Opublikowano 27 września 20195 l W dniu 26.09.2019 o 18:37, Rozi napisał: Ale dzisiaj kutasy z nieba leciały, jak jadłem deep dish pizzę (dziś premierowo, day one) w katowickim Różowym Kaloryferze (knajpka Daniela Wanke). No jakie to było dobre, tłuściutkie, sycące, ten ser, ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy" sztos, myslalem, ze tylko w big adriano daja deep disha.
Opublikowano 27 września 20195 l W sumie na pewno przyjemniej się to konsumuje, niż burgera którym się cały u(pipi)iesz
Opublikowano 27 września 20195 l Opier.dalalby to łyżką jak dziki, tylko wyobrażam sobie te poparzenia pierwszego stopnia na podniebieniu
Opublikowano 28 września 20195 l Cos mi nie gra. Zawsze wydawalo mi sie, ze deep dish to wysoka pizza (na modle tej z czikako), z ktorej mozesz wykroic kawalek i sie on nie rozpada. Tutaj wyglada to jak zupa z rozpuszczonego sera w misce z ciasta pizzowego. Ale moze ta z czikago tez "sie leje" a mnie sie tylko wydaje inaczej.
Opublikowano 28 września 20195 l @_Red_ poparzenia to nieodłączny element jedzenia dobrej pizzuni @Mejm ile ludzi i miast tyle przepisów ale klasyka z Czikago ma tonę sera i na to wiadro sosu. Nie ma prawa się to nie wylać. Jak możesz kroić nożem i nic się nie rozpada to jakiś fejk
Opublikowano 13 listopada 20195 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić. Były ostatnio trzy rodzaje. Jedna córka dobierała składniki do tej Druga komponowana przez starszą A to moja, czyli śmietnik - to co zostało i co miałem w lodówce
Opublikowano 26 grudnia 20195 l nie mogę z typa, ale kompromitacja wiem, ze stare ale czasem sobie zapuszcze dla smiechu
Opublikowano 9 lutego 20205 l Świętujecie Dzień Pizzy? Ja świętuję, moją ulubioną pizzą w stylu Detroit:
Opublikowano 9 lutego 20205 l W sumie wczoraj jadłem u Włocha ale nie pomyślałem żebyż zdjęcie zrobić.
Opublikowano 9 lutego 20205 l 2 minuty temu, Ukukuki napisał: W sumie wczoraj jadłem u Włocha ale nie pomyślałem żebyż zdjęcie zrobić. normalny człowiek, nie żaden odmieniec
Opublikowano 9 lutego 20205 l Jadłem dziś dobra i tania pizzę: niby 31 cm, ser, salami, fasola, kukurydza, peperoni i to kosztowało 18 zł. Plus 2x sok po 5 zł i wyszły niecałe 3 dyszki za obiad dla dwóch osób. Lokalu nie podobam bo wiocha, której nikt nie zna, ale fajny klimat - prawdziwy młyn z wiatrakiem ludzi było sporo, wysokooceniane w google, tylko dziwi ta cena, np mała margarita 10 zł
Opublikowano 10 lutego 20205 l Z takiej Maryśki pan pizza właściciel ma z 5 zikos na czysto i tak. Oferując smak w tej cenie musi mieć dużo pieniążków zarobionych. Marzy mi się mała gastronomia z domowym żarciem w dobrej cenie.
Opublikowano 10 lutego 20205 l 19 godzin temu, grzybiarz napisał: Jadłem dziś dobra i tania pizzę: niby 31 cm, ser, salami, fasola, kukurydza, peperoni i to kosztowało 18 zł. Plus 2x sok po 5 zł i wyszły niecałe 3 dyszki za obiad dla dwóch osób. Lokalu nie podobam bo wiocha, której nikt nie zna, ale fajny klimat - prawdziwy młyn z wiatrakiem ludzi było sporo, wysokooceniane w google, tylko dziwi ta cena, np mała margarita 10 zł Wiocha, klimat, młyn z wiatrakiem - brzmi jak Jerzmanowice, tylko ta pizza mi nie gra
Opublikowano 10 lutego 20205 l 2 godziny temu, Blaise napisał: Wiocha, klimat, młyn z wiatrakiem https://www.zajazdwemlynie.pl/ woj. lubuskie.
Opublikowano 11 lutego 20205 l W dniu 9.02.2020 o 18:24, Rozi napisał: Świętujecie Dzień Pizzy? Ja świętuję, moją ulubioną pizzą w stylu Detroit: Zrobiłem domową na cienkim z anchovies, cebulą, kaparami i mozarellą. Sztos, bo składniki (prócz cebuli ) prosto z Włoch.
Opublikowano 9 maja 20204 l Oczywiście ranty musiałem wyolbrzymić Na następny raz mniej mozarelli. Trochę było przebojów z formowaniem ciasta, okrągła blacha jednak sporo ułatwiła sprawę. Spoiler
Opublikowano 10 maja 20204 l Pierwsza własnoręcznie zrobiona. Druga wyszła gorzej bo dodałem za dużo składników które się zaczęły gotować a nie piec :d
Opublikowano 11 maja 20204 l Dokładnie. I najlepsze że taka też jest smaczna @Tynio nie śpij! Wrzucaj foty, poniekąd mnie zainspirowales. Ja zdążyłem zrobić już druga, ale nie będę spamowal. Jak nazbieram fot to wrzucę kilka zbiorczo. @Mejmjuż oglądałem w sklepie różne koszyki które pasowalyby do wyrastania chleba, ale powstrzymuje się żeby nie było więcej sprzętu niż talentu