Opublikowano 30 czerwca 201311 l Gdzie mogę spotkać postacie, które mogę chwilowo dołączyć do druzyny?Wiem, że można dołączyć na stałe tylko jedną postać (w moim przypadku to Lydia), ale zwiedzam świat jeszcze z pewnym księżulkiem, którego mam zaprowadzić niby na ofiarę .
Opublikowano 19 sierpnia 201311 l Mam problem z zaliczeniem questa „The Taste of Death”. Według wszystkich informacji wystarczy wejść do Silver-Blood Inn w Markarth i zagadać do Kleppra, który wspomina o problemach w Hall of Death. U mnie coś takiego nie ma miejsca. Jak idę do Hall of Death to obecny tam Verulus też nic nie robi tylko zagaduje na temat Arkay i nic więcej. Co się dzieje? Jak odpalić „The Taste of Death”? Potrzebuję to zaliczyć bo brakuje mi ostatniego Deadryckiego artefaktu, który dostanę za skończenie tego questa (Ring of Namira) i potem wpadnie platyna. Zastanawiałem się nad odpaleniem któregoś z wcześniejszych stanów gry, ale wtedy musiałbym zbierać wszystkie od nowa, a na to szkoda mi czasu. HELP!
Opublikowano 29 marca 201411 l Nie rozumiem o co chodzi i jaki jest sens robienia skilli Legendary - skoro to resetuje drzewo i spada do 15. Z tego co tutaj napisali: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Thread:259039 wynika (a w każdym razie ja to tak rozumiem), że Legendary pozwalają nam levelować postać w nieskończoność, a w raz z kolejnym levelem dochodzą skill pointy. Czyli, ma to sens dopiero po wbiciu level cap i/lub wymaksowaniu na 100 każdej umiejętności. Dobrze rozumiem? Edytowane 29 marca 201411 l przez Berion
Opublikowano 29 marca 201411 l Masz skill, którego dużo używasz np. one-handed. Ładujesz w niego punkty albo i nie. Wraz ze wzrostem skilla wzrasta doswiadczenie wymagane do levelowania. Jak już używany przez Ciebie one-handed wzrosnie do 100, resetujesz go i zaczynasz go levelować od nowa dzięki czemu ponownie zacznie też wzrastać doswiadczenie od Twojego najpopularniejszego skilla.
Opublikowano 29 marca 201411 l Przyjąłem taktykę, że jak wymaksuję coś na 100/100 to zaczynam używać czego innego aby nowy wymaksować i w ten sposób mieć komplety 100/100. Zły pomysł? Edytowane 29 marca 201411 l przez Berion
Opublikowano 29 marca 201411 l Jak wymaksujesz wszystko na 100 to przestaniesz levelować. Wtedy musisz zresetować, którys z uzywanych skilli.
Opublikowano 29 marca 201411 l A już teraz rozumiem jak to działa. Legendary doszły tylko po to, żeby można było wbijać levele - nie wiedziałem, że EXP jest tylko za uczenie się skilli.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Po skończeniu wątku głównego w Downgard (u mnie jako ostatnie DLC) gra zaczęła mocno szarpać, loadingi wydłużyły się trzykrotnie (!), a czas oczekiwania na XMB z save/load trwa wieki. Save 17MB. O dziwo na 300h zawiesiła mi się tylko ~5 razy. Może dlatego, że uniemożliwili rozrost baz w nieskończoność (czyszczenie kontenerów po 6 growych dniach poza domem) i zwalniają pamięć. Tylko co z tego jak to dalej jest sp*e... ;/
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Nie grałem w Skyrima (jeszcze) ale skoro jest na enginie Fallout 3 to było wiadome że będzie się wieszać. Tak samo i Fallout new vegas się wiesza jak save urośnie, przed 20 levelem to jest jeszcze sporadyczne ale ponad ten 20 level to zaczynają się zwisy.
Opublikowano 30 kwietnia 201410 l To nie kwestia engnine, ta sama gra na Xbokise 360 śmiga jak złoto. Więc raczej programiści zwalili robotę.
Opublikowano 30 kwietnia 201410 l Grałem na X360 ze 100 godz i nic mi się nie wieszało. I na pewno nie występował problem "puchnącego" save. Powtarzam, to partactwo developerów, nie wina engine.
Opublikowano 30 kwietnia 201410 l Koledze który ogrywał wersję na X360 też się wieszały (oba), więc to silnik. ;p http://s6.ifotos.pl/img/skyrimowy_enhqwaw.png http://s6.ifotos.pl/img/skyrimowy_enhqwas.png Edytowane 30 kwietnia 201410 l przez Berion
Opublikowano 28 czerwca 201410 l Hej pamięta ktoś czy do trofki Oblivion Walker czy jakoś tak trzeba mieć w skrzyni/przy sobie 15 itemy daedry? Problem w tym bo sprzedałem jeden item - Wabbajack i nie ma go już w sklepach, żeby odkupić XD A może wystarczy "być kiedyś" w posiadaniu danego itemu, żeby zaliczyło?
Opublikowano 28 czerwca 201410 l Hej pamięta ktoś czy do trofki Oblivion Walker czy jakoś tak trzeba mieć w skrzyni/przy sobie 15 itemy daedry? Problem w tym bo sprzedałem jeden item - Wabbajack i nie ma go już w sklepach, żeby odkupić XD A może wystarczy "być kiedyś" w posiadaniu danego itemu, żeby zaliczyło?Na X nie trzeba było mieć wszystkich na raz w posiadaniu Edytowane 28 czerwca 201410 l przez Grzegorzo
Opublikowano 27 sierpnia 201410 l hej, W skyrima grałem na PC, kilkadziesiąt godzin, aczkolwiek głównego wątku nie ruszalem. Teraz sie zastanawiam nad legendary edition, 3 dodatki starczą na długo? Którą wersje wybrać? konsolową czy PC?
Opublikowano 30 sierpnia 201410 l Mam pytanie odnośnie LEgendary Edition. Aktualnie mam podstawkę i jakbym kupił wersję rozszerzoną na ps3 to czy sejwy będą działać z poprzedniej? Siostrzeniec miał podobną sytuacje z Fallout i wszystko było ok to może i teraz też? W końcu jedno i drugie to Bethesda. edit. dobra dowiedziałem się, że powinno działać. Edytowane 30 sierpnia 201410 l przez Plugawy
Opublikowano 31 sierpnia 201410 l Powiedźcie mi czy oprócz praktycznie stałych 30 klatek na sekundę wersja na Xa ma jeszcze jakąś przewagę nad wersją PS3? Loadingi itd?
Opublikowano 15 marca 201510 l A ja właśnie ogrywam Skyrima na PS3 i wcale nie jest aż tak źle. Grunt, że da się grać a sam design i możliwości wciąż powodują, że gra pochłania bez reszty. Zwłaszcza że ja sam nigdy wcześniej nie miałem styczności z tą serią tak na poważnie. Co prawda grałem kiedyś przez chwilę w Obliviona a dawniej w Morrowinda ale dopiero przy Skyrim wsiąkłem.
Opublikowano 15 marca 201510 l Mnie cały czas czeka powrót do Skyrim. Tyle grania w podstawke, platyna wbita i potem wyczekiwania na DLC. A kiedy wyszły to je kupiłem day 1 ale do dzisiaj ich nie ograłem Będzie już około dwóch lat
Opublikowano 15 marca 201510 l Ja może jak już się nagram w podstawkę to sięgnę po Legendarną Edycję ze wszystkimi DLC. Ale teraz odstawiam Skyrima na rzecz REmastera. Edytowane 15 marca 201510 l przez Nemesis