Sebas 1 559 Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Trzeba będzie przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 6 godzin temu, krupek napisał: No u nas raczej nie ma problemu z dostępnością wołowiny przy takiej nadprodukcji. Zresztą, w każdym większym mieście jest kilka steakowni, w której podają wołowinę różnych klas. Średnie spożycie wieprzowiny na mieszkańca w UE - 38 kg, w Polsce - 51 kg. Średnie spożycie wołowiny na mieszkańca w UE - 16 kg, w Polsce - 5 kg. Jesteśmy dużym producentem wołowiny ale wszystko prawie idzie na eksport. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Wołowina dla przeciętnego Polaka jest za droga. U nas nawet nie ma kultury jedzenia wołowiny, jedynie burgery nadganiają pewnie te kilogramy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Akurat dzisiaj prawilnie przyrządziłem sobie polędwicę wołową na żeliwnej patelni z pieczonymi ziemniakami. Niebo w gębie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 31 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Kamyki arachaidowe. Tym razem nie z jutrzenki(?) a od mister choca a lidla bo duza paczka za 5zl. Zlo w ch.uj ale oje.balem w jeden dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rudiok 3 334 Opublikowano 31 Lipca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Eurotrip ciąg dalszy: - Burek z mięsem czyli śniadanie, które wystarczy na pół dnia - Talerz mięs dla 2 osób w świetnej, ukrytej poza głównym szlakiem restauracji w okolicy Rijeki (Barbacoa), ten posmak bałkańskiego grilla jest nie do podrobienia. Dodatki klasyczne czyli kajmak, ajvar, sałata szopska i z pomidorów, lepinje. Z napojami za taki sztos zapłaciłem 46 EUR - Gulasze u Madziarów. Klasyczny wołowy z haluszkami i z dzika z czymś co u nich nazywają gnocchi, a to są gotowane ziemniaki przetarte na puree, z tego formowanie kulki i smażone na smalcu ze słoniną. Cholesterol podnosi się od samego patrzenia 5 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 o chuj jakie to dobre prosto z lodowki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 W dniu 17.02.2023 o 17:25, Rudiok napisał: Smash burgery w poznańskim Fat Bobie. Na zdjęciach ich wersja drwala z serem, bekonem i dodatkowo jajko. Zostałem pokonany przez tego potwora, ale trzeba przyznać, że Fat to absolutna topka burgerów w Polsce. Ten smak i doznania są warte odwiedzin. Będę miał okazję w najbliższych dniach tam zawitać. Jajec w burgerze nie lubię, ale coś tam jeszcze kojarzysz jako must have do opierdzielenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Godzinę temu, _Red_ napisał: Będę miał okazję w najbliższych dniach tam zawitać. Jajec w burgerze nie lubię, ale coś tam jeszcze kojarzysz jako must have do opierdzielenia? Ale że w samym Facie? Dużo mają zawsze sezonowych propozycji. Zawsze można iść w klasykę czyli burgera z żebrem A zaraz za rogiem jest sztosowe UP In Smoke z mięsem w roli głównej a kawałek dalej OVO Pracownia z genialną kawą i deser ami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Tak miałem na myśli, że chce Fata odwiedzić przy okazji pobytu w Posen i myślę co tam najbardziej sztosowego jest do wyboru. Na tej samej ulicy zwyczajowo zaliczam też bufet Zindo Sushi i japońszczyzne plywającą łódeczkami prosto do pyska, ale muszę to rozłożyć na dwa dni, bo nie przejem tyle w jedno wyjście xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Szarpany karczek wołowy z podwójnym cheddarem, jajkiem sadzonym, czerwoną cebulą, mikro liśćmi, piklami i majonezem jalapeno, to jest to. A u żony szarpana świnka z sosem koperkowym, kurkami smażonymi na maśle, rukolą i bekonem. Bułkęs? Top. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Właśnie żram,jakoś godzinka roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Na środku leży trzonowiec? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 15 godzin temu, Crazy Horse napisał: Na środku leży trzonowiec? Gluptasie to mozarella w pół roztopiona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 del. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Schabowego z kością u Pani Magdy Gesler. Smaczny jak to dobrze zrobiony schabowy, porcja też słuszna. 59 zł + serwis 10%. Pani Magda tak się odpierdala do czystości, a w kiblu kratka wentylacyjna tak zajebana kurzem, że już szczelin widać nie było 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 ,,Rose drink". Good vibes... ziomeczki! Taki tam... domowy napój. Może być wódka lub woda mineralna + bardzo gęsty smoothie. Próbowałem z wódką i mineralką, z alko wyszło nie aż tak jak oczekiwałem, z wodą natomiast wyszła ,,różyczka" idealna. Do takiego drineczka nadają się bardzo dobrze smoothie z Lidla albo z Żabki, w takim kolorze jak widać na zdjęciach. Bang, bang! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: 59 zł + serwis 10% To sam ten obiad czy jeszcze piwo obok? Kurde trochę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 To obok dobrego schabowego nie leżało, a podobno u tej bladzi zawsze jak u mamy Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Serwis aka napiwek który dałeś sam czy doliczone na chama przy paragonie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Godzinę temu, D.B. Cooper napisał: Pani Magda tak się odpierdala do czystości, a w kiblu kratka wentylacyjna tak zajebana kurzem, że już szczelin widać nie było o__O Ona się "dopierdala". "Odpierdolić" to się może np. głupek i świniak ode mnie ale już łażą psiaki. xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 2 godziny temu, D.B. Cooper napisał: Schabowego z kością u Pani Magdy Gesler. Smaczny jak to dobrze zrobiony schabowy, porcja też słuszna. 59 zł + serwis 10%. Pani Magda tak się odpierdala do czystości, a w kiblu kratka wentylacyjna tak zajebana kurzem, że już szczelin widać nie było A w której jej knajpie byłeś? Jak byłem w jej knajpie w Bukowinie (już chyba nie jest jej) to byłem pod wrażeniem wszystkiego, knajpa pod każdym względem top. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Mizeria tam na slodko czy na slono? Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: To sam ten obiad czy jeszcze piwo obok? Kurde trochę drogo. Cena bez piwka 21 minut temu, krupek napisał: A w której jej knajpie byłeś? Jak byłem w jej knajpie w Bukowinie (już chyba nie jest jej) to byłem pod wrażeniem wszystkiego, knajpa pod każdym względem top. To akurat "Polka" w Warszawie na starym mieście. W Bukowinie też byłem i mam podobne odczucia. 20 minut temu, Mejm napisał: Mizeria tam na slodko czy na slono? Na słodko nie, ale słona jakoś też nie była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Nieźle sobie policzyli za żarcie jak z baru mlecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.