Opublikowano 13 grudnia 20241 r W końcu zwiastun nowej gry Fumito Uedy! Tym razem multiplatforma wydawana przez Epic Games. Widać i słychać, że to gra Uedy. Ten wiatr <3 Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Wojtq
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Bomba, po tym studiu możemy się spodziewać czegoś na prawdę wartościowego i unikatowego. Epic wydawcą? Sony to debile
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Już od jakiegoś czasu wiadomo było, że Ueda rozstał się z Sony, więc tu nie powinno być zaskoczenia. Dobrze, że w końcu coś ogłosili, ale znając ich to premiera może być strasznie przeciągana. Zagrać będzie warto na pewno, bo każda gra tego studia to jest dość unikatowe doświadczenie.
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Trochę szkoda, że gier tego gościa jeszcze nie wydali poza sprzętem Sony, nie mam jak na ten czas ograć the last Guardian. Chociaż z drugiej strony może to i dobrze że nie wydali? Ostatnio sony oddaje exy, z tego co zauważyłem Edytowane 13 grudnia 20241 r przez lysyolec
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Autor Coś mi się zdaje, że w końcu Ueda pozwoli nam latać. Trailer na to wskazuje z tą latającą głową robota. Od dawna marzyłem o tym, żeby kolejna gra tego twórcy dała nam pojazd do fruwania. Trzymam kciuki, ale jak będzie inaczej to trudno, i tak będzie kozak. Edytowane 13 grudnia 20241 r przez Wojtq
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Fajne ma gość pomysły, ale w większości przerost formy nad treścią. sotc kocham całym serduszkiem, pozostałych dwoch tytułow nie rozumiem fenomenu
Opublikowano 13 grudnia 20241 r Akurat animacje wyglądają bardzo gameplayowo, chyba w tym trailerze są urywki z właściwej gry. Może być bliżej premiery niż mogłoby się wydawać.
Opublikowano 8 stycznia 20251 r Skorzystam z tego tematu i zapytam, bo chodzi o grę Uedy. Trochę wstyd przyznać, ale nie skończyłem żadnej, chociaż i w ICO i w SotC grałem. Obecnie na promocji jest The Last Guardian. Warto to nadrobić?
Opublikowano 8 stycznia 20251 r 9 minut temu, Homelander napisał(a): Skorzystam z tego tematu i zapytam, bo chodzi o grę Uedy. Trochę wstyd przyznać, ale nie skończyłem żadnej, chociaż i w ICO i w SotC grałem. Obecnie na promocji jest The Last Guardian. Warto to nadrobić? Najlepsze jest ICO i przynajmniej nie trzeba walczyć ze sterowaniem, tak jak w dwóch kolejnych grach Uedy (nie wiem, jak wyszedł remake SOTC), a dodatkowo z kamerą (TLG). To wybitne dzieła, ale niedopracowane technicznie, nie wiem, jaką masz tolerancję na frustrację? Edytowane 8 stycznia 20251 r przez zdrowywariat
Opublikowano 9 stycznia 20251 r TLG fantastyczna gra, Trico jest wspaniały No i na PS5 pewnie w końcu jest stabilne 30 fps
Opublikowano 9 stycznia 20251 r Kolosy i ostatni guardian piękne gry ze wzruszającymi końcówkami. Do tego zdarzają się przerażające postacie i sceny, które powodują zgorszenie ale ma to czesto uwarunkowanie w fabule. Magia Uedy zawsze zaskakuje - kocham gościa za nieszablonowe podejście do branży.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Od razu idzie rozpoznać artystę. Można zmieniać nazwę tematuNajlepsze jak u Dżefa zaraz po tej petardzie chińczycy wyskoczyli ze swoim soulsowym gównem z generatora z czym do czego
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Oby to jakoś działało, bo artystycznie robią nomen omen robotę, te futurystyczne kolosy.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Autor 47 minut temu, jimmy napisał(a):Można zmieniać nazwę tematu.Zrobione.Bardzo to wszystko intrygujące i biorę pierwszego dnia, chociaż industrialne klimaty nie podobają mi się tak bardzo jak opuszczone świątynie z poprzednich gry Uedy. Chociaż i tutaj klimat powinien być pierwszorzędny, bo czuć tu większą historię za tymi strukturami.Notka od wydawcy:Colossal structures stretch over endless plains, deserted facilities, and an ever-changing sea. The remnants of some grand design litter the planet's surface.Szczególnie intryguje to zmieniające się morze. Marząc o nowej grze Uedy zawsze miałem na myśli rozgrywkę opartą o latanie w jakimś pojeździe mechanicznym. Cieszę się, że moje marzenia spełnią się w tym tytule, choć w innym settingu niż bym pierwotnie przypuszczał.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Widziałem jedynie ten pierwszy zwiastun gry i mi to w zupełności wystarczy. Nic już do czasu zagrania oglądać i czytać nie będę. Biorę grę w ciemno na premierę, bo mam wielkie zaufanie do tego twórcy. W mojej opinii wszystkie jego gry to unikalne arcydzieła i zjawisko w tej skostniałej branży, pełnej odtwórczych, bezdusznych produktów i iteratywnych sequelów.Wspaniałe jest też to, że w najnowsze dzieło Uedy będzie mogło zagrać tak wiele osób z różnych platform. Szkoda tylko, że jego trzy poprzednie tytuły, jako że są własnością Sony, utkwią prawdopodobnie na dobre na PlayStation. Nie zanosi się też, by Sony miało cokolwiek zrobić z tymi grami. Przydałby się jakiś remaster/przeniesienie oryginalnego ICO i SotC na współczesne platformy. Remake Shadowa od Bluepoint jest akceptowalny, no ale mimo wszystko, co oryginalne dzieło, to oryginalne dzieło i powinna być możliwość dla przyszłych pokoleń i wielbicieli twórczości tego autora zagrania w oba te klasyki. Niestety, Sony nawet nie chce zaoferować prostego update'u odblokowującego fpsy w The Last Guardian, tak więc nie liczę, że cokolwiek w tym temacie zostanie zrobione.Sam gen Atlas ma już swoją stronę w sklepach PlayStation, Microsoft/Xbox oraz na Epic Games. Można już dodawać grę do Wishlisty, choć premiera to pewnie najwcześniej 2028...Oto oficjalny opis:Nie znając powodu, budzisz się na opuszczonej planecie.Widzisz przed sobą rozległy, cichy świat. Olbrzymie struktury rozpościerają się nad bezkresnymi równinami, opuszczonymi budowlami i stale zmieniającym się morzem. Powierzchnia planety jest usiana pozostałościami jakiegoś wielkiego projektu.Gdy zagłębiasz się w ten dziwny świat, kolosalny robot wciąż czeka. Jego niesamowita moc otwiera ścieżki do miejsc, które wcześniej były niedostępne, a teraz zmieniają sposób, w jaki postrzegasz świat.W bezgranicznej przestrzeni czasu szczątki zapomnianych konstrukcji zaczynają się ponownie poruszać…gen ATLAS — przygodowa gra akcji z otwartym światem dla jednego gracza.Najnowsze dzieło Fumito Uedy, twórcy gier ICO, Shadow of the Colossus i The Last Guardian.Piękny jest ten artwork: Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez Hal Emmerich
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Bardzo duża niespodzianka. Cieszę się, że Ueda robi kolejną grę, jestem ciekaw co tym razem wymyśli - jeden kolos ze zwiastuna bardzo przypominał mi kolosa nr 3 z SotC.