Opublikowano piątek o 13:201 dzień 4 godziny temu, Pix napisał(a):Nie obchodzi mnie, że "łojezu znowu babo muszę grać". Dla mnie to ma być fajnie zagrana i napisana postać i pod tym względem będę ją oceniał.Popieram.Nie wiem czy widzieliście świetny serial Blue Eye Samurai na Netflixie? Też trochę kręciłem nosem, gdy się okazało, że głównym protagonistą jest BABA (bo wiadomo, Netflix, LGBT, feminizm...), ale scenariusz jest tak dobrze napisany, że jej droga zemsty jest pasjonująca, a odcinek retrospektywny wychodzi na przeciw netfliksowym streotypom. Jestem ciekaw, czy ten serial stanowił jakąkolwiek inspirację dla GOY, ale chyba jednak nie, bo on wyszedł na koniec 2023, więc gra musiała być już w zaawansowanej fazie developmentu.Jakoś ostrzę sobie pazurki na Yotei. Od Tsushimy jakoś się odbiłem, więc nie wiem czy to tylko hype, czy może coś się we mnie zmieniło, że ciągnie mnie do gry w otwartym świecie, za którymi zwykle nie przepadam. Albo to wizja odpoczynku po maratonie z horrorami (Cronos, SHf) tak mnie w niej kusi. Pewnie na premierę będę jeszcze ogrywał SHf, więc spokojnie poczekam na opinie forumka. Edytowane piątek o 13:221 dzień przez Wojtq
Opublikowano piątek o 15:571 dzień 2 godziny temu, Wojtq napisał(a):Popieram.Nie wiem czy widzieliście świetny serial Blue Eye Samurai na Netflixie? Też trochę kręciłem nosem, gdy się okazało, że głównym protagonistą jest BABA (bo wiadomo, Netflix, LGBT, feminizm...), ale scenariusz jest tak dobrze napisany, że jej droga zemsty jest pasjonująca, a odcinek retrospektywny wychodzi na przeciw netfliksowym streotypom. Jestem ciekaw, czy ten serial stanowił jakąkolwiek inspirację dla GOY, ale chyba jednak nie, bo on wyszedł na koniec 2023, więc gra musiała być już w zaawansowanej fazie developmentu.Jakoś ostrzę sobie pazurki na Yotei. Od Tsushimy jakoś się odbiłem, więc nie wiem czy to tylko hype, czy może coś się we mnie zmieniło, że ciągnie mnie do gry w otwartym świecie, za którymi zwykle nie przepadam. Albo to wizja odpoczynku po maratonie z horrorami (Cronos, SHf) tak mnie w niej kusi. Pewnie na premierę będę jeszcze ogrywał SHf, więc spokojnie poczekam na opinie forumka.Baba tu nie jest problemem a to że na materiałach wygląda to jak re-skin Jin-a a wiadomo że gra była robione w gorącym okresie DEI więc można zakładać że temu była podyktowana decyzja zmiany płci. Przecież mogli to genialne ugryźć tworząc postać onna-bugeisha, która by się mściła po zabójstwie jej rodziny w tym męża samuraja. Gra by była bardziej nastawiona na kombinowanie i walkę naginatą a nie pizganiem się na miecze z 50-60kg cięższymi chłopami. Tutaj wygląda to na pójście na łatwiznę, nawet ten znienawidzony Shadows zrobił to ciekawiej bo jak już musieli dać postać czarnoskórego wielkiego chłopa to zrobili z niego ciamajde w zakresie wspinaczki ale silnego chama w zakresie walki gdzie maczugą łamał drobnych Azjatów.
Opublikowano piątek o 19:311 dzień Resetera płonie po zwolnieniu tego zjeba od tweeta:https://www.resetera.com/threads/sucker-punch-developer-apparently-fired-after-celebrating-charlie-kirk%E2%80%98s-death.1295385/
Opublikowano wczoraj o 08:04 1 dzień Wyśmiała, że facet, mąż i ojciec, został zamordowany przez jakiegoś zjeba i ona walczy z faszyzmem. Kurwa, skąd oni biorą te pokemony
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. KotakuGhost Of Yotei Dev Fired Over Charlie Kirk Joke After Pre...Gamergate 2.0 is looking to cancel people in the wake of the assassination
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Kurewsko żal mi Sucker Punch. Uniknęli gówna jak wyciągnięte zostały idiotyzmy wypisywane przez aktorkę grającą głowną rolę. Zrobili najlepsze co mogli: zamknęli mordy i robili gierkę. A teraz, przed samą premierą, znowu zostali w to wciągnięci. Reakcja wzorowa, ponownie, ale szambo wybiło. Ja zrobię to samo co z Ekspedycją i Silksongiem - zagłosuję portfelem i grę kupię chociaż nie planowałem
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Sami debilów zatrudnili. Gra wiadomo. Rozliczy sie za to jaka jest. Studia mi nie zal w ogóle. Patrz wyżej, no i pracownicy wypłaty dostają/dostali.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Tam ogólnie większość to debile bo szef mówił że tylko 10% studia chciałoby zrobić nowego sly'a
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 51 minutes ago, Donatello1991 said:Sami debilów zatrudnili.Gra wiadomo. Rozliczy sie za to jaka jest. Studia mi nie zal w ogóle. Patrz wyżej, no i pracownicy wypłaty dostają/dostali.Nie do końca tak jest. Jak Cię zatrudniają to nie mogą pytać o poglądy polityczne i inne takie. Jasne, w przypadku tej aktorki byli świadomi na pewno kogo zatrudniają. Ale jakiś grafik czy designer?
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 15 godzin temu, Wredny napisał(a):Resetera płonie po zwolnieniu tego zjeba od tweeta:https://www.resetera.com/threads/sucker-punch-developer-apparently-fired-after-celebrating-charlie-kirk%E2%80%98s-death.1295385/Najśmieszniejsze jest to że najpierw NeoGafie pisali, że nie kupią gry bo pracownik Sucker Punch napisał tweeta.A później ResetEra pisała to samo, po zwolnieniu tego deva. Jeb.ać politykę i ludzi, którzy tylko przez taki pryzmat patrzą na świat.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 6 minut temu, Homelander napisał(a):Nie do końca tak jest. Jak Cię zatrudniają to nie mogą pytać o poglądy polityczne i inne takie. Jasne, w przypadku tej aktorki byli świadomi na pewno kogo zatrudniają. Ale jakiś grafik czy designer?Głównie spotykamy się z takimi problemami od osób LGBTXYZ+-/ więc może jak chłop w staniku przyjdzie ponownie na rozmowę kwalifikacyjną to przemyślą to i sprawdzą też jego socjale.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W dniu 12.09.2025 o 11:36, GSPdibbler napisał(a):Z Kiszakiem się zgodzę, ale Dickus ma fajne recenzje.Szczególnie tych gier których nie skończył l
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 45 minut temu, PiotrekP napisał(a):Dobrze kojarzę, że była swego czasu promka na boxa za 270zl?sprawdź na allegro, tam były po ~280
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 16 minut temu, suteq napisał(a):Szczególnie tych gier których nie skończył lSzczególnie gdy narzeka na brak jakiś mechanik w grze, bo pominął tutoriala, :)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. On 9/12/2025 at 9:31 PM, Wredny said:Resetera płonie po zwolnieniu tego zjeba od tweeta:https://www.resetera.com/threads/sucker-punch-developer-apparently-fired-after-celebrating-charlie-kirk%E2%80%98s-death.1295385/A od kiedy prywatne opinie lub zachowanie pracownika są pretekstem do obwiniania pracodawcy? Bezsensowa drama, jeśli seryjny morderca okaże się pracownikiem Maka, to mam już na burgera nie pójść?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wszystkie 5 osób które się przejęły tą sprawa niech sobie kupi AC shadows.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 hours ago, Mustang said:A od kiedy prywatne opinie lub zachowanie pracownika są pretekstem do obwiniania pracodawcy? Bezsensowa drama, jeśli seryjny morderca okaże się pracownikiem Maka, to mam już na burgera nie pójść?To nie o zachowanie pracownika chodzi a o zachowanie pracodawcy wobec tego co pracownik zrobił
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 18 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Dobrze kojarzę, że była swego czasu promka na boxa za 270zl?Z kodem InPost bylo