Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 7 godzin temu, tlas napisał(a):AAA slop.Obejrzałem dzisiaj jeszcze raz na spokojnie i w sumie tak. Obowiązkowe TPP z kamerką ustawioną zbyt blisko postaci, przerywanie gameplayu co dwie minuty filmikami, trochę lepsza ale dalej drewniana walka jak w ostatnich dwóch GoWach, dialogi pisane chyba przez scenarzystę Małych Agentów. Możliwe, że się zagra, ale pewnie będę się czuł w ten sposób
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Po reakcjach na forumku spodziewałem się jakiejś klapy, ale biorąc pod uwagę jak Sony zrobiło ostatnie dwa GoWy to to wygląda zajebiście Tak, kostka dziwna, gadanie i marudzenie pod nosem czy filmoakcja press R2 to pay respects, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Oglądalem te 20 minut i kurwa wkręciłem się, chętnie bym zobaczył co dalej tam się dzieje. Walka wygląda mega dobrze.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Odpadam, uwielbiam te klasyczne odsłony z PS2 i PSP, trójka też bardzo ok ale ta seria już nie jest dla mnie. To samo mam z Halo, 5 jeszcze zagrałem tak Infinite nawet nie odpaliłem. No nic taka kolej rzeczy.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Szczerze gra wygląda o wiele wiele lig lepiej niż Rosomak, tam to widać właśnie odtwórczość niczym w grach From Software, ale ciężko mieć pretensje do Insomniaca, bo robią dużo tych AAA w tempie generacji z PS3, a i tak każdy ogrywa, bo są niezłe.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):tam to widać właśnie odtwórczość niczym w grach From SoftwareCo masz na myśli? Nie wiem, gdzie tu odtwórczość.Między Dark Souls, Bloodborne, Sekiro: Shadows Die Twice, Elden Ring a Armored Core VI: Fires of Rubicon występują spore różnice w settingu, systemie walki, budowie świata i mechanikach. Mają ze sobą mniej wspólnego niż wiele corocznych serii AAA.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Teraz, Kuba0101 napisał(a):Co masz na myśli? Nie wiem, gdzie tu odtwórczość.Między Dark Souls, Bloodborne, Sekiro: Shadows Die Twice, Elden Ring a Armored Core VI: Fires of Rubicon występują spore różnice w settingu, systemie walki, budowie świata i mechanikach. Mają ze sobą mniej wspólnego niż wiele corocznych serii AAA.Coo, w Eldenie są assety i movesety ze wszystkich Soulsów, a nawet Sekiro. Popatrz bliżej i zobacz jeszcze tą grę na Switcha.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Przecież Elden Ring to po prostu Soulsy w otwartym świecie, a Sekiro to Soulsy z jedną bronią i znerfionymi elementami RPG Goście od lat operują na tym samym schemacie, zmienia się jedynie setting.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 24 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Odpadam, uwielbiam te klasyczne odsłony z PS2 i PSP, trójka też bardzo ok ale ta seria już nie jest dla mnie.To samo mam z Halo, 5 jeszcze zagrałem tak Infinite nawet nie odpaliłem.No nic taka kolej rzeczy.U mnie to samo niestety, nie ma co za bardzo płakać tak to działa a dla starych ludzi robią rimejki więc każdy będzie zadowolony
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Idąc tym tokiem myślenia, każdy shooter to po prostu Doom ze zmienionymi skinami. Diabeł tkwi w szczegółach. Sekiro ma zupełnie inną dynamikę, tam nie ma turlania się i zarządzania staminą, gra opiera się na rytmicznym parowaniu i przełamywaniu postury. Natomiast Armored Core VI to przecież mechy i dynamiczna walka w powietrzu, co ma się nijak do Soulsów. Bardzo tutaj spłycacie.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Curva dziadki, w Sekiro, czy AC6 gra się zupełnie inaczej niż w soulsy.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 42 minuty temu, GearsUp napisał(a):„No cóż, może uda jej się wkroczyć do innych panteonów”. No to zobaczymy mitologię chińską, egipską, cokolwiek, prawda? Wygląda to tak, jakby Corey lub ktoś inny chciał napisać opowieść fantasy. I nie mówię, że to nie będzie osadzone w jakiejś prawdziwej mitologii. Może już jest. Po prostu o tym nie wiem. Ale straciliście krwawe sceny i przemoc, które tworzyły pierwszą grę. Straciliście postać. Straciliście go już po 2018 roku, bo tak bardzo się zmienił. To już nie był Kratos. Teraz straciliście rozpoznawalną mitologię."Bomby prawdy.gość zrobił dwie gry w życiu i do końca życia teraz na tym będzie jechał
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gra o którą nikt nie prosił. Po pokazie to nie mam ochoty w to zagrać nawet jakby dali day 1 w ps plus.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Może jestem dziwny, ale podoba mi się to. Tylko mogli tego nie nazywać God Of War, ale coś czuje, że Kratos będzie się tam przewijał i fajnie rozwiną wątki z God Of War z 2018 i Ragnarok. Graficznie to wygląda bardzo dobrze, jakby już miało wychodzić na PS6, trochę to z drugiej strony martwi, bo premiera może być dopiero w 2028. Podoba mi się, że chcą łączyć różne mitologie, że jest to świat dla pośmiertnych bóstw, to daje spore pole do popisu. Żelek nie jest taki zły, każdy będzie krzyczał że woke jak przy Ghots of Yotei, a i tak zagra. Na pewno nie Day 1, ale nie wiadomo co pokażą dalej. Być może to będzie jakiś wstępniak do następnych przygód Kratosa albo jego synalka, bo Laufey to na pewno jest na jedną gierkę, wątpię aby dalej jej drugą. Nie ma jaranka, ale nie będę hejtował. Technicznie i fabularnie myślę, że gierka odda i będziemy mieli kolejną dobrą historię do ogrania.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Totalnie zero hajpu. Później krawaciarze z Sony się dziwia czemu im gry first party się coraz gorzej sprzedają. W tym Sony to jest zapowiedziana jakaś gra gdzie bohaterem będzie biały chłop ?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Teraz, Ma_niek napisał(a):Totalnie zero hajpu. Później krawaciarze z Sony się dziwia czemu im gry first party się coraz gorzej sprzedają. W tym Sony to jest zapowiedziana jakaś gra gdzie bohaterem będzie biały chłop ?Chyba ktoś początku Statebof play nie oglądał
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. No nie wiem, chyba wychodzi jakaś taka gierka, jak ona się nazywała?? Chyba jakiś wilkołak czy jeżozwierz? A nie, Rosomak
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Zamysł z zaświatami i tym wielkim budynkiem-sześcianem wydaje się ciekawy, choć zbyt to kolorowe i dziecinne (potworek rodem z Disneya, gadający miecz, i sześcian z flubbera). Pewnie będzie się ładnie wiązać z resztą nordyckich GoWów, ale gdyby ta gra nie nazywała się God of War, to byłoby to kolejne fantasy wyglądające jak kolejne fantasy. A BABA jako główna bohaterka to akurat niewielki problem, bo wiele gier z ostatnich lat pokazało, że takie tytuły potrafią się świetnie sprzedać. I nie oszukujmy się, ta gra też się sprzeda, a kolejne zwiastuny będą budować hajp i grać na nostalgii. Tylko czekać aż pojawi się Zeus i reszta olimpijskiej bandy.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 22 minuty temu, Ma_niek napisał(a):Totalnie zero hajpu. Później krawaciarze z Sony się dziwia czemu im gry first party się coraz gorzej sprzedają. W tym Sony to jest zapowiedziana jakaś gra gdzie bohaterem będzie biały chłop ?Po porannym obejrzeniu na spokojnie - pierwsza połowa pokazu gry bardzo fajna. Ale jak pokazuje się ta kurwa kostka i ten marvelowy dialog, to czar nieco pryska. Ale jestem ciekaw co wymyślą za lokacje w tej krainie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W GoW 2018 i Ragnaroku najciekawsze walki pod względem rozgrywki to były te dodatkowe, jak tu będzie podobnie to przeboleję te dialogi i scenki napisane dla fanów Disneya. Tylko niech ogarną się z długością gry, Ragnarok powinien byś krótszy o 10 godzin.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 13 minut temu, Figaro napisał(a):W sony nie robią już gier z chłopami, dlatego ich dwie duże tegoroczne gry to Saros i Wolverine, gdzie głównymi bohaterami są kobiety. A nie, poczekaj...
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 52 minuty temu, TuPaz napisał(a):Graficznie to wygląda bardzo dobrze, jakby już miało wychodzić na PS6Chyba muszę obejrzeć drugi raz ten pokaz, bo nic z wczoraj nawet w najmniejszym stopniu nie zagroziło temu co mamy na PS5.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jezeli tak beda wygladac gry na PS6 to powodzenia w przekonywaniu ludzi do nowej generacji. Musiliby natychmiastowo uciac wsparcie dla PS5.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Gra podobno jest o wiele bliżej premiery. Za pewne druga połowa 2027.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Stawiam nawet na pierwszą połowę. Sony prawie zawsze ma jakiś duży hit na wiosnę