Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War Trilogy Remake

Featured Replies

• Odpowiedzi 98
  • Wyświetleń 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oczywiście że będzie TPP. I bardzo dobrze, stara trylogia jest prymitywna obecnie, wiem bo przeszedłem ostatnio wszystkie po kolei.

• To nie chodzi o studio, chodzi o samo Sony ktore jest bardzo restrykcyjne od dłuższego czasu, nie pozwala na wiele scen intymnych lub bardzo brutalnych (tu wyjątek zrobiono tylko dla tlou2) - wiele gi

• Każdy wydawca nazywa sobie jak chce. FF7 Remake to nie remake tylko reinterpretacja, tak samo jak RE2, RE3 Remake i Siren Blood Curse. RE1, RE4, MediEvil, CTR (i pewnie też Dead Rising Deluxe Remaste

Opublikowano
19 minut temu, Pupcio napisał(a):

God of war bez qte xD nawet sobie żartów nie róbcie

Re4 remake też sobie nikt nie wyobrażal bez.

Na pewno będą głupie decyzję i sporo dobrego skasują - w super scenariusz, gdzie wszystko zostaje, zajebista grafa A JESZCZE coś dorzuca w ogóle zajebistego nie wierzę.

Opublikowano
Teraz, XM. napisał(a):

Re4 remake też sobie nikt nie wyobrażal bez.

No i dalej wkurwia, że nie ma.

Opublikowano

No wkurwia.

Opublikowano

Piękne biadolenie, devowie jeszcze kompa nie zdążyli włączyć, ale forumek już wie jakie to będzie (czyli CHUJOWE oczywiście) sonkassie

Opublikowano

Mnie tam nigdy QTE nigdy nie przeszkadzały, nawet trochę za nimi tęsknię.

Opublikowano
W dniu 14.02.2026 o 19:16, Zwyrodnialec napisał(a):

Seks mini gierki przejdą, ale tylko jak kolorowe babki będą zapinać Kratosa straponem

Albo będzie tak:

image.png

I biorąc pod uwagę to, jak bardzo pedalskie były to czasy i realia, wcale nie czułbym się jakoś wyjątkowo zbulwersowany, bo byłby to krok w stronę realizmu D

Opublikowano
W dniu 14.02.2026 o 19:11, Rooofie napisał(a):

Może niepopularna opinia a może ja jakiś jebniety, ale bym wolał żeby ten remake był w stylu GOW 2018 i Ragnarok zamiast starego slashera sadkek

Może jeszcze kamera zza pleców? Nah,nah,nah.

Opublikowano
7 godzin temu, aph napisał(a):

Może jeszcze kamera zza pleców? Nah,nah,nah.

No ale na tym polega remake, zmienia troche zasady gry. Jeśli ma być tylko upgrade graficzny to powinni to nazwać remaster.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rooofie napisał(a):

No ale na tym polega remake, zmienia troche zasady gry. Jeśli ma być tylko upgrade graficzny to powinni to nazwać remaster.

powinni ale to nazewnictwo w Sony jest dziwaczne

Opublikowano

Każdy wydawca nazywa sobie jak chce. FF7 Remake to nie remake tylko reinterpretacja, tak samo jak RE2, RE3 Remake i Siren Blood Curse. RE1, RE4, MediEvil, CTR (i pewnie też Dead Rising Deluxe Remaster) to są remake'i gdzie przerzucenie na nowy silnik zmieniło nie tylko oprawę ale też dopakowało/zmieniło grę ale nadal podstawy rozgrywki są te same. Shadow of the Colossus, TLOU Part1, Spyro/Crash Trilogy to remake'i graficzne gdzie rozgrywka nie została znacząco zmieniona. Gry gdzie nadal jest ten sam silnik to remastery nawet jeśli dokonano przy okazji zmian w rozgrywce jak w Uncharted Trilogy.

Więc jeśli to będzie tylko przerzucenie na nowy silnik z grafiką zrobioną od zera to nadal będzie remake a nie remaster.

Opublikowano

Ciekawe co oni wymodzą. Zostanie kamera na szynach, czy nie? Zmienią system walki, czy zostawią stary?

Fajna ciekawostka, ale podjarki brak totalny.

Początek serii - genialny jak na możliwości PS2.

Dwójeczka - Cliffhanger generacji! A może i po wsze czasy gejmingu.

Zwieńczenie - przeskok na next-gen, istny majstersztyk, kopara opadła, w moich oczach nie przebiją tego nigdy.

Do tego po drodze świetne spin-offy na PSP. Dla mnie temat jest zamknięty, jedyne co mogliby jeszcze zrobić to kontynuacja albo jakiś spin off sagi greckiej.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Jedyne co właśnie przebije to wrzucenie tego co było na inny silnik graficzny, jak pójdą w tpp to pozdro 600 lapka

Opublikowano

Nie ma raczej opcji, że pójdą w full TPP. Remake będzie po prostu upgradem graficznym ale mechanika walki będzie na pewno bliższa klasycznym GOWom.

Za to nowy GOW oby w stylu TPP.

Opublikowano

Te gry są dalej wspaniałe mimo majaków jednostek pokroju rtooja więc im mniej będzie zmian tym lepiej i może nie będą tego robić przez 10 lat dzięki temu bo mimo wszystko to nie były jakieś mega długie gry

Opublikowano

Remake z postarankiem na poziomie RE1R czy MediEvil Remake był by w zupełności wystarczający. Trzon rozgrywki ten sam ale oszlifowany i w nowej oprawie graficznej. Wymyślanie koła na nowo a tym bardziej przerzucanie wszystkiego w rozgrywkę z GoW 2018 są kompletnie niepotrzebne.

Opublikowano

Ogrywałem kolejne czesci jak wychodziły bo lubię Kratosa i mitoligię grecką, ale nigdy nie miałem ochoty na ponowne przejścia bo mechanika nie była dla mnie wystarczajaco ciekawa. Mogliby podkręcić gore i seksy bardziej to bym nawet przeszedł znowu, ale jakoś tego nie widzę w dzisiejszych czasach.

Opublikowano

Dwójeczka zawsze będzie mi się kojarzyła z mostem.

Mostem przez który trzeba było kupować pirata legalnie u Mirka a nie nagrać na zwykłego CD w domu.

Opublikowano

Mimo całej miłości do oryginału i trójeczki, to jednak dwójkę zawsze uważałem za najlepszą. Wojna na otwarcie, przegrana walka z Zeusem, zmartwychwstanie i potem epicka podróż, żeby cofnąć się w czasie i zmienić przeszłość. No i ten cliffhanger na koniec. Ciareczki banderas

Opublikowano

Akurat ten cliffhanger to chyba największe gówno w historii gier xD czaicie teraz tak zakończyć gre i czekać 8 lat na sequel? dynia

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Akurat ten cliffhanger to chyba największe gówno w historii gier xD czaicie teraz tak zakończyć gre i czekać 8 lat na sequel? dynia

Ktoś chyba w Half Life 2 nigdy nie grał

Opublikowano

Grał, ale już w czasie gdy wiadomo że nigdy nie wyjdzie zakończenie więc wywalone jaja

Opublikowano

Wspinaczka na Olimp i walka z hydra z widokiem zza plecow? Jakos nie widze tego.

Chce jeszcze raz przezyc te wspinaczke na Olimp, tym razem w kompletnie nowej grafice. Do dzis trojka pod wzgledem graficznym robi wrazenie. Zgadzam sie, ze lekki remake w stylu RE1 bez wiekszych zmian w rozgrywce bedzie w sam raz.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Horizon 2 to ponoc sie kończy tak ze bez trójki nie ma za wiele sensu granie w niego? W sensie zbudowali grunt pod trojke a sama dwójka niezbyt jakas sensowna zamknięta historię opowiada? Tak słyszałem, bo sam nie skończyłem.

Edytowane przez Kangus