grzybiarz 10 289 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Na PPE ktoś zarobił 2 miliony i nie był to wcale shiva Mnie to dziwi ze ludzie krytykują ale codziennie tam wchodzą, komentują, uzupełniają profil i zdobywają acziki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Dokładnie o tym piszę, gentelmeni. Tylko snejq nie zrozumiał, widzę. Pewnie sam aktywny w komentarzach xd Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
gnysek 9 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 15.09.2023 o 19:37, grzybiarz napisał: Mnie to dziwi ze ludzie krytykują ale codziennie tam wchodzą, komentują, uzupełniają profil i zdobywają acziki. To chyba dość normalne zachowanie w internecie. Zresztą, trochę na tym polega ten biznes. Ludzie wejdą, skrytykują, inni wejdą i im odpiszą, potem każdy wejdzie jeszcze po kilka razy przeczytać odpowiedzi (po to są zresztą notyfikacje, żeby to ułatwić) i chociaż razem sobie narzekają, tak naprawdę każdy z nich generuje taką liczbę odsłon i wyświetleń strony, że głowa mała. Takie marudy są podstawą statystyk, a niektóre clickbaity są pisane właśnie pod tych, którzy już z góry wiedzą, że to clickbait, albo nagłówek Betteridge’a. Ważne, że ktoś generuje ruch, a na hejterach wbrew pozorom łatwiej załatwiać. Edytowane 20 Listopada 2023 przez gnysek Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Podwyżki prenumeraty się szykują w 2024. Czyli cena samego magazynu również zostanie podniesiona. Ja tam chyba się wstrzymam, bo nie mam pewności co się stanie z tymi dwiema stówami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Godzinę temu, grzybiarz napisał: Czyli cena samego magazynu również zostanie podniesiona. Niekoniecznie, bo jak ostatnio była podwyżka to prenumerata została po staremu chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Żeby się czasem w końcu nie doigrał z tymi wiecznymi podwyżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Pół roku, 6 numerów to będzie koszt 120 zł, więc chyba żaden deal jak numer kosztuje dwie dychy. w sumie to prenumeruję od lat i dokładnie nie znam ceny, może szmatławiec już stoi po 24,99? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 No stoi. Ale mysle, ze mozna podniesc do 40. To tylko cena lepszego hamburgera na pare gryzow a tutaj pismo na pare dni czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) 22 minuty temu, Mejm napisał: No stoi. Ale mysle, ze mozna podniesc do 40. To tylko cena lepszego hamburgera na pare gryzow a tutaj pismo na pare dni czytania. Jakby coś, to podeślę numer konta i możesz mi co miesiąc przelewać po 15, potem ja dołożę od siebie dyszkę. Ty będziesz miał gazetę po 40, ja po 10, a redakcja sprzedany numer. Układ idealny, wszyscy zadowoleni! ;D 29 minut temu, grzybiarz napisał: Pół roku, 6 numerów to będzie koszt 120 zł, więc chyba żaden deal jak numer kosztuje dwie dychy. w sumie to prenumeruję od lat i dokładnie nie znam ceny, może szmatławiec już stoi po 24,99? A więc jesteś ewidentnym przypadkiem czytelnika, który nie zwraca uwagi na okładkę. Hint: tam jest cena. Edytowane 25 Listopada 2023 przez macGyver Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Godzinę temu, Mejm napisał: No stoi. Ale mysle, ze mozna podniesc do 40. To tylko cena lepszego hamburgera na pare gryzow a tutaj pismo na pare dni czytania. I można zjeść po przeczytaniu. Pewnie smakuje lepiej niż drwal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Atherius 30 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Jakby co to można wykupić na cały następny rok po starej cenie, jak mam jeszcze ok 10 numerów z bieżącej prenumeraty? Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 28 minut temu, Atherius napisał: Jakby co to można wykupić na cały następny rok po starej cenie, jak mam jeszcze ok 10 numerów z bieżącej prenumeraty? Przedłuży Ci się o 12 numerów jak wykupisz. Też się właśnie przymierzam bo mi tylko 4 do końca zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 W moim kiosku od kilku lat nie da się już kupić szmatławca i nie ma możliwości zamówienia, jedyna opcja to Empik w innym mieście albo prenumerata i chyba się skuszę na kolejny rok po starej cenie, tylko mam coraz większe obawy, że za niedługo to może już nie być miesięcznik albo już w ogóle nic mi nie przyjdzie do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 19 minut temu, Grześ napisał: W moim kiosku od kilku lat nie da się już kupić szmatławca i nie ma możliwości zamówienia, jedyna opcja to Empik w innym mieście albo prenumerata i chyba się skuszę na kolejny rok po starej cenie, tylko mam coraz większe obawy, że za niedługo to może już nie być miesięcznik albo już w ogóle nic mi nie przyjdzie do skrzynki. Nawet jeśli pismo zniknęło by z rynku, to przecież wydawca musi zwrócić wydaną kasę, c'nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 minutę temu, Brolin napisał: Nawet jeśli pismo zniknęło by z rynku, to przecież wydawca musi zwrócić wydaną kasę, c'nie? Gulash oddał ostatecznie za prenumeraty neo+? a co do znikania PE z rynku, to bez jajec, jak już jest zapowiedziane GTAVI, to musicie wytrzymać do premiery, ciekawe czy ktoś sobie już zaklepał reckę Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 4 minuty temu, Brolin napisał: Nawet jeśli pismo zniknęło by z rynku, to przecież wydawca musi zwrócić wydaną kasę, c'nie? Gdy CD-Action zamieniał się w kwartalnik napisali na łamach pisma, żeby prenumeratorzy się do nich zgłosili, ale nie wiem co tam dostali w zamian. W każdym razie nie życzę oczywiście PSXowi upadku, dlatego chcę ich wspierać dalszymi zakupami. A propo kiosku to przynajmniej była pewność, że dostanę numer na czas, nie to co prenumeratorzy I przy okazji towarzyszyło uczucie jak 25 lat temu, gdy wychodziłem z domu specjalnie do kiosku po nowy numer gazety. Ale wiadomo, że to się nie wróci. Ciekawy tylko jestem czy firma odpowiedzialna za kolportaż nie wysyła już PSXa do takich kiosków, bo nie schodziły czy za mało się ich drukuje. Zresztą ten jedyny kiosk w moim mieście, który się ostał, jest już bardziej sklepikiem z zabawkami, pocztówkami i gazetami codziennymi dla emerytów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 32 minuty temu, snejk04 napisał: Gulash oddał ostatecznie za prenumeraty neo+? Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 37 minut temu, snejk04 napisał: Gulash oddał ostatecznie za prenumeraty neo+? a co do znikania PE z rynku, to bez jajec, jak już jest zapowiedziane GTAVI, to musicie wytrzymać do premiery, ciekawe czy ktoś sobie już zaklepał reckę Gulash to Gulash, on nawet alimentów nie płacił To nie ten poziom, co szlachta Roger Ale swoją drogą, że PE co najmniej do premiery GTA VI musi dociągnąć. A później do premiery Wiedźmina 4. A później do Cyberpunka 2. Itd., itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Grześ napisał: W moim kiosku od kilku lat nie da się już kupić szmatławca i nie ma możliwości zamówienia To co to za kiosk? Kolporter? U mnie w ruchu babeczka zamawia mi każdą pozycje jaką chce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 28 minut temu, Shen napisał: To co to za kiosk? Kolporter? U mnie w ruchu babeczka zamawia mi każdą pozycje jaką chce. Prywatny kiosk bez franczyzy. Aczkolwiek nie wiem jak to dokładnie działa, że babka ma jednego dostawcę i to co jej przywiezie to sprzedaje i nie może zamówić czegoś, tylko jeśli dostawca nie przywozi PSXa to po prostu go nie będzie. Niedaleko pracy mam kiosk ruchu. Jak mówisz, że można zamawiać to skoczę się zapytać. Będzie co robić w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 2 godziny temu, snejk04 napisał: Gulash oddał ostatecznie za prenumeraty neo+? a co do znikania PE z rynku, to bez jajec, jak już jest zapowiedziane GTAVI, to musicie wytrzymać do premiery, ciekawe czy ktoś sobie już zaklepał reckę Podobno Myszaq z Jaworem na spółę będą pisać bo szykuje się 8 stron. W sumie poczytałbym jakiś retrotekst o upadku kioskach ruchu. Wiecie że ta firma istnieje od 1918 roku? (Dobra w sumie przeczytałem Wikipedię ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Jeszcze chyba nie są blisko upadku, jeśli wierzyć informacji na ich stronie, że mają ponad 1000 punktów, aczkolwiek trzeba przyznać rację, że w latach 90 byli na każdej wsi i przy każdym przystanku w gminie. W mojej miejscowości były trzy kioski ruchu w odległości około 100 m jeden od drugiego. Malejąca sprzedaż gazet i rezygnacja z papierowych biletów autobusowych w większości miast pewnie zrobiły swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 W dniu 6.12.2023 o 10:30, Brolin napisał: Gulash to Gulash, on nawet alimentów nie płacił To nie ten poziom, co szlachta Roger Tu raczej nie chodzi o Rogera tylko łysego chlora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 3 godziny temu, mitra napisał: Tu raczej nie chodzi o Rogera tylko łysego chlora. Wiem, wiem. Chciałem tylko tchnąć tu trochę przedświątecznej nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi