Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 230 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano
W dniu 26.09.2019 o 18:37, Rozi napisał:

Ale dzisiaj kutasy z nieba leciały, jak jadłem deep dish pizzę (dziś premierowo, day one) w katowickim Różowym Kaloryferze (knajpka Daniela Wanke). No jakie to było dobre, tłuściutkie, sycące, ten ser, ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy"

R0jJTnz.jpg

YDRN7OX.jpg

I4osPQN.jpg

sztos, myslalem, ze tylko w big adriano daja deep disha.

Opublikowano

W sumie na pewno przyjemniej się to konsumuje, niż burgera którym się cały u(pipi)iesz

Opublikowano

Opier.dalalby to łyżką jak dziki, tylko wyobrażam sobie te poparzenia pierwszego stopnia na podniebieniu :/

Opublikowano

Cos mi nie gra. Zawsze wydawalo mi sie, ze deep dish to wysoka pizza (na modle tej z czikako), z ktorej mozesz wykroic kawalek i sie on nie rozpada. Tutaj wyglada to jak zupa z rozpuszczonego sera w misce z ciasta pizzowego. Ale moze ta z czikago tez "sie leje" a mnie sie tylko wydaje inaczej.

Opublikowano

@_Red_ poparzenia to nieodłączny element jedzenia dobrej pizzuni

@Mejm ile ludzi i miast tyle przepisów ale klasyka z Czikago ma tonę sera i na to wiadro sosu. Nie ma prawa się to nie wylać. Jak możesz kroić nożem i nic się nie rozpada to jakiś fejk 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.

Były ostatnio trzy rodzaje.

THp8P7c.jpg

Jedna córka dobierała składniki do tej 

fl08TMM.jpg

K0eqN5l.jpg

Druga komponowana przez starszą 

btFeVfe.jpg

RwNud7B.jpg

A to moja, czyli śmietnik - to co zostało i co miałem w lodówce

v2YK6zx.jpg

BjedbC2.jpg

LPSrAYb.jpg

7Np3qlt.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie mogę z typa, ale kompromitacja

wiem, ze stare ale czasem sobie zapuszcze dla smiechu :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świętujecie Dzień Pizzy? Ja świętuję, moją ulubioną pizzą w stylu Detroit:

0UiIibJ.jpg

mAA2wSj.jpg

28gO6BE.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Ukukuki napisał:

W sumie wczoraj jadłem u Włocha ale nie pomyślałem żebyż zdjęcie zrobić. 

normalny człowiek, nie żaden odmieniec

Opublikowano

Jadłem dziś dobra i tania pizzę: niby 31 cm, ser, salami, fasola, kukurydza, peperoni i to kosztowało 18 zł. Plus 2x sok po 5 zł i wyszły niecałe 3 dyszki za obiad dla dwóch osób. Lokalu nie podobam bo wiocha, której nikt nie zna, ale fajny klimat - prawdziwy młyn z wiatrakiem :) ludzi było sporo, wysokooceniane w google, tylko dziwi ta cena, np mała margarita 10 zł :)

Opublikowano

Z takiej Maryśki pan pizza właściciel ma z 5 zikos na czysto i tak. Oferując smak w tej cenie musi mieć dużo pieniążków zarobionych. Marzy mi się mała gastronomia z domowym żarciem w dobrej cenie. 

Opublikowano
19 godzin temu, grzybiarz napisał:

Jadłem dziś dobra i tania pizzę: niby 31 cm, ser, salami, fasola, kukurydza, peperoni i to kosztowało 18 zł. Plus 2x sok po 5 zł i wyszły niecałe 3 dyszki za obiad dla dwóch osób. Lokalu nie podobam bo wiocha, której nikt nie zna, ale fajny klimat - prawdziwy młyn z wiatrakiem :) ludzi było sporo, wysokooceniane w google, tylko dziwi ta cena, np mała margarita 10 zł :)

Wiocha, klimat, młyn z wiatrakiem - brzmi jak Jerzmanowice, tylko ta pizza mi nie gra :whyyy:

Opublikowano
W dniu 9.02.2020 o 18:24, Rozi napisał:

Świętujecie Dzień Pizzy? Ja świętuję, moją ulubioną pizzą w stylu Detroit:

0UiIibJ.jpg

mAA2wSj.jpg

28gO6BE.jpg

Zrobiłem domową na cienkim z anchovies, cebulą, kaparami i mozarellą. Sztos, bo składniki (prócz cebuli ;)) prosto z Włoch. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oczywiście ranty musiałem wyolbrzymić :D Na następny raz mniej mozarelli.

Trochę było przebojów z formowaniem ciasta, okrągła blacha jednak sporo ułatwiła sprawę.

Spoiler

37050ci7baoe.jpg

Opublikowano

Taka w stylu pizza hut na grubym ale wyglada bardzo spoko.

Opublikowano

Ocena w dół za brak ananasa.

Opublikowano

Czyli druga byla polska.

Opublikowano

Dokładnie. I najlepsze że taka też jest smaczna ^^

@Tynio nie śpij! Wrzucaj foty, poniekąd mnie zainspirowales.:D

Ja zdążyłem zrobić już druga, ale nie będę spamowal. Jak nazbieram fot to wrzucę kilka zbiorczo.

@Mejmjuż oglądałem w sklepie różne koszyki które pasowalyby do wyrastania chleba, ale powstrzymuje się żeby nie było więcej sprzętu niż talentu