tymczasem GTA VI w 25fps

Opublikowano
43 minutes ago, ASX said:

Ja tak jak pisałem, przerobiłem wszystkie te sprzęty i dla mnie nie ma między nimi jakiś większych różnic. Kwestia osobistych preferencji co ci bardziej odpowiada i co jest dla ciebie najważniejsze. Ja ostatecznie wybrałem Xboxa ROG Ally X, ze względu na wydajność, dostęp do różnych sklepów, Game Passa i to że sporą część mojej biblioteki z Xboxa mogę ogrywać przenośnie dzięki Play Anywhere.

Ja też rozważam ten sprzęt, ale pamiętajmy, że to dwukrotnie większy wydatek. Do tego nie zastępuje switcha w aspektach exów Nintendo oraz gier ruchowych.

Opublikowano

Dlatego napisałem każdy ma własne preferencje ) Jest mnóstwo osób dla których te aspekty o których ja napisałem w ogóle nie przemówią, bo odstraszy ich, tak jak piszesz, cena albo ważniejsze będą dla nich gry ekskluzywne Nintendo.

Opublikowano
24 minuty temu, Mustang napisał(a):

Do tego nie zastępuje switcha w aspektach exów Nintendo oraz gier ruchowych.

nosacz3 ja kupiłem Wii Remote na ROG Ally i odpalałem gierki z Wii w takiej jakości w 4k, że takie Mario Galaxy 2 wyglądało jak złoto. Działało wszystko wspaniale ale ja nie polubiłem się z kontrolerem Wii /

Opublikowano

Switch 2? Świetna konsola, idealnie mi uzupełnia PS5, pewnie nawet częściej gram teraz na Switchu z uwagi na mobilność. Np. Cyberpunka będę ogrywał na PS5, ale Requiem kupiłem na S2, tylko na chwilę odpaliłem i wyglądało dla mnie ok, to też często kwestia czy ma się porównanie do innych wersji.

No ale ja nie miałem nigdy switcha pierwszego, więc mam przepastne pole gier do nadrobienia.

Opublikowano

Niesamowite że w końcu będzie można zagrać przenośnie w witchera 3.

A ile FPS mówili?

Opublikowano

Tyle ile w gta 6 na najmocniejszej konsoli w historii świata