Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 448,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
6 godzin temu, krupek napisał:

No u nas raczej nie ma problemu z dostępnością wołowiny przy takiej nadprodukcji. Zresztą, w każdym większym mieście jest kilka steakowni, w której podają wołowinę różnych klas. 

Średnie spożycie wieprzowiny na mieszkańca w UE - 38 kg, w Polsce - 51 kg. 

Średnie spożycie wołowiny na mieszkańca w UE - 16 kg, w Polsce - 5 kg. 

Jesteśmy dużym producentem wołowiny ale wszystko prawie idzie na eksport. 

Opublikowano

Wołowina dla przeciętnego Polaka jest za droga. U nas nawet nie ma kultury jedzenia wołowiny, jedynie burgery nadganiają pewnie te kilogramy. 

Opublikowano

Akurat dzisiaj prawilnie przyrządziłem sobie polędwicę wołową na żeliwnej patelni z pieczonymi ziemniakami. Niebo w gębie :banderas:

Opublikowano

Kamyki arachaidowe. Tym razem nie z jutrzenki(?) a od mister choca a lidla bo duza paczka za 5zl. Zlo w ch.uj ale oje.balem w jeden dzien.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Eurotrip ciąg dalszy:

- Burek z mięsem czyli śniadanie, które wystarczy na pół dnia :)

20230731_132043.jpg.2432402e4ccb9b1189933bf004f94cc2.jpg

- Talerz mięs dla 2 osób w świetnej, ukrytej poza głównym szlakiem restauracji w okolicy Rijeki (Barbacoa), ten posmak bałkańskiego grilla jest nie do podrobienia. Dodatki klasyczne czyli kajmak, ajvar, sałata szopska i z pomidorów, lepinje. Z napojami za taki sztos zapłaciłem 46 EUR 

20230731_131754.thumb.jpg.cc578d6ce55aabb811dc5fb3c99f2cde.jpg

20230731_131904.jpg.981b71f0308a3d0d3bfaf081db105e1f.jpg

- Gulasze u Madziarów. Klasyczny wołowy z haluszkami i z dzika z czymś co u nich nazywają gnocchi, a to są gotowane ziemniaki przetarte na puree, z tego formowanie kulki i smażone na smalcu ze słoniną. Cholesterol podnosi się od samego patrzenia :)

20230731_131733.thumb.jpg.dff3a497037a15c1dcb2695a4efd7e80.jpg

20230731_131715.thumb.jpg.eb577decd03d6617a37837bee3f7f316.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.02.2023 o 17:25, Rudiok napisał:

Smash burgery w poznańskim Fat Bobie. Na zdjęciach ich wersja drwala z serem, bekonem i dodatkowo jajko. Zostałem pokonany przez tego potwora, ale trzeba przyznać, że Fat to absolutna topka burgerów w Polsce. Ten smak i doznania są warte odwiedzin. 

20230217-171444.jpg

20230217-171512.jpg

Będę miał okazję w najbliższych dniach tam zawitać. Jajec w burgerze nie lubię, ale coś tam jeszcze kojarzysz jako must have do opierdzielenia? :ohboy:

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

Będę miał okazję w najbliższych dniach tam zawitać. Jajec w burgerze nie lubię, ale coś tam jeszcze kojarzysz jako must have do opierdzielenia? :ohboy:

Ale że w samym Facie? Dużo mają zawsze sezonowych propozycji. Zawsze można iść w klasykę czyli burgera z żebrem :)

A zaraz za rogiem jest sztosowe UP In Smoke z mięsem w roli głównej a kawałek dalej OVO Pracownia z genialną kawą i deser ami. 

Opublikowano

Tak miałem na myśli, że chce Fata odwiedzić przy okazji pobytu w Posen i myślę co tam najbardziej sztosowego jest do wyboru. Na tej samej ulicy zwyczajowo zaliczam też bufet Zindo Sushi i japońszczyzne plywającą łódeczkami prosto do pyska, ale muszę to rozłożyć na dwa dni, bo nie przejem tyle w jedno wyjście xd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szarpany karczek wołowy z podwójnym cheddarem, jajkiem sadzonym, czerwoną cebulą, mikro liśćmi, piklami i majonezem jalapeno, to jest to. A u żony szarpana świnka z sosem koperkowym, kurkami smażonymi na maśle, rukolą i bekonem. Bułkęs? Top.

IMG_20230825_163255.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na środku leży trzonowiec?

Opublikowano
15 godzin temu, Crazy Horse napisał:

Na środku leży trzonowiec?

Gluptasie to mozarella w pół roztopiona :czezky:

Opublikowano

Schabowego z kością u Pani Magdy Gesler. Smaczny jak to dobrze zrobiony schabowy, porcja też słuszna. 59 zł + serwis 10%. 

20230910_141758.thumb.jpg.41a225d130fd38ee7cb5c4fc1c3f5d41.jpg

Pani Magda tak się odpierdala do czystości, a w kiblu kratka wentylacyjna tak zajebana kurzem, że już szczelin widać nie było:)

Opublikowano

,,Rose drink". Good vibes... ziomeczki! Taki tam... domowy napój. Może być wódka lub woda mineralna + bardzo gęsty smoothie. Próbowałem z wódką i mineralką, z alko wyszło nie aż tak jak oczekiwałem, z wodą natomiast wyszła ,,różyczka" idealna. Do takiego drineczka nadają się bardzo dobrze smoothie z Lidla albo z Żabki, w takim kolorze jak widać na zdjęciach. Bang, bang! 

spacer.png

Opublikowano
Godzinę temu, D.B. Cooper napisał:

59 zł + serwis 10%

To sam ten obiad czy jeszcze piwo obok? Kurde trochę drogo.

Opublikowano

Serwis aka napiwek który dałeś sam czy doliczone na chama przy paragonie?

Opublikowano
Godzinę temu, D.B. Cooper napisał:

Pani Magda tak się odpierdala do czystości, a w kiblu kratka wentylacyjna tak zajebana kurzem, że już szczelin widać nie było:)

o__O

Ona się "dopierdala". 

"Odpierdolić" to się może np. głupek i świniak ode mnie ale już łażą psiaki. xd

Opublikowano
2 godziny temu, D.B. Cooper napisał:

Schabowego z kością u Pani Magdy Gesler. Smaczny jak to dobrze zrobiony schabowy, porcja też słuszna. 59 zł + serwis 10%. 

20230910_141758.thumb.jpg.41a225d130fd38ee7cb5c4fc1c3f5d41.jpg

A w której jej knajpie byłeś? Jak byłem w jej knajpie w Bukowinie (już chyba nie jest jej) to byłem pod wrażeniem wszystkiego, knajpa pod każdym względem top.

Opublikowano

Mizeria tam na slodko czy na slono?

Opublikowano
1 godzinę temu, grzybiarz napisał:

To sam ten obiad czy jeszcze piwo obok? Kurde trochę drogo.

Cena bez piwka

21 minut temu, krupek napisał:

A w której jej knajpie byłeś? Jak byłem w jej knajpie w Bukowinie (już chyba nie jest jej) to byłem pod wrażeniem wszystkiego, knajpa pod każdym względem top.

To akurat "Polka" w Warszawie na starym mieście. W Bukowinie też byłem i mam podobne odczucia.

20 minut temu, Mejm napisał:

Mizeria tam na slodko czy na slono?

Na słodko nie, ale słona jakoś też nie była